Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

Ikuisen trauman saanut
Vieras

#276 Järkyttävää

10.02.2011 16:05

Satuitteko katsomaan eilen isännän ja koiran käytöskoulua.
Ihan meinas itku tulla kun Victoria repi ja riuhtoi KURISTUSHIHNALLA koiria niin ettei etutassut maahan koskeneet ja kuristushihnaa piti vielä näyttää oikein lähikuvissa.
On se kyllä ihan kauheeta miten tällasta eläinrääkkäystä voidaan telkkarista näyttää
Perustakaa nyt ihmeessä joku adressi että saadaan tuollanen eläinrääkkääjä pois televisiosta! :-)
Koiran ehdoilla
Vieras

#277 Mitä tapahtuu kulissien takana

11.02.2011 00:41

Tässä erikoisjaksossa on näytetty sitä, kuinka Koirakuiskaaja-ohjelmaa tehdään ja mitä tapahtuu kulissien takana. Tässä pätkässä yksi ohjelman avustajista kertoo, että he itseasiassa yrittävätkin saada koulutettavasta koirasta mahdollisimman huonoa käytöstä esille. Eli koulutettavat koirat altistetaan tahallisesti ihmisille tai koirille jotka ovat hyviä aiheuttamaan pelokasta/aggressiivista käytöstä. Sen jälkeen kun avustajat (koirat tai ihmiset) ovat ensin saaneet koulutettavan koiran reagoimaan mahdollisimman huonosti, tulee Cesar Millan "korjaamaan" ongelman.

Tässä linkki videoon ja alla oma käännös puheesta:

http://www.youtube.com/watch?v=FPRAQXOAMz0

---------------------------------------------------------------------------
Ohjelman selostaja: Curly [vaalea koira] oli liian vaikea käsitellä omalle [sana ei kuulu kunnolla, ehkä laumalle/perheelleen tms], joten Cesar vei vinttikoira-sekarotuisen koiran omaan laumaansa [pysyvästi].

Todd Henderson: "Työskentelen ohjelmassa, ja sen jälkeen kun ajoin hänet [Curlyn, vaalea koira] New Yorkista L.A.-han [Los Angelesiin], tutustuimme kaverin [Curly] kanssa. Jotta voimme kuvata koirien huonoa käyttäytymistä, tarvitsemme jonkun joka saa koiran "napsahtamaan"/aloittamaan hyökkäyksen [set the dog off], ja minulla on tavallaan luontainen lahjakkuus saada koira hyökkäämään. Sama kyky on Curlylla, joten jos meidän täytyy saada koiran ahdistus/pelokkuus esiin, niinä kertoina Curly usein on kuvauksissa mukana."

Cesar Millan kysyy avustajaltaan sen jälkeen kun koulutettava koira on hyökännyt kohti Curlya: "Oletko ok? Hihihihii..."

Todd Henderson: "Tykkään ottaa hänet [Curlyn] "ottolapseksi" viikonloppuisin, mutta se on vaikeaa töiden ja matkustelun takia."
--------------------------------------------------------------------------


Muutama kommentti tästä videosta:

- Curly on siis ollut ongelmakoira, alkuperäinen perhe ei pärjännyt koiran kanssa joten Cesar Millan otti koiran omaan laumaansa. Koiraa käytetään nyt ohjelman kuvauksena eräänlaisena syöttinä, jotta saataisiin koulutettavista koirista esille mahdollisimman aggressiivinen käytös. Eli yhtä epätasapainoista koiraa käytetään ärsyttämään toisia epätasapainoisia koiria, ja miksi - näyttävän ja viihteellisen "koirankoulutus"-ohjelman nimissä. Tässä videossahan sanotaan selkeästi, että "jos meidän täytyy saada koiran ahdistus/pelokkuus esiin, niinä kertoina Curly usein on kuvauksissa mukana."

- Koirien elekieli: ruskea, eli koulutettava koira lähestyy Curlya keho Curlyyn nähden hieman vinossa, liikerata hieman vinottain Curlya kohden ja kääntäen päätään poispäin Curlysta -> nämä ovat rauhoittavia eleitä ruskean koiran osalta, se ei vielä tässä vaiheessa halua hyökätä vaan haluaa haistella ja lähestyä ei-aggressiivisesti, pään laskeminen kertoo myös alistumisesta. Ruskean koiran häntä on koholla, mikä kertoo epävarmuudesta ja jännityksestä, mutta muut eleet puhuvat sen puolesta että ruskea koira ei ole hyökkäämässä. Tässä vaiheessa sen sijaan, että Curly kääntäisi myös päätään pois, Curly kääntääkin päätään ruskeaa koiraa kohti ja samalla jännittää kehoaan ja nousee aavistuksen maasta -> Curly kertoo elekielellään ruskealle koiralle että se haastaa sen. Tässä vaiheessa ruskea koira päättää hyökätä koska näkee Curlyn elekielestä, että Curly aikoo hyökätä. Jos tällä ruskealla koiralla on ollut kokemusta, että se on hyökkäyksellä päässyt tilanteesta pois, tottakai se kokee hyökkäämisen kannattavaksi. Kun vielä otetaan huomioon, että ruskealla koiralla on kuonokoppa, joka rajoittaa sen kykyä puolustaa itseään ja Curlylla, ruskean koiran näkökulmasta uhkaavasti käyttäytyvällä koiralla ei ole, niin soppa on valmis. Kenen vika tämä hyökkäys siis oli, ruskean koiran vai Curlyn??

- Cesar Millan, tietäen koulutettavan koiran historian ja Curlyn luonteen, asettaa koulutettavan koiran tilanteeseen jossa se varmasti epäonnistuu eli käyttäytyy aggressiivisesti. Cesar Millan altistaa koulutettavan koiran stressille ja vaaralliseen tilanteeseen tietoisesti, vain saadakseen koirasta mahdollisimman aggressiivisen kuvauksia varten. Onnistumistahan olisi jos koira ei käyttäytyisi aggressiivisesti, mutta se ei toisaalta olisikaan hyvää viihdettä.

- No herää tietenkin kysymys miten huonoa käytöstä voi sitten korjata jos se ei tule esille. Täytyy muistaa, että pakotteiden tai rangaistusten antaminen ei ole ainoa vaihtoehto, on paljon helpompaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa sekä koiraystävällisempää palkata koiraa halutusta käytöksestä eikä rankaista kaikista niistä muista ei-halutuista käytöksistä. Tämä tilanne oltaisiin voitu hyvin välttää niin, että ei olisi päästetty ruskeaa koiraa niin lähelle Curlya ja oltaisiin palkattu ruskeaa koiraa ensin 10 metrin tai 5 metrin päässä vaikkapa istumisesta, katsekontaktista jne. Kun ruskealle koiralle oltaisiin opetettu haluttu käytös toisen koiran lähellä, olisi sen voinut pikkuhiljaa viedä lähemmäksi Curlya. Toisaalta, koska hyökkäyksen tässä aloitti Curly elekielellään, ei Curly ole todellakaan paras "treenikoira" tälle tai millekään muulle koiralle. Kuten ohjelman tekijätkin sanoivat, Curly on mukana juurikin silloin kun varta vasten halutaan aggressiivista käytöstä - näiden ohjelmantekijöiden ajatuksena ei olekaan opettaa koiraa käyttäytymään hyvin, vaan itse asiassa saada koira käyttäytymään mahdollisimman huonosti jotta ohjelma olisi vieläkin dramaattisempi.

- Videon alkupäässä näytetään Curlya melko läheltä, Curlyn kaulassa oleva metallikaulain on piikkipanta.


Onko tämä sitten koiraystävällistä tai eettistä, ajatellaanko tässä koiran parasta kun ensin ärsytetään koiraa niin kauan että se hyökkää, sitten annetaan hihnanykäisy tai alistetaan kun koira käyttäytyy aggressiivisesti? Pahennetaan hoidettavien koirien pelkoaggressioita ja tehdään koirista vihaisempia pelkän televisio-ohjelman takia? Tämän pätkän nähtyäni olen yhä enemmän vakuuttunut siitä, että ohjelman ongelmakoirat ovat suht "normaaleja" ongelmakoiria, vähän rähisevät lenkillä, tai suojelevat luitaan (ei mitään mitä ei tehokkaalla oikeasta käytöksestä palkitsemisella saisi korjattua) mutta muuten elävät aika normaalia elämää eivätkä tosiaankaan ole mitään red zone koiria. Vähän "psyykkausta" avustajien tai avustajakoirien avulla ennen kuvauksia, niin eiköhän mistä tahansa koirasta saada esille se sisäinen peto jonka Cesar Millan sitten taltuttaa alistamalla tai kuristavalla Illusion-pannalla.
Koiran ehdoilla
Vieras

#278

11.02.2011 00:55

Ja tässä vielä toinen loistava video, jossa Cesar Millan opettaa koiraa olemaan hyökkäämättä kanan kimppuun.

http://www.youtube.com/watch?v=R4e2bPTujFU&feature=related

Tämä video on hidastettu, jotta siinä näkyy selkeämmin mitä tapahtuu.

Huomioitavia asioita:

- Koira itse asiassa liikkuu poispäin Cesarista ja kanasta ja kohti ovea, ei katso Cesariin tai kanaan suoraan joten ei uhkaa niitä mitenkään - silti Cesar jahtaa koiraa uhkaavasti
- Koiralla on häntä alhaalla, korvat hiukan takana ja keho suuntautunut poispäin Cesarista: nämä ovat kaikki rauhottavia eleitä, koira pelkää ja yrittää rauhoittaa tilannetta ja Cesaria, mutta Cesar Millan silti jatkaa "kouluttamistaan"
- Koira myös lipoo nopeasti kirsuaan, mikä on myös rauhoittava ele
- Kohdassa 0:14-0:15 Cesar käyttää "kosketusta" koiraan, huolimatta siitä että koira on yrittänyt eleillään kertoa olevansa pelokas ja ahdistunut. Kosketus jonka pitäisi ilmeisesti olla niin kevyt että se on vain hellä kosketus. Jos tarkkailee koiran oikeaa kylkeä, niin huomaa että "kosketus" onkin enemmän kova tökkäisy vasempaan kylkeen, niin kova että koiran oikea kylki hytkyy. Ei todellakaan mikään hipaisu, ja tuntui varmasti koirasta vähintäänkin epämiellyttävältä.
- Tragikoomisin kohta on se, että tilanne on myös kanan näkökulmasta niin pelottava että se päästää munan matkalla. Cesar Millan sai siis peloteltua sekä koiran että kanan tällä kerralla.
Koiran ehdoilla
Vieras

#279 Re: Järkyttävää

11.02.2011 20:26

#276: Ikuisen trauman saanut - Järkyttävää 

Oliko mahdollisesti kyseessä tämä jakso: http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=288910

En kyllä nähnyt mitään ylenpalttista kuristushihnalla kiskomista. Tottahan toki osa koirista kiskoivat hihnassa, mutta niitä ei kuitenkaan koulutettu hihnanykäisyillä vaan palkkaamalla nameilla.

Oli itse asiassa hyvä homma että tuli katsottua tämä jakso, tässä näytettiin miten palkkaamalla voidaan kouluttaa koira käyttäytymään rauhallisesti kissojen lähellä ja olemaan jahtaamatta niitä. Koulutus onnistui, lopputuloksena kissojen omistaja pystyi adoptoimaan kyseisen koiran kotiinsa. Koiralle opetetiin palkitsemalla uusi käyttäytymismalli kissojen läsnäollessa, ja koulutuksen aikana koira käyttäytyi iloisen rennosti. 

Kun Cesar Millan "koulutti" saksanpaimenkoiraa olemaan jahtaamatta kissaa, hän käytti sähköpantaa ja lopputuloksena koira ulisi kauhusta, näykkäisi omistajaansa ja yritti tunkeutua sohvan alle jatkuvien sähköiskujen ansiosta. Sähköpanta oli omistajien valitsema koulutustapa, mutta Cesar Millan oli se jolla sähköpannan ohjain oli kädessä ja joka sitä käytti. Tässä tämä video: http://www.youtube.com/watch?v=bi3ve9sWslI&feature=related

Ikuisen jne.
Vieras

#280 Re: Re: Järkyttävää

11.02.2011 21:57

#279: Koiran ehdoilla - Re: Järkyttävää 

Jaa,et nähnyt?

Aivan!Ihminen tuppaa näkemään mitä haluaa ja itse näet vain Millanin virheet!

Minä näin siinä jopa enemmän nykimistä kuin Millanin kevyt ranneliike eikä pahemmin namipaloja näkynyt ja hihnakin oli ihan vastaava kuin Millanin käyttämät ;-)

Koiran ehdoilla
Vieras

#281 Re: Re: Re: Järkyttävää

11.02.2011 22:04

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.02.2011 17:22


Ohjelmasta pitävä
Vieras

#283 Vika ihmisissä

12.02.2011 17:40

Koirakuiskaaja-ohjelma on loistava ja olemassa vain siksi, etteivät ihmiset ota selvää koiran koulutuksesta tai jaksa ulkoiluttaa lemmikkiään, mikä ei ole Cesarin vika. Koira ei ole ihminen ja jos sitä ei hyväksy, ei pidä ottaa koiraa ollenkaan! Olen sarjan suuri fani ja säälin koiria vain siksi, miten laiskoja ja tietämättömiä ihmiset ovat omien koiriensa koulutuksessa ja siksi syntyy ongelmakoiria. Vika on useimmiten narun toisessa päässä.
aikuinen

#284 Re:

12.02.2011 19:04

#7: Elsa Pohjalainen -  

Joo, jos sulla tosiaan on tuollainen koira, jonka kohdalla sinä joudut päättämään milloin se saa tapella ja milloin ei niin voi sua raukkaa! Ehkä olet tehnyt jotain pahasti väärin kun koirasi yleensä haluaa tapella.

Onko se aina valmiina tappeluun? Ja sinä sitten omassa jumalaisuudessasi päätät, kenen kanssa se saa tapella ja kenen ei?? Right, hyvin menee mutta menköön. Yritä vaan sillä namilinjalla :)

Hevoskuiskaaja
Vieras

#285 Ihmiset ovat erkaantuneet luonnosta

12.02.2011 19:21

Näistä keskusteluista huomaa kuinka uusavuttomia ja luonnosta erkaantuneita monet ihmiset ovat. Ei osata toimia vaistonvaraisesti kuten Cesar tekee vaan tehdään koirasta ihminen. Olen ollut Kaliforniassa opettelemassa ongelmahevosten kouluttamista eli ns. hevoskuiskausta ja siinä on hyvin paljon samaa mitä Cesarkin käyttää, eli otetaan tila haltuun, omistetaan esim. ruoka ennen sen antamista, pidetään huomio itsessä kouluttajan läsnäollessa, otetaan johtajuus käyttöön ilman väkivaltaa ja saadaan näillä metodeilla sekä hevonen että koira kuuntelemaan ja kunnioittamaan ihmistä ilman pelkoa. Eikä tarvitse puhua saatika huutaa eläimelle.
Pac leader who loves dogs

#286 Re:

13.02.2011 12:45

#7: Elsa Pohjalainen -  

On mielestäni naurettavaa, että et ole täydellisesti perehtynyt Millanin tuotantoon ja ideologiaan ennen kuin perustit adressin. Asioihin pitää perehtyä huolella!

 

Ajatuksistasi johtajuudesta olen hämentynyt. Oletko ymmärtänyt, että Cesarin (täysin väkivallaton) koiran kyljelleen asettaminen on SEURAUS koiran vakavasta agressiivisesta käytöksestä. Koira tekee jotain kiellettyä (yrittää purra) ja sitä tulee seuraus, joka viedään PÄÄTÖKSEEN, eli koiran tarvitsee olla täysin rauhalisen alistunut ja vasta sitten ihminen poistuu tilanteesta. MAALAISJÄRKEÄ!!! Vai pitäisikö katsoa vierestä kun koira puree ihmistä tai käy toisen koiran päälle? Ja korkeintaan sanoa soo, soo! Ei minunkaan tarvitse omaa koiraani selättää, mutta järkevänä näkevänä ja kuulevana ihmisenä ymmärrän, että moni koira, joka on joutunut jo tiettyyn pisteeseen, sitä tarvitsee. 

 

Ja tottakai palkitseminen on tärkeää, sitä Cesarin käyttää, mutta koira tarvitsee ennen kaikkea (liikuntaa :) ja KURIA.

 

Cesar on yksinkertaisesti loistava! Koirani voi hyvin ja minä voin hyvin :) ja toukokuussa näen Cesarin livenä! Toivottavasti hän tulee vielä jonain päivänä Suomeen!

Vieras
Vieras

#287 Re:

13.02.2011 12:59

#278: Koiran ehdoilla -  

Koiralla on tilanteessa neljä vaihtoehtoa: hyökkääminen, pakeneminen, vältteleminen ja alistuminen. Koiran tulisi olla rauhalisen alistunut ja tässä tapauksessa hyväksyä kana laumaansa, ei syödä sitä. Siksi sen pitää alistua tianteessa, pakenemista ei sallita.

Koiran lipominen edeltää monesti hyökkäystä, toki voi olla rauhoittumisenkin ele, mutta onko koira mielestäsi rauhalinen? EI, mutta Cesar saa hänestä rauhallisen :)!

 

Ai että kanako munii vain ollessaan peloissaan, WHAT? Hupaisaa kerrassaan :)

Koiran ehdoilla
Vieras

#288 Re: Re:

13.02.2011 15:41

#287: Vieras - Re:  

En tainnut sanoa, että kana munii VAIN peloissaan, vai sanoinko? Tuo koirahan on jo alistunut, miksi ihmeessä sitä pitää vielä ajaa takaa ja tökkiä kädellä - tökkiä niin kovaa että koiran koko kroppa heilahtaa, ei mikään herkkä kosketus kuten Cesar Millania yleensä puolustellaan. Eikö pakeneva koira ole alistunut, ei se ainakaan dominoiva ole?

Koiran nenän lipominen on rauhoittava ele, ei rauhoittumisen ele. Otetaanpa pieni kertaus: rauhoittava ele on ele jolla koira yrittää saada ympäristönsä tai itsensä rauhoittumaan, eli sillä hetkellä kun koira käyttää rauhoittavaa elettä se on esimerkiksi pelokas tai stressaantunut. Tässä vähän lisää tietoa koirien rauhoittavista eleistä tai signaaleista:

http://www.kumikana.org/koulutus/rauheleet.htm

http://www.saunalahti.fi/samans/jutut/Sussu.html

http://www.canis.no/rugaas/gallery.php

 

On siis aivan normaalia, että aggressiivinen koira lipoo nenäänsä ennen hyökkäystä, jos kyseessä on pelkoaggressio. Ja jos tämä koira oltaisiin esimerkiksi ahdistettu nurkkaan tai jos se olisi luonteeltaan tai aikaisempien kokemusten takia herkempi aggressioon, sekin saattaisi käyttäytyä aggressiivisesti tuon paineen alla. Aggressiivinen käytös on koiran viimeinen vaihtoehto, sitä ennen se käyttää kaikki muita eleitään kertoakseen haluavansa pois tilanteesta: tämä koira käyttää monia niistä rauhoittavista eleistä, mukaanlukien nenän lipomisen, mutta tässä tilanne ei eskaloidu aggressiiviseen käyttäytymiseen.

Ja viimeiseksi: Cesar Millan sanoo ymmärtävänsä koiran luonnollista käytöstä, joten minkä ihmeen takia pitää saada metsästysrotuinen koira hyväksymään kana laumaansa?! Koira, joka on jalostettu noutamaan lintuja?? Tämä jos joku on luonnonlakien kieltämistä, ei tässä missään Nooan arkissa olla!! Tällä koiralla on luontainen, sen selkäytimeen iskostettu tarve jahdata ja napata lintuja suuhunsa, ja on kertakaikkiaan uskomattoman typerää edes ajatella että labradorinnoutaja ja kana voisivat elää samassa laumassa.

uskomatonta panettelua
Vieras

#289 Re: Ceacar ja amerikan tavat

13.02.2011 16:07

#26: Haukku vaan - Ceacar ja amerikan tavat 

Koirakuiskaaja on mun lempiohjelma. En ymmärrä mistä tämän adressin perustaja on saanut näin väärän käsityksen Cesarin kasvatusmetodeista. Tämä nettisivu on panettelua ja vääristelyä. Cesar ymmärtää koiran luonnetta. Ja sen että koiran ongelmakäyttäytymisen takana on ihmisen vääränlainen suhtautuminen lemmikkiinsä, koska hän ei ymmärrä koiraa. Cesar ei käytä sähköpantoja tai muita "kidutusvälineitä" terapiassaan. Katso ohjelmaa mitä siellä todella neuvotaan niin saa valehtelijat hävetä nahoissaan.

Koiran ehdoilla
Vieras

#290 Re: Re: Ceacar ja amerikan tavat

13.02.2011 16:11

#289: uskomatonta panettelua - Re: Ceacar ja amerikan tavat 

Tässä videossa Cesar Millan käyttää sähköpantaa: http://www.youtube.com/watch?v=bi3ve9sWslI

Tässä videossa on koira, jonka Cesar Millan on adoptoinut omaan laumaansa ja sillä on videossa piikkipanta (näkyy erityisesti lähikuvassa kun koira istuu nurmikolla): http://www.youtube.com/watch?v=FPRAQXOAMz0

Vieras

#291 Re: Cesar Millan

13.02.2011 17:28

#9: Elina Lahdenperä - Cesar Millan 

 Hienoa että joku on todella katsonut ohjelmaa/ lukenut kirjoja Millanista, ja huomannut että juuri nämä ovesta kulkemiset ym. on myös Millan maininnut! Hän on myös sanonut ettei koskaan lyö koiraa! Suomessa on koiraharrastajia, jotka ovat todella julmia koirille, jotkut myös helposti lopettavat koiransa, jos eivät saa niitä toimimaan kokeita silmälläpitäen kuin kone! Ei ole Eläinsuojelu liitto suomessa kovin kiinnostunut. Älkääkä nyt vain väittäkö, ettei suoranaista pahoinpitelyä tapahdu. Niihin nähden Cesar on hellä kuin mikä! Ja koirien on häntä helpompi ymmärtää.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.02.2011 17:49


Vieras

#293 Re: Re: Cesarin tilalle Victoria Stillwell

13.02.2011 17:51

#292: Vieras - Re: Cesarin tilalle Victoria Stillwell 

 Tuire Kaimio ei taida kuntouttaa ongelmakoiria, joille ihmiset on tehneet ongelmia? Muuten ois ihan kiva hänenkin koulutusjuttujaan kyllä katella. Itelläni ei kyllä ole "elokuva koiraa", joten en tiedä mitä saisin siitä irti?

Vieras

#294 Re: Re: Cesarin tilalle Victoria Stillwell

13.02.2011 18:01

#292: Vieras - Re: Cesarin tilalle Victoria Stillwell 

 Hei "kyllästynyt"! En ole kauhean montaa jaksoa nähnyt, mutta JUURI NIISSÄ, mitä olen katsonut, ei yksikään koira ole kellahtanut kyljelleen? Miten sinun katsomissa melkein kaikissa...? Ja narustakin se on suurinpiirtein vaan nypännyt? Rähjääviä koiria ohittaessa ehkä kauemmin ohjannut narulla, mutta "kukaan" ei ole kellistynyt? Suomessa kuulemma jotkut käyttää jotain "hapetusta"? Ja suomessa laittomia piikki ja sähköpantoja, niin että mitään pahempaa emme voi oppia, kuin mitä jo on...

Ai mää vai
Vieras

#295 Cesarko rääkkää koiria?

13.02.2011 18:06

En ole kaikkia jaksoja katsonut, mutta missään näkemässäni ei koiraa ole kuristettu niin että se "kellahtaisi", niinkuin joku väittää! Paneutukaa tarkemmin suomalaisten "koirankoulutkseen" niin Cesar on koirista enkeli....Siellä laillisia vempaimia käytetään täällä laittomasti, eikä kukaan kohahda!!!
Koiran ehdoilla
Vieras

#296 Re: Cesarko rääkkää koiria?

13.02.2011 18:31

#295: Ai mää vai - Cesarko rääkkää koiria? 

Tässä yksi esimerkki: http://www.youtube.com/watch?v=eQUegRGo0kw

 

Suomessa nähtävissä jaksoissa on leikattu pois Suomen eläinsuojelulain vastaiset kohdat, esimerkiksi osat missä käytetään sähköpantaa.

Vieras

#297 Re: Re:

13.02.2011 18:43

#75: Vieras - Re:  

Joo, ei mitään kiirettä. Näyttäisi kato käyvän listalla mitä pidempään annat sen olla täällä :) Hah, hah,haa!

Ei ihmiset niin tyhmiä olekaan kuin oletit.

Vieras
Vieras

#298 Re: Re: Cesarko rääkkää koiria?

13.02.2011 18:44

#296: Koiran ehdoilla - Re: Cesarko rääkkää koiria? 

 Niinpä tietysti! Eikö myös suomessa voitais valvoa koulutuksia, ettei laittomia vehkeitä täällä käytettäisi?

Koiran ehdoilla
Vieras

#299 Re: Re: Re: Cesarko rääkkää koiria?

13.02.2011 19:02

#298: Vieras - Re: Re: Cesarko rääkkää koiria? 

 

Varmasti Suomessakin käytetään sähköpantoja, piikkipantoja jne. Se onkin eri asia kuinka monta katsojaa on jonkin yksittäisen koirakentän laidalla ja kuinka monta katsojaa on Koirakuiskaajalla. Tuskin riittää viranomaisilla ja eläinsuojeluyhdistyksillä resurssit valvomaan jokaista koiranomistajaa, mutta onneksi eläinsuojeluyhdistykset, eläinkouluttajayhdistykset ja eläinlääkäriyhdistykset Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Suomessa ovat nousseet vastustamaan Cesar Millanin metodeja.

isopepe autokuiskaaja
Vieras

#300 huippu ohjelma

13.02.2011 19:04

taas joku viherpipertäjäkukkahattutäti perustaa adressin.
käy viikonloppuisin/illalla katsomassa paikallisella ostarilta tai mihin nuoret kokoontuu mitä VAPAALLA kasvatuksella on saatu aikaiseksi! sama koskee KOIRIA