Yksikin lapsimurha on liikaa

Tämä adressi on omistettu 8-vuotiaalle tytölle, joka murhattiin äitienpäivänä 2012, isänsä ja tämän naisystävän toimesta. Tytöstä oli aiemmin tehty useita ilmoituksia lastensuojeluun, hänet on huostaanotettu ja palautettu takaisin isälleen juuri ennen kuolemaansa.

"Syyttäjä vaatii isälle ja naisystävälle elinkautista vankeutta 8-vuotiaan tytön murhasta Helsingissä toukokuussa.

Haastehakemuksen mukaan tyttö sidottiin tiukasti ja kiinnitettiin vuodesohvan runkoon. Häntä pahoinpideltiin muun muassa käsillä, jaloilla ja virtajohdolla. Kuolinsyy oli pahoinpitely ja tukehtuminen. Kuolinsyytutkijan mukaan tukehtuminen kesti tunteja.

Ilta-Sanomien mukaan lapsen kädet oli sidottu ideaalisiteillä ja nippusiteillä. Hänet oli kiedottu pahoinpitelyn ajaksi lakanaan.

Iltalehti puolestaan kertoo, että syytetyt kuuntelivat torstaista syytteidenlukua täysin tyynenä, ilmeenkään värähtämättä." Aamulehti 30.8.2012

Tällaisten pahoinpitelyjen kerrottiin toistuneen 25 kertaa huhti-toukokuun 2012 aikana. Miksi lapsi ylenpäätään palautettiin isälleen ja miten voi olla mahdollista ettei tyttöä tämän enempää seurattu kotiuduttuaan takaisin. Mustelmat ja raapimisjäljet olivat koulun mukaan ilmaantuneet heti takaisin tytön palattua huostaanotosta.

En kertakaikkiaan ymmärrä, miten tällaista voi tapahtua, koska lastensuojeluun oli jo tehty useita ilmoituksia ja tyttö oli kerran jo otettu pois.

Tulen lähettämään tämän adressin eduskunnan oikeusasiamiehelle 15.9.2012, jossa me allekirjoittaneet vaadimme tytön kuolemaan johtaneiden asioiden ja lastensuojelun päätösten perusteellista tutkintaa ja asiaankuuluvia seurauksia ja syytteiden nostamista.

Muistakaa jakaa adressia mahdollisimman paljon, jotta saataisiin paljon allekirjoituksia!

Kukaan ei välittänyt tästä 8-vuotiaasta tytöstä hänen vielä eläessään tarpeeksi, estääkseen tämän. Yksikin tapettu pieni ihminen on liikaa. Allekirjoittamalla ja jakamalla tämän välität.