Myrkkyjä luvattomasti "kylväville" rangaistus !

Vaadimme rangaistusta suurimmalla lain ja asetusten sallimalla tavalla henkilöille, jotka suunnitelmallisesti kylvävät myrkkyjä teiden, polkujen ja puistojen alueille tarkoituksenaan vahingoittaa eläimiä.


Vaarassa ovat lemmikit, luonnonvaraiset eläimet ja myös lapset, jotka leikeissään saattavat kohdata näitä hengenvaarallisia myrkkyjä.
Vaatimuksena on myös, että kunnat alueillaan tehostavat valvontaa saadakseen myrkkyjen kylväjät vastuuseen.


Rikosnimikkeitä tällaisesta toiminnasta on useita mm. törkeä eläinrääkkäys, eläinrääkkäys, tarkoituksellinen ja suunnitelmallinen eläinten tappaminen, ympäristörikos, luonnon tahallinen myrkyttäminen koskien luonnoneläimiä ja maaperää, josta myrkyt voivat jossain määrin liueta myös pohjavesiimme. Kyseessä on myös vaaran aiheuttaminen ihmiselle. Myrkyt ketjuuntuvat kuolleesta eläimestä edelleen haaskansyöjiin ja siitä eteenpäin mm. vesistöihin, joten myrkyttämisen vaikutukset leviävät todella laajalle.

Lisäys; Myrkkyjen toteaminen eläimestä on vaikeaa, eläinlääkärillä, ei ole keinoja todeta, että kyseessä on myrkytystila, vain mahdollinen myrkytystila. Mikäli eläimen omistaja tietää, mistä myrkystä kyse, niin silloin myrkytys diagnoosi tehdään. (on mahdottomuus tietää mitä myrkkyä on ansaan käytetty, koska hän ei tiedä sitäkään etukäteen, että ansapala on kävelyreitin varrelle) Jos lähdetään tutkimaan laboratorio keinoin, jotakin myrkkyä esim. koiran verestä, tulee testit maksamaan huimia summia, jolloin testauksen perusteella etsitään tiettyjä, nimettyjä myrkkyjä. (myrkkylöydös tehdään, mikäli osataan etsiä juuri sitä "oikeaa" jo ennalta tiedettyä ainetta.)
Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?