Vuosaaren Pohjavedenpuisto ja Ullaksenpuisto on suojeltava rakentamiselta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#808

Älkää nyt puistoja pilatko. Onhan sitä muuallakin tilaa.

satu juutilainen (helsinki, 25.05.2021)

#809

Olen 26 vuotta täällä Vuosaaressa asunut ja metsät ja luontoalueet täällä ovat aina olleet osa perheemme ja ystäviemme perheiden elämää. Nämä metsä ja luontoalueet toimivat leikkipaikkoina, lenkkeilypaikkoina, virkistysalueina, retkeilykohteina ja arjen hälinän pakopaikkoina. Jokainen joka rahanahneena haluaa nämä paikat jyrätä ja tuoda taloja tilalle: Tulkaa viettämään joitakin päiviä kyseisissä paikoissa. Eväät mukaan ja pikkurahaa jotta esim Ullaksen kahvilasta voi jotain kivaa napata mukaan. Siinä näkisitte miten paljon hyvää ja kaunista te haluatte meiltä viedä pois. Ja täysin turhaan! Suomessa on paljon paikkoja mihin rakentaa, miksi siis Vuosaari pitäisi tuhota ja muuttaa betoniviidakoksi/lähiöksi? Joku ehdokas perusteli että saisimme muka lisää ranta-aluetta rakennuksilla ja se on täyttä pötypuhetta, koska ranta-alueita meillä riittää jo valmiiksi ja rakentaminen ei niitä lisää. Tyhmäkin se tajuaa. Moni meistä on kasvanut tämän kauniin luonnon ympärillä ja minä en vain voi hyväksyä sitä että meiltä halutaan viedä meille rakasta ja tärkeää luontoaluetta. Puhumattakaan alueella asustavista eläimistä! Tämä olisi todella monelle eläinlajille paha asia. Ja sitten on vielä tämä historiallinen puoli, mitä moni ei selkeästi ole siellä päätöspenkillä ottanut huomioon. Nämä alueet ovat historiallisesti merkittäviä. Miksi siis tuhota luonnon ja eläinten lisäksi myös pala Suomalaista historiaa? Miettikää tarkkaan mitä teette. Me emme niin vain luovuta!

Hanna Gatziotis (Helsinki, 26.05.2021)

#810

Vuosaari on jo ihmisiä täynnä. Jättäkää luonto ja eläimet rauhaan.

Riitta Päivinen (Helsinki, 26.05.2021)

#816

Tärkeitä metsäalueita uhataan rakennetaa ympäri Helsinkiä. Samalla näivetetään myös ympäristökasvatuksen mahdollisuudet. Merirastilan koulut ja päiväkodit ovat saaneet nauttia monimutoisesta opetus ja ulkoilualueesta ja kehittää opetusta sen varaan. Nyt heidän metsänsä ollaan vaarassa tuhota segeraation varjolla. Kaupungin osalla on haasteensa, mutta ennustan ongelmien vain tiivistyvän, jos metsä ilmaisena valmiina ulkoilua-alueena tuhotaan ja rakennetaan lähes täyteen. Myös pohjaveden vaarantaminen on erittäin huolestuttavaa. Monimutoisuus ja metsät ovat Helsingin opetuksen tulevaisuus. Terv.Kiertävä luontokoulu Naakka.

Milla Tuormaa (Helsinki, 17.08.2021)

#828

Lähiluontoalueet merkitsevät paljon asukkaille. Kuormittuneet palvelut eivät kestä kasvavaa asukasmäärää.

Hannele Åberg (Helsinki, 18.09.2021)

#835

Ei tuumaakaan anneta periksi !

Jukka Saarikoski (Nurmijärvi, 19.09.2021)

#841

Miksei rakenneta väljemmille vesille. Itä Helsingissä on jo aivan liikaa asuntoja muutenkin. Eikö Sipoosta osasta tullut Helsinkiä, sinne on kyllä tilaa rakentaa useampikin talo. Ei tuhota näitä vielä olemassa olevia lähiluontoalueita!

