Vetoomus Lahden alueen vuoropäivähoidon järjestämisen muutoksia vastaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Tässä teille miettimistä, miksi syntyvyys on alentunut.

(Lahti, 23.02.2019)

#19

3-vuorotyö jo itsessään on kuluttavaa ja vaatii perheeltä erilaisia järjestelyjä. Ei ole tukiverkostoa auttamassa tms. Työpäivä on jopa 8,5tuntia ja tähän kymmeniä kilometrejä hoito&työmatkoja päälle niin ei ole ihme kun masennus, uupumus ja syrjäytyminen, taloudelliset vaikeudet, sairaslomat kasvaa. Oliko hyvä idea Nastolan liittyä Lahteen?

(Hollola, 23.02.2019)

#23

Tässä ei olla ajateltu ollenkaan lapsen etua eikä vanhempien jaksamista. Kaikki eivät työskentele virka-aikaan eikä omaa lyhyttä työmatkaa saatikka edes autoa.

(Nastola, 23.02.2019)

#26

Tässä tilanteessa päivähoitotilannetta pitäisi parantaa kehittämällä palveluja lisää, eikä heikentämällä jo valmiiksi huonoa tilannetta. Lahden seudun vanhemmat ja hoitajat on jo valmiiksi ajettu ahtaalle ilman näitä muutoksia.

(Nastola , 23.02.2019)

#29

Minulla asuu tuttavia Nastolassa, joiden lapsi tai lapset tarvitsevat vuorohoitoa 3vuorotyönsä takia. Myös tulevaisuudessa monen muun lapset tulevat tarvitsemaan yöhoitoa.

(KÄRKÖLÄ, 23.02.2019)

#40

Vuorotyössä, opiskelevien ja erilaisten poikkeavien aikojen kanssa kamppailevien arki hankaloituu jälleen astetta enemmän. Miksi Nastolan alueelta karsitaan kaikki palvelut ja normaalin arjen edellytykset. Lupaukset Nastolan alueen kehittämisestä on petetty!

(Lahti, 23.02.2019)

#55

Ei ole todellista! Ajan ensin töihin illalla 25km ja yövuorosta kotiin nukkumaan 25km..herään klo 14 hakemaan lapsen ja ajan sen n. 20km ja kotiin 20km...vien lapsen klo 19 aikaan takaisin jotta ehtii iltatoimille... Taas tuo 25km...sama rumba seuraavana päivänä! Aikamoiset kilsat paukkuu autossa jos yöhoito siirtyy Kaarikadulle aurinkorinteestä!
Voi olla että oma työssä jaksaminen jo kärsisi... Lapsesta puhumattakaan! Tässä ei kyllä ollenkaan taas ajatella lapsen ja perheen etua!!!

(Nastola, 23.02.2019)

#61

Lapset ansaitsevat turvallisen laadukkaan ja ammattitaitoisen hoidon kuten myös vanhukset!

(Lahti, 23.02.2019)

#78

Lapsenlapseni äiti tekee vuorotyötä ja isän ammatti vaatii pitkiä työmatkoja. Asuvat Villähteen uudella asuinalueella.

(Riihimäki, 23.02.2019)

#93

Nastolassa on monia vuorotyötä (mukaanlukien yötyötä) tekiviä vanhempia joilla lapsen /lapsien hoitoon vienti tulee vaikeutumaan huomattavasti jos aurinkorinne ei jatkossa toimi yöhoitona. Enemmin pitäisi lisätä esim rakokiven päiväkodille pidempää iltavuoroa. Ei ole lasten edun mukaista että joutuisivat aivan tuntemattomaan paikkaan sekä tuntemattomien hoitajien hoidettaviksi kun on yöhoidon tarve. Nastola on alueellisesti ihanteellinen lapsiperheille ja kannattavaa olisikin vaan lisätä / parantaa päivähoidon muotoja täällä.

(Nastola, 23.02.2019)

#102

Muistaisitte meitä, joilla ei autoa ole käytössä, kuinka mukavaa se lapsi on hakea toiselta puolelta kaupunkia hoidosta, pitkän yövuoron ja muutaman tunnin yöunien jälkeen!

(Lahti, 23.02.2019)

#118

Iltahoito on Launeen päiväkodissa ollut todella tärkeä. Kaikki alueen lapset eivät mahdu Kaarikadun päiväkotiin eikä meillä autottomilla perheillä ole mahdollisuutta kuskata lapsia ympäri kaupunkia. Meidänkin perheessä on yksi vuorotyötä ja toinen yleistyöaikaa (jossa myös iltavuoroa klo 20 saakka) tekevä vanhempi ja nyt jo järjestely tuottaa vaikeuksia.

(Lahti, 24.02.2019)

#119

Perheiden edun mukaista, että kaikki vuorohoitomahdollisuus löytyy omasta kaupunginosasta. Se että kaupunkeja yhdistetään ei saa vaikuttaa niin, että tarjotaan palvelua pitkän matkan päästä.

(Lahti, 24.02.2019)

#129

Vuorotyötä tekevien perheiden elämästä ei saa tehdä yhtään haastavampaa kuin se jo muutenkin on. Järjetöntä että vuorohoitoon joudutaan kuljettamaan lapsia älyttömien pitkien matkojen päästä ja näin lapsen kotona olo aika vanhempien kanssa lyhenee jopa useilla tunneilla, surullista. Saatika se että kaikilla ei ole omaa autoa, on kohtuutonta monella linja-autolla kuljettaa lapsia hoitoon ja kulkea töihin.

(Hollola kk, 24.02.2019)

#130

Asutaan Ahtialassa ja jos ahtialan päiväkodista loppuisi iltahoito niin luultavamminkin lapset pitäisi viedä kilpiäisiin. Ei varsinaisesti pitkä matka MUTTA molemmat vanhemmat Nastolassa ja Villähteellä töissä niin kyllä siitä aika hiton pitkä ja kohtuuton päivä tulee lapsille, kun lapset vietävä aikaisemmin päiväkodille aamulla ja pidentää myös toisesta päästä. Ja julkisilla kulku aika mahdotonta. Kuinka aikaisinn täytyykään herätä kun työt alkaa klo 7 nastolassa ja lapset pitää viedä päivähoitoon (myös iltahoitoa) ennen sitä. Ja ihan toiselle puolelle kaupunkia mihin ei hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ja ei varsinkaan nastolaan/villähteelle.

(Lahti, 24.02.2019)

#137

Ei mitään järkeä.

(Lahti, 24.02.2019)

#141

Jos ahtialan iltahoito lopetettaisiin,tulisi työssä käymisestä hyvin vaikeaa. Lapsemme joutuisi heräämään kolmen jälkeen yöllä,isännällä auto ja lähtee 4 jo töihin.Itselläni ei ole autoa,joten käytän julkisia. Työmatkani kestää bussilla 45 min.Minun pitää olla töissä jo kuuden jälkeen ja julkiset ei kulje niin aikaisin, ehtisin kyllä lapsen viedä hoitoon,mutta en ehtisi bussilla enää itse töihin sovittuna työaikana. Kesäaikana bussi vuorot vielä vähenee. Meille ahtialan iltahoito klo.18 jälkeen ja aamuhoito klo.5 eteenpäin on ollut mahdollisuus ottaa kokopäivätyö vastaan ja ollut kullanarvoinen lapsellemme. Kaikilla ei ole normaalityöajat,siksi laajennettu hoitoaika on ollut todella tärkeä. Säilyttäkää ilta ja aamuhoito ahtialassa. Terveisin autoton äiti myllypohjasta.

(Lahti, 24.02.2019)

#143

Näillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei ole millään tapaa haettu lasten etuja eikä vanhempien etuja. Esim ahtialassa iltahoidon lopettaminen tarkottaisi sitä ette monen lapsen päiväkoti vaihtuisi pois asuin alueelta jolloin kaverit ei valtaosin ole asuin alueelta, hoito päivät pitenee jolloin myös hoito maksut kasvavat varsinkin niillä perheillä jotka kulkevat julkisilla kulkuvälineillä.

(Lahti, 24.02.2019)

#151

Onko Lahti lapsi- ja perhemyönteinen kaupunki?

(Lahti, 24.02.2019)

#153

Lahdessakin on tällähetkellä suuri jono lapsia jonottamassa päiväkotipaikkoja. Pitäisikö ensin laittaa resurssit kuntoon niin, että lapsille olisi riittävästi hoitopaikkoja, sekä hoitajia. Tuntuu, että hoitajia lasten määrään nähden on useassa paikassa liian vähän. Näin ollen etenkin viimeaikoina on tapahtunut ympäri Suomea paljon asioita mitä ei saisi tapahtua. Resurssit pitäisi ensin laittaa kuntoon ja huolehtia siitä että kaikille lapsille olisi paikka, hyvät ja turvalliset hoitopaikat ja -ympäristöt ja tarpeeksi hoitajia. Ei pitäisi kiristää hoitopaikoissa ja etenkin vuorohoidoista. Lapsien hoitomatkat kasvavat, tarkoittaa lapsille pidempiä hoitopäiviä ja näinollen suurempia hoitomaksuja vanhemmille. Suurin osa töistä ovat vuorotöitä, ja on paljon lapsia jotka tarvivat vuorohoitopaikkaa. Näitä vuorohoitopaikkoja pitäisi ennemminkin lisätä kuin vähentää. Lasten hoitopaikat ovat yksi niistä asioista, joihin ei todella kuulu koskea ja alkaa niitä vähentämään. Kaikilla vanhemmilla ei myöskään ole autoja, vaan kulkevat julkisilla. Esim Ahtialan päiväkodissa jos iltahoito loppuisi, tarkottaa että lapsi joutuu todennäköisesti Nastolaan tarvittaessa vuorohoitoa. Vanhemman työvuoro saattaa alka klo 6 taikka loppua klo 21 ja jos kyseessä on julkisilla kulkeva vanhempi, voitte alkaa miettiä kuinka suurta kulua ja aikaa menee esimerkiksi vanhemmalla, joka on töissä Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

(Lahti, 24.02.2019)

#162

Järjetön toiminta

(Helsinki, 24.02.2019)

#194

Lapsenlapseni ovat olleet Aurinkotien päiväkodissa vuorohoidossa ja he ovat viihtyneet päiväkodissa loistavasti. Motivoitunut ja mukava henkilökunta. Perhe asui silloin n 6km päässä päiväkodista Uusikylässä.

(Lahti, 26.02.2019)