Kalaholman koulun puolesta, sen lakkauttamista vastaan 

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Niin järjetön ajatus lakkauttaa tämä koulu. Lastensuojelussa työskentelevänä en voi olla muuta kuin ymmälläni tästä. Maksamme näistä koulujen supistamisesta kalliilla vielä..

Lisäksi koulujen kiinteistöt jäävät joka tapauksessa kaupungille ja niistä tulee kustannuksia..

Heidi Leino (Pori, 27.05.2020)

#18

Lähikoulut tulee säilyttää
Ei liian suuria yksiköitä pienille lapsille

Merja Veneranta (Pori, 28.05.2020)

#27

Lähikoulut ovat tärkeitä, jotta paikkakunnalle tulee uusia asukkaita. Itsekin olisin varmasti tamperelainen tällä hetkellä, jos en olisi halunnut muuttaa takaisin Poriin Kalaholman koulun viereen.

Sari Liikala (Pori, 28.05.2020)

#28

Pienet koulut on säästettävä,

Jukka Harjunpää (Pori, 28.05.2020)

#41

Olen sitä mieltä että kouluavei pidä lopettaa koska oppilaat alueella ovat lisääntymään päin.

Reijo Välimäki (Pori, 28.05.2020)

#47

Kalaholman koulun säilymisen puolesta ja alueen elinvoimaisuuden kannalta on tärkeää että ei peruta jo tehtyjä päätöksiä peruskojauksesta. Kalaholman vetovoima lapsiperheiden kesken on lyhyt ja turvallinen koulumatka ja koulu.

Jani Numminen (Pori, 28.05.2020)

#50

On järjetöntä lakkauttaa lähikoulu joka on täysin kunnossa ja missä ei ole todettu minkäänlaisia sisäilmaongelmia. Koulu on oppilasmäärältään juuri sopiva. Oppilaat tulee huomioiduksi yksilöllisesti ja ongelmia ei juurikaan ole. Yhteishenki kaikkien kesken on hyvä. Kalaholman koululle myönnettiin juuri myös Vihreä lippu sertifikaatti, joka kertoo sekä oppilaiden että opettajien pitkäjänteisestä työstä hyvän asian puolesta.

Marika Riissanen (Pori, 28.05.2020)

#51

Kalaholman koulua EI saa lakkauttaa

Atte Hietanen (Pori, 28.05.2020)

#52

Ei saa missään nimessä lopettaa.

Harri Lönnberg (Pori, 28.05.2020)

#62

Kalaholma kuihtuu ilman koulua, älkää lakkauttako sitä!

Annaleena Kalliokoski (Pori, 28.05.2020)

#75

Tämä oli onneton ehdotus jo viime vuonna eikä koronakriisi tee siitä yhtään parempaa. Muutimme alueelle muutamia vuosia sitten nimenomaan tämän koulun takia kuten varmasti moni muukin, tällä lopetettaisiin lapsiperheiden kiinnostus aluetta kohtaan. Porin johtajien tulisi vihdoin ymmärtää, että lapsiperheet ovat kaupungin tulevaisuus eikä niitä houkutella Poriin pelkillä korulauseilla mainoskampanjoissa, jos käytännön teot ovat vuodesta toiseen perheille pyllistäviä.

Erkka Ojanen (Pori, 28.05.2020)

#78

Teimme kolme vuotta sitten tietoisen päätöksen rakentaa talomme Lukkarinsantaan ja suurin syy tähän päätökseen oli Kalaholman koulu.Esimerkiksi Tuorsniemi ja Vähärauma alueina hylkääntyivät juurikin koulutilanteen vuoksi.

Eva Rossi (Pori, 28.05.2020)

#83

Koulu pidettävä toiminnassa!

Miia Kärhä (Pori, 28.05.2020)

#86

Tällaisina aikoina ei voida vedota rahaan kun puhutaan lapsista ja heidän tulevaisuudestaan. Perheemme kasvaa ja haluan että seuraavakin lapsemme saa kasvaa tällä seudulla. Perheemme muutti Poriin ja kalaholmaan juurikin koulun pienuuden ja sijainnin vuoksi. Rahaa kylvetään ympäri maailmaa isojen sijoittajien taskuun sairauden verukkeella ja te ette näe metsää puilta. Tehkää sijoitus joka varmasti maksaa itsensä takaisin ei huomenna mutta 10v päästä. Kunnioittaen.

Ville-Pekka Peltomäki (Pori, 28.05.2020)

#90

Säilyttäkää kalaholman koulu

Terhi Kujansuu (Pori, 28.05.2020)

#100

3 miljoonan ilkomaanavut päivässä, on määrä jolla pidettäisi oman maan pienetkin koulut pystyssä ja taataan ihmisille työt ja oppilaille tehokasta oppimista.

Jukka-Pekka Lehtonen (Pori, 28.05.2020)

#106

Koulussa on lapsia riittävästi, 6 luokka ei edes mahdu koulussa opiskelemaan, tästäkin syystä on perusteetonta väittää lapsimäärän olevan vähäinen!

Susan Kivistö (Pori, 28.05.2020)

#125

Kalaholman koulu on täynnä lapsia ja alueelle muuttaa koko ajan uusia lapsiperheitä. Alueella on runsaasti työssäkäyviä vanhempia, jotka odottavat vastinetta maksamilleen veroeuroille.

Toni Paaso (Pori, 28.05.2020)

#149

Aivan käsittämätöntä, että pienet kaupungin toivot ja tulevaisuuden johtajat joutuvat kärsimään ja korvaamaan coronasta johtuvat kustannukset omista nahoistaan. Sen sijaan kaupunki voisi säästää vähemmän tärkeissä hankkeissa ja vihdoin tarkastella myös omia toimiaan ja raskasta johtamismalliaan, jossa pikku ja väliportaan pääliköden virkoja voitaisiin lakkauttaa ja kuluja karsia.
Meidän neidin koulumatka pidentyisi nyt vajaasta kilometristä reilusti Väinölän joutuessaan ja hän joutuisi kulkemaan narkkikerrostaloalueen ohi aamun pimeydessä, kun laitatien kulkijat palaavat koloihinsa. Myöskään koulumatkalle aamun ensimmäisille tunneille lähteminen jo tuntia ennen koulun alkua ei ole kovin mielekästä, koska pienten askeleet kulkevat hitaammin kuin aikuisten.
Täten tuomitsen Porin suunnitelmat pienien koulujen lakkauttamisesta ja vetoan päättäjien järkeen. Jos lapsimäärä putoavat, ei ole järkeä rakentaa isoja jättikouluja, vaan panostaa lähikouluihin ja tarjota lapsille turvallinen oppimisympäristö omassa lähikoulussaan. Onko Porilla varaa menettää lisää lapsiperheitä, sillä tämä aiheuttaa myös varmasti muuttotappiota kaupungista poislähtevien perheiden taholta.
Lapset eivät ole oikea karsimisen kohde. Tällaisessa tulevaisuuden Porissa en halua asua, joka ei välitä lastensa kohtalosta.

Tanja Saarni (Pori, 28.05.2020)

#157

Kalaholman koulu pidettävä ja korjattava.

Heidi Björkqvist (Pori, 28.05.2020)

#158

Hyvänenaika sentään nyt järki käteen koulua ei voi sulkea sillä on hirveä arvo kalaholmalle ja lukkarinsannan asukksilke ja oppilaille

Petri Kekki (Pori, 28.05.2020)

#161

Miksi lopettaa toimiva ja hyvällä oppimisympäristöllä varustettu koulu? Tämä on nyt sitä samaa säästämistä, mitä olen nähnyt ollessani valtiolla töissä 20v. Eli saadakseen miljoonan säästön, kaupungilta kuluu siihen säästämiseen 1,5 kertainen määrä rahaa. Lapsista ei parane säästää, eikä heidän koulutuksestaan ja siihen liittyvästä ympäristöstä. Pienemmässä yksikössä pystytään antamaan paremmin yksilöllisempää tukea. Samalla voidaan miettiä, että onko kaupungin virkamiesten palkat nyt sillä tasolla, että he olisivat onnistuneet tässä tehtävässään? Yleensä jos menee hyvin, palkat nostetaan, mutta kun menee huonosti, niin ei lasketa. Tappiollisista liiketoimista, kuten satama ja lentoliikenne, pitää miettiä tilanne uudelleen.

Matti Nordberg (Pori, 28.05.2020)

#164

Koulun sulkeminen ei ole ainoa väistämätön tapa reagoida oppilasmäärien muutoksiin.
Lapsiin ja nuoriin sijoittamisen lopettaminen taikka vähentäminen pitkällä ajanjaksolla saattaa aiheuttaa tulevaisuudessa suuriakin taloudellisia kustannuksia,puhumattakaan mitä nämä säästöt aiheuttavat lapselle ja nuorelle. Suureen kouluun on helppo kadota.
Mitä maksaa yksi syrjäytynyt nuori?
Pienet koulut ovat rikkaus,eivät rasite. Suunnitteilla on muuttaa sinne missä pieniä kouluja on,päätöksenne vaikuttaa oleellisesti lapsiperheiden tulevaisuuteen sekä sitä kautta kaupungin elinvoimasuuteen.

Satu Sirviö (Pori, 28.05.2020)

#174

Pienten koulujen lakkauttaminen on täysin järjetöntä. Korona-aika on oiva esimerkki siitä, miten suurissa kouluissa on vaikea pitää etäisyyttä.

Teija Männikkö (Pori, 28.05.2020)

#176

Kalaholman koulu tarjoaa erittäin hyvän ja turvallisen oppimisympäristön alakouluikäisille. Monen oppilaan matka kouluun on turvallinen, koska ei ole niin sanottuja isoja tien ylityksiä matkalla. Kalaholma/Lukkarinsanta on arvostettu alue lapsiperheiden keskuudessa juurikin tämän hienon ja ainutlaatuisen koulun myötä!

Joakim Smedroos (Pori, 28.05.2020)

#180

Koulua ei pidä sulkea laittakaa niitä paperinpyörittäjä pihalle luukkosen palkkaa vois laskea myös😀

Jori Smedroos (Pori, 28.05.2020)

#186

Älkää nyt vaan lopettako Kalaholman koulua, alueella asustelee niin paljon pieniä koululaisia ❤️

Päivi Toukonen (Pori, 28.05.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…