Turvataan kieltenopetus Hyvinkäällä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Englanniksi voi ostaa mitä tahansa, muttei myydä! Turvataan lapsille oikeus monipuoliseen kielitaitoon!

Santeri Leinonen (Helsinki, )

#5

Monipuolinen kielitarjonta kaikilla kouluasteilla on Hyvinkään myyntivaltti. Turvataan se, että meiltä riittää jatkossakin kielten osaajia - ja muissakin kuin englannissa!

Osmo Viskari (Helsinki, )

#22

Toivon parasta.

Sakari Leinonen (Hyvinkää, )

#28

Mielestäni ei kannata ottaa riskiä että nykyistä kieltenopetuksen osaamista menetetään pysyvästi. Ekaluokkalaisesta ABI:ksi on pitkä tie ja säästösuunnitelman vaikutus näkyisi vuosien päähän.

Jussi Leinonen (Hyvinkää, )

#32

Kielistä ei todellakaan saa karsia.

Sanni Mäki-Rajala (Hyvinkää, )

#34

Kieltenopetus turvattava!

Atte Ahokas (Jokioinen, )

#38

Lapsilta ja nuorilta leikkaaminen - varsinkin koulutuksesta- on leikkaus tulevaisuudesta! Vastustan jyrkästi!

Vuokko Åkerman (Hyvinkää, )

#67

Lasten kielten oppimista tulee tukea laajast. Englannin taito ei ole enää kielitaitoa

Leena Rautio (Hyvinkää, )

#70

Kielten opetus on turvattava! Aikaisessa vaiheessa aloitettu vieraan kielen opiskelu maksaa itsensä usein takaisin esimerkiksi korkeakouluhauissa ja työelämässä.

Iris Mäki-Rajala (Espoo, )

#79

Laaja A1-kielten valikoima on turvattava jatkossakin. Monipuolinen kieliohjelma on myös vetovoimatekijä, jota kaupungin kannattaisi hyödyntää. Lasten ja nuorten monipuolinen kielitaito on satsaus tulevaisuuteen.

Päivi Mäkinen (Hyvinkää, )

#81

Hyvinkään kieliohjelma on tunnettu ja kadehdittava. Miksi pitäisi romuttaa monen vuoden pitkäjänteinen työ vain muutaman kymppitonnin tähden.

Minna Närvä (Helsinki, )

#88

Yhteiskunnalle koulutuksesta leikkaaminen on kuin ampuisi itseän jalkaan.

Miika Hämäläinen (Hyvinkää, )

#111

Kielitaito pienentää etäisyyksiä maapallolla!

Hilkka Aro (Hyvinkää, )

#121

Bitte!

Hannaleena Korhonen (Hyvinkää, )

#130

A1 ranska on ollut suuri apu mun elämässä <3

Liinu Makkonen (Hyvinkää, )

#142

Kävin kouluni Hyvinkäällä, vaikka asunkin nyt Helsingissä. Kielet ovat avainasemassa ajattelukyvyssä, kulttuurien ymmärtämisessä ja kommunikaatiokyvyssä. Veraiden kielten lisäksi äidinkielen kohdalla kyse on työelämässäkin tärkeistä ilmaisutaidoista, jotka jäävät vajaaksi helposti jo nyt. Kieli on viimeisiä kohteita, mistä tulisi leikata; se on yksi ihmistoiminnan perustavanlaatuisista kulmakivistä. Kieliosaaminen on yhteiskunnan kehityksen edellytys.

Jimi Vesala (Helsinki, )

#145

Kuulostaa aivan järjettömältä jos oman äidinkielen opetusta ollaan ajamassa säästösyistä alas. Persut toki kiittää, mutta ei kukaan muu.

Stefan Smirnov (Tampere, )

#150

Ei kannata hyvää pilata!

Terhi Knuutinen (Hyvinkää, )

#160

Hyvinkään laajaa ja monipuolista on ylpeydellä esitelty vanhempainilloissa meille koululaisten vanhemmille ja kerrottu, että se on vetovoimatekijä muuttaa Hyvinkäälle. Nytkö tämä halutaan muuttaa?

Anna-Leena Klemetti-Falenius (Hyvinkää, )

#169

Maailmassa, joka on koko ajan laajenemassa kulttuurillisesti tarvitsee kieliä. Emme enää elä aikaa, jolloin ruotsilla ja englannilla pääsi eteenpäin. Tarvitsemme vieraita kieliä, kuten ranskaa ja espanjaa työllistyäksemme tehokkaammin ja jotta voimme edetä pidemmälle urapoluillamme. Ei kieliä=no future.

Roope Rontu (Hyvinkää, )

#176

Kansainvälistyneessä maailmassa laajapohjainen kielitaito on ensiarvoisen tärkeää!

Sirpa Virkkunen (Torrevieja , )

#189

Ei leikata lasten-ja nuorten opetuksesta.

Mirjaleena Ahola (Hyvinkää, )

#196

Kielten epääminen opetuksesta on likinäköistä toimintaa pitkällä tähtäimellä. Ranska, saksa, espanja ja venäjä ovat kymmeniä ja satojakin miljoonia puhuvien kieliä. Kielitaito on pääomaa, josta on tulevaisuudessa nuorelle paljon hyötyä yhä monipuolistuvassa työelämässä. Suomi on ollut kuuluisa kielteopiskelustaan, älkää hyvät päättäjät lähtekö kuoppaamaan jo saavutettuja metodiikkoja ja käytänteitä. Muistakaamme, että suomea puhujia on 5 mln, ja noita kyseisiä kieliä paljon enemmän. Avatkaamme ovet maailmalle, älkäämme sulkeko niitä ovia byrokraattisilla päätöksillä. Tämä on aivan väärä säästökohde. Opettanut kieliä yli 30 v.

Veronika Mikkonen (Järvenpää, )