Vetoomus kielten kurssileikkausten estämisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

On aivan naurettavaa että edes harkittaisiin kielten opiskelun leikkausta. Mihin se leikattu raha menisi? Päättäjien taskuun vai johonkin muuhun yhtä naurettavaan. Lyseon puiston lukio on Rovaniemen historiarikkain koulu ja jos meiltä alkaa koulutstasoa laskemaan vielä enemmän. Olisi sama vain lopettaa koulu tyysti.

Roope Santeri Tuomanen (Rovaniemi, 22.05.2019)

#9

Minäkin harkitsin Lyseonpuistoon hakemista pelkästään sen takia, että nettisivuilla korostettiin kieliä ja kansainvälisyyttä, joista olin kiinnostunut. Jos olisin hakenut ja päässyt sisään olisi pettymys ollut suuri tälläisen muutoksen kohdalla. Opiskelijoilla pitäisi olla mahdollisuudet kunnolliseen kielten opetukseen. Kokemuksella sanon, että vieraan kielen etäopiskelu alkeista saakka on erittäin haastavaa ja aikaa vievää, vaikka ohjeet saisikin.

Siiri Kostamovaara (Kemijärvi , 22.05.2019)

#29

Eiköhän löydy muita aineita mitä vähentää.

Tiina Keskinarkaus Os Norvapalo (Rovaniemi, 23.05.2019)

#43

On hämmästyttävää, miten Rovaniemen kaltaisessa matkailukaupungissa voidaan edes harkita kielistä leikkaamista. Jostain täytyy leikata, se on selvää, mutta kielet ovat ehkä huonoin vaihtoehto leikkauksien kohteeksi. Jos kielten kursseja aletaan typistää siten, että iso osa asioista täytyy opetella itse, lyhyet kielet tulevat kuihtumaan pois. Ei kukaan halua enää valita kieliä, jos vaarana on sen takia saada niskoilleen kohtuuton työmäärä. Kielten itsenäinen opiskelu on todella vaivalloista hommaa, siitä minulla on paljon omakohtaista kokemusta. Pitkän ruotsin ja lyhyen saksan ylppäreitä odotellessa...

Saana Tuomela (Rovaniemi, 23.05.2019)

#53

Let’s do this

Piia Roinesalo (Rovaniemi , 23.05.2019)

#57

Nopeasti enemmän ja enemmän globalisoituvassa maailmassamme, kielten tuntemus ja osaaminen on vain tärkeämpää kuin aikaisemmin.

Anu Alajääskö (Rovaniemi, 23.05.2019)

#153

Kielivalinta mahdollisuuksia pitää lisätä. Rovaniemi on matkailu kaupunki.

Jouko Poikajärvi (Rovaniemi, 23.05.2019)

#158

Olen opiskellut Lyseonpuiston lukiossa itsekin kieliä. Aloitin venäjän kielen opiskelun lukion ensimmäisenä vuotena. Jos tuota mahdollisuutta ei olisi ollut, en luultavasti olisi koskaan hakeutunut kyseistä kielitaitoa kehittämään myöskään lukion ulkopuolelle ja silloin minulla olisi jäänyt tapaamatta kaksi nykyään hyvin läheistä ystävää. En myöskään olisi koskaan lähtenyt Arkangeliin yksinäni kielikurssille lukion jälkeen, jos en jo lukiossa olisi kieleen ja kulttuuriin päässyt tutustumaan. Vaikka kielitaidosta ei täydellistä ole tullut vieläkään, on se auttanut minua monessa tilanteessa ja ollut edukseni työelämässä. On uskomatonta, että vieraiden kielten opintotarjonnasta ollaan leikkaamassa. Kielitaito on nuorten parhaimpia keinoja erottua edukseen työmarkkinoilla ja kielten opiskelu avartaa mieltä erityisellä tavalla.

Elena Nielsen (KAUSALA, 23.05.2019)

#160

Suomella ei ole varaa rajoittaa nuorille tarjottavaa mahdollisuutta kasvattaa kulttuuripääomaa eikä siis myöskään kielitaitoa.

Maija-Leena Niemi (Turku, 23.05.2019)

#166

Rovaniemi on suunnittelemassa Santa Sportille Ounasvaaralle yli 20 miljoonaa euroa maksavaa uimahallia. Luopumalla tästä tarpeettomasta hankkeesta varat riittävät monen muun hankkeen lisäksi riittävään kielitarjontaan lukioissa

Esa Tikkala (Rovaniemi, 23.05.2019)

#181

Kieliopinnot avartavat maailmaa ja luovat tulevaisuuden mahdollisuuksia nuorille. Suomalaisten yksi ylpeys on ollut kielitaito. Kielitaitomme ei voi perustua vain englannin kielen varaan, pitää olla monipuolisia mahdollisuuksia!

Paula Kokkonen (Rovaniemi, 23.05.2019)

#197

Rovaniemi on kansainvälinen matkailu kaupunki joka tarvitsee eri kielten osaajia.

Antti Huttunen (Rovaniemi , 23.05.2019)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…