Oriveden Opisto säilytettävä Orivedellä!

Oriveden Opistoa ylläpitävän Kansanvalistusseuran Säätiö on pohtinut Opiston siirtämistä Tampereelle. Säätiö perustelee sitä sillä, että siirto olisi yksi keino oppilaitoksen talouden parantamiseksi. Kuitenkin säätiön hallituksen keväällä 2012 teettämän Oriveden Opiston toimintamalli-analyysin raportissa opiston yhtenä nykyisenä vahvuutena todetaan: ”Talouden perusteet kunnossa: vakavarainen säätiö ylläpitäjänä, 2 valtionosuuslähdettä (vapaa sivistystyö ja lukio)”

Kun Keski-Hämeen Kansanopiston Kannattajayhdistys ry. teki 22.11.1946 lopullisen päätöksen lakkauttamisestaan, niin se luovutti samassa yhteydessä omaisuutensa Kansanvalistusseuralle opistotoiminnan jatkamiseksi Orivedellä.  Kansanvalistusseuran valtuuskunta on puolestaan hyväksynyt opiston siirtymisen seuran omistukseen 29.11.1946 ja päättänyt ottaa opiston vastaan ylläpitääkseen opistotoimintaa Orivedellä.  Säätiön sääntöjen mukaan säätiölle lahjoitettujen varojen käytössä on noudatettava lahjoittajien antamia määräyksiä.

Säätiön asiasta antaman tiedotteen mukaan Oriveden Opistolla on hyvä maine ja se on tunnettu brändi. Oriveden Opistolla on todella suuri merkitys suomalaiselle vapaalle sivistystyölle ja kulttuurielämälle. Opiston historiallinen merkitys on kuvattu hyvin mm. Eero Ojasen tekemässä opiston satavuotista toimintaa käsittelevässä historiateoksessa: Asuuko henki lammessa. Tänä päivänä opiston merkitys näkyy vahvasti kirjallisuus-, musiikki- ja koko kulttuurielämässä.  Oriveden Opiston brändi perustuu paitsi laadukkaaseen opetukseen, jota opiston väki on tehnyt ja tekee koko ajan, myös opiston sijaintiin hyvien kulkuyhteyksien päässä kaikkialta Suomesta ja samalla kauniissa maaseutumaisessa ympäristössä.

Me allekirjoittaneet katsomme, että Oriveden Opistoa ei tule missään nimessä siirtää pois Orivedeltä ja vetoamme siihen, että Kansanvalistusseuran säätiö toteuttaisi sääntöjensä mukaista tehtävää sivistystyön edistäjänä ja jatkaisi opistotoiminnan kehittämistä Orivedellä.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )