Vetoomus am Sergein palauttamiseksi Valamon luostarin johtajaksi

V E T O O M U S

ARKKIMANDRIITTA SERGEIN PALAUTTAMISEKSI VALAMON LUOSTARIN JOHTAJAKSI

Arkkimandriitta Sergei on vapautettu Valamon luostarin johtajan tehtävistä K.P. Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leon päätöksellä. Ratkaisun taustalla ovat luostarin talousasiat. Markkinatalouden lonkerot ulottuvat valitettavasti jo kirkkomme hengelliseen elämään.

Arkkimandriitta Sergei on ollut mielestämme erinomainen Valamon luostarin hengellinen johtaja jo lähes 15 vuoden ajan ja laajasti arvostettu rippi-isä.  Luostarin hengellinen elämä on vakiintunut, minkä vuoksi luostarista on tullut ortodoksisen hengellisyyden keskus Suomessa. Lisäksi Valamon positiivinen julkisuuskuva on vahvistunut ja kävijämäärät jopa ulkomailta ovat kasvaneet arkkimandriitta Sergein toiminnan myötä.

Arkkimandriitta Sergei nauttii varauksetonta arvostusta ja kunnioitusta sekä rakkautta ei vain Suomen rajojen sisällä, vaan myös laajasti ulkomailla.

Arkkimandriitta Sergein johtajakaudella luostari on saanut myös runsaasti tarpeellisia lisätiloja ja kirkon kauneudesta on hyvin huolehdittu. Lisäksi luostarin julkaisutoiminta on ollut erittäin laajaa ja monipuolista.

Me allekirjoittaneet vetoamme arkkipiispa Leoon, että arkkimandriitta Sergei voisi jatkaa Valamon luostarin johtajana luostarin hengellisen elämän vakaana pitämiseksi ja syventämiseksi, Kirkon parhaaksi ja Jumalan kunniaksi.
Facebook
Tulisiko turpeen energiakäyttöä vähentää ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi?