Hämeenlinnan Sairion päiväkodin puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Sairion päiväkoti on ainutlaatuinen päiväkoti Hämeenlinnassa tarjoten kodinomaisen kasvuympäristön metsän laidassa. Siihen minä ja lapseni satsaisimme!

Saara Mikkola (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#7

Järki käteen tässä asiassa. Sairioon muuttaa lisää lapsiperheitä kokoajan ja päiväkoti lakkautettaisiin. Ihana paikka lapselle kasvaa metsäympärillä ja lähellä kotia. Jos päiväkodin päättävät sulkea ja niin saavat heti lopettaa myös mainostamisen että Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki!!

Hanna Vuorems (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#8

Sairion päiväkoti tulee nähdä kaupungin yhtenä laadukkaan päivähoidon tarjoajana, isona voimavarana, ei vain uhkakuvana taloudelle.

Tiina Nikkanen (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#16

Lapsen kokoinen päiväkoti, jonka seinien sisällä on ollut turvallista kasvaa. Ainutlaatuinen, kodikas, lähellä perheitä, yhteisöllinen. Ympärillä oleva luonto on osa päiväkotia ja lasten leikkejä. Ehdottomasti säilytettävä!

Hanna Tervasmäki (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#21

Olisi todella sääli, mikäli kaupungin yksi suosituimmista päiväkodeista lakkautettaisiin. Luonnonläheisyys ja kodinomaisuus ovat päiväkodin ehdottomia valttikortteja! Päiväkodin lakkauttamisella voi olla kauaskantoisia negatiivisia vaikutuksia koko Sairion alueen kehitykseen ja houkuttelevuuteen lapsiperheiden silmissä.

Eeva Erkamo-Aalto (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#28

Maailman paras päiväkotiympäristö, pitää antaa arvoa perinteille ja hyville yhteyksille

Kirsi-Marja Smeds (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#32

Sairion päiväkoti säilyköön. Kaikkea ei mitata rahassa.

Miikka Henriksson (Hämeenlinna, 12.12.2019)

#35

Koen, että alueen hyvinvoinnin ja asukastyytyväisyyden kannalta on todella tärkeää säilyttää Sairion päiväkoti. Luontokasvatus ja tämän täydellisesti mahdollistava sijainti on korvaamattoman arvokasta. Päiväkodin osaava ja omistautunut henkilökunta luo turvaa kasvaville lapsille.

Lotta Kumpula (Hämeenlinna , 13.12.2019)

#42

Herätkää!

Petri Hälvä (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#45

Molemmat lapseni ovat käyneet Sairion päiväkodissa. Sen mahdollisuuden haluan säilyttää muillekin, koska lapset ovat sen arvoisia.

Mari-Tuulia Väkipihlaja (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#47

Jos joskus ajateltaisiin lapsiperheitä..

Risto Niskanen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#51

Vähemmän suuruudenhulluutta, enemmän ihan lähellä.

Juha Penttinen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#54

Olemme nuori pariskunta, jolla vielä lopullinen asuinpaikka haussa, molemmilla työt muualla. Tällaiset päätökset (ja niiden pohtiminenkin/julki tuominen) eivät anna sitä perheystävällistä kuvaa kaupungistamme jota toivomme kotipaikkakunnaltamme. Aina iso ei ole kauniimpaa.

Karoliina Laari (Hämeenlinna , 13.12.2019)

#56

Moni lapsi on saanut kasvaa luonnonläheisessä, kodinomaisessa ja turvallisessa Sairion päiväkodissa. Päiväkodin väki on luonut vankan perustan lasten tulevaisuudelle, mikä kantaa aikuisikään.

Ritva Koskinen (Hämeenlinns, 13.12.2019)

#60

Vanhan, rakennetun kulttuuriympäristön säilyttäminen on tärkeää - sillä niitä ei valmisteta enää.

Lotta Linko (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#68

Mahtava sairio

Pekka Pennanen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#73

Hei,

Sairion päiväkoti on tärkeä osa ja esimerkki hyvästä ja toimivasta palvelusta, mikä valitettavasti suurien muutosten vallitessa usein kohdistuu leikkausten kohteeksi. Sairion päiväkoti ei ole ainoastaan tärkeä paikallinen osa paikallista idyllia, vaan myös poikkeuksellinen esimerkki vanhempien, lasten ja henkilökunnan saumattomasta yhteistyöstä. Sairion päiväkodissa lasten on hyvä ja turvallinen olla ja heille tarjotaan mahtavia kokemuksia ja tärkeitä oppeja tulevaisuutta varten. He ovat yhteydessä yhteydessä tärkeisiin elämän arvoihin kuten luontoon ja ihmisyyteen mikä on erittäin tärkeää lasten kehityksen kannalta. Sairion päiväkoti on esimerkki hyvin toimivasta yhteisöstä mikä lakkautusuhan sijaan pitäisi suojella ja nostaa esimerkki tapaukseksi siitä miten kunnallisten palveluiden pitäisi toimia näinä aikoina ja että se ylipäätään on mahdollista.

Kiitos,

Aku Bäckström

Aku Bäckström (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#76

Erittäin hyvä päiväkoti. Siellä olen itsekin ollut hoidettavana pienenä poikana. Tällä päiväkodilla on pitkä historia, älkää ainakaan tätä paikkaa lopettako. Kiitos!

Olli Virtanen (Espoo, 13.12.2019)

#80

Ehdottomasti pitää säilyttää lasten iloksi. Sairion lasten mieluisa paikka jo vuosia.

Terhi Heikkinen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#96

Sairion päiväkodin säilyttämiseksi!

Helena Pennanen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#98

Hämeenlinnasta tarvitsee tehdä houkuttelevampi lapsiperheille. Päiväkotien sulkeminen on väärä tapa siihen.

Sairion päiväkodista voi kuntalaiset olla aidosti ylpeitä!

Ilkka Ruuskanen (Hämeenlinna, 13.12.2019)

#108

Miksi lakkauttaa pieni kodinomainen päiväkoti ja siirtää sieltä sen vuoksi kaikki lapset suuriin laitosmaisiin rakennuksiin joissa on valtava meteli, piha-alueet asfalttia ja ilman luonnon läheisyyttä, jota Sairion päiväkoti pystyy tarjoamaan asiakkaille niin kesällä kuin talvellakin.

Tarja Säger (Muhola, 13.12.2019)

#118

Sairion päiväkodissa toteutuu erinomaisesti nykyvasun ja lapsen kehityspsykologian mukainen varhaidkasvatus. Rakennus on terve ja itsessään arvokas sekä ainoa kunnallinen päiväkoti tällä suunnalla kaupunkia. Lopettamisuhkan perusteet ontuvat. Toivottavasti tässä ei ole kyse yrittää vanhempia ajaa väkisin yksityiselle asiakkaaksi palvelusetelillä laadukkaan kunnallisen päivähoidon sijaan.

Heidi Vartiainen (Hämeenlinna , 13.12.2019)

#138

Lähipäiväkoti tärkeä pienille ihmisen aluille!

Johanna Vuoriaho (Tampere, 14.12.2019)

#141

Älkää hyvät ihmiset tehkö tyhmiä päätöksiä. Mihin suuntaan oikein olette kaupunkia viemässä? Lapsiystävällisestä kaupungista ollaan tekemässä jotain ihan muuta! Sairion päiväkoti on koko Hämeenlinnan päiväkotien Helmi ja houkutus uusille perheille muuttaa alueelle. Älkää viekö lapsilta mahtavaa varhaiskasvatusta luonnon helmassa. Älkää tuhotko alueen arvoa ja vastarakennettujen asuntojen sekä vanhojen rintamamiestalojen jälleenmyyntimahdollisuuksia viemällä perheiden palveluita pois. Miettimään nyt ensin uudelleen!!!

Marika Yoki (Hämeenlinna, 14.12.2019)

#147

Luonnonläheinen Sairion päiväkoti on loistava lähipalvelu, johon perheet ovat erittäin tyytyväisiä. Päiväkodissa on tehty pitkäjänteistä erinomaista työtä. Lähipalvelu on tärkeä alueen lapsiperheille!

Eliisa Erkamo (Hämeenlinna, 15.12.2019)

#148

Sairion päiväkoti on upea paikka lapselle. Oma lapsi sai käydä vielä eskarinkin Sairion päiväkodissa ja olemme siitä todella kiitollisia. Päiväkoti ainutlaatuisine ympäristöineen, jota osaava henkilökunta osaa myös hyödyntää hienosti, on yksi kaupunkimme upeimmista palveluista asukkaille. Kun lapsiperheet valitsevat tulevaa asuinaluettaan tai kotikaupunkiaan, on alueen päiväkotitarjonnalla suuri merkitys. Kun saimme lapsellemme paikan Sairion päiväkodista tunsimme olevamme etuoikeutettuja ja onnekkaita, ja niin olimmekin. Päiväkodin ja sen pihan lisäksi lapselle tuli hienolla tavalla tutuksi myös lähimetsä kuusikahviloineen. Toivon, ettei kaupunki hävitä tätä helmeä, vaan että lapset saisivat jatkossakin mahdollisuuden nauttia tästä upeasta ja turvallisesta kasvuympäristöstä.

