Ylen on jatkettava Sydänjuurilla-ohjelman tuottamista

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#4

Amanda Kauranteen Sydänjuurilla on todella ammattitaitoisesti,syvääluotaavasti ja herkästi ajan hermolla toimitettu kansainväliselläkin tasolla verrattuna laadukas radio-ohjelma tärkeästä ,merkityksellisestä musiikin alasta, kansamme ja kansojemme musiikista. On täysin uskomatonta että Yle teksisiniin kulttuuriperintöä lyttäävän ja taidevastaisen päätöksen että lopettaisi ainoan vähemmistökielilen ja kansojen toimitetun musiikkiohjelman. Tuuli Saksala ja Harri Tuominen toimittavat ansiokkaita ohjelmia,mutta ne eivät millään tavalla ole vertailukelpoisia sille työlle,sivistävälle ,säilyttävälle ja avartavalle kulttuurityölle jota Amanda Kauranteen Sydänjuurilla ohjelma tekee alueemme nykykansanmusiikille.
Meitä ohjelmaa kuuntelevia on ehdottoman varmasti numeerisesti vähemmän kun vaikka Muistojen Bulevardin kuuntelijoita,mutta perinteen ja vähemmistöjen aseman vahvistaminen ja säilyttäminen pitäisi olla Ylelle arvovalinta joka painaa enemmän kun excel taulukon numerot. Tällä linjalla maassamme kuolee kaikki alueellinen perinne,musiikki ja kulttuuri jos käytämme säilyttämisen mittarina ainoastaan numeerisi tulostavoitteita.
Olen todella surullinen Ylen linjasta,toivon sydänjuuriani myöten ettette tee niin näköalatonta päästöstä että lakkauttaisitte Sydänjuurilla ohjelman

Sinikka Kyllönen (Rovaniemi , 02.11.2023)

#35

Suomen alueen kansanmusiikin ainoan ohjelman hävittäminen ei saa olla edes mahdollista. Eri genrejen lisäys muuhun ohjelmavirtaan sen sijaan erittäin hyvä idea, mielellään myös yhä enemmän TV:n ja kuvallisen YLE Areenan puolelle, joissa tekstitysten kautta kansanmusiikin ohjelmasisältö voi tavoittaa paremmin niin eritaustaiset suomalaiset kuin potentiaalisesti erittäin laajan globaalin yleisön.

Mikko Haapoja (Helsinki, 04.11.2023)

#46

Toivoisin lisää kansanmusiikkia radioaalloille!

Henna Hihnala (Kalajoki, 04.11.2023)

#71

Sydänjuurilla pitää säilyttää ja sitä pitää toimittaa monipuolisesti kenttään perehtynyt kansanmusiikin ammattilainen (esim. Amanda Kauranne!!)!

Ulla-Sisko Jauhiainen (Kuhmo, 04.11.2023)

#72

Kansanmusiikin osuutta täytyy ehdottomasti lisätä kaikilla kanavilla! Käsittämätöntä että Radio Suomen listoilla sitä ei kuulu käytännössä koskaan. Jos kyseisen kanavan listan laatijoilla ei ole musiikin tuntemusta riittävästi, niin voisi käyttää asiantuntijaa, joka valitsee kyseisestä genrestä sopivaa ohjelmistoa soittolistoille. Rajat ovat melko häilyviä nykyään muutenkin. Pitäkäämme kansanmusiikki kansan musiikkina!

Janne Virkkala (Kaustinen, 04.11.2023)

#89

Tämä on se sisältö mitä pitäisi kasvattaa, ei marginalisoida entisestään. Sen sisällön arvo mitataan niin monella mittarilla, kuten omien juurien ja vähemmistöjen musiikkikulttuurin säilyminen ja niistä ihmisille kertominen. Ohjelma täytyy ehdottomasti säilyttää mutta sen lisäksi kansanmusiikin näkyvyyttä on nostettava muissa ohjelmissa muun musiikin seassa. Sydänjuurilla on ohjelma jossa on aivan poikkeuksellista ammattitaitoa käsitellä kansanmusiikkikentän asioita. Lisäksi sen tunnelma on lämmin ja viisas. Kauranne on suoranainen timantti!

Petra Poutanen (Tampere, 04.11.2023)

#92

Ylen on tehtävä niitä asioita, joita vain Yle voi tehdä, ja marginaalikulttuurit ovat niiden asioiden keskuudessa. Siinä vaiheessa, kun marginaalit ovat kadonneet, kulttuuri sanan laajassa merkityksessä on kuollut, ja jäljelle jäävät vain tyhjyyttään kolisevat kulissit, jotka hajoavat ensimmäisen tuulenhenkäyksen puhalluksesta.

Petri Sainio (Helsinki, 04.11.2023)

#108

Hei! Tekemällä tämänkaltaisia päätöksiä viedään monen ammattimaisen marginaalimuusikon ainoat radiosoitot, ja kuulijoiden mahdollisuus löytää itselleen musiikkia mihin he eivät missään muualla törmää. Olen tästä erittäin huolissani niin tekijänä kuin kuulijanakin. Mikäli ette peru päätöstänne, varmistakaa että kansanmusiikki ja nykykansanmusiikki soi myös tulevaisuudessa ohjelmissanne laajasti. On Yleisradion tehtävä vaalia oman maamme musiikkiperintöä, ja omalta osaltaan auttaa pitämään se elossa myös tulevaisuudessa.

Ystävällisin terveisin,
Viitasen Piia
laulaja ja lauluntekijä

Piiq Viitanen (Kerava, 04.11.2023)

#114

Sydänjuurilla-ohjelman lakkauspäätös pitää perua.

Suomalaisen kansanmusiikin lisäksi Sydänjuurilla on tärkeä areena myös kaikilla kolmella Suomessa elävällä saamen kielellä tehtävälle saamelaisten musiikille.

Lisäksi toimittaja Amanda Kauranne haastattelee usein myös saamelaisen kulttuurikentän toimijoita ja käsittelee saamelaiselle yhteiskunnalle tärkeitä aiheita. Suuri kiitos siitä, sillä myös vähemmistöjen ja alkuperäiskansojen musiikkikulttuurit ansaitsevat paikkansa valtakunnallisilla areenoilla.

Kokonaisuudessaan Sydänjuurilla on ainutlaatuinen ohjelma, joka avaa ikkunan perinteistä ammentavaan musiikkiin, mutta käsittelee myös ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita omassa viitekehyksessään. Tällä tavalla tuotettu tieto kannattaa jatkossakin paketoida omaksi erikoisohjelmakseen, joka on yleisön helposti saavutettavissa.

Oppaana kansanperinteen maailmassa kannattaa säilyttää kansanmusiikkia korkeakoulussa opiskellut luova henkilö, joka toimii itse kansanmusiikkikentällä, ja joka on palkittu muun muassa tuottamastaan feministisestä kansanmusiikkikonserttisarjasta. Hän tuntee perinteen, kentän ja alan nyanssit, ja osaa heijastella niiden muutoksia ja kehitystä ohjelmassaan.

Suomen alueen perinnemusiikeista ammentava elävä musiikki ansaitsee oman erikoisohjelmansa, jota toimitetaan syvällä ammattitaidolla ja suurella sydämellä.

Pirita Näkkäläjärvi (Inari, 04.11.2023)

#127

Kansanmusiikki tarvitsee oman ammattimaisesti tuotetun ohjelmansa ja on Ylen velvollisuus huolehtia tästä.

Vilma Timonen (HELSINKI, 04.11.2023)

#134

Tavallinen marginaalimusiikin kuuntelija ei roiku radion äärellä odottamassa, milloin satuttaisiin soittamaan häntä kiinnostavaa musiikkia. Hän valitsee asiapitoiset, kuratoidut, asiantuntijan toimittamat erikoisohjelmat ja kuuntelee sieltä, mikä juuri nyt saattaisi kutkuttaa uunituoreissa tai iäkkäämmissä julkaisuissa. Merkittävän asiantuntijaohjelman deletointia ei korvaa se, että kyseistä musiikkia ripotellaan eri ohjelmiin. Tämä on kyllä kauan toivottu lisä erikoisohjelmien oheen muttei korvaa esimerkiksi tätä Suomen alueen kansanmusiikkia upeasti ja monipuolisesti esittelevää, ajan hermolla pysyttelevää radio-ohjelmaa. Sydänjuurilla-ohjelman lakkauttaminen johtaa kansanmusiikin tunnettuuden heikkenemiseen ja sitä myöten pahimmillaan koko alan kriisiytymiseen. Kun kuulijat vähenevät, vähenee alan harrastaminen ja lopulta ammattilaisetkin. Näinkö Yle vaalii suomalaista kulttuuriperintöä (Yle-laki, 7 §)?

Bluesministeri-, Kantritohtori- ja Sydänjuurilla-ohjelmien lakkauttamispäätökset luovat vaikutelman, että Ylellä tavoitellaan mahdollisimman halpaa ohjelmatuotantoa. On edullista korvata toimitettu ohjelma toivekonsertilla, jossa toimittaja ei joudu etsimään taustatietoa tekijästä tai edes kappaleen edustamasta genrestä. Tätä varten on jo keksitty suoratoistopalvelut – eikä sieltäkään saa tietoa kappaleiden taustoista tai konteksteista. Kansanmusiikkiin keskittyvä toivekonsertti on toki toivottu lisä Ylen ohjelmatarjontaan muttei mitenkään korvaa etukäteen toimitettua, pieteetillä paneutunutta, koulutetun asiantuntijan rakentamaa ohjelmaa, joka tarjoaa kuulijoille laatua, uutta tietoa ja sivistystä. Tätä ei saavuteta kaupallisten radiokanavien ohjelmakonsepteja kopioimalla.

Yle on valumassa harmaaseen kaupalliseen massaan ja tarvitsee laadunpalautuksen.

Kaisa Saarikorpi (Helsinki, 04.11.2023)

#135

Sydänjuurilla on tärkeä ohjelma, jonka lopetuspäätöstä on vaikea ymmärtää, kun vastaavaa sisältöä ei ole tulossa tilalle. Ammennan ohjelman sisällöstä sekä ammatillisesti äidinkielen ja draaman opetustyössäni että henkilökohtaisesti.

Maija Auramies (Nurmijärvi, 04.11.2023)

#143

Ylen yksi tärkeimmistä tehtävistä on vaalia kulttuuriperintöä. Hyvää esimerkkiä löytyy naapurimaasta Virosta ja esim Irlannnista.

Samuli Karjalainen (Helsinki, 04.11.2023)

#159

Sydänjuurilla ohjelma on ainutlaatuinen radio-ohjelma suomalaiselle kansanmusiikille ja nykykansanmusiikille!
Ohjelmaa ei saa jättää pois!

Niina Mönkkönen (Joensuu, 04.11.2023)

#183

YLEn keskityttävä ensisijaisesti sen ydintehtäviin eli suomalaisen kulttuurin suojelemiseen ja edistämiseen.

Rainer Puittinen (Helsinki, 04.11.2023)

#190

Yhdenvertaisuuden näkökulmasta kulttuurin moninaisuudesta on pidettävä kiinni. Viihteellistymisen ja kulttuurin kapea-alaistumisen ehkäiseminen on jokaisen tehtävä. Parantuuko kulttuurinen itsetunto ja historian näkemys tällaisilla lakkautuspäätöksillä? YLE on sivistysorganisaatio, Sydänjuurilla -ohjelman alasajo on taatusti jokin maanantaimallinen hupsahdus. Saa perua.

Petri Kauppinen (Oulu, 04.11.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…