#TilaaTaiteelle - Turvataan taiteen ja kulttuurin toimijoille pysyvät tilat Turussa

Tilaataiteellelogo.png

Tervetuloa allekirjoittamaan turkulaisten taidetoimijoiden yhteisen kansalaisadressin. 

 

Useat turkulaiset kulttuurin tekijät kituvat tilanteessa, jossa ne ovat jo menettäneet tai tulevat lähiaikoina menettämään toimitilansa. Myöskään kulttuurin avustukset eivät ole riittävällä tasolla.

Taide ei synny tyhjästä: se tarvitsee paitsi henkistä myös fyysistä tilaa ja taloudellista tukea. Nyt näistä kaikista on Turussa pulaa - mutta yhdessä asia voidaan ratkaista!

#TilaaTaiteelle on Turun ylioppilasteatterin organisoima kuntavaalikampanja, jonka kärkenä on nostaa esiin turkulaisten taidetoimijoiden tilakriisi. Vaalikampanja koostuu ehdolla olevilta poliitikoilta kerättävästä lupauksesta, somekampanjasta, yleisestä adressista ja 27.5. toteutettavasta vaalipaneelista. Kampanjan tavoitteena on herättää aiheesta keskustelua ja edistää ratkaisujen löytymistä.

Allekirjoittamalla adressin annat tukesi #TilaaTaiteelle-vaalikampanjalle. Koko adressi luovutetaan seuraavan valtuustokauden aloittaville kuntapäättäjille kesäkuun kuntavaalien jälkeen. Anna äänesi kuulua ja tue turkulaista kulttuuria allekirjoittamalla seuraavat väitteet!

 

Turvataan taiteen ja kulttuurin toimijoille pysyvät tilat Turussa 

 1. Turun kaupungin tulee toimia tilakriisin ratkaisijana yhdessä taidetoimijoiden kanssa.  
 2. Turun kaupungin on investoitava kulttuuritiloihin kauaskantoisesti ja kestävästi, huomioiden eri toimijoiden moninaiset tarpeet. Vuokratasoltaan kohtuulliset työ- ja toimitilat ovat kulttuurin elinehto: ilman tiloja ei ole myöskään taidetta. 
 3. Kulttuurin tilojen tulee löytyä kaupunkikehityksen näkökulmasta otollisilta alueilta, jolloin monipuolinen taidetoiminta tukee parhaiten kaupungin elinvoimaisuutta ja taloudellista kasvua. 
 4. Taidetoimijoille tarkoitettuja kaupungin avustuksia on nostettava. Näin varmistetaan, että kulttuuritoimijat saavat kaupungilta riittävästi rahallista tukea ja kaupunkilaisille on jatkossakin tarjolla monipuolisia kulttuuripalveluita.
 5. Turkulainen kulttuuri on kaupungille arvokas voimavara ja käyntikortti, joka ei elä ilman tiloja ja resursseja.

 

Lue #TilaaTaiteelle -kampanjasta lisää ja katso miten voit auttaa tilakriisistä kärsivää turkulaista kulttuuria vielä enemmän osoitteesta: www.turunylioppilasteatteri.fi/tilaataiteelle 

Tehdään Turusta yhdessä todellinen kulttuurin pääkaupunki antamalla #TilaaTaiteelle!

 

*Vaalilupauksen ja #TilaaTaiteelle -kampanjan toteuttavat Turun ylioppilasteatteri ja joukko turkulaisia taidetoimijoita, jotka ovat vuoden 2021 alussa muodostaneet verkoston nimeltä Taiteilijoiden tilatyöryhmä. Tämä vapaamuotoinen ryhmä on lähtenyt yhteistyössä etsimään ratkaisuja tilakriisiin ja edistämään osaltaan taiteen toimintaedellytyksiä Turussa.

Kampanjassa ovat edustettuina:

 • Arte ry
 • Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
 • Jazz City Turku ry
 • Jöötti ry
 • Key Ensemble
 • Kirjan Talo, Bokens Hus
 • Kulttuurivaltakunta osuuskunta
 • Nopean toiminnan naiset
 • Teatteri Mundo
 • Turun Taidegraafikot ry
 • Turun Taiteilijaseura ry
 • Turun ylioppilastetteri ry (TYT)
 • Umlaut Osuuskunta
 • Valokuvakeskus Peri ry

Turun ylioppilasteatteri ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Turun ylioppilasteatteri ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…