Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa

Kimmo
Vieras

#101 Re: #98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.11.2010 10:07

#99: - #98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 

"Ikävä kyllä, Suomessa eläimillä ei ole minkäänlaista lainsäädännöllistä suojaa..."

Onneksi on sentään jonkinlaista.

Tuolla edempänä joku kysyi uskaltaisiko kukaan sanoa Oksmanille ja Lindqvistille päin naamaa suorat sanat. Olin koiralenkillä ja toinen näistä pysähtyi autolla kysymään majavapadon sijaintia kartalla. Sanoin hänelle, että etkös sinä ole niitä majavan tappajia ja että itse yritän niitä puolustaa.

***** ulkoisti heti vastuun jousiampujille ilmoittamalla, ettei hän niitä itse tapa. On kätevä tapa ulkoistaa ikävät asiat kasvottomalle ja nimettömälle taholle.

Olen näiden ampujien nimet sanonut monelle, mutta "wikileaks" en ole.

Olavi Saari
Vieras

#102 Käykää katsomassa

08.11.2010 10:10

Oletteko käyneet milloinkaan Hovinsuolla, te jotka vaaditte Majavien tappamista.
Menkää käymään ilman aseita ja rauhalliseti kävellen, niin näette minkälaisen hävityksen luonnolle ovat saaneet aikaiseksi, senaatti-yhtiö ja Lappeenrannan kaupunki, he ovat tuhonneet Hovinsuon ja siellä olevat eläimet, nyt Majavat tekevät parhaansa korjataakseen ihmisten aiheuttamat vahingot ja saadakseen suosta elinkelpoisen myös muille eläimille.
Ei se paljon paranna Lappeenrannan kaupungin taloutta, vaikka se on ahneuksissaan hakkauttanut kaikki kaupunkia ympäröivät metsät.
Lappeenrannan kaupunki velkaantuu jatkuvasti, sen talous voisi vähän korjaantu, jos se, antaisi olla kaupungia ympäröivät metsät kasvamaan, eikä aina olisi hakkauttamassa kaikkia puita ja tuhoamassa luontoa, ja sen eläimiä, varsinkaan kesäaikaan, ei pitäisi suorittaa mitään hakkuita.
Kun Voisalmen metsät hakattiin ja vielä kesäaikaa, niin niissä hakkuissa tuhoutui, paljon luonnon eläimiä ja lintujen pesiä, joissa oli linnun poikasia.
Että tällä tavoin Lapeenranta ja valtio hoitaa luontoa ja sen metsiä.
Vieras
Vieras

#103 Re: Re: Re: Saimaan Jousi

08.11.2010 10:24

#88: Vieras - Re: Re: Saimaan Jousi 

 Kuka olet nimetön kirjoittaja ?

Kimmo
Vieras

#104 Re: Re: Re: Re: Saimaan Jousi

08.11.2010 10:34

#103: Vieras - Re: Re: Re: Saimaan Jousi 

Onhan täällä aika paljon nimettömiä, sinäkin :)

Sallittakoon sekin mahdollisuus. Parempi kirjoitella kuin tappaa nimettömänä...

nimetön
Vieras

#105 Saimaan jouselle

08.11.2010 11:04

Hei Kimmo, en tarkoittanut sinua vaan, kun kysyin nimettömänä kirjoittavia.
Sinulla on hienoja ja pelkästään positiivisiä kirjoituksia.
Kysyin näiltä Saimaan jousen äijiltä, miksi he eivät voi tulla nimellään julkisuuteen.
Kimmo
Vieras

#106 Re: Saimaan jouselle

08.11.2010 11:13

#105: nimetön - Saimaan jouselle 

 Järjestelyssä on majavailta, johon on kaavailtu:

- pari asiantuntijaesitystä, vaikkapa "majavan elämää" ja "majavapatojen monimuotoisuus ja avainlajivaikutukset"

- yleisökysymykset, läsnä toivotaan olevan asiantuntijoiden lisäksi Senaatti-kiinteistöjen, kaupungin ja Saimaan jousen edustajat.

Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#107

08.11.2010 13:45

¨Mustolan majavat hävitettiin ampumalla.Vanhassa kanavassa oli uimpaikka jossa lastenlasten kanssa kävimme.Sitten ammuttiin majavat ja kuivattiin kanava.Kanavaa voidaan toki elvyttää,mutta tapettuja majavia ei.Pitäisiköhän hakea ne Hovinsuon majavat Mustolaan vanhalle kanavalle kun sinne pitäisi sitä turistirysää saada,varmaan muutkin ihmiset haluaisivat ihastuttavia majavia katsella.Annetaan majavien olla rauhassa,niissä on ihmisille ihailemista.Miksei luontopolkua Hovinsuolle ihan oikeasti rakenneta ja nautitaan siitä rikkaudesta mitä majavatkin ovat.Paljon sivuilla puhutaan,mutta toden totta miestä sanojen takana ei löydy kun ollaan pelkällä nimimerkillä.
Vieras
Vieras

#108 Re: tosiasiat

08.11.2010 14:01

#72: Tiedän jotain - tosiasiat

Hei olen samaa mieltä että senaattiyhtiön edustaja täällä ei ole kovinkaan asiallinen henkilö.soitin näet hänelle.Kysyin näet häneltä,kuka hänen palkkansa maksaa,hän sanoi,että hän itse työllään hahahahaha

Me veronmaksajathan sen teemme,kuten myös maksamme kaupungin virkamiehille.Mistäs ihmeen pussista he luulevat palkkarahansa tulevan.Kaupunki muodostuu kaupunkilaisista ja valtio muodostuu kansalaisista,jos joku on sattunut unohtamaan.

Vieras
Vieras

#109 Re: Re: tosiasiat

08.11.2010 14:43

#108: Vieras - Re: tosiasiat 

Kaupunkidemokratialla ja kansalaiskuulemisilla pyyhittiin lattiaa, kun Hovinsuo parturoitiin 2007, Puista tuli Senaatin kassaan vähän rahaa. Todennäköisesti kyse oli jostain kassavirtatavoitteista ja jopa tuloksellisuuslisistä.

Nyt suo on ojitettu ja se pitää saada kuivaksi. Siihen yhtälöön ei sovi majavien rakentama kosteikko. Majavista on päästävä eroon.

Nyt on YK:n monimuotoisuuden teemavuosi, Suomen valtio on sitoutunut sen tavoitteisiin estää monimuotoisuuden häviämistä ja jopa edistää sitä. Senaatti-kiinteistöt on Suomen valtion omistama kiinteistöyhtiö.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=347192&lan=fi&clan=fi

Kimmo
Vieras

#110 Re: Re: Re: tosiasiat

08.11.2010 14:44

#109: Vieras - Re: Re: tosiasiat 

 Oli Kimmon viesti. Meinaa unohtua merkata.

Vieras
Vieras

#111 Re: Saimaan jouselle

08.11.2010 23:06

#105: nimetön - Saimaan jouselle

Jousimetsästäjät ovat halunneet pysyä poissa julkisuudesta, ja suotakoon se heille, koska eivät metsästä virkatyönään. Nimettömyyteen tai jopa julkisuudesta poissa pysymiseen voisi syynä olla vaikkapa se, että luonnonsuojelijoiden joukossa on myös "suojelijoita", jotka eivät kaihda mitään keinoja vainotessaan pahoiksi julistamiaan henkilöitä. "Suojelijoiden" kanssa samaa mieltä saa luonnollisesti olla nimettömänä.

Mummo
Vieras

#112 Re: Re: Saimaan jouselle

09.11.2010 08:01

#111: Vieras - Re: Saimaan jouselle

Minä olen luonnonsuojelija,mutta koskaan en ole kenellekään pahaa tehnyt.Olen puolustanut ja puolustan edelleen eläimiä,luontoa,ihmisiä jne Ei me kaikki olla häiriköit-

Vieras
Vieras

#113 Re: Re: Saimaan jouselle

09.11.2010 08:24

#111: Vieras - Re: Saimaan jouselle

Eiköhän taustalla ole kuitenkin jonkinmoinen häpeä omista tekemisistään. Siihen viittaa sekin, että muulla ei kai ole "uhkailtu" kuin julkisuudella.

Maarit
Vieras

#114 Tilannepäivitys?

09.11.2010 15:05

Missä ollaan nyt menossa? Keskustelu tyrehtyy ja suurin tunnekuohu laantuu, sittenkö tappajat iskevät? Pekka Lindqvist sanoo tämän päivän Etelä-Saimaassa, että "siellä ne majavat olla möllöttävät" ja otsikko pikkujutulle on ikävähenkinen "Skinnarilan majavia ei ole vieläkään tapettu".

Eteneekö majavien juttu jossain kulisseissa? Kimmo ainakin kirjoitti viestissä nro 106, että järjestelyssä on majavailta? (Internet Explorer 7 ei toimi hyvin tämän adressin kanssa.)

Todella ikävä kuulla, että Mustolan majavat tosiaan ammuttiin. Ketä ne siellä kosteikossaan muka haittasivat. Voi meitä ihmisiä, kuollaan lopulta suureen yksinäisyyteen.
Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#115

09.11.2010 15:48

Hei on yritetty majavien puolesta puhua,nyt soitin tänään senaatti kiinteistöjä valvovalle taholla elikkä Valtiovarainministeriöön.Siellä oli erittäin avulias mieshenkilö joka soitti Pekka Lindqvistille joka puolustautui näin,että kaupunki on hakenut lupaa majavien hävittämiseen.Siis syyllistä ei löydy.Asiaa selvitellään eri tahojen kanssa ja tällainen yksittäinenkin henkilö voi aina tiedustella missä mennään.On kaupungille ja Senaattikiinteistöille joka on valtion liikelaitos,tosin paha juttu jos maine menee.Majavien suojelu jatkuu,niillä on kuulema poikasetkin pesässä.
Kimmo
Vieras

#116 Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 15:53

#114: Maarit - Tilannepäivitys? 

Pekka Lindqvist on ilmoittanut luonnonsuojelupiirin vetoomukseen, että kaikki menee lakien mukaan ja majavat tapetaan.

Käytössä on kuitenkin vielä vaikutuskeinoja.

Ja tuskin jousiampujat ja Lindqvist haluavat elää loppuelämäänsä häpeässä paperipussi päässä.

Vieras
Vieras

#117 Re: Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 17:58

#116: Kimmo - Re: Tilannepäivitys?

Siis ihmisten häpäisy tai ainakin sillä uhkailu on mielestäsi sovelias toimintatapa? Entä miten olisi kierittely tervassa ja höyhenissä, tai polttomerkintä? Kyllä tämmöiset ihmislauman antamat häpeärangaistukset pitää ehdottomasti hyväksyä, koska mitä siitä nyt tulisi, jos toimittaisiin lakien mukaan. Tarkoitus pyhittää keinot, ja mitä jalompi tarkoitus, sitä kovemmat keinot sallitaan.

Kimmo
Vieras

#118 Valtuutettu Holopaisen tervehdys

09.11.2010 17:58

"Erittäin hyvää toimintaa teillä Skinnarilassa, kun saitte lisäaikaa majaville. Jospa Senaatti-kiinteistöt tulisivat järkiinsä asiassa. Olisi erittäin hyvä, jos asiassa harkittaisiin uudelleen, onko majavista kuinka paljon todellista haittaa.

Kaiken surkuhupaisuudenhan kruunaa se, että Lappeenrannan kaupungin ensi vuoden talousarvioon on varattu 70.000 euroa hulevesiä suodattavien kosteikkojen rakentamiseksi Skinnarilaan. Majavien ilmaiset kosteikot eivät kuitenkaan kelpaa. :)"

Niinpä...
Kimmo
Vieras

#119 Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 18:00

#117: Vieras - Re: Re: Tilannepäivitys? 

Älä pyöri mielikuvituksesi vainoharhoissa, kiitos!

Kimmo
Vieras

#120 Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 18:56

#117: Vieras - Re: Re: Tilannepäivitys? 

Älä viitsi terrorisoida allekirjoituksia. Ne on tarkoitettu allekirjoitettavaksi omalla nimellä. Voit perustaa oman adressin ihan omalla nimelläsi.

Olet myös ilmeisesti selvillä demokratioissa olevasta mahdollisuudesta kansalaisvaikuttamiseen. Olkoonkin kuinka laillisia, päätökset voidaan kyseenalaistaa -- varsinkin kun ne on tehnyt yksi ihminen.

Hovinsuon avoraiskuu 2007 oli myös laillinen toimenpide...

Kimmo Lönqvist
Vieras

#121 Muutama käsite Suomen laista :

09.11.2010 20:00

A) Maanomistaja päättää alueensa hoidosta. Mukaanlukien metsätalous ja luonnonhoito. Tätä oikeutta ei voida ohittaa, niin kauan kuin olemassaolevia lakeja noudatetaan.
B) Maanomistajalla on oikeus metsästää omalla maallaan, tai siirtää taikka vuokrata oikeus toiselle henkilölle.
C) Metsästyksenhäirintä on laissa määritelty rikos. Ja tästä on saatu jopa tunnustus valtakunnallisessa uutislähetyksessä asianomaisen kerrottua häirinneensä metsästystä.

Toivoisin että ennen isompaa polemiikkiä ottaisitte asioista selvää ja varsinkin siitä mihin asioihin toisen maalla saa puuttua ja mihin ei. Voin auttaa viimeisen kysymyksen kanssa : Ei mihinkään, jota laillisesti harjoitetaan.

Luonnonhoito ja sen suojelu ovat kaikille arvokkaita tavoitteita. Mutta asioista päättää kuitenkin maanomistaja, eikä naapurin asukas.
Vieras
Vieras

#122 Re: Muutama käsite Suomen laista :

09.11.2010 20:16

#121: Kimmo Lönqvist - Muutama käsite Suomen laista : 

Heh. On varmasti mukavaa esiintyä väärällä nimellä.

Voit lukea aiemmista keskusteluista, ettei mitään metsästyksen häirintää ollut.

Ilmeisesti Senaatissa ja VM:ssä korkeammalla taholla jo seurataan täällä tehtyjä paikallistason päätöksiä. Valtio olemme me.

Vieras
Vieras

#123 Re: Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 21:08

#119: Kimmo - Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

Ah, miten helppoa onkaan julistaa eri mieltä olevat vainoharhaisiksi. Oliko sinulla itse asiaan muuten mitään sanottavaa? Siis siihen, millaista toimintaa onkaan ryhtyä vainoamaan yksityisiä ihmisiä, tai edes vihjailla "häpeän" aiheuttamisella?

Vieras
Vieras

#124 Re: Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

09.11.2010 21:14

#120: Kimmo - Re: Re: Re: Tilannepäivitys?

Mitä on "allekirjoitusten terrorisointi"? En ole huomannut, että kukaan olisi edes vihjaillut adressin allekirjoittajien joutumista häpäisykampanjan kohteiksi, mutta ainakin metsästyspäätöksen tehneille ja sitä käytännössä toteutettavilla on kerrottu tulevan "häpeää". Sisältääkö tämä ajatuksen, että jotkin mielipiteet ovat parempia kuin muut?

Laillisten päätösten kyseenalaistaminen on hyvä asia, mutta onko yksityisten, ulkopuolisten ihmisten pelottelu "häpeällä" korrektia?

Olavi Saari
Vieras

#125 Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

09.11.2010 21:53

#121: Kimmo Lönqvist - Muutama käsite Suomen laista : 

 Tässä tietoa Löngvistille, kyllä kansalaiset pystyy estämään, eläinten lahtaamisen, on näitä ennenkin saatu estettyä turhia tappamisia VALTION omistamilla mailla.

Onhan Senaatti- yhtiöt vaikka on valtion omistava yhtiö , ei siellä ole  kaikki Virkamiehet ole samanlaisia, eläinten tappamista vaatimia virkamiehiä, kuin Lappeenrannassa oleva Senaatti-kiinteistöjen Kiinteistöpäälikkö Pekka Linndgvist, joka on saanut hyvin ikävää palautetta, kun hän rupesi vaatimaan Hovinsuon Majavien tappamista. Pekka Lindgvistin ei olisi pitänyt, lähteä tähän leikkiin mukaan ! Onhan tähän puuttuneet jo muualta päin Suomea olevat Kansanedustajat ja luonnonsuojelu liittot.

Olen ollut koko elämäni ajan ja tulen olemaan vastaan, kaikkea tälläistä mitä Pekka Lindgvist ja muutamat Lappeenrannan virkamiehet vaativat, näitä Majavia tapettavaksi. Miksi näitä majavia vaativat virkamiehet, eivät tule Hovinsuolle, paikan päälle kertomaan näkemyksensä ja näyttämään naamaansa, että saisimme kuvattua heidät videolle, he vain vaativat metsästäjiä tappamaan Majavat.

Nyt olisi kaikille, näille virkamiehille kaikkein parasta, jos he eivät enää halua,  hyvin ikävää julkisuutta niin he tekisivät hyvin viisaan ratkaisun, kun he ilmoittaisivat julkisesti, että annataan Hovinsuon Majavien elää ja hoitaa suota ja sen hyvin monipuolista eläimistöä.