UNITED FOR HOUSING - Avoin kirje vuokralaisilta ympäri maailman

ufh-logo-white_akzidenz_800px.jpg

 

 

United for Housing

Facebook

Twitter

 

 

 

 

 

 

 

19.3.2020

Avoin kirje vuokralaisilta ympäri maailman pyytämään vuokran alentamista kriisin ajaksi

Koronavirus -pandemia on valloillaan maailmassa. Tämä on tuonut Eurooppaan ja Suomeen vaikeat ajat; turvattomuuden tunteen sekä omasta että läheisten terveydestä, sekä pelon maailmantalouden muutosten vaikutuksista. Tämä epävarmuus on vahvasti läsnä eikä ole vielä tiedossa, miten tai kuinka nopeasti tilanne tulee purkautumaan.  

Kuitenkin kansallisten hallitusten ja EU- toimielinten päätökset vaikuttavat tällä hetkellä jokaisen ihmisen elämään. Monet yritykset, erityisesti ravintola- ja matkailualalta joudutaan sulkemaan toistaiseksi, mikä vaikuttaa yksilöiden taloudelliseen tilanteeseen huolestuttavalla tavalla. Määrittelemättömän ajan mittainen työttömyys on tosiasia suurelle määrälle Euroopan väestöstä, erityisesti heille, jotka ovat työskennelleet määräaikaisella työsopimuksella tai osa-aikaisesti. Tämä koskettaa erityisesti palvelu ja kulttuurialoja, ja oikeastaan kaikkia ketkä eivät pysty tekemään työtään nyt kotoa käsin. 

Tulot siis laskevat nyt monella yhteiskunnassa ja silti samaan aikaan vuokralla asuvilta ihmisiltä odotetaan saman hintaisen vuokran maksua kuin normaalisti, mikä on kestämätön tilanne. Taloudellinen kriisi on vääjäämätön, mutta se voidaan ohjata tasaisemmin kohdistumaan yhteiskunnan eri toimijoille sen sijasta, että kaikista heikoimmilla olevat maksavat kriisin seuraukset. Vuokranantajien pitäisi tulla nyt vastaan ja kantaa kortensa kekoon toimivan yhteiskunnan eteen. Siksi pyydämme tällä vetoomuksella että:

Vuokranantajien ympäri maailman osoittavat solidaarisuutta vuokralaisiaan kohtaan joko jäädyttämällä vuokranmaksun, tai alentamalla vuokraa koronaviruskriisin ajaksi.

Tämänhetkinen tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin, ja COVID-19 kriisi testaa yhteiskuntamme solidaarisuutta ja vastuunottoa taloudellisen taakan tasaisesti jakamiseksi. Kriisillä mitataan siis myös ihmisyyttä ja yhteiskuntamme arvoja.  Allekirjoittamalla tämän adressin joko vuokralaisena tai vuokranantajana, teet ongelmasta näkyvämmän sekä osoitat tukesi vuokralaisille ympäri maailman!


UNITED FOR HOUSING    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että UNITED FOR HOUSING voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…