Oriveden terveyskeskuksen viikonloppupäivystykset!

Viikonloppupäivystykset takasin!!!

Vuoden alusta Oriveden terveyskeskuksen viikonloppupäivystykset lopetettiin kokonaan. Tätä ennen päivystys oli lauantaina ja sunnuntain 9-12. Nyt kertyy noin 50 kilometriä suuntaansa päivystykset hoitavaan Mäntän sairaalaan, joka ottaa vastaan myös muiden lähikuntien päivystysasiakkaat.

Meillä oli erittäin huono viikonloppu. Lauantai-iltana lähdin nuoremman lapseni korvasäryn takia ajamaan Mänttään. Olin soitellut jo aamupäivällä, mutta ruuhkan takia kehottivat tähtäämään seitsemään. Lääkärin eteen pääsimme klo 21. Reissu matkoineen kesti kuusi tuntia. Meidän perheellä on käytössä yksi auto. Mieheni oli menossa töihin klo 21. Hän olisi armotta myöhästynyt töistään, jos eivät vanhempani olisi ajaneet hätiin 35km päästä.
Sunnuntaina suunta vei jälleen Mänttään, vanhemman lapsen korva alkoi vuotaan. Tällä kertaa retki kesti vain neljä tuntia! Molemmilla käynneillä vastassa oli epävarma kandi...

Useamman lapsen kanssa yksiautoisena Mäntässä kulkeminen on järjetöntä, autottomille mahdotonta!! Entäs opiskelijat, yksinhuoltajat, vanhukset tai vähäosaiset? Tämä pisti meidän perheessä uusintaharkintaan koko Orivedellä asumisen. Kuinka Orivesi voi olla kaupunki, kun palveluita kokoajan supistetaan? Ja voi, miten tämä vaikuttaakaan paljonpuhuttuun muuttoliikenteeseen?!

Orivesiläiset, pistäkää hanttiin! Jokin kompromissi on löydyttävä. Kunta on asukkaitaan varten!

Viikonloppupäivystykset takaisin.