Pelastetaan Vuosaari!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#7

Säästäkää luonto.

Tomi Astikainen (Helsinki, 22.08.2020)

#9

Palautetaan Vuosaari -80 luvun tilaan!

Jari Toura (Helsinki, 22.08.2020)

#23

Puistot säilytettävä!

Saara Sinkkonen (Helsinki, 22.08.2020)

#33

Pitäisi nyt ymmärtää ettei asumisen tiivistäminen ole järkevää. Se on valittu trendi, ketä hyödyttämään? Ei ainakaan ihmisiä jotka yrittävät elää ja pysyä terveinä. Tiivis asuinympäristö on riskitekijä pandemoiden suhteen, ja me ovat nyt realiteetti.

Maria Hämäläinen (Helsinki, 22.08.2020)

#35

Näitä suunnitelmia ei kestä arvostettu? luontomme, ei infra eikä asukkaat. Myös metro on tullut kantokyvyltään tiensä päähän ruuhka-aikojen osalta. Olisi hyvä suunnata välillä katse väljästi rakennettuun pohjois-Helsinkiin päin kun tilaa tarvitaan uudisrakentamiselle. Vuosaaren jatkuvan hyödyntämisen on loputtava!

Lea Einiö (Helsinki, 22.08.2020)

#38

Syntyperäisenä vuosaarelaisena en voi hyväksyä, että ulkoilualueet tuhotaan näin massiivisilla rakennussuunnitelmilla.

Tarja Lahti (Helsinki, 22.08.2020)

#44

Toivottavasti käytätte järkeä, se ei ole kieletty!!!

Anneli Suomalainen (Helsinki , 22.08.2020)

#64

Liika ja liian tiheä rakentaminen pilaa Vuosaaren. 40000 asukasta ja palvelut ei riitä, eikä ole tilaa rakentaakaan enää lisää palvelutiloja. Pelkkiä asuntoja, liikaa ihmisiä. Umpikorttelit eivät ole luonnonläheisen asumismuodon ratkaisuja, keskusta on erikseen. Korkeat talot eivät säästä luontoa ja pimentävät kulkureitit.

Ursula Nakai (Helsinki, 22.08.2020)

#70

Ei tuhota puhdasta Vuosaarta.

Jaana Mikkilä (Helsinki, 22.08.2020)

#72

Moni muuttanut Vuosaareen sen luonnon takia ja nytten huomattiin että coronan takia metsät olivat täynnä ihmisiä niin alkoi olemaan ruuhkia niissä joten ei niitä voi vähentää eikä pienentää missään nimessä.

Nina Kiiskinen (Helsinki,Vuosaari, 22.08.2020)

#81

Meri-Rastilasta tuli ongelma 1990-luvun hätäisen rakentamisen myötä, kun rakennettiin paljon huonolaatuisia asuntoja. Nykyiset rapistuvat talot tulisi korjata perusteellisesti tai korvata kunnollisilla uudisrakennuksilla ennen kuin edes harkitaan rakentamista neitseellisille luontoalueille. Vuosaaresta muuttaa kantasuomalaiset pois, jos luontoarvo menetetään.

Maija Narinen (Helsinki, 22.08.2020)

#83

Tässä adressissa on kiteytetty hyvin myös minun mielipiteeni Vuosaaren uudisrakentamisesta. Toivon, että nämä asiat otetaan huomioon uudisrakentamisessa.

Tuuli Söderström (Halsinki, 22.08.2020)

#85

Raha, valta, status, ja niiden kasvattaminen tuntuu olevan se the juttu. Ilman luontoa, metsiä ym, meillä ei ole tulevaisuutta tällä pallolla..

Petri Ollikainen (Helsinki, 22.08.2020)

#90

Vuosaaren ylirakentaminen on mennyt överiksi jo nyt. Huono-osaisuus kasaantuu, Vuosaari slummiutuu ja sosiaaliasuntojen keskittäminen jatkuu ja leviää. Nyt on aika siirtää rakennushankkeet lännemmäksi!

Satu Toivonen (Helsinki, 22.08.2020)

#99

Viheralueiden parturoiminen minimiin ei luo alueelle viihtyvyyttä, vaan tekee sen saman ilmiön kuin muihin tylsiin betoni-asfaltti lähiöihin eli niistä halutaan pois. Infrastruktuurin uudenluomisen hinta ei voi olla inhimillisyyden ja luonnon katoaminen asuinympäristöstämme kokonaan. Tilalle istutetut pensaat tai kukkapenkit eivät korvaa Vuosaaren henkeä eli verhreyttä ja yhteyttä mereen, jos Vuosaari rakennetaan umpeen.

Ann-Marie Lappalainen (Helsinki, 22.08.2020)

#101

Ihan uskomaton ajatus. Luonto on säilytettävä!

Outi Äijälä (Helsinki, 22.08.2020)

#102

Elämme näistä merellisistä ja metsäisistä alueista Vuosaaressa, ne ovat syy, miksi minä ja monet monet muut vuosaarelaiset tahtovat asua täällä edelleen, jopa vuosikymmenestä toiseen. Nämä luontoalueet, joissa on mahdollista saavuttaa mielenrauha ja jopa yksityisyysrauha, ovat elintärkeitä. Ne mahdollistavat myös lapsille ja nuorille hyvän luontosuhteen muodostumista ja tukevat heidän hyvinvointia.

Silja Martikainen (Helsinki, 22.08.2020)

#105

Kuunnelkaa vihdoinkin asukkaita. Vuosaarelaiset tietävät mitä toivovat

Tarja Merranmaa (Helsinki, 22.08.2020)

#116

Jos on pakko rakentaa, niin Uutelaan, Mustavuoreen ja Meri-Rastilan metsiin ette koske!

Kaarlo Martikainen (Helsinki, 22.08.2020)

#134

Älkää jyrätkö alueella asuvia ihmisiä ja heidän toiveitaan tehdessänne päätöksiä!

Heidi Feiring (Helsinki, 22.08.2020)

#137

Vuosaari on jo nyt rakennettu täyteen.
Metsät ja rannat on jätettävä rakentamatta. Vapaata luontoa pitää olla jo nyt 40000:lle vuosaarelaiselle ja muillekin.

Anne Myllylä (Helsinki, 22.08.2020)

#139

Saarissa on jotakin lumoavaa. Kun pää on täynnä päivän asioita ja ajan automaattiohjauksella pimeässä yössä kohti kotia - ylitän sillan ja näen Vuotien "tappajapylväät" - tunnen lämpimän läikähdyksen, olen jälleen kotona. Kun puikkelehdin rekkojen välissä, kurvaan Kehä III:lta pimeään tunneliin ja näen sataman valot tunnelin päässä, olen tullut kotiin.

Kun muutimme Vuosaareen ja tähän taloon, käveli ensimmäisenä vastaani mies, joka sanoi: "Tervetuloa. Meillä on ollut tapana, että jos piipusta ei nouse savua, tullaan katsomaan onko kaikki hyvin. Jos haluaa olla omissa oloissaan, sekin on sallittua. Meillä myös muiden lapsista pidetään huolta". Tämä sama henki asuu edelleenkin meidän taloyhtiössämme ja tässä saaressa.

Vuosaaressa vanhat taloyhtiöt on rakennettu monien unelmista 60-luvulla. Rakentajina ovat olleet asuntojen omistajat. Meiltä löytyy tuhansia tarinoita. Kuinka yhtenä yönä nämä samat unelmoijat lähtivät rakentamaan uimalaa Vuosaaren keskellä olevaan monttuun. Noo - he jäivät kiinni - ja tästä luvattomasta retkestä kertoi vuosikymmenien ajaksi nähtäväksi jäänyt uimalan betoninen pohja. Se sama yhteisöllisyyden henki löytyy edelleenkin. Toteutetaan yhdessä hullumpiakin asioita, jaetaan ilot ja surut, jos ovi on auki tai valot eivät syty - käydään varmistamassa, että kaikki on hyvin.

Ei kai Vuosaaresta voi puhua mainitsematta Vuosaari-elokuvaa. Siitä voi olla ylpeä. Ei jokaisesta kaupunginosasta elokuvaa tehdä eikä jokainen kaupunginosa saa omaa nimeään elokuvan nimeksi. Vuosaari-elokuva piirsi omalta osaltaan rohkeaa kuvaa elämän monimuotoisuudesta ja oli samalla kipeä ja rankka ajankuvaus. Elokuvasta löytyi hienovaraisia ja rosoisia säikeitä, jotka kutoutuvat meidän hallitsemattomasti kasvaneen kaupunginosamme ja täällä asuvien ihmisten ympärille.

Hongat humisevat, aallot vyöryvät pärskähdellen rantakivikkoon, lapset kiljuvat iloisesti ja jostakin kaukaa kiitävästä autosta kuuluu bum-bum-bum-bum. Aivan sama sataako vai paistaako - todennäköisesti joka tapauksessa tuulee. Sellainen on meidän Vuosaari. Tämä viesti on teille päättäjät. Älkää tuhotko meidän saartamme.

Vuosaarelaisia yhdistää yksi asia. Ja se on rakkaus meidän kylään, Vuosaareen. Me taistelemme tämän kylän ja saaren tulevaisuuden puolesta nyt ja aina.

Eija Hyvärinen (Helsinki, 22.08.2020)

#141

Vuosaaren luontoalueet ovat mielettömän hienot ja palvelevat kaikkia asukkaita ja muualtakin ulkoilemaan tulevia kaupunkilaisia. Olisi iso virhe rakentaa näille monimuotoisille ja kauniille alueille taloja!
Terveisin: 15 vuotta Vuosaaressa asunut, joka alunperin muutti keskustasta juuri luonnon takia Vuosaareen.

Thea Merjovirta (Helsinki, 22.08.2020)

#166

Luonto pitää säilyttää.

Riitta Wallenius (Helsinki, 22.08.2020)

#171

Entinen Vuosaarelainen.

Stacy Siivonen (Tampere, 22.08.2020)

#176

Itä-Helsinki ei ole vain muun kaupungin loputon resurssi ja paarialuokka. Tasa-arvoa päätöksentekoon!

Vesa Lahtinen (Helsinki, 22.08.2020)

#178

Olen asunut Vuosaaressa 10 vuotta (2010-2020). Vaikka muutin nyt toiselle paikkakunnalle kaipaan edelleen Vuosaarta, ja se on juuri nyt kaunis ja monimuoitoinen. Liian täyteen rakentaminen vähentää alueen kaunetta. Pyydän, että säästätte varsinkin merenrannalla olevat kohteet lisärakentamiselta! Erityisen huolissani olen karttaan merkityistä Nuottasaaresta, Ramsimniemestä ja Rastilan-leirintä alueesta. Pyydän, että luonto ja virkistysalueet säilytetään. Vuosaaressa alkaa olla taloja jo vuosaartelaisten mielestä tarpeeksi. Älkää tuhotko Helsingin upeinta paikkaa!

Meri Nieminen (Lohja, 22.08.2020)

#179

Päättäjät hoi, tämä adressi kannattaa lukaista läpi ja miettiä miten voi itse vaikuttaa toivotulla tavalla. Voin mielelläni myös itse esitellä lähialuettani ja kertoa käytännön elämästä Vuosaaressa ja tulevaisuuden toiveista tarvittaessa👍

Tiina Kirves (Helsinki, 22.08.2020)

#180

Metron kapasiteetti ei riitä enää yhtään suurempaan matkestajamäärään.
Puita ja puistoja kuluu jo nyt liikaa.
Erittäin varovaisesti voi rakentaa lisää kun asukasmäärä on jo niin suuri. Varottava slummiutumista!

Pirjo Liewendahl (Helsinki, 22.08.2020)

#186

Vuosaaressa ei tälläkään hetkellä ole palvelut asukasmäärään nähden tarpeeksi kattavat, mitä sitten kun asukasmäärä kasvaa lisää eikä mietitä miten alueen palveluita tulisi lisätä esim. Julkinen terveydenhuolto🤔😱

Hanna Pihlgren (Helsinki, 22.08.2020)

#188

Nyt järkeä tähän toimintaan. Yksi tulevaisuuden raidejokeri, josta ei edes päätöstä vielä ole, ei voi määrittää tälläistä pakkomielteistä rakentamista ja arvokkaan luonnon tuhoamista. Jan Vapaavuoren ja kumppaneiden ”rakennetaan maailman toimivinta kaupunkia” on täysi vitsi. Tällä hetkellä rakennatte maailman paskinta kaupunkia

Esa Suominen (Helsinki, 22.08.2020)

#196

Pelasta luonto niin pelastuu tärkeät pörröiset . Ilman laatu pysyy hyvänä . Eikä tartu koronat muut tulevaisuuden pöpöt kun ei rakenneta liian tiuhaan . Läöniä on kehä kolmosen toisellakin puolella. Eikä Helsingissä töitä riitä kaikille.

Hannele Suokas (Helsinki, 22.08.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…