Tampereen Kauppi-Niihaman metsä säästettävä luonnolle ja virkistyskäytölle

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#15

Kaupungin tiivistysrakentaminen on ok Amurissa, Tammelassa jne., mutta Miksi New Yorkin keskuspuisto saa olla rauhassa mutta Kaupin yhtenäisestä alueesta nakerretaan aina uusia paloja.

Pekka Lylykorpi (Tampere, 16.04.2018)

#37

Järkyttävä ajatuskin uhrata metsäluontoa moiseen tarkoitukseen! Valmista peltoaukeatakin on vähemmillä menetyksillä varmasti saatavilla

Keijo isokallio (Valkeakoski, 16.04.2018)

#53

Virkistysmahdollisuudet Tampereella on turvattava!

Hilla Vehkaoja (Tampere, 16.04.2018)

#55

Meiltä on jo Messukylästä ojitettu aiemmin linturikas Kirkkosuo golfkentäksi. Mielestäni Tampereen lähistöllä ja alueella alkaa olla niin paljon golfkenttiä marginaalliselle golfinharrastajajoukolle, etten ymmärrä miksi sellainen pitäisi rakentaa kaupungin suosituimpaan virkistyskäytössä olevaan Kauppi-Niihaman metsään.

Tiina Poutanen (Tampere, 16.04.2018)

#64

Kohta ei voi Tamperettakaan kutsua enää vehreäksi kaupungiksi kun kaikki metsät kaadetaan ja laitetaan betonilinnoja tilalle. Luonnolla on äärimmäisen tärkeä merkitys ihmisten viihtyvyyteen ja jaksamiseen!

Tiina Vesamäki (Tampere, 16.04.2018)

#82

Kauppi on äärettömän tärkeä osa Tamperetta, ainutlaatuinen.

Paula Mattila (Tampere, 16.04.2018)

#103

Kauppi -Niihama metsäalue on Tampereen ylpeys! Mikäli se hävitetään, Tampereelta lähtee niin paljon viihtyvyyttä, että haluan muuttaa pois kaupungista. Tampere on juuri aivan mahtava kaupunki, kun täällä on säilytetty luontoa. Kaupunkilaisilla on mahdollista päästä arki-iltoina lenkeilemään metsään ja rauhoittumaan luontoon. Luonnossa oleskelemisen positiivisista vaikutuksesta terveyteen on lukuisia tutkimuksia. Mikäli tällaisia hyvin suosittuja luontokohteita poistetaan, vaikutukset ovat laajat. Ja haittavaikutukset ovat taloudellisia. Ne näkyvät mm. sosisaali- ja terveysalan kustannusten nousuna lisääntyneen pahoinvoinnin seurauksena.

Helga Anttikoski (Tampere, 16.04.2018)

#116

Helsingissä on pystytty säilyttämään iso virkitysalue kupunkilaisten käytössä, keskuspuisto. Tampereella on mahdollisuus ottaa maa-alueita kaikista ilmansuunnista rakennuskäyttöön. Kuntalaisilla on oltava virkistysalue helppojen yhteyksien päässä! Jo nyt Kauppia on pikkuhiljaa nakerrettu pienemmäksi ja pienemmäksi. Tämä ennustettiin jo 2000 luvun alussa Kissanmaan kolulla pidetyssä kaupunkilaisten kuulemistilaisuudessa... joss oli kova huoli alueen säilymisestä.

Sari Halonen (Kangasala, 16.04.2018)

#123

.

Leevi Keronen (Tampere, 16.04.2018)

#124

Kauppi-Niihaman arvo niin virkistyskäytössä kuin lajiston kannalta on merkittävä. Luonnon hyvinvointivaikutukset ihmisille on tutkittu ja todettu moneen kertaan ja mitä pidempi matka luonnontilaiseen ympäristöön on, sitä pienempi osa ihmisistä päätyy hyvinvointivaikutusten piiriin. Jos Tampere haluaa profiloitua ympäristöystävällisenä kaupunkina, on kaupungin lähimetsien rakennuttaminen ja kadottaminen lopetettava.

Laura Haikonen (Tampere, 16.04.2018)

#131

Tampereella ei ole varaa luopua enää yhdestäkään metsäalueesta. Päinvastoin, luontoa tarvittaisiin enemmän.

Katja Vaulio (Kangasala, 16.04.2018)

#152

Mikään ei ole turhempaa kuin golf. Mutta metsä on elintärkeä kaikille.

Joni Seppälä (Tampere, 16.04.2018)

#156

Kauppi-Niihaman virkistysalue tulee säilyttää koskemattomana. Alueen luonto on korvaamaton ja tärkeä paikka tamperelaisille. Golfkenttiä löytyy muualtakin.

Enni Kyttänen (Tampere, 16.04.2018)

#157

Kaupin metsä on henkireikä. Minulla ei ole mitään asuntorakentamista vastaan golfkentän alueelke, mutta metsää ei saa hakata golfkentän takia.

Aino Oura (Tampere, 16.04.2018)

#160

Minä ja moni muu asuu lähellä Kauppia juuri metsän takia. Mielemme järkkyy jo ajatuksesta että aluetta tuhotaan.

Heikki Nieminen (Tampere , 16.04.2018)

#173

Kaikki liikunta on hyvästä meille. Kauppi on mittaamattoman arvokas lähi- ja luontoliikunta-alue meille kaikille tamperelaisille, turisteille, koiranulkoiluttajille, koirille, maastojuoksijoille, polkujuoksijoille, harhailjoille, päämäärätietoisille kuntoilijoille, suunnistajille, hiihtäjille, maastopyöräilijöille äideille, iseille jopa anopeille. Kaikille.

Minusta on huono, tähtitieteellisen mauton idea haukata hehtaarikaupalla metsämaata ja tehdä tästä urbaanin siti-ihmisen metsäisen vehreästä temmellyskentästä, Kaupin liikuntapyhätöstä oleellisesti pienempi rakentamalla uusi golfkenttä, joka palvelee vain osaa meistä.

Eikö nyt mitään muuta vaihtoehtoa muka ole? Esim. julkisilla kulkuneuvoilla kulkiessa en ole koskaan nähnyt ketään golfbaginsa kanssa, en liioin pyöräillessäni ole nähnyt ketään golfaria sotkottamassa fillarillaan suorituspaikoille. Kyllä sinne mennään omalla pirssillä, golfaamaan. Ei sen golfkentän tarvitse sijaita 4km päässä Keskustorilta.

Ja huom. minulla ei ole mitään golfinpelaamista ja golfareita vastaan. Kuten aloitin, kaikki liikunta on hyvästä. Liikunta tekee meille kaikille hyvää. Siksi tämä avautuminen. (Joku muu saa puhua sitte metsässä asuvien eläinten puolesta.)

Kiitos, kun luit tänne asti.

Pasi Kaarne (Tampere, 16.04.2018)

#189

Kaikkien tamperelaisten Kauppi-Niihama pidettävä jakamattomana virkistysalueena. Golf-harrastajien vuokra-aika kuluu lopulta nopeasti. Teiskontien lähimelualueelle voi toki rakentaa tehokkaasti.

Risto Karttunen (Tampere, 16.04.2018)

#191

Autolla voi ajaa pitemmällekin golfaamaan. Luontoalue tärkeä kaikille!!!!

Sari Lilliestierna (Tampere, 16.04.2018)