Suojellaan ”Metsän tarinan” syntymetsä tulevaisuudelle

Metsän tarina -elokuva on kuvattu Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan rajamailla. Metsäyhtiö UPM aikoo myydä noin kolmekymmentä mökkitonttia ”Metsän tarina” -elokuvan yhdelle tärkeälle kuvausalueelle, erämaisen Haarikkojärven ja sen lähellä olevien pikkujärvien rannoilta. Teiden ja sähkölinjojen rakentaminen, ja ympärivuotisessa käytössä olevat rakennukset tuhoaisivat alueen luonnonrauhan ja ajaisi pois alkuperäisiä erämetsän asukkaita.

http://metsablogi.files.wordpress.com/2013/01/kaakkurilampi.jpg

Alue on monimuotoisuudessaan suojelun arvoinen kokonaisuus. Suomen luonnonsuojeluliitto ja sen Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon piirit, sekä Etelä-Karjalan lintutieteellinen yhdistys ovat tehneet alueesta suojeluesityksen.

Me allekirjoittaneet vetoamme UPM:ään, että Haarikkojärvi, sekä sitä ympäröivä metsä-järvikokonaisuus suojellaan. Tämä erämainen alue tulee säästää mökki- ja siihen liittyvän infrastruktuurin rakentamiselta, sekä metsän hakkuilta.

”Metsän tarinan" on nähnyt tähän mennessä jo noin 25 000 ihmistä. Elokuvateatterit täyttyvät lapsiperheistä. Toivomme, että tulevaisuudessakin lapsilla on mahdollisuus lähteä metsään ja tutustua metsän ainutlaatuiseen elämään.

http://metsablogi.files.wordpress.com/2013/01/haarikonsuojeluesityskarttatontit.jpg

LISÄTIETOA:

- Luonto-Liiton Metsäblogi: Metsän tarina päättymässä UPM:n ahneuteen

- SLL:n tiedote 17.1.2013: Metsän tarinan -elokuvan syntysijat uhattuina Punkaharjulla

- Metsän tarina -elokuva

- Haarikon sijainti Kansalaisen karttapaikassa


Etelä-karjalan luonnonsuojelupiiri ja Luonto-Liitto    Ota yhteyttä adressin tekijään