Pelasta Valsa!

Pelasta Valsa! Kysymys ei ole kivestä ja tiilestä, kysymys on kulttuurista. Pyritään säästämään vanhempiakin kerrostumia Rovaniemen kaupunkikuvassa, eikä päästetä Valistustaloa jyrän alle.

Kysymys ei ole kivestä ja tiilestä, kysymys on kulttuurista. Pyritään säästämään vanhempiakin kerrostumia Rovaniemen kaupunkikuvassa, eikä päästetä Rovaniemen Valistustaloa jyrän alle.

Kulttuuri ei ole kiinni kivessä ja tiilessä, kunhan kaupunkisuunnittelussa ylipäätään otetaan huomioon paikat ja tilat ja rakennukset monenmoiselle toiminnalle. Näitä paikkoja edustavat tällä hetkellä keskustan "vanhat” rakennukset, jotka huonokuntoisuutensa (?) vuoksi ovat vuokratasoltaan sopivia taiteilijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Kun Valistustalo, koskenranta 1, valtakatu 35, kairatien parikerroksiset ja vanha grande on purettu, jyrätäänkö seuraavaksi wiljami ja kahvila kauppayhtiö? Vai rakkatien treenikämpät?

Kaavamuutoksille ja talojen purkamisille on varmasti perusteensa, mutta missä piilossa on moraali, johon nämä päätökset pohjautuvat? Missä on kokonaisvaltaisempi näkemys näistä rakennuksista ja niiden mahdollistamasta toiminnasta?

Lisätietoja:
http://pelastavalsa.fi
https://www.facebook.com/Pelastavalsa
http://pelastavalsa.favor.org/pelasta-valsa--presents--valsan-karnevaalit-tivolissa-8-6-2012/