Matalampia kerrostaloja Kirkkonummen Laajakallion keskustaan ja Tolsan seisakkeen läheisyyteen

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#1 artikkeli Kirkkonummien Sanomien numerossa 64/19.8.2010

18.08.2010 15:00

Lue lisää kaavoituksesta ja sen vastustamisesta Kirkkonummen Sanomien numeron 64, ilm. 19.8. artikkelista. Artikkeli löytyy sivulta 12. Jutussa mukana  myös havainnekuva suunnitelmista. Suunnitelmien havainnepiirrokset ovat hyvin toimistohenkisiä, kuin business parkit eivätkä lainkaan sovi alueelle, jossa on valmiiksi vanhoja rakennuksia ja muu rakentaminen on toteutettu pääosin perinteiseen malliin.


 

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#2

18.08.2010 15:01

Satu Nordström
Vieras

#3 Luonnonkaunis

18.08.2010 18:11

Pidän Heikkilän aluetta Kirkkonummen kauneimpana. Miksi se ja lähiseutu pilattaisiin korkeilla, tylsillä kerrostaloilla. Kannatan pienkerrostaloja ja pientaloja alueelle.

Vieras
Vieras

#4 Re: Luonnonkaunis

18.08.2010 19:09

#3: Satu Nordström - Luonnonkaunis

Olen aivan samaa mieltä! Heikkilä on viehättävä vanhoine puutaloineen ja jo kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Sijaitseehan siellä vanhoja rakennuksia, joiden vanhimmat osat ovat jopa 1700-luvulta peräisin. Kontrasti kaavasuunnitelman modernien laatikkomaisten rakennusten kanssa suhteessa Heikkilään on liian jyrkkä. Toivotaan, että saamme tähän alueelle yhtenäisempää ilmettä lähialueiden kanssa.

Mika Pahlsten
Vieras

#5 Laajakallion ei ole 70-luvun betonilähiö

18.08.2010 19:19

Pidetään Laajakallion ja Heikkilän seutu viihtyisänä ja lapsiystävällisenä alueena.

Jukka Hieta
Kirkkonummi

#6 Ei lisää rumia laatikoita radan varteen kiitos

19.08.2010 09:03

Niitä on Suomi jo täynnä. Eivätkö päättäjät koskaan viisastu? Laatikot aiheuttavat vain ongelmia.

Tero Leskinen
Vieras

#7 Laajakallion uusi ruma talo kuin kopio Hommaksesta

19.08.2010 13:29

Onneksi olkoon, olette saaneet teillekin oman Ruman Talon! Ilmeisesti saman arkkitehdin kynästä nousi joitakin vuosia sitten Hommaksen rivi-/pienkerrostaloalueen paraatipaikalle saman näköinen massiivinen punatiilimöhkäle, joka paikallisten suussa sai heti kutsumanimen "Ruma Talo". Oranssi parvekeseinämä meiltä puuttuu, mutta muuten yhdennäköisyys on silmiinpistävä. Kunnan rakennuttaminen on kyllä ihan mitä sattuu. Käsittämätöntä.
Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#8 Re: Laajakallion uusi ruma talo kuin kopio Hommaksesta

19.08.2010 13:43

#7: Tero Leskinen - Laajakallion uusi ruma talo kuin kopio Hommaksesta

Tämä jo rakennettu kerrostalo on eri arkkitehtitoimiston suunnittelema kuin tulevat suunnitelmat. Jo rakennettu talo ei sekään ole kauniimmasta päästä, mutta uudet suunnitelmat ovat vielä rumempia. Toivottavasti tämän adressin myötä voimme vaikuttaa, että "Rumat Talot" jäävät vähemmistöön täällä kuin myös muuallakin Kirkkonummella. Ehkä joskus voisi olla hyvä yrittää olla keksimättä taloa ja sen rakennustapaa uudestaan, kun moni hyvä "talokeksintö" on jo todettu toimivaksi ja kauniiksi.

Junamatkustaja Laajakalliosta.
Vieras

#9 Tuomarila

19.08.2010 17:28

Tuomarilassa on aika hyvännäköisiä uusia kerrostaloja radan pohjoispuolella. Sellainen sopii kyllä ...

Vieras
Vieras

#10 Re: Laajakallion uusi ruma talo kuin kopio Hommaksesta

19.08.2010 21:06

#7: Tero Leskinen - Laajakallion uusi ruma talo kuin kopio Hommaksesta

Piti ajella tuon Hommaksen Ruman Talon kautta työmatkalla ja toden totta, yhtenäistä ilmettä näkyy tämän jo rakennetun Laajakallion talon kanssa.

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#11 linkki kunnan kaavoitussivuilta löytyvään kaavaluonnokseen

20.08.2010 12:40

Tarja Sviili
Vieras

#12 Kaavoittajan (=kunnan) ahneus lisää myös Laajakallion alueen liikenneongelmia

22.08.2010 20:56

Kaavoittajan ja rakennusliikkeiden ahneus tuo Laajakallioon - mikäli vireillä olevat suunnistelmat toteutuvat - myös lisää epäviihtyisyyttä moottoriajoneuvoliikenteen lisääntyessä.

Sen lisäksi, että viisi-kuusikerroksiset kerrostalot rumentavat ja pilaavat Laajakallion asuinalueen kylämäisen ja rauhallisen yleisilmeen, tuovat ne mukanaan myös - matalampinakin toteutuksina - lisää auto-, moottoripyörä- ja mopoliikennettä asuinalueen sisälle ja ulkokehälle kuten Tolsantielle ja Vanhalle Rantatielle. Ja tietysti lisää myös kevyttä liikennettä eli jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Meidän ja neljän naapurimme omakotitalot jäävät Tolsantien ja Keijukaistentien väliin. Tolsantien 40 km/h -nopeusrajoitus on kahdeksan asumisvuotemme aikana osoittautunut teoreettiseksi täysin olemattoman nopeusvalvonnan ansiosta. Aamu- ja ilta-aikaan, kun tiellä on eniten liikennettä, partioi Kirkkonummen alueella kuulema yksi ainoa poliispartio, joka ei tietenkään jatkuvasti voi olla valvomassa Tolsantien jatkuvia ja hulppeita ylinopeuksia.

Takapihamme idylliin kuuluu kesät talvet Tolsantietä joko Vanhalle Rantatielle tai kantatie 51:lle kiihdyttävien moottoriajoneuvojen meteli, kun ajonopeudet ovat ainakin 70 - 80 km/h. Kuinka moni haluaisi takapiahansa olevan Kantatie 51:n melutasoa vastaavan reitin varrella? Meteli on ympäri vuoden jatkuvaa ja häiritsevää.

Kunnasta todettiin, että tielle ei voi rakentaa ajonopeuden hidastavia esteitä eikä muutakaan melutasoa alentavaa ja tien turvallisuutta (jalankulkijoiden ja pyöräilijoiden näkökulmasta) parantavaa, koska Tolsantie kuuluu hallinnollisesti tieliikelaitokselle (destia) - ei siis kunnalle. Kun muistamme, miten monta vuosikymmentä tiehallinnolta on odotettu rahoitusta moottoritiehankkeelle, ei liene kovin todennäköistä, että pikkuruisen Tolsantien ajonopeuksia hillitseviä esteitä, kameravalvontaa tms. ryhdyttäisiin tieliikelaitoksen toimesta kovin ripeästi rahoittamaan.

Kun uusia kerrostaloja tulee - kuusi- tai nelikerroksisina, on selvää, että kauttakulku- ja läpikulkuliikenne asuinalueella lisääntyy entisestään. Jatkuvat ylinopeudet niin Tolsantiellä kuin Laajakallion omilla kaduillakin tekevät muuten mukavasta asuinalueesta varsin meluisan ja rauhattoman jo nyt. Onnekkaimpia ovat ne laajakalliolaisest, joiden talot sijaitsevat sellaisilla katuosuuksilla, joista ei ole läpiajomahdollisuutta.

Staffan

#13 Re: linkki kunnan kaavoitussivuilta löytyvään kaavaluonnokseen

23.08.2010 07:08

#11: Johanna Vireaho - linkki kunnan kaavoitussivuilta löytyvään kaavaluonnokseen 

 Arkkitehtitoimiston mainoksessa talo-laatikoilla näyttäisi olevan samanlaiset parveke-tötteröt kun rakenteilla olevaan kunnantalo-kolossiin on tulossa. Mitenköhän tällaiset kummalliset ulokkeet kestävät vaihtelevan ilmastomme rasitukset niin koossapysymisen kun ulkonäön suhteen?

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#14 Re: Kaavoittajan (=kunnan) ahneus lisää myös Laajakallion alueen liikenneongelmia

23.08.2010 09:03

#12: Tarja Sviili - Kaavoittajan (=kunnan) ahneus lisää myös Laajakallion alueen liikenneongelmia

Hei!

Itse toivoisin myös, että alue jätettäisiin pientalovaltaiseksi omakoti- ja rivitaloalueeksi, mutta valitettavasti radan ja moottoritien läheisyys luovat painetta kerrostalorakentamiselle, joten epäilen, että saisimme tästä radan varresta sellaista. Tavoitteena kunnan asuntorakentamiselle ja kaavoitukselle on, että kaavoitusalueelle saadaan 600 asukasta, joka nyt kaavoituksen laskelmien mukaan olisi vielä nousemassa 650 asukkaaseen. Toivottavasti kerrostalojen madaltaminen vähentää henkilö- kuin moottoriajoneuvojen määrääkin tällä alueelle edes johonkin kohtuulliseen. Tavoitteitahan ei ole pakko ylittää, joskus ne voidaan alittaakin. Suunnitelmalinjauksia on helppo tehdä paperille, mutta niiden vaikutukset selviävät vasta todellisina myöhemmin. Toivottavasti tämä adressi saa päättäjiä pohtimaan sitä, että olemme kunta, emme kaupunki ja rakentaminen toteutettaisiin sen henkeen.

Tolsantietä tosiaan kaahataan aivan liian kovaa, sen kuulee jo parin sadan metrin päästä Tolsantiestä asuvat, saati aivan vieressä. Tolsantie ei turvallisuudenkaan osalta ole mikään mukavin jalankulkijalle tai pyöräilijälle. Kenties joskus sitten tulevaisuudessa saisimme myös kevyen liikenteen väylän sen varrelle ja puistomaista (=lisää puita) vähentämään tien varrella asuvien melusaastetta ja tekemään alueesta viihtyisän. Tosiasia on, että mitä enemmän asutusta, sitä enemmän moottoriajoneuvoja kuin läpikulkuliikennettäkin.

unelmista totta
Vieras

#15 Laajakallio tarvitsee arvoisensa talot

23.08.2010 09:05

Kuinka alkuperäinen suunnitelma 3-4 kerroksisista taloista Laajiksen radanvarrella muuttuukin 5-6 kerrokoksiseksi?  Hyvät Kirkkonummen päättäjät, tulevaisuudessa Kirkkonummen imagolle on kuitenkin hyväksi (taloudellisestikin) kun talot pysyvät matalampina ja habitus Kirkkonummesta junastakin katsottuna on väljempi  ja luonnonmukaisempi. Emme tarvitse "Espoon keskus"-tyyppistä rakentamista, se on jo todettu vanhanaikaiseksi. Nyt vielä meillä kirkkonummelaisilla on mahdollisuus tehdä lopullisesta Laajakalliosta ja sen seisakkeen alueesta silmälle kaunis ja ihmisystävällinen asema taloineen sekä istutuksineen, tehdään päätöksiä sen eteen.

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#16 Re: Laajakallio tarvitsee arvoisensa talot

23.08.2010 09:16

#15: unelmista totta - Laajakallio tarvitsee arvoisensa talot

Moni meistä Laajakallion, Heikkilän ja Jolkbyn, kuin Tolsankin asukkaista on muuttanut tänne korkeita kerrostaloja pakoon. Toivottavasti tämän adressin myötä emme niitä asuinalueellemme saa. Moni pitkään alueella asunut puolestaan kauhistelee alueen muuttumista kylämaisesta miljööstä kaupunkimaiseen suuntaa. Pidetään alue yhdessä viihtyisänä!

Hans-Åke Manelius
Kirkkonummi

#17

24.08.2010 13:56

Ei pilata maaseudun maisemia korkeilla kerrostaloilla.

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#18 Re:

24.08.2010 15:06

#17: Hans-Åke Manelius -

Valitettavasti näiden kauniiden maisemien ohi ajaa raha. Toivottavasti näin saamme vaikutettua asiaan, että kaikkia maisemia ei pilattaisi laatikoilla ja korkeilla kerrostaloilla, joita oikeasti hyvin harva pitää kauniina. Jälkikäteen näemme, ovatko kunnan päättäviin tahoihin äänestämämme henkilöt paikkansa ansainneet vai joudummeko vastaisuudessa vaalien alla uusia kasvoja ja nimiä etsimään ehdokkaiden listoilta!

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#19

24.08.2010 15:12

kuntalaispalautetta jokainen voi toki kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen kuin kaavaluonnoksen muistuksia käsittelevään yhdyskuntatekniikan lautakunnan jäsenille laittaa.

Tämän kaavaluonnoksen muistutukset ja adressi nimilistoineen päätyvät siis tuonne yhdyskuntatekniikan lautakunnan kokouspöydälle.

luottamushenkilöiden yhteystiedot löytyvät kunnan sivulta:

http://www.kirkkonummi.fi/paatoksenteko

 

 

Niina Kovanen
Vieras

#20 Hyväksi havaittua

26.08.2010 21:15

Laajakallion alueella jo olevat kerrostalot sopivat kauniisti maastoon ja muuhun asutukseen. Jatketaan samalla linjalla. Yhteneväinen arkkitehtuuri luo viihtyvyyttä ja asumistyytyväisyyttä.  

Vieras
Vieras

#21 Re: Hyväksi havaittua

26.08.2010 21:23

#20: Niina Kovanen - Hyväksi havaittua

mielellään kuitenkin ilman kirkkaanoranssia parvekeseinämää, joka herättää huomiota jo kaukaa. Yhtenäisyys alueen suunnittelussa on ehdottoman tärkeää. Neljän kerroksen kerrostalot vielä jollain tavoin maisemoituvat alueeseen, mutta on suuri ero lisätä kaksi kerrosta vielä päälle. Kuusikerroksiset talot kuuluvat kaupunkialueisiin, ei kuntiin.

Kirkkonummella asunut 35 v
Vieras

#22 Ulkopuolinen

27.08.2010 06:45

Missä sanotaan että kuusikerroksiset talot sopivat vain kaupunkeihin. Anetaan ihmisille asuntoja eikä vastuteta kaikkea.

Johanna Vireaho
Adressin tekijä

#23 Re: Ulkopuolinen

27.08.2010 14:46

#22: Kirkkonummella asunut 35 v - Ulkopuolinen

Periaatteena tässä vastustetaan sitä, että osayleiskaavan 12000 neliötä ovat kohonneet 30000 neliömetriin rakennusoikeuden kohdalta, mikä kohottaa kerroksia huomattavasti. Myös alueelta tontin, talon, huoneiston ostaneilla on oikeus sellaiseen miljööseen, joka alueen rakennusaikana on ilmoitettu. Se on monella ollut olennainen ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Pieni madallus korkeissa kerrostaloissa ei ole suuri myönnytys, mutta vaikuttaa suuresti miljööseen. Jos tähän kaavoitetaan asuntoja 650-700 asukkaan sijasta 500 asukkaalle, on siinäkin määrässä reilusti asuntoja ja koulunkin kapasiteetti paremmin riittävä.

Nelikerroksissa kerrostaloissa riittää hyvinkin asuntoja moneen talouteen niin suurille kuin pienillekin perheille. Eihän tämä adressi asuntoja ja kerrostaloja kokonaisuudessaan vastustakaan. Jokainen meistä varmastikin ymmärtää sen, että radan varren alueelle on hyvä rakentaa asutusta, mutta toinen seikka onkin se millaista. Tyyli pitäisi luoda alueen jo rakennettuun miljööseen yhtenäiseksi eikä laatikkomaiseksi ja toimistomaiseksi, joka eroaa muusta alueen linjasta. Yhtenäinen tyyli tekee alueesta harmonisen. Nyt jo rakennetut pientalot, rivitalot kuin kolme kerrostaloakin sopivat tähän miljööseen.

52 vuotta Tolsassa /Hindersbyssä asunutas
Vieras

#24 Re: Ulkopuolinen

28.08.2010 15:00

#22: Kirkkonummella asunut 35 v - Ulkopuolinen 

 Ehdottomasti ei mitään slummia tänne, useita pikkuisia slummeja on jo rakennettu tarpeeksi Kirkkonummelle 60-luvun loppupuolestasta lähtien