Lahnuksen koulua ei saa lakkauttaa!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#445

Espooseen rakennetaan uusi koulu muutaman vuoden välein väestön kasvun takia. Tässä tilanteessa toimivia kouluja ei kannata lakkauttaa ilman todellisia terveydellisiä perusteita. Lisäksi lukuisat tutkimukset osoittavat ettei pieni lapsi tarvitse suuren koulun valinnan mahdollisuuksia enemmän kuin pienemmän koulun perusturvallisuutta.

Jarkko Mahkonen (Espooo, 08.01.2024)

#450

Kalajärven koulu, vaikka pian uusi onkin, ei kaipaa lisää oppilaita ympäristöpitäjistä. Omassa kylässä riittävästi oppilaita.

Taru Alopaeus (Espoo, 08.01.2024)

#478

Pienikokoiset koulut tukevat lasten kehitystä ja vastaavat heidän tarpeisiin paremmin kuin suuret yhtenäiskoulut.

Taru Latvala (Kirkkonummi, 09.01.2024)

#501

TAKE-ohjelma on hyvä työkalu, mutta se voi pahimmillaan olla liian kovakourainen, eikä tunnista esimerkiksi pienien yksiköiden tuomia vahvuuksia sekä alueiden erityispiirteitä. Lakkautuspäätös uskoakseni toteutuessaan ei pitkällä aikavälillä toteuta taloudellista kestävyyttä. On huomioitava myös lainvoiman saava POKE, jonka vaikutuksia kouluverkon tarpeisiin ei täysin voida tunnistaa.

Kuten ymmärtää saattaa, me asukkaat argumentoidaan myös hyviin kokemuksiimme perustuen koulun säilyttämisen puolesta. Lahnuksen koulu on erityinen osa pohjois-espoolaista kulttuuria ja identiteettiä ja alueen ominaisia piirteitä. Se edistää lasten liikkumista ja terveellisen luontosuhteen kehittymistä. Kohtuulliset ryhmäkoot ja pienen koulun ilmapiiri ja yhteishenki ovat voimavaroja. Sopii hyvin väljästi asuttuun pohjoiseen, jossa muutenkin tyydytään kevyempään palveluverkkoon ja infraan.

Lahnuksen koulu voisi olla edelläkävijäkoulu Espoossa, jossa yhdistetään korpimainen lähiluonto kiinteämmäksi osaksi oppimisympäristöä.

Jussi Holma (ESPOO, 09.01.2024)

#502

Ei luokkakokojen kasvulle!
Ei lasten kuulutuksella!
Ei laput silmillä päättämiselle!
Ei tumpeloinnille!
Ei urveloinnille!
Ei häsläämiselle!
Ei hätäille!
Ei daijuilulle!
Ei sekoilulle!
Ei jatkuvalle lasten murjomiselle!

Ville Kinaret (Espoo, 09.01.2024)

#511

Koulun pienuus on ehdottomasti vahvuus ja mahdollistaa lasten kehittymisen kehittävässä luonnonläheisessä ympäristössä. Olemme muuttaneet alueelle huomioiden erinomaisen kouluympäristön. Tätä etua ei saa viedä pois.

Jussi Immonen (Espoo, 09.01.2024)

#555

Säilyttäkää pienet perinteikkäät yksiköt, joissa henkilökunta ja oppilaat voivat hyvin.

Niko Lehtonen (Espoo, 10.01.2024)

#582

Lahnuksen koulua ei saa lakkauttaa!

Sanna Kauppinen (Joensuu, 11.01.2024)

#596

Koulun on jatkuttava

Kai Niemi (helsinki, 11.01.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…