Ei ruotsia pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin

Rinteen hallituksen aikeena on aikeena tuoda toinen kotimainen kieli pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin. "Palautetaan toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi ylioppilastutkinnossa", lukee Iltalehden haltuunsa saamassa hallitusohjelmassa. Monelle Suomen kansalaiselle tämä tarkoittaa ruotsia. Suomenruotsalaiset joutuvat toisaalta kirjoittamaan suomen ylioppilaskirjoituksissa. Jälkimmäinen vaikuttaa selkeästi hyvältä (onhan tämä Suomi eikä Ruotsi), mutta pakollinen ruotsin kirjoittaminen olisi parempi pitää korvattavassa asemassaan kirjoituksissa, niin kuin se tällä hetkellä on, esimerkiksi reaaliaineella.

Pakkoruotsi itsessään on tulenarka ja ristiriitainen aihe yhteiskunnassamme. Harva kokee sen hyödylliseksi. Siitä huolimatta Antti Rinteen hallitusohjelma pyrkii palauttamaan toisen kotimaisen kielen ylioppilaskirjoituksiin samaan asemaan äidinkielen kanssa. Pakollinen ruotsi ylioppilaskirjoituksissa poistettiin epäsuosionsa vuoksi vuonna 2005.

Lisää pakkoruotsista ja miksi siitä tulisi luopua kokonaan: https://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/ukk.php

 

Pakkoruotsin poistolla on omat addressinsa sekä kansalaisaloitteensa ja haluankin nimenomaan tiivistetysti sanottuna peruuttaa Rinteen hallituksen aikeet tuoda pakkoruotsi takaisin.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Jimi Gustafsson voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…