Lähikouluryhmän kannanotto Mäntynummen alueen monimuotoisten koulujen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Muijalan koulu on todella tärkeä paikka alueen lapsille.
Lapset tuntevat toinen toisensa, koulun ilmapiiri on hyvä ja opetus laadukasta.

Isot koulut ja isot luokkaryhmät tuovat valtavia ongelmia kouluissa joihin ei pystytä ratkaisuja löytämään.
Väkivaltaa, häirinköintiä ja kiusaamista.

Lapset oireilevat herkästi ja mitä isommissa oppilaitoksissa ja luokissa pienet lapset joutuvat olemaan sen enemmän ongelmia syntyy.

Lotta Sjöblom (Lohja, )

#25

Ei ole loogista tehdä paisuttaa yhtä koulua liian isoksi ja samanaikaisesti pienentää toista olemattomaksi?!

Ville Salmia (Siuntio, )

#30

Jos lähikouluja pienennetään tai poistetaan Helsingistä muuttavat eivät enää tee muutto päätöstä lähikoulun ajatuksella. Isoja kouluja on Pääkaupunkiseudulla pikkukoulut ovat pienempien kaupunkien valttikortti.

Miia Wathén (Lohja, )

#42

Parempi pitää palvelut ennallaan jos kaupunki säästöjä etsii niin karsikaa maahanmuutosta ym vastaavasta toiminnasta

Sami Sjöblom (Lohja, )

#43

Kuulun oppilaan lähipiiriin. Kuvottavaa edes esittää näin typerää ideaa.

Emma-Kaisa Hyyryläinen (Turku, )

#44

Pienet koulut tulee säilyttää, sillä niissä toimiva yhteisöllisyys auttaa oppimistuloksissa, koko henkilökunta tuntee kaikki oppilaat ja työyhteisö on toimiva ja hyvinvoiva, oppilaat ovat kaikille tärkeitä, näitä tulee vaalia viimeiseen asti isolla koululla tehtävällä säästöillä huolimatta,

Satu Pekkarinen (SIUNTIO, )

#55

Koulut ehdottomasti säilytettävä nykyisellään!!! Ei enää isoja koulukeskuksia eikä koulujen lakkauttamisia! Nyt riittää!

Tiina Nevalainen (Lohja , )

#68

Tarviiko koko ajan olla sorkkimassa alueen kouluja?
Säästöjä,säästöjä..
Ei ne monisataiset koulutkaan niin hyviä ole mitä annetaan ymmärtää..

Henri Hämäläinen (Lohja, )

#78

Muijalan ehdottomasti jatkettava 1-6lk kouluna. Antakaa lasten olla lapsia ja yläkouluun vasta 7lk ei vielä 5 ja 6lk.

Kati Järvinen (Lohja, )

#91

Muijalan koulussa oltava mahdollista opiskella luokat 1-6 niin kuin tähänkin asti !

Maarit Virta (Lohja, )

#107

Asunnot ovat menneet Muijalassa hyvin kaupaksi ja uusi, odotettu asemakaava tuo tänne uusia asukkaita, joten Muijalan koulu on säilytettävä 1-6 - luokkalaisille.

Katariina Nurmio (Lohja, )

#109

Toimiva ja 1-6 luokat käsittävä Muijalan koulu on meille ainoa syy asua Muijalassa, tai Lohjalla. Tulemme varmasti päätymään toiseen asuinpaikkaan, jos koulua supistetaan. Meillä on vielä 2 koululaista tulossa Muijalan kouluun. Toivomme että harkitsette tätä asiaa ja tarkasti. Suuriosa täällä asuvista on töissä pk-seudulla, eikä 5 luokkalaisen lähettäminen päivittäin muualle kouluun tule ainakaan meidän tapauksesa tapahtumaan.

Jere Korhonen (Lohja, )

#111

Muijalan koulu kokonaisena alakouluna (luokat 1.-6.) on tärkeää säilyttää ja turvata siten alueen lapsiperheille lähikoulu ja samalla alueen vetovoima Muijalaan muuttamista harkitseville lapsiperheille.

Hannele Lindblad (Vihti Nummela, )

#139

Kyläkoulut säilytettävä, koulut on pidettävä inhimillisen kokoisina, ei missään tapauksessa suurta määrää pieniä lapsia yhteen paikkaan, lasten mielenterveyden ja turvallisuuden vuoksi!

Riikka Grundström (Lohja, )

#157

Tässä vaiheessa tulee kuulla kyseisten alueiden asukkaita, lasten vanhempia. Selvitettävä miksi uusi vaihtoehto olisi parempi/ vai onko , kuin pitäytyä ns. vanhoissa koulukuvioissa/rakennuksissa. Sijainnit, kuljetukset, turvallisuus, yhteisöllisyys jne.

Eeva Peltonen (Lohja, )

#173

Pullin koulu tulee säilyttää

Päivärinta Katja (Lohja, )

#180

Pk-seudulta muutimme Lohjalle nimenomaan pienemmän koulun vuoksi. Ja Asemanpelto valittiin asuinpaikaksi suurelta osin lähikoulun ja turvallisen koulumatkan vuoksi. Muuttomme jälkeen (2015) tätä samaa lakkautuskeskustelua on käyty jo useampaan kertaan, viimeksi pari vuotta sitten. On uskomatonta, että lähikoulut ja pienten lasten turvallinen koulupolku nähdään edelleen pelkkänä kustannusasiana. Haluaisin todella tietää kenen lohjalaispäättäjän henkilökohtaisella agendalla tämä lähikoulujen alasajo on???

Heli Tammisto (Lohja, )

#198

Kaikki alueen koulut tulee säilyttää, yhteisöllisyys kunniaan! Näin saadaan jatkossakin veronmaksajia Lohjalle! Mäntynummenkoulu tulee korjata, ja säilyttää lähikouluna 1.-6.-luokkalaisille jatkossakin!

Paula Liski (Lohja, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…