Tikkakosken uimahalli on säilytettävä

 

Keskisuomalainen julkaisi 8.11.2012 uutisoinnin Jyväskylän kaupungin talousarvioesityksestä vuodelle 2013. Siinä esitetään, että Tikkakosken uimahalli lakkautetaan ja sille etsitään muuta käyttöä. Perusteena on mm. hallin huono kunto. Todellisuudessa lakkauttamisen syyt löytyvät ehkä keskustan Aalto Alvarin kalliista remontista ja halusta keskittää käyttäjät sinne.

Käyttäjän näkökulmasta uimahalli on täysin kunnossa. Uimahalli saunoineen ja kuntosaleineen on viihtyisä perusuimahalli, joka on sopivan kokoinen ja palvelee Tikkakosken lähialuetta, mukaan lukien Uurainen ja Palokka, erinomaisesti. Käyttäjät ovat kokemuksemme mukaan koululaisia, koululuokkia, lapsiperheitä ja ikääntyneimpiä ihmisiä. Uimahallin tekee miellyttäväksi ystävällinen palvelu, kohtuulliset lippuhinnat ja hallin koko. Se on lasten kanssa turvallinen, koska lapset pysyvät hyvin silmissä ja valvonnassa. Se on vanhemmille ihmisille miellyttävä, koska se on rauhallinen ja sopivan kokoinen kunnon ylläpitoon ja rentoutumiseen. Hallista löytyy riittävä varustetaso kuntouimareille ja lapsille. Halli on sijainniltaan erinomainen koulujen, jäähallin, urheilukenttien ja urheiluhallin välittömässä tuntumassa. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös nuorten ja järjestöjen "monari". Hallin sulkeminen tietäisi sitä, että lapset ja vanhemmat ihmiset eivät enää pääsisi omin ehdoin uimahalliin, koska matkat kaupunkiin pitäisi tehdä bussilla ja parin kilometrin loppumatka Hippokselle kävellen. Uimisesta tulisi näin ollen liian kallis ja vaikeasti toteutettava harrastus Jyväskylän pohjoispuolen asukkaille. Bussiliput Tikkakoskelta Jyväskylään ovat kalliit, samoin keskustan Aalto Alvarin lippuhinnat. Nyt aikuiset maksavat uimahallin lipusta 4,60 euroa ja lapset 2,60.

Tikkakoski varuskunta-alueineen Jyväskylän pohjoispuolella noin 23 km Jyväskylän keskustasta on kasvava alue. Seudulle tulee muuttamaan lähivuosina paljon lisää lapsiperheitä mm. varuskuntauudistuksen johdosta.

Me tikkakoskelaiset olemme tottuneet entisen maalaiskunnan ajoilta hyvään palvelutasoon ja omaan pieneen uimahalliimme. Kaiken ei tarvitse olla isoa ja komeeta. Meille riittää tämä taso. Uimahallia ei saa lakkauttaa. Sen sijaan aukioloaikoja tulisi lisätä!

 


Hannele Heikkinen, Tikkakoski    Ota yhteyttä adressin tekijään