Piikkiön seurakunnan säilymisen puolesta

 

Piikkiön seurakunta on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluva maaseutuseurakunta, jolla on oma pitkä historia, kirkko, pappila ja hautausmaa.  

Toistaiseksi Piikkiön seurakunnassa on vaaleilla demokraattisesti valitut, omasta kotiympäristöstään ja kulttuurihistoriastaan välittävät luottamushenkilöt ja piikkiöläisistä huolehtivat työntekijät. Oikeita ihmisiä joille piikkiöläisyys on tärkeää, vaikka Piikkiö itsenäisenä kuntana on lakkautettu.  

Seurakuntayhtymässä on käynnissä seurakuntien lakkauttaminen ja toimintojen keskittäminen. Mitä kauemmas paikallisista ihmisistä ja mitä suurempiin hallinnollisiin yksiköihin päätöksenteko etääntyy, sitä varmemmin tulevat päätökset eivät enää edusta alueen asukkaiden ja seurakuntalaisten näkemyksiä.  

Seurakunnan tehtävän pitää olla paikallista, seurakuntalaisia, alueen asukkaita lähellä palvelevaa eikä valtapolitiikkaa ja keskushallinnon tarpeita palvelevaa.  

On hyviä esimerkkejä siitä, miten pienikin seurakunta voi pärjätä vaikka mittarina olisi talous. Piikkiö on yksi niistä.  

 

 

Allekirjoittamalla tämän adressin voit osoittaa tukesi lähidemokratian puolesta, Piikkiön seurakunnan puolesta.  


Piikkiön seurakuntaneuvosto    Ota yhteyttä adressin tekijään


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Tarkasta sähköpostisi (myös roskapostikansio).
Facebook
Tulisiko lääkäreitä kouluttaa enemmän?