Yhdenvertaisuus Helsingin Info

Arvoisa pormestari Jan Vapaavuori. Kiitämme koronan aikaisista tiedotustilaisuuksistanne Helsinki-kanavalla. Suomessa asuva somaliankielinen yhteisö kuitenkin järkyttyi 14.4.2020 Helsingin tiedotuksesta. Koronatartuntoja tarkasteltiin nostamalla esiin yksi kieliryhmä, eikä huomioitu muita tartuntojen taustalla mahdollisesti vaikuttavia asioita. Monet somalialaiset ovat töissä asiakaspalvelu- tai sosiaalialalla sekä muilla sellaisilla aloilla, joissa etätöiden teko ei ole mahdollista. Tämä lisää kontaktien määrää muihin ihmisiin. On myös totta, että esimerkiksi tartunnan saanut lähihoitaja altistaa useamman henkilön virukselle, mikäli perheessä on useita jäseniä. Suomen somalialaiset ovat tehneet merkittävää valistustyötä ja noudattaneet hallituksen päivittyviä ohjeita koronatartuntojen välttämiseksi. Työtä viruksen torjumiseksi tehdään koko yhteiskuntana ja me kaikki olemme samassa veneessä. Nyt kuitenkin koemme, että tämänkaltainen tiedottaminen on omiaan lisäämään vastakkainasettelua ja turhaa pelkoa somalialaisia kohtaan ja sitä kautta hankaloittamaan somalialaisten elämää entuudestaan. Olisimme toivoneet, että huoli somalialaisten koronatartuntojen korkeasta määrästä olisi voitu tuoda esille jollakin muulla tavalla ja mahdollisesti muita kanavia hyödyntäen. Olisimme myös toivoneet, että vertailussa olisi huomioitu muita tekijöitä kuin kansallisuus.

Oheessa linkki pormestarin   https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/webcast?eventId=52778670&playerId=31375564&assetId=52797433   https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/somalinkielisten-koronavirustartunnat?fbclid=IwAR2HupQr47twx5grcyUuuWYfZGAiiaNT91a3pxwdpuXVdVh20HCr8Xmvlz8


Omar Abdi, Abdulqadir Jama,Maryam Askar    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Omar Abdi, Abdulqadir Jama,Maryam Askar voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…