Tanssin talon nimi palautettava

Tanssin talo tiedotti 26.5.2020 olevansa uudelta nimeltään Form. Nimimuutos on raivostuttanut tanssin ammattilaiset ja huolestuttanut niin tanssin harrastajat, tanssin parissa muuten toimivat kuin tanssista muilla tavoin nauttivatkin. Helsingin Kaapelitehtaalle nousevan Tanssin talon on määrä avata ovensa vuonna 2022.

Kaapelitehtaalle nousevan tilan nimen tulee lisätä tanssin tunnettavuutta. Uskomme vahvasti siihen, että tanssia ei tarvitse häivyttää tulevan rakennuskokonaisuuden nimestä pois. Kaikista tärkein tulee säilyttää - tanssi.

Tanssi on ja sen tulee jatkossakin olla luonteva osa ihmisen elämää: nimen ja rakennuksen tulee toimia majakkana tanssin puolesta. Tällöin myös tanssikulttuurin asema vahvistuu.

Huolenamme on, että jos tanssi jää rakennuksen nimestä pois, siirtyy painopiste tilan käytössä muihin tarkoituksiin ja toiveemme tanssin aseman vahvistumisesta vesittyvät. “Tanssi” sanan käyttöä tulisi tietoisesti kasvattaa, jotta se on entistä luontevampi osa ihmisten sanavarastoa ja sitä kautta yhteiskuntaa.

Me allekirjoittaneet tanssin ystävät emme hyväksy päätöstä muuttaa Tanssin talon nimeä Formiksi. Tanssin talo on Suomessa ensimmäinen tanssille rakennettu tila. Talon tulee arvostaa, kunnioittaa ja nostaa esiin tanssia, ei piilottaa sitä.

Tärkeän asian puolesta voi kirjoittaa laajemmin. Lähetä vetoomuksesi Google Formsin kautta osoitteessa https://forms.gle/b96Byqk5bsHLB16Z8 , jolloin se liitetään Tanssin talo ry:lle ja talon johtajalle Matti Nummiselle 14.6. lähtevään adressiin. Tulevat julkiset kannanotot liitetään tänne: https://docs.google.com/document/d/1CU72jdGqF4xGNl-GBOELy3UNh7pSQheMkt5p05NRWlc/edit?usp=sharing

Tanssin talon nimen säilyttämisen puolesta,

Riina Hosio, tanssija ja tanssinopettaja (AMK) (kansantanssi)
Kiira Kilpiö, tanssitaiteilija (jazztanssi)
Lotta Kaarla, tanssitaiteilija (musikaalitanssi)
Marja Rautakorpi, tanssinopettaja (AMK) (flamencotanssi)
Riikka Tolonen, tanssinopettaja (AMK)  (nykytanssi ja irlantilainen tanssi)

Lisätietoa:
Tanssin talo on nyt Form
https://tanssintalo.fi/form2022/tanssin-talo-on-nyt-form/   

Tanssin talo olisi toimiva nimi
https://www.kotus.fi/kielitieto/nimisto/ajankohtaista_nimista?27380_m=34212&v_34212=91377

Tanssin talon uusi nimi raivostutti tanssitaiteilijat - talon johtaja vastaa kritiikkiin
https://yle.fi/uutiset/3-11372713  
   
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )