Ei kansalaisten sormenjälkirekisterille

Haluatko sinä luovuttaa biologiset tunnisteesi rekisteriin, jonka käyttö saattaa pitää sisällään mitä tahansa?
Pystytkö nimeämään ainuttakaan rikosta, joka voitaisiin "ennaltaehkäistä" sormenjälkitiedoilla?

Tietosuojavaltuutettumme ei nähtävästi halua luovuttaa, eikä ilmeisesti pysty nimeämään ja tarvitsee tässä asiassa meidän tukeamme, jottei päätös synny puolivahingossa.

Aamulehti ja Helsingin Sanomat uutisoivat 9.7.2008 (tekstiä muokattu luettavampaan muotoon)

Uusi poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa koko kansan sormenjälkirekisterin poliisin käyttöön. Paateron mukaan poliisi voisi hyödyntää tietoja, kun se tutkii tai ehkäisee ennalta vakavia rikoksia.

Rekisterin perustamista valmistelevassa sisäministeriön työryhmässä on pohdittu rajan vetämistä törkeisiin rikoksiin ja henkirikoksiin.

Sormenjälkiä ruvetaan keräämään passeihin viimeistään ensi kesänä.

Päätöksen rekisterin perustamisesta tekee eduskunta. Lähes kaikkien suomalaisten aikuisten sormenjäljet olisivat rekisterissä kymmenen vuoden päästä.

Tietosuojeluvaltuutettu Reijo Aarnio vastustaa Aamulehden mukaan rekisteriä. Aarnion mielestä rekisterin mahdolliset virheet tai sen väärinkäyttö aiheuttaisivat vahinkoa suomalaisille.

Tavoitteena on kerätä adressiin riittävä määrä nimiä ja toimittaa se kansanedustajille elokuun puoleenväliin mennessä. Tämä on ainutkertainen tilaisuutemme vaikuttaa kaikkien elämää koskettavaan asiaan.

===
Asiasta käytävään julkiseen keskusteluun on kerätty linkkejä kommentteihin.