Sonja Aarnio (Hämeelinna, 15.12.2019)

#149

Loistava idea tehdä aiheesta adressi! Toivottavasti siitä on hyötyä

Emil Aarnio (Vantaa (ent. Hämeenlinna), 15.12.2019)

#156

Sairion päiväkoti luonnonläheisellä paikalla ja erittäin lapsiystävällinen, lapset ja perheet huomioon ottava päiväkoti. Erilainen kuin muut isommat. Ehdottomasti pitäisi saada toimia edelleen.

Maria Urpinen (Hämeenlinna, 16.12.2019)

#157

Ei hävitetä kodinomaista päivähoitoa, jonka vaikutus asuinalueen perheiden ja lapsien arkeen ja yhteisöllisyyteen on mittaamattoman arvokas! Päättäjien tulee aidosti kuulla ja kohdata ne painavat syyt miksi päiväkoti tulee säilyttää, eikä päättää lyhytnäköisesti kokemusten ohi.

Annuli Suonio (HÄMEENLINNA, 16.12.2019)

#158

Loistava päiväkoti erinomaisella rauhallisella paikalla. Kaupunginosat tarvitsevat näitä hyviä lähipalveluja. Päiväkodissa on tehdään upeaa työtä, johon perheet ovat todella tyytyväisiä.

Eliisa Erkamo (Hämeenlinna, 16.12.2019)

#159

Nyt pitkäjänteisyyttä toimintaan! Ei hätäisiä paniikkiratkaisuja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset.
Lisäksi epäonnistuneiden vastuuhenkilöiden tulisi tehdä "omat johtopäätökset" eli erota eikä rangaista kaupungin asukkaita.

Jonne Koskimies (Hämeenlinna, 16.12.2019)

#167

Lapsi- ja perheystävällinen, ekologinen, inhimillisen kokoinen, helposti saavutettavissa, ainutlaatuinen sijainti ja miljöö. Tällainen haluaa Hämeenlinna olla. Tällainen ON Sairion päiväkoti. Miksi tuhota tavoittelemusen arvoista?

Päivi Jantunen (Hämeenlinna, 16.12.2019)

#173

Hei!

Valtaosa Sairion päiväkodin puolesta puhujista ovat todennäköisesti päiväkodin asiakkaita tai henkilökuntaa. Haluaisin vielä antaa heidän antamiensa arvokkaiden palautteiden lisäksi oman näkemykseni Sairion päiväkodin säilyttämisen puolesta.

Sen lisäksi, että pikkuveljelleni Sairion päiväkoti on turvallinen, luotettava ja tärkeä paikka, on Sairion päiväkoti jättänyt jäljen myös minun, hänen isosikonsa sydämeen. Yläasteella minulla oli etuoikeus työskennellä TET-jaksollani juuri Sairion päiväkodissa, josta jäi minulle positiivinen muisto iloisten työntekijöiden ja hyvinvoivien lastenn ansiosta. Positiivinen muistijälki työelämään tutustumisesta antoi minulle loistavan ponnahduslaudan oman tulevaisuuteni rakentamiseen, ja yhteiskuntaan sopeutumiseen, mikä on auttanut minua suunnattomasti oman työurani rakentamisessa ja ideoinnissa.

Joten, sen lisäksi, että Sairion päiväkoti on turvasatama kymmenille lapsille ja mahdollistaa työpaikkoja useille aikuisille, Sairion päiväkoti on myös yhteiskunnallisesti merkittävä kohde, minkä lakkauttamista ei tulisi harkita kevyin perustein.

Ystävällisin terveisin: Elina Laaksonen

Elina Laaksonen (Hämeenlinna, 17.12.2019)

#192

Vanhassa vara parempi, elämän tien siellä aloittanut
rakennusmestari mallia - 55!

Arto Talja (Hämeenlinna, 17.12.2019)

#195

Tyttäreni, joka nyt on jo esikoulussa, vietti koko päivähoitoaikansa (4v) Sairion päiväkodissa. Parempaa hoitopaikkaa en olisi voinut tytölleni edes unelmoida. Paikan kotoisuus ja lämpö, sekä luonnon läheisyys ovat todellakin säilyttämisen arvoisia asioita. Olen varma että päiväkodissa saatu kokemus turvallisuudesta ja ystävyydestä kantaa tyttäreni elämässä vielä pitkälle. Olisi todella suuri menetys jos tällainen hieno paikka lopetettaisiin.

Mimmi Pearlman (Hämeenlinna, 17.12.2019)

#199

Sairion päiväkodin etuja ovat sen pienuus ja kodinomaisuus sekä luonnonläheinen sijainti. Henkilökunta tekee työtään suurella sydämellä.

Katja Laaksonen (Hämeenlinna, 17.12.2019)