Riistavuoren metsä säilytettävä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#807

Kaupunkirakentaminen kehien taakse.
Haagan vähiin käyvät metsät suojeltava.
Kaavoittakaa Hämeenlinnanväylän varsia keimolasta eteenpäin, Lahden väylän peltoaukeita, Turunväylän vartta mutta järki käteen ja Lopettakaa kaupungin sisäinen metsien raiskaaminen.

Katja Joutsen (Helsinki , 04.01.2020)

#818

Luontoa pitää löytyä kaupungeistakin, liian tiheästi ei saa rakentaa. Ilmastotuhoa estettävä.

Sirkka-Liisa Teikari (Helsinki, 06.01.2020)

#830

Riistavuoren metsässä pesii suuri eläinkunta, mm. supikoiria, kettuja, haukkoja, pöllöjä ja rauhoitettu liito-orava sekä lukematon määrä muita eläimiä. Metsä on harvinainen tilaisuus liikkua luonnossa lähes keskellä kaupunkia, se tuo iloa ja rauhaa lapsille ja aikuisille sekä varmasti myös eduskunnalle. Vastustan ehdottomasti metsän tuhoamista.

Petri Pirkkalainen (Helsinki , 08.01.2020)

#836

Ei betonia betonin kylkeen. Järkeä kaupunkisuunnitteluun, luonto on osa kaupunkia.

Tomi Pekkala (Helsinki, 12.01.2020)

#837

Mitä enemmän luontoa kaupunkimaisemassa säilyy, sitä paremmin ihmiset voivat. Rakentakaa ne betonihelvetit sinne missä toivo on jo menetetty.

Kati Karjanmaa (Helsinki, 13.01.2020)

#838

Jatkuvat lyhytnäköiset, ymmärtämättömät ratkaisut kaupunkiluonnon, sen puuston ja kaupunkimetsien suhteen vihdoin viimein lopetettava. Emmekö elä jo 2020-lukua?

Mikko Näntö (Helsinki, 13.01.2020)

#852

Vihervassari-kunta päättäjät tuhoavat luonnon ja metsät. Perussuomalaiset haluavat säilyttää kaupunki-metsät!

Hans Ifström (Helsinki, 18.01.2020)

#867

Metsät ovat maailman keuhkot.

Karina Kyyömaa (Helsinki, 20.01.2020)

#870

Pilvenpiirtäjiä Helsinkiin - se on asukkaiden ja luonnon etu.
Estävätkö poliitikot tahallaan asuntojen hinnanlaskun ja elintason nousun asukkaille? Estävät.
Helsingin valtuustossa vihreät ja kaikki vastustavat pilvenpiirtäjiä vaikka minusta se olisi erittäin sopivaa ja piristävää rumiin Helsingin osiin, 600 m kustannustehokkaita joita Kiina tarjoaa nopeasti ja avaimet käteen periaatteella - joihin voisi upottaa tuhansia tuuligeneraattoreita ja aurinkokennoja ja elintravikekasvien viljelystä MUTTA kaikki suurpuolueet eivät halua asuntojen hinnanlaskua koska eliitin kiskurikeinottelu on pääpolitiikka!

Arhi Kuittinen (helsinki, 21.01.2020)

#881

Riistavuoren hakkuut tulevat aiheuttamaan muuttoni pois Helsingistä.

Mikko Kemppainen (Helsinki, 24.01.2020)

#885

Joitakin vuosia sitten kaupunki järjesti infotilaisuuden Riistavuoren palvelukeskuksen takaisessa metsässä ja lupasi rauhoittaa suoalueen ja metsän radalle asti.Aikanaan täältä on nostettu turvetta ja turvekeisari on vaurastuttanut aluetta.Seudulta on olemassa historiikki kirja.

marja lammivaara (helsinki, 25.01.2020)

#890

Arvokkaita virkistysalueita tulee suojella, Riistavuoren metsäalueen kulkureitit ovat tärkeä kulkuyhteys ja arvokkaita myös lähialueen koululaisille.

Hannu Kimiläinen (HELSINKI, 27.01.2020)

#898

Milloin tämä järjettömyys loppuu? Kaikki meidän ymmärrys ja tieto tukee kiistatta luontoalueiden tärkeyttä ihmisille ja niille harvoille lajeille mitkä vielä sinnittelevät asutusten läheisyydessä.

Eero Loutti (Helsinki, 30.01.2020)

#901

Kaikkien jo mainittujen hyvien pointtien lisäksi:

1) Helsingin yksi valteista on luonnon läheisyys. Meidän pitäisi varjella tätä uniikkia luonnon ja kaupungin upeaa tasapainoa sekä terveyssyistä että Helsingin asumisen viihtyvyyden kannalta. Ei ole asukkaiden etujen mukaista rakentaa koko Helsingistä betoniviidakkoa joidenkin suurkaupunkien esikuvien mukaan. Helsinki ei koskaan voisikaan olla suurkaupunki ja se on hyvä asia.

Moni Riistavuoren puiston läheisyydessä asuva on valinnut asuinalueensa “vihreyden” vuoksi. Luontoa pitäisi siis säilyttää mahdollisimman paljon, varsinkin näillä vihreämmillä alueilla, jotka ovat nimenomaan tunnettuja siitä. Keskuspuiston olemassa olo ei ole syy kaataa metsää muualta; emme me kiireiset ihmiset matkusta kilometrien päähän, jotta voimme kävellä puistossa. Vihreitä alueita pitäisi löytyä ripotellen kaikkialta, jotta mahdollisimman moni voi mahdollisimman usein ja vaivattomasti päästä nauttimaan niistä.

Kuten on jo mainittu, jo rakennettuja tiloja voisi kunnostaa ja ottaa asumiskäyttöön metsän tuhoamisen sijaan. Tosiaan, missä ovat insentiivit kunnostaa tai purkaa tyhjillään olevia rakennuksia, jotka vievät arvokasta tonttitilaa ja pilaavat maisemia. Kalliota ja metsää ei saa takaisin, kun se kerran on tuhottu.

2) Toki kaupungin on mietittävä ratkaisuja asuntojen nouseville hinnoille ja Helsinkiin haluavien virroille, mutta pelkästään uusien asuntojen rakentaminen ei vaikuta kovin pitkälle pohditulta vaihtoehdolta. Ottaen huomioon vanhenevan väestön ja syntyvyyden laskun, meidän tulisi miettiä mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa, kun Helsinki on rakennettu täyteen, mutta ihmisiä ei enää välttämättä riitä asuttamaan kaikkia asuntoja. Iso kysymys, johon ei tarpeeksi oteta kantaa on myös, haluammeko, että kaikki muuttavat Helsinkiin (ja minnepäin Helsinkiä) ja olisiko siis päätöksentekijöiden mietittävä vaihtoehtoja tälle trendille.

Kiitos!

Helena Pirhonen (Helsinki, 30.01.2020)

#903

Helsingistä viedään viimeisetkin viheralueet vaikka voisivat sensijaan rakentaa korkeampia rakennuksia.

Kevin Kivi (Helsinki, 31.01.2020)

#920

Riistavuoren metsä on vanha ja täynnä luonnon eriarvoisia osia. Ehdoton haagalaisten hyvinvoinnille ja ulkoilulle. Paljon käytetty. Estää Vihdintien melun kuulumista. Osa Keskuspuistoa. Haaga on viherkaupunginosa eikä osa kivikaupunkia. Tulee säilyttää viherkaupunginosana.

Marjut Evälahti (Helsinki, 05.02.2020)

#940

Perheemme kolmasluokkalainen Hoplax Skolanista metsän vierestä on pöyristynyt, että kaikki pienetkin metsäpläntit koulun vierestä kaadetaan maan tasalle. "Sitten meidän pitää mennä metsään bussilla ja se saastuttaa vielä lisää. Nyt käyt äiti kyllä allekirjoittamassa sen adressin".

Miia Leppänen (Helsinki, 09.02.2020)

#941

Låt vår skog vara ifred. Vi behöver den!

Agneta Berglund (Helsingfors, 10.02.2020)

#945

Låt oss få behålla vår natur. Det finns rikligt med mark att bygga på i Finland.

Martin Arle (Helsingfors, 11.02.2020)

#955

Riistavuoren metsä on säilytettävä

Britta Munsterhjelm (Helsinki, 17.02.2020)

#956

Ilmastotalkoot. Lähiluonnon tärkeys. Tulvasuojelu. Näistä on paljon puhuttu hallinnossakin viime aikoina.

Huomioksi: tilaa rakentaa on muualla, kuten adressissa myös hyvin selitetään.

Anna Tuominen (Tamperere, 18.02.2020)

#969

Yhtäkään virkistys/metsäaluetta ei ole syytä rakentaa pääkaupunkiseudulla. Ne ovat asukkaille tärkeitä ja edesauttavat kunnon ja terveyden ylläpitoa ja vähentävät siten myös sairaskuluja.

Kaarina Viljamaa (espoo, 22.02.2020)

#975

Asun tällä hetkellä Nokialla, mut olen Pohjois-Haagasta kotoisin ja iäkäs äitini asuu vielä Haagassa, joten paikka myös meille ja monelle muullekin tärkeä paikka ulkoiluun eli EHDOTTOMASTI SÄILYTETTÄVÄ!!!!

Anne Mäkelä Os Rajala (Nokia , 23.02.2020)

#999

Onko teillä kaupunkilaisilla siellä kehäkolmosen rajojen toisella puolen maalaisjärkeä olemassa?

Krista Hagman (Lappeenranta, 24.02.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…