Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa

Jarmo
Vieras

#76 Re: Jarmolta asiaa SLL:n sivuilla

07.11.2010 03:08

#75: Kimmo - Jarmolta asiaa SLL:n sivuilla 

Thanks. Kuten paivamaarasta kay ilmi niin kyselen viestissa asioita joihin taalla ja muualla on myohemmin tullut selvyys. Tuo viesti meni lievasti painotuksia muuttaen Senaatille, SLL:lle ja kaupungille. Ainoa joka jaksoi vastata oli kaupungin ymparistojohtaja Ilkka Rasanen - ihan asiallista tekstia sielta tuli ympariston monimuotoisuuden puolesta. Mutta samalla han siirsi aikalailla kaiken vastuun maanomistajalle (Senaatille) koska kyseessa ei ole uhanalainen laji. Ja lain mukaan lienee ihan oikeassakin (vaikka kaupunki onkin ymmartaakseni alueen osaomistaja tuolla?).

Tosin tuo vedenpinnan nousu askarruttaa vielakin, kun taallakaan ei ole muuta tietoa kuulunut kuin etta "ei se sinne asti nouse". Kaupungin nettikartan korkeuskayrien mukaan nuo etelapuolen pihat eivat lienisi vaarassa silla maasto viettaa pohjoiseen hyvin loivasti. Mutta korkeusmittaukset on tehty aikoja sitten ja pienen mittakaavan yksityiskohdat voivat muuttaa tilannetta. Esimerkiksi kevattulvien aikaan tilanne voi oikeasti olla toinen jos vesi ei paase virtaamaan normaaliin suuntaan. Kokemuksia on mm. omalta kotipihalta, joka viettaa natisti tienvierusojaa kohti, mutta talven lopussa lumi ja jaa estavat sulamisvesien virtauksen ja vuosikausia tuloksena oli paikoittain kumpparinvarresta sisaan hyrskahteleva lammikko. Joten olisi oikeasti kiva tietaa miten suuresta korkeuserosta ja on todella kyse Skinnarilan pihojen ja vedenpinnan kanssa. Ja pitaa muistaa etta joissain taloissa voi olla kellareitakin.

Mita dokkariin tulee, ikava kylla se taalla nay. Muunmuassa Avaran luonnon dokkarit ovat suurelta osin vain Suomessa katsottavia - Areena toimii hyvin vajavaisesti ulkomailla. Mutta olen kylla noita monia jo aiemminkin nahnyt ja netista loytyy monia muitakin vastaavia, joten tuskinpa siella mitaan merkittavaa revelaatiota tulisi.

Päivi Laukkanen
Vieras

#77

07.11.2010 13:58

Mielestäni ihminen osoittaa ihmisyytensä selkeimmin puolustamalla ja suojelemalla heikompiaan, nuorempia "veljiämme" eläinkuntaa, sekä arvokasta luontoamme, jota ilman ei ole maanpäällistä elämää. Jokaisen ihmisen kansalaisvelvollisuuteen kuuluu "aukaista suunsa" ja sanoa julki mielipiteensä, pelkäämättä siitä mahdollisesti seuraavaa henkilökohtaista "epäsuosiota" joidenkin ihmisten taholta. Toivoisin, että jo kauluaikana lapsia vietäisiin metsään ja luontoretkille, aina kun on mahdollista. Keväisin koulun oppitunnit voitaisiin järjestää ulkona luonnossa. Läheinen suhde luontoon on paras "lääke" kaikkiin sairauksiin, niin fyysisiin kuin henkisiinkin. Sieltä saamme voimaa ja oikeanlaista henkeä etsiessämme myös itseämme.
Vieras
Vieras

#78 Re:

07.11.2010 15:09

#77: Päivi Laukkanen -

Tämän oikeuden sanoa mielipiteensä vapaasti pitäisi kuulua kaikille, siis myös niille, jotka haluavat Hovinsuon majavien metsästämistä. Tänne on kirjoitettu useita kommentteja, joissa tätä oikeutta ei kaikille ole suotu, vaan on yritetty järjestää ainakin virtuaalista lynkkauspartiota jahtaamaan aivan tavallisia ihmisiä. Ollaan itse asiasta mitä mieltä tahansa, kaikenlainen vihakirjoittelu ja väkivallalla uhkailu - vaikka piilotetustikin - pitäisi ehdottomasti tuomita. Ainakin yksi kirjoittaja on selvästi ottanut itselleen oikeuden valita "sopivat" mielipiteet, joita täällä saa esittää ilman noitavainon kohteeksi joutumista. Hän on myös julistanut itsensä tahoksi, jonka kanssa pitäisi "neuvotella", vaikka kenelläkään asianosaisella ei ole mitään velvollisuutta keskustella ulkopuolisten kanssa.

Vieras
Vieras

#79 Re: Re:

07.11.2010 18:51

#78: Vieras - Re:

Eilen tuli ohjelma jousimetsästyksestä. Siellä tätä Ruotsissa kiellettyä metsästyslajia ihannoitiin. Eläimelle ei annettu mitään arvoa, tärkeintä oli kuulemma se ihana adrenaliinin tunne.

Kyllä jousimiehilläkin on vastuunsa, he lähtivät täpinöissään tuhoamaan luonnon monimuotoisinta monimuotoisuutta. Tuskin he mitään tahdottomia pyöveleitä ovat, joilla ei ole mitään vastuuta tekemisistään.

Vieras
Vieras

#80 Re: Re: Re:

07.11.2010 20:24

#79: Vieras - Re: Re:

Mistä "täpinöistä" oikein puhut? Luuletko todellakin, että jousimetsästyksellä on mahdollisuus tuhota luonnon monimuotoisuutta? Kenelle haluat metsästäjien olevan vastuussa?

Ja ennen kuin luonnon "ystävät" alkavat kiihottaa itseään vihaan, tiedoksi, että minä en ole minkään lajin metsästäjä, minusta vain lakien noudattaminen olisi hyvä ajatus. Lisäksi tekojen ja puheiden olisi hyvä olla samaa paria; tuskin kovin moni luonnon monimuotoisuuden perään itkevistä olisi valmis luopumaan autostaan ja kesämökistään, lihansyönnistä nyt puhumattakaan, vaikka nämä ovat luonnon kannalta huikean paljon olennaisempia asioita kuin muutama majava.

Vieras
Vieras

#81 Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 20:32

#80: Vieras - Re: Re: Re:

Itse en esimerkiksi lennä. Muutenkin luulisin luonnonpuolustajien olevan aika valistunutta väkeä. Majavien kosteikot muuten ovat Suomen luonnon monimuotoisin alue.

Mielenkiintoista on, että nettikeskusteluissa minua on kutsuttu rikolliseksi nimellä varustettuna, kun estin majavien ampumisen. Kestän sen ihan suorin selin. Ampujien nimet keskusteluista poistetaan, vaikka he ovat laillisella asialla. Mutta miten on moraalin laita?

Kimmo
Vieras

#82 Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 20:33

#81: Vieras - Re: Re: Re: Re:

Tämä oli minun, Kimmon viesti.

Vieras
Vieras

#83 Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 20:56

#81: Vieras - Re: Re: Re: Re:

Tavallisella kansalaisella pitäisi olla itsellään valta valita, tuleeko hän jossain asiassa esiin omalla nimellään vai ei. Tämä sama oikeus kuuluu kaikille, myös jousimetsästyksen harrastajille. Toistaiseksi heidän nimensä ovat tuoneet esiin vain luontoa "suojelevat" kiihkoilijat, joiden kanssa keskusteleminen ei ole mahdollista ja joilla ei ole mitään estoja ihmisten häiritsemisen suhteen. Nimien kertomisen ainoa tarkoitus on tavallisten ihmisten mustamaalaus, mikä on äärimmäisen niljakasta toimintaa ja osoittaa todellisten argumenttien puutteen.

M
Vieras

#84 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 21:02

#83: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re:

Mielenkiintoista. Jos ei spesifisti halua, että Hovinsuon majavat tapetaan ja jos laajemmin on sitä mieltä, että kenelläkään ei ole oikeutta tappaa toista elävää olentoa, on kiihkoilija?

Ps. Olen vegaani.

Olavi Saari
Vieras

#85 Miksi ei nämä

07.11.2010 21:28

Kysyn, miksi ei nämä, jotka ovat sitä mieltä että Hovinsuon Majavat pitää tappaa, niin toisitte tekin, myös nimenne julkisuuten, olette vain nimimerkillä kirjoittelemassa.
Olkaa rohkeita ja kun olette sitä mieltä, että majavat pitää tappaa, niin laittakaa reilusti oma nimenne kirjoituksiinne.
Jään odottamaan vastapuolen kirjoituksia, missä näkyy, myös oma nimenne.
Vieras
Vieras

#86 Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 21:33

#80: Vieras - Re: Re: Re:  

Nyt on kysymys Hovinsuon Majavista, ei autoista, eikä kesämökeistä !

Vieras
Vieras

#87 Re: Saimaan Jousi

07.11.2010 21:43

#4: Haber - Saimaan Jousi 

 Näitten jousimiesten nimet pitää saada kaikkien nähtäviksi, varsinkin nämä kaksi jousimiestä, jotka väijyivät Majivia.

Heidän mielessä oli vain saada tapettua Hovinsuon Majavat.

Hyvin raukkamainen yritys oli metstää ja tappaa majavat !

Vieras
Vieras

#88 Re: Re: Saimaan Jousi

07.11.2010 22:08

#87: Vieras - Re: Saimaan Jousi 

 

Millä tavalla raukkamainen.Hehän olivat siellä  pyydetysti ja hoitamassa sovittua asiaa! En ymmärrä myöskään tuota ne jotka haluavat majavat tappaa sitaattia ja muutenkin tuntuu että todellakin aika vaikