Oulun kaupungin henkilöstön lomautusaikeet hylättävä

Varhaiskasvatuksen alan ammattilaisina ja kuntalaisina emme missään nimessä hyväksy suunniteltuja lomautuksia Oulun kaupungin henkilöstölle. 

Me varhaiskasvatuksen ammattilaiset olemme työskennelleet eturintamassa koko koronaviruspandemian ajan. Me olemme toteuttaneet laadukasta, tavoitteellista ja suunnitelmallista varhaiskasvatusta. Me otamme lapset syliin ja lohdutamme. Me halimme ja silitämme. Me leikimme, hassuttelemme ja nauramme. Opimme ja opettelemme yhdessä. Meillä ei ole turvavälejä tai suojavarusteita, vaan laitamme itsemme alttiiksi joka päivä. Teemme kaikkemme, että lapsilla on terveellinen ja turvallinen kasvu-, leikki- ja oppimisympäristö. 

Y&T-neuvottelut ovat märkä rätti vasten kasvojamme - lomautukset olisivat sitä vielä enemmän. Tässäkö on kiitos eturintamassa työskenteleville kasvatus- ja opetusalan työntekijöille? Työhyvinvointimme on jo nyt hyvin kuormittunut ja se on vaarassa venyä äärimmilleen.

Sama tilanne on monilla muilla kaupungin toimialoilla. Lomautukset tässä kriisitilanteessa eivät ole oikein. Lomautukset ovat kestämätön vaihtoehto, sillä hoidon ja tuen tarve on kasvanut koronapandemian aikana. Ne ovat väärä tie ja ne uhkaavat ennaltaehkäisevää työtä.

Monet muut suuret kaupungit, kuten Tampere, Helsinki, Espoo ja Rovaniemi, ovat pidättäytyneet toistaiseksi lomautuksista. Miten Oulu - lapsiystävällinen kunta - voi edes harkita kasvatus- ja opetushenkilöstön lomautuksia? Oulu on sitoutunut pitkäjänteiseen kehittämistyöhön lasten parhaaksi. Onko lomautuksia suunnitellessa tehty perusteellista lapsivaikutusten arviointia? Tuskin.

Allekirjoitamme tämän adressin yksityishenkilöinä, varhaiskasvatuksen ammattilaisina ja äänestäjinä


Susa Vikeväkorva    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Susa Vikeväkorva voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…