Satu Havukainen (Helsinki, 22.09.2021)

#843

Vuosaari on niin täyteen rakennettu, että yhtäkään lähimetsää ei ole hävitettäväksi ajatellen koko asukasmäärää. Ihmisten ja lasten luovuuden, ihmettelyn, leikin, kuvaamisen, eläinten tarkkailun, sienestamisen, marjastamisen jne. paikka. Elintärkeä hiilinielu, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin lähde.

Pirjo Uutela (Helsinki, 24.09.2021)

#850

Rakentakaa kaivopuistoon ja hietaniemeen!

Kalle Ahmala (Helsinki, 28.09.2021)

#851

Miksi Vuosaareen täytyy tunkea loputtomiin asukkaita, kun mitkään palvelutkaan eivät enää toimi. Luonto ei kestä.

Kaija Niinivaara (Helsinki, 28.09.2021)

#857

Nämä metsät ovat olennainen osa itä-helsinkiläisten viihtyvyyttä: ne ovat keino palautua stressistä ja ne edistävät helsinkiläisten hyvinvointia. Ne ovat niin arvokkaita, että monet tulevat kauempaa juuri näihin maisemiin rentoutumaan ja ulkoilemaan. En hyväksy metsien kaatoa!!

Merimaija Aalto (Helsinkk, 08.10.2021)

#863

Älkää tuhotko kauniita luonto alueita me,lemmikkimme ja luonnon eläimet tarvitsemme luontoa.🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Ulla Pajukannas (Helsinki, 26.10.2021)

#872

Vuosaaren rakentamista pitäisi hillitä sillä peruspalvelut, metron kapasiteetti eikä sisäätuloteiden kapasiteetti riitä edes tällä hetkellä. Metroliikenteen jatkuvat haasteet tekevät Vuosaaresta todella haavottuvan. Pelkästään metroon varaava julkinen liikenne ei ole riittävä kun asukasmäärät kasvavat. Terveydenhuolto ei tällä hetkellä toimi juurikaan, päiväkodit ja koulut ovat yli buukattuja. Vuosaaren luontoarvo tuhotaan rakentamisella, suuri osa kaupungin ”keuhkoista” tuhotaan… miten käy jatkossa ilmanlaadun pääkaupunki seudulla. Östersundom liitettiin vastentahtoisesti Helsinkiin… siellä on tilaa rakentaa. Korona on vähentänyt isojen toimistotilojen tarvetta, miksi niitä ei hyödynnetä asuntopulassa. Myös muualla Helsingissä on väljää rakentamista missä metsiä tuhoamatta on mahdollisuus tiivistää, miksi kaikkien pitää asua Vuosaaressa?

Satu Sirviö (Helsinki, 13.12.2021)

#873

Suojeltava. Ehdottomasti.
Terveisin Terhi

Terhi Aalto (Helsinki, 13.12.2021)

#877

Helsingin kaupungin tulisi paremmin suojella tärkeitä luontoalueita rakentamiselta. Suuri kaupunki tarvitsee myös virkistysalueensa asukkaitaan varten. Älkää tuhotko arvokasta luontoaluetta lyhytnäköisesti!

Sirpa Reinikainen (Turku, 16.12.2021)

#879

Kaikkea ei tavitse täyttää rakennuksilla

Juha Railo (Helsinki, 25.12.2021)

#880

Olisiko mahdollista rakentaa jonnekkin muualle kuin kaupungin jo ennestään hupeneville viheralueille? Tavallisten kaupunkilaisten etuja tämmöinen toiminta tuskin palvelee saati heitä hyödyttää millään tavalla. Myöskin Natura ja pohjavesialueet olisi mukava ottaa huomioon.

Olli Koski (ESPOO, 09.01.2022)

#881

Tämä järjetön kaavoituspäätös pitää purkaa. Ei enää yhtään luonnonmetsien hävitystä Helsingissä, kiitos.

Annamari Värtö (Helsinki, 07.06.2022)

#888

Meillä ei ole varaa menettää luontoamme. Jatkuvan rakentamisen ja luonnon tuhoamisen on loputtava.

Inari Torniainen (Espoo, 07.06.2022)

#890

Eiköhän olisi jo enemmän kuin korkea aika jättää vanhat arvokkaat luontokohteet rauhaan! Rakentamiseen löytyy tilaa ja ratkaisuja varmasti muualta.

Anita Niemiaho (Vantaa, 07.06.2022)

#918

Luonnonarvoiltaan arvokkaan ja monipuolisen metsän tuhoaminen asuinalueen tieltä on tökeröä jo itsessään. Tässä tapauksessa se heikentäisi myös koko Helsingin resilienssiä kriisitilanteessa.

Miia Mäntykangas (Nokia, 07.06.2022)

#931

Lähiluonto on arvokasta ja merkityksellistä, säilyttäkää se!

Heidi Haapoja (Oulu, 07.06.2022)

#957

En voi aivan ymmärtää Helsingin nykyisiä rakentamissuunnitelmia. Miksi Helsingissä varaudutaan valtavan suureen väestönkasvuun, vaikka sellaista ei ole ennustettu, päinvastoin? Olen huolissani siitä, että pian Helsingistä halutaan tänne muuttamisen sijaan muuttaa pois, sillä luonnon läheisyys parantaa hyvinvointia niin paljon, että ihmiset ovat pian valmiita lähtemään luonnon perään kauemmaksikin. Helsinki ei ole enää Helsinki, jos se tuhotaan liian tiiviillä rakentamisella. Täytyy myös ottaa huomioon, että esimerkiksi tässä tapauksessa tuhottaisiin nopeasti jotain, jonka muodostumiseen on mennyt miljoonia vuosia. Rakentaminen pitäisi olla pitkäjänteisen suunnittelun tulos ja se pitäisi toteuttaa harkitusti ja aikaa kestävästi, eikä tehdä hätäisiä päätöksiä ja rakentaa edullisesti huonosti aikaa kestäviä rakennuksia.

Helmi Uusitalo (Helsinki, 07.06.2022)

#967

Säilyttäkää nämä alueet, näitä ei turhan paljoa enää ole jäljellä.

Viivi Kostilainen (Lahti, 07.06.2022)

#970

Annetaan lähimetsien olla! Luonnon monimuotoisuus tarvitsee nyt kaiken tuen, ei kaavoitusta tukahduttamaan!

Elina Ilves (Laukaa, 07.06.2022)

#977

Asuin alueella pitkään, ja tämä luontoalue on äärimmäisen tärkeä sekä virkistysalueena että luontonsa puolesta. Rastilan alueella mahtuu kyllä tiivistämään, kuten on jo tehty. Tämä alue on liian arvokas uhrattavaksi. Sitä ei saa tuhota.

Taira Kettuaro (Espoo, 07.06.2022)

#982

Jättäkää ihanat kalliot ja puut rauhaan. Ihana luonnonmetsä ja tärkeä ulkoilu-, retki- ja rauhoittumispaikka monille muillekin kuin vuosaarelaisille ja rastilalaisille. Tähän ihanaan luonnonrauhaan tullaan kauempaakin. Rakentaa voisi Espooseen ja Vantaalle. Sinne mahtuu (vielä) taloja gryndereille.

Riitta Hanweg (Helsinki, 07.06.2022)

#984

Lopetetaan jo tämä järjetön tuhoaminen. Ei enää kallioita pirstaleiksi, ei enää metsiä maahan. En kestä, eikä maailmakaan kestä. Meidän jälkeemmekin pitäisi ihmisten voida elää hyvää elämää.

Jonna Koskipuro (Helsinki, 07.06.2022)

#992

Kallioita ei saa hävittää. Niitä ei saada milloinkaan takaisin.

Alice Martin (Helsinki, 07.06.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…