Punkaharjun Aseman nimen palautus.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Savonlinnan-Parikkalan junaradan varren kahdelle seisakkeelle palautetaan niiden alkuperäiset nimet, Punkasalmi (nyt “Punkaharju”) ja Punkaharju (nyt “Lusto").  

Missä on Punkaharju? VR ei tiedä. Tienviitat eivät tiedä. Kartat eivät tiedä. Nimeä ’Punkaharju’ on käytetty hämmentävän harhaanjohtavasti vuodesta 1989, jolloin silloin vielä itsenäisen Punkaharjun kunnan kunnanvaltuusto päätti nimetä silloisen kuntakeskuksen Punkasalmen rautatieliikenne- ja postitoimipaikat ’Punkaharjuksi’.

’Punkaharju’ on yhä Punkasalmen seisakkeen nimenä, kuten vaikkapa junamatkustaja lippua ostaessaan VR:n sivuilta voi lukea. Onpa sivuilla niinkin mielikuvituksellinen väite, että ”Punkaharjun” seisake on ”Punkaharjun luonnonsuojelualueella”. Kansallismaisemaa ja Vuosisadan tietä ihailemaan tulleen matkailijan silmien eteen yllättäen avautuukin puunjalostustehtaan komea teollisuusmaisema. Toisaalla oikean Punkaharjun seisake Punkaharjun harjumaiseman äärellä on nykyisin nimeltään ’Lusto’. Matkailijat tulevat johdetuksi harhaan, vuosi vuoden jälkeen, päivittäin.  

Tilanne on sekä nolo että haitallinen. Onneksi vähäisimmätkin perusteet tälle käytännölle ovat poistuneet – tosin jo vuosikymmen sitten, jolloin Punkaharjun kunta lakkasi olemasta, kun se liittyi Savonlinnan kaupunkiin. Kuntakeskus ei enää ole Punkasalmella, vaan Savonlinnan keskustassa. Enää ei ole tätäkään perustetta kutsua Punkasalmen seisaketta nimellä ’Punkaharju’.  

Nyt viimein on aika siivota tämä nimisotku ja palauttaa Punkaharjun kansallismaisemalle sille kuuluva kunnia.   Me allekirjoittaneet vaadimme, että junaseisakkeille palautetaan niiden alkuperäiset nimet, Punkasalmi ja Punkaharju.  

Adressi luovutetaan syksyllä 2023 Savonlinnan kaupungille jatkotoimia varten.  


Mikko Ranta-Huitti, Aseman Taidelaituri. Punkaharju    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Mikko Ranta-Huitti, Aseman Taidelaituri. Punkaharju voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä puhelinnumeroasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…