Mortin männikön puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Kyseinen metsä joka päiväisessä käytössä ulkoillessa, lenkkeillessä, urheillessa. Kyseiselle paikalle on tarpeetonta tehdä tie/silta, kun sen voi tehdä toisaalle ilman että tuhoaa luontoa ja alueen ainoan metsän.

Peter Muurimäki (Rovaniemi, 16.05.2024)

#21

Anun latu ja Mortinmännikkö on säilytettävä, tielinjaus Alakorkalon teollisuusalueelle.

Maire Tikkala (Rovaniemi, 17.05.2024)

#26

Viihtyisän asuinympäristön ja luonnonarvojen puolesta.
Metsäpuistomaisten alueiden arvon ymmärrys kasviston, puiden, eläinkunnan sekä meidän 2- jalkaisten kannalta.
Alueen säilyttäminen tuleville sukupolville.
Muualla pohjoismaissa ymmärretään jo vastaavien alueiden säilyttäminen kaavoitettujen asuinalueiden vieressä. Voisiko Roi olla esimerkkinä ja ” henkisen tien” näyttäjänä asfalttisellaisen sijaan ed. m. kehitykselle.

Sirpa Pahkala (Oulu, 17.05.2024)

#35

Lähiluonto on perheellemme merkittävä syy asua juuri Rovaniemellä. Ilman sitä Rovaniemen vetovoimatekijät ovat aika vähissä. Toivon, että sillan sijainnille mietittäisiin vakavasti vaihtoehtoja.

Niina Lavia (Rovaniemi, 17.05.2024)

#39

Rovaniemellä pitää olla luontoa osana asutuskeskusta varsinkin noin vanhaa puustoa ei löydy keskusta alueelta enään.
Kaupunki strategiasta 2030:
Rovaniemi on ihmisen kokoinen arktinen pääkaupunki, jossa yhdistyvät pohjoinen luonto ja urbaani ympäristö.

Aku Saarinen (Rovaniemi, 17.05.2024)

#71

Sillan paikka on väärä. Senhän pitäisi olla alakorkalon venesataman kohdalla mistä yhteys nelostielle helpommin.

Mika Salmela (Rovaniemi, 17.05.2024)

#74

Tehkää se tie esimerkiksi viereiseltä venesatamalta, kun sieltä tieyhteydet jo kunnossa nelostielle. Järjen köyhyyttä tehdä tie läpi rantaviirin ainoan lähiliikunta paikan läpi.

Juuli Raitio (Rovaniemi, 17.05.2024)

#75

Mortinmetsä ja ekologinen yhtenevä alue Etelärannalta ja Kemijoelta aina Rovaniemen IV- ja III-hautausmaan kautta Harjulammelle ja edelleen yhteys Kemijoelle Sairaalanniemen lähelle on erittäin arvokas asuinalueita, kaupungin mikrobiomia ja kaupunkiekosysteemiä palveleva arkkitehtuuri, joka pitää ehdottomasti suojella rakentamiselta. Asuinalueiden lähimetsät puhdistavat maata ja ilmaa, parantavat ilmankosteutta, antavat varjoa, mutta myös virkistävät ja mahdollistavat lähiluonnon ja paikallisten lajien kautta oppimista ja aitoja kohtaamisia. Mortin männikkö on tärkeä osa Viirinkankaalaisten mutta myös vastarantojen kotiseutujen henkistä ja fyysistä identiteettiä. Ehdotan että järjestetään puuveneenvalmistuskursseja sekä järjestetään rannalle osoitekohtaiset soutuvenepaikat. Kesäisin vaikka joku ulkoilmakuntosaliyrittäjä voi vuokrata veneitä ja veneen vuokraaja voi halutessaan toimia venetaksina kuljettaen ihmisiä tai tavaraa toiselle rannalle tuntipalkkahinnalla + alv 24%. Näin saadaan kaupunkilaisille verotuloja sekä tasapainotetaan kaupungin kestävän kehityksen ja kulttuurin ja liikkumisen mahdollistamista. Talvella jääreittejä pitkin on hyvä hiihtää ja kävellen tehdä polkuja, joka mahdollistaa myös monelle keskustalaiselle lähivirkistymiskohteen Ojanperälle, Pöyliövaaralle ja laajoihin Lapin Kolmion pohjoisosan metsäisiin kansallismaisemiin.

Marjaliisa Seppänen (Rovaniemi, 17.05.2024)

#90

Ei missään saa rakentaa

Marjo Leskinen (Rovaniemi, 17.05.2024)

#96

Tarpeeton hanke, jolle ei ole mitään todellista tarvetta.

Aino Kuula (Rovaniemi, 17.05.2024)

#100

Sijoitus on liikenteellisesti huono. Erityisen huono se on raskaan liikenteen kannalta. Lisäksi sijoitus toisi tullessaan laajaa seurannaisrakentamista jo olevilla väylillä,
mistä johtuen ympäristöä jouduttaisiin muuttamaan laajasti ja huonoon suuntaan.

Oikea paikka sillalle on Isoaavantien jatkeena suoraan joen yli. Sijainti on liikenteellisesti vähän ympäristöä muuttava ja sujuva.

Pertti Flygare (Rovaniemi, 18.05.2024)

#114

Sillalle ehdottomasti parempi paikka on lähellä huoltoasemia Alakorkalontien ja Pappilantien läheisyydessä, siitä olisi luonteva yhteys kaikkiin suuntiin, myös Teollisuustielle.
Kantatietasoinen tielinjaus keskelle tiheää asutusta ei voi todellakaan olla ainoa vaihtoehto ! Meluaita aivan tontin reunassa ei vaikuta mitään.

Eva Niemelä (Rovaniemi, 18.05.2024)

#115

Mortin männikkö on tärkeä paikkakuntalaisille ja myös entisille paikkakuntalaisille. Kun vierailemme Rovaniemellä, Mortin männikössä kävelyt ja hiihtolenkit ovat tärkeitä ja lapsilleni lempiaktiviteetti mummin kanssa. Luonto ja metsän rauha ovat ehdottomia hyvinvoinnin kannalta. Asemakaavan muutos ei sovi tälle alueelle.

Reetta Newell (Bishop's Stortford, 18.05.2024)

#116

My wife grew up on Pappilantie, and I have visited Rovaniemi many times in the last 20 years. We always walk through this lovely forest which backs onto my Mother in laws property. My children adore walking the dog, and in the winter, playing in the snow in this forest. This forest holds many fond memories of my times in Lapland. I would hate to see a motorway / bridge replacing this lovely woodland.

Matt Newell (Bishops Stortford, 18.05.2024)

#134

Mortinmännikkö ja Anunlatu alue on entistäkin tärkempi alue kun ikääntyy ja haluaa luonnonhelmassa liikkua. Näpit irti lähiliikunta-alueestamme!

Anne Marjeta (Rovaniemi, 20.05.2024)

#138

Mortin männikkö on ainut alueen viheralue ja on erittäin aktiivisessa käytössä parantaen alueen viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvinvointia. Ehdoton ei asemakaava muutokselle.

Mari Tuura (Rovaniemi, 21.05.2024)

#141

Mortin männikkö on tärkeä virkistys- ja kuntoilupaikka Viirinkankaan ja Rantavitikan asukkaille. Käyn siellä itsekin usein hiihtämässä ja kuntoilemassa! Mielestäni on vastuutonta viedä tämä hyvinvointimahdollisuus alueen asukkailta! Tielinja katkaisisi koko asuinalueen yhtenäisyyden!

Anne Sipola (Rovaniemi, 22.05.2024)

#145

Paikka sillalle ja tieyhteydelle todella väärä!

Sari Vainionpää (Rovaniemi, 23.05.2024)

#150

Kasvanut Mortin männikön naapurissa ja tunnen sen tärkeyden!

Jaakko Hurri (Falun, 23.05.2024)

#156

Toivon, että antaisitte päätöksissänne aivan ensimmäiseksi tilaa lähiluonnolle ja vanhoille puille kaikkialla kaupungissamme.

Mervi Löfgren (Rovaniemi, 23.05.2024)

#167

Hyvät Päättäjät,

Mortin männikkö on ainutlaatuinen lähiluontokohde Rovaniemellä. Vanha männikkö ja Anun latu ovat paitsi paikallisten ihmisten, myös koululaisten ja päiväkotilaisten tärkeä virkistys- ja liikuntapaikka. Lisäksi se on monien lintulajien ja pikkunisäkkäiden pesintäpaikka ja koti. Metsikön läpi menevä tie halkaisisi raa’asti arvokkaan alueen. Mikäli silta katsotaan ehdottoman tärkeäksi, ehdotan sen siirtämistä Etelärannan ja Koivikkotien väliselle alueelle, josta menee jo valmis ja suora reitti Kemintien suuntaan.

Sirpa Salomaa (Rovaniemi, 23.05.2024)

#181

Asenmakaavamuutos tuhoaa lähimetsää aikana, jolloin sen arvo nimenomaan elämän ylläpidon kannalta on todellisuutta. Lisäksi lähimetsää tuhotaan autotoilun tehostamiseksi, ajassa jossa autoilun aiheuttamat ilmastopäästötkin ovat todellisuutta eikä teistä ole todellakaan pulaa. Ehdotus tuhoaa Rovaniemeä alueena, jossa on hyvä elää, asua ja maksaa veroja.

Suvi Ronkainen (Rovaniemi, 24.05.2024)

#199

Siinä menee sitten aila paljon ihania lenkkipolkuja puistikkoa ja rovaniemen maisemaa yhden tien takia pilalle, jotta voidaan ajaa tehokkaammin. Sekö on tarkoitus? Missä rovaniemellä voit enään rauhassa lenkkeillä metsässä? Kaikkienko on tuuppauduttava ounasvaaralle turistien sekaan? Ei kiitos. Taidan oulussa opiskeluideni jälkeen jäädä tänne asumaan, kun Rovaniemellä ei osata tehdä oikeita päätöksiä. Jättää se, mikä tuo paikallisille iloa. Panostaisitte enemmän turismin paikallisuuteen ja siihen ettei kaikki ole kiina krääsää ja tehokkuutta. Jättäkää paikallisille ihmisille edes jotain tuttua ja me tutut metsiköt.

Anna-Katri Erkkilä (Oulu, 25.05.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…