Raitiovaunu 4/Helsinki säilytettävä nykyisellä reitillään

Allekirjoita adressi sen puolesta, että raitiovaunu 4 säilytetään nykyisellä reitillään. Asia tulee päättäjien käsittelyyn 2020 alussa. 

Adressi toimitetaan päättäjille ennen asiaa käsittelevää kokousta tammikuun puolessa välissä. "Kaupunkiympäristölautakunta on päättämässä, minne uudet kiskoyhteydet rakennetaan. Linjastomuutoksia ei lyödä lukkoon, mutta uudistus on mitä todennäköisimmin muuttamassa linjojen 1, 4 ja 10 liikennöintiä." (HS 22.12.19)

Adressissa ollaan toimivan joukkoliikenteen ja erityisesti lähiliikenteen puolella ja ehdotetaan harkintaan kokonaisuuden kannalta varteenotettavaa vaihtoehtoa, jossa pikaraitiotie kulkisi Topeliuksenkadun reittiä Kamppiin. Näin Mannerheimintie jatkoreitteineen säilyisi kaupunkiraitioliikenteellä.
Kamppiin mennessään pikaraitiolinja tasoittaisi Mannerheimintien ruuhkaa. Se kulkisi tärkeiden sairaaloiden ohi suoraan ydinkeskustaan, linja-autoasemalle ja metroon, niin hyvien lähiyhteyksien kuin kauemmaksi matkaavien jatkoyhteyksienkin äärelle. Tämä olisi myös etu isojen tapahtumien (kuten uusi vuosi) ja mielenilmauksien aikana, jolloin pikaraitiolinja toimisi, vaikka Mannerheimintie olisi suljettu.
 
Suunnitelma nykyisellään vaikuttaa painottavan suurten ihmismäärien liikuttelua kaupungin sisäisen lähiliikenteen kustannuksella. Raitiovaunu 4 on Helsingin käytetyin raitiolinja, mikä jo sinällään osoittaa nykyisen reitin tarpeellisuuden. Moni on valinnut asuinpaikkansa siten, että julkinen liikenne palvelee heidän moninaisia tarpeitaan. Useille lapsiperheille, lisääntyvälle ikäihmisten joukolle, koululaisille, liikuntarajoitteisille ja myös lukuisille työmatkalaisille muutos aiheuttaa ongelmia pidentyvinä matkustusaikoina tai jopa kokonaan estää julkisen liikenteen käytön. Riskinä voidaan pitää myös yksityisautoilun lisääntymistä, kuten Espoossa on tapahtunut.
Kuva3.jpgKatso myös vetoomusjuliste - tämä linkki lisätty 29.12.2019


Joanna Salmirinne    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Joanna Salmirinne voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Facebook