Vaadimme raudanpuutteen tunnustamista sekä tasa-arvoista hoitoa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3054

Raudanpuute on vaikuttanut omaan työkykyyni siten, että olin pois työstäni -sairaslomalla ja kuntoutustuella, kaikkineen lähes 2 vuotta. Aluksi väsymystäni ja aloitekyvyttömyyttäni hoidettiin masennuksena. Selkeä muutos toimintakykyyni saatiin kuitenkin aikaan vasta kun ymmärsin vaatimalla vaatia raudanpuutetutkimukset, sain diagnoosin ja rautalisähoidon aloitettua.

Merja Latvala (Alajärvi, 24.10.2022)

#3062

Tämä pitäisi ottaa tosissaan. Tämä koskee hurjan isoa joukkoa ihmisiä, jotka kuuluvat taistelemaan oikeudesta hoitoon.

Päivi Munde (Jokela, 24.10.2022)

#3083

On naurettavaa, että Suomessa on etsittävä raudanpuutteeseen (ilman anemiaa) perehtynyt yksityinen lääkäri vaikka viimeisillä voimillaan, kun perusterveydenhuollon "ammattilaiset" eivät ole aiheesta kiinnostuneita. Viimeistään sairaanhoitopiirien säännöt torppaavat julkiselta puolelta avun saannin. Täysin järjetöntä!

Anja Hanhijärvi (Sastamala , 24.10.2022)

#3089

Erittäin tärkeä aihe! Peruspositiivisenä ihmisenä (aina) jouduin eräänä päivänä katsoman peilista täysmasentunuutta ja loppuväsynyttä minua. Työterveyslääkäriltä EI MITÄÄN viisaasta apua. Lopputulos 4 viikkoa töistä poissaolo ja sairasuminen kilpirauhastulehduksen.
Tuleehan se raudanpuute kalliksi valtiolle, ellei lääkärit rupee toisin ajatteleman.

Inga Varul (Tampere, 24.10.2022)

#3091

Raudanpuutteesta kärsivänä todella tarvitsen tätä muutosta lakiin ja muutosta asenteisiin.

Terhi Törmälä (Lappeenranta , 24.10.2022)

#3113

Olen voinut vuosia huonosti, koko perhe on takiani voinut. Olen suurperheen äiti. En ole osannut yhdistää erinäisiä oireita raudanpuutteeseen, joka nyt verikokein viisaan työterveyshoitajan määräämillä verikokeilla
toimesta todettiin, ferritiiniarvo 17.
Olen vuosia hikoillut aamuisin vain seisoessani paikalla, palellut ulkona helteessä, mielialanvaihtelut olleet todella massiivisia, huutanut äkkipikaistuksisaani lapsille ja pyydellyt anteeksi heti perään. Tällainen käytös ei ole ominta minua ollut ennen. Mielialanvaihtelut, äkkipikaiisuuteni ja kiivauteni on vaikuttanut myös työtovereihini, heillekin joutunut pahoittelemaan ja vedonnut kuukautisaikaan.
Iho on akneinen, ympäri kehoa mätää erittäviä ihopatteja. En ole vuosiin voinut kuukautisvuotojen aikaan mennä minnekään kotoa, verta valuu ohi kaikkien siteiden. (muuta kun pakolliset työmenot)
Raudanpuutteen toteaminen aiemmin olisi ehkä pelastanut myös avioliittoni ja perheen yhdessä pysymisen, joka nyt on hajoamassa, johtuen suurelta osin minusta johtuviin käyttäytymisongelmista.

Jemina Räsänen (Porvoo, 25.10.2022)

#3133

Sairastin kroonisesti yhdeksän vuotta ennenkuin pääsin rauta-infuusioon ja paranin miltei kokonaan. Nyt liikun päivittäin ja olen kuin taas nuori, puuhakas itseni. Vuosia syytettiin siitä, että on päässä vikaa ja laiskuudesta kun en jaksa liikkua. Keskivaikea masennus, vakava uupumus, lihas- ja nivelkivut, unihäiriöt, päänsärky ja bruksismi olivat jokapäiväinen osa elämääni. 9 vuotta HUSin huippulääkäreiltä meni raudan imeytymismisongelma- & anemia -diagnoosiin! Infuusioon on naurettavan vaikea päästä. Ihan kuin ihmiset haluttaisiin pitää sairaana. Hienoa että teette tätä, Suomi on täynnä "masentuneita" ihmisiä jotka paranisivat todennäköisesti raudalla. Hienoa että tähän asiaan aletaan heräämään.

Minna Erkola (Helsinki, 25.10.2022)

#3174

Pitää tehdä näin

Merja Ahola (HELSINKI, 25.10.2022)

#3178

Haluaisin, että odottavilta äideiltä aletaan mittaamaan automaattisesti neuvoloissa Ferrit, D-vitamiini ja foolihappo. Olisi hienoa, jos Suomeen ei syntyisi yhtään raudanpuutteista lasta. Näin tuetaan myös opettajia kouluissa (koska tämä löytyy vasta yleensä lapsella, joka on ylä-asteella) ja sitä, ettei synnyttänyt äiti saa turhaan masennusdiagnoosia raudanpuutteen takia.

Piia Jönkkäri (Kankaanpää, 25.10.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…