Kuninkaan miehet Kaarlenkentälle!

Vaasalainen jenkkifutisjoukkue Wasa Royals eli tuttavallisemmin kuninkaan miehet on selvittänyt tiensä amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan finaaliin, spagettimaljaan. Vastaansa Royals saa Falconsin Hyvinkäältä.

Royals nousi 1. divisioonaan viimekauden päätteeksi jolloin se voitti 2. divisioonan rautamaljan. Tätä finaalia seurasi vaasan kaarlen kentällä yli 1400 katsojaa ja samalla tehtiin suomen amerikkalaisen jalkapallon seuraotteluiden katsojaennätys.

Spagettimalja on tarkoitus pelata Kaarlen kentällä su 7.9.2014 klo 14. Otteluun odotetaan realistisesti yli 2000 katsojaa joka olisi jälleen uusi ennätys.

Suuret katsojamäärät verrattain pienen lajin otteluissa selittyvät sillä että ottelut ovat amerikan mallisesti ottelutapahtumia. Päähuomio on tietysti itse pelissä mutta seuran johto on rakentanut ottelun ympärille kokoperheen tapahtuman: Kentän laidalta löytyy pomppulinnoja, kahvioita, oheistuotteiden myyntiä, arpajaiset, kasvomaalausta ja ilmapallojen jakoa.  Tapahtumassa mukana olevat West Coast Vikingsien Cheerleader -ryhmät nostattavat tunnelmaa, esiintyvät ja pitävät cheer -koulua. Lapset pääsevät tutustumaan lajiin heittomaalien, heittotutkan ja jefuradan avulla. Tapahtuman musiikista vastaa Radio Lux ja kuuluttajana toimii alan ammattilainen Pasi Roimela joka myös selostaa kentän tapahtumia lajia vähemmän tunteville.

Royalsin kotiottelut ovat upeita kokoperheen tapahtumia joista henkivät yhteisöllisyys, tervehenkinen kilpailu sekä liikunnan ja yhdessä tekemisen riemu. Omaa joukkuetta kannustetaan ja myös vastustajaa arvostetaan.

Tämä upea tapahtuma on nyt vaarassa Vaasan kaupungin liikuntapaikoista vastaavan tahon johdosta. He uhkaavat kieltää Royalsin pelaamisen kaarlen kentällä ja siirtää ottelun Botniahallin tekonurmelle. Kieltoa perustellaan sillä, että peli pilaisi kentän pinnan. Kaupungin liikuntapaikoista vastaava virkamies väittää mm että ottelu kuluttaa nurmikkoa 3 kertaa tavallisen jalkapallo-ottelun verran sillä pelaajat ovat niin isokokoisia. Kuitenkin Kaarlen kentällä on harjoitellut ja pelannut vesisateessa lukuisia jopa puulaakitasoisia jalkapallojoukkueita. Lisäksi ottelu olisi viimeinen suurempi kentällä pelattava peli ennen talven tuloa.

Kaarlen kenttä on kuninkaan miesten kotikenttä. Ottelun siirtäminen varakentälle veisi Royalsin vieraskentälle ja tuhoaisi samalla koko ottelutapahtuman sillä varakentälle mahtuu vain 300 katsojaa eikä oheistoiminnoille ole tilaa. Joukkue, seura, kymmenet vapaaehtoiset tapahtumajärjestäjät, sadat cheer -joukkuelaiset ja tuhannet katsojat ovat odottaneet sunnuntain ottelutapahtumaa koko kesän. Heille kaikille kaupungin kielto olisi suuri pettymys. Lisäksi se olisi suuri taloudellinen takaisku joukkueelle ja vaarantaisi sen tulevaisuuden vaahteraliigassa.

Mielestäni kentän nurmikon mahdollisesti kärsimät vauriot ja niistä aiheutuvat kustannukset ovat täysin sivuseikka jos sen kustannuksella luodaan suurelle joukolle vaasalaisia, perheille ja tuttaville, upea iltapäivä ulkoilun, liikunnan, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen parissa, näitä hienoja arvoja korostaen ja lapsille opettaen.

Jos olet kanssani samaa mieltä, allekirjoita adressi. Allekirjoitukset toimitetaan kaupungin edustajille perjantaina kun he päättävät ottelun kohtalosta.

ROYAL UP!

 


Pekka Ruotsalainen    Ota yhteyttä adressin tekijään