Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen asetettava syytteeseen uskonnonvapauden kieltämisestä sekä valehtelemisesta

Ymmärtääkseni kansalaistemme  ilmeinen enemmistö yli puoluerajojen  ei hyväksy valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toimintaa,  jossa hän pyrkii kieltämään Raamatun näkemykset homoudesta ja lesboudesta, ja tuomitsee ihmisiä niihin uskomisesta.

Myös heterot ovat kansanryhmä, joilla on oltava oikeus näkemyksiinsä.  Samoin kristityillä.  Me olemme edelleen kristillinen maa.  Uskovillakin on oltava oikeus omiin näkemyksiinsä.  Ihmisoikeuksiin kuuluvat sananvapaus ja uskonnonvapaus antavat meille nämä oikeudet näkemyksiimme.

Taustalla mitä ilmeisemmin  Toiviaisen ajattelussa on vanha ja väärä  käsitys homouden synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta, joka ikäänkuin poistaisi vastuun ko. taipumuksen omaavilta.   Uusi n. puolella miljoonalla ihmisellä tehty tutkimus  (Science 2019)  osoittaa,  että homous ei perustu syntymässä saatuihin  geeneihin, vaan kyse on ennenmuuta ympäristön vaikutuksesta,  kuten kulttuurista.  Pieneltä osaltaan taipumus voi johtua myös ns.  epigeneettisyydestä eli taipumuksena tai alttiutena kolmenkin  sukupolven takaa.  Mikään alttius ei kuitenkaan määrää ihmistä tekemään omaatuntoaan vastaan.  Ihminen ei ole vain biologiansa vanki,  vaan ennenmuuta henkinen olento,  joka voi hallita ja määrätä myös viettielämäänsä.   Nobel-etologi Konrad Lorenz onkin todennut että "kaiken sivistyneen yhteiselämän ehtona on että ihminen oppii hallitsemaan viettejään".  Tämä koskee kaikkia ihmisiä. 

Ympäristö vaikuttaa siihen mitkä geenit aktivoituvat, totesi Prof Tuula Tamminen jo 10 v sitten,  kieltäessään homogeenin olemassaolon.  Ja tämä ympäristön vaikutus geenien aktivoitumiseen on edelleen faktaa. 

Aivotutkija Caroline Leaf toteaa myös  että ihmisen mieli eli tahto vaikuttaa myös aivojen rakenteisiin.   Se miten miten me ajattelemme, minkä käsityksen itsestämmme hyväksymme ja omaksumme, vaikuttaa myös käyttäytymiseemme. Ts. vaikutus on molempiin suuntiin, fyysisyyden ja henkisyyden välillä. Ihminen on kuitenkin ensisijassa henkinen olento, ja vasta toissijaisesti biologinen. 

Kulttuuriympäristö kuten  muoti,  voi myös lisätä  homoutta. Tästä on paljon todisteita esim. koulumaailmassa.   Mutta homoudesta voidaan päästä myös erooon.  Tästäkin on paljon esimerkkejä, mutta liberaali ja kristofobinen mediamme  ei näistä uskalla kertoa.  

Raamatun kriittinen näkemys homoudesta ei mitätöi homojen ihmisarvoa, vaan kyse on ainoastaan taipumuksesta.  Mutta ko.  taipumusta ei pidä pitää Jumalan tahtona, eikä ihanteena. Kyse ei ole vain yksilöistä,   vaan poikkeavuuksien normalisointi antaa väärän signaalin, joka vaikuttaa haitallisesti koko yhteiskuntaamme.     

Se mikä on ihmiselle luontaista ja normaalia, ei ole muuttunut miksikään.  Edelleenkin on olemassa mies ja nainen,  jotka sekä fyysisesti että myös psyykkisesti täydentävät parhaiten toisiaan.   

Edelleenkin perheitä halutaan perustaa ja siihen halutaan lapsia.  Tämä ei tapahdu luonnollisella tavalla kuin heterosuhteissa. Edelleenkin kansamme selvä enemmistö näkee että paras lapsen kasvuympäristö on isän ja ädin muodostama perhe  (Milla Salin,  Turun yliopisto 2016).  Vippaskonstit lasten hankinnassa homo- ja lesbosuhteissa eivät ole lapsen edun mukaisia.   

Me kuulumme kaikki samaan kansanryhmään, eli syntisiin ihmisiin.  Jumalan sana ja sen varoitukset  ovat meille kaikille edelleen ajankohtaisia ja  tarpeellisia.

 Valtakunnansyyttäjä  Raija Toiviainen onkin  astunut nyt oman asiantuntemuksena ulkopuolelle,  ja tekee johtopäätöksiä, joihin hänelle ei ole perusteita,  eikä varsinkaan oikeutta. 

Me allekirjoittajat vaadimme että valtakunnansyyttäjä  Raija Toiviainen  luopuu kaikista syytteistään niitä ihmisiä kohtaan jotka ovat vedonneet Raamatun sanaan tässa homoseksuaalisuutta koskevassa kysymyksessä.   Muussa tapauksessa hänet  on asetettava syytteeseen ihmisoikeuksiin kuuluvan uskonnonvapauden kieltämisestä.  

Oloneuvos

Pekka Mäkinen

 

PS. katso jälkeenpäin tekemäni  tiedoite   "2.5.-21 Toiviainen valehtelee tulkitessaan Päivi Räsäsen sanoja".   Siinä Päivi Räsäsen tyhjentävä kirjoitus asiasta. 

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pekka Mäkinen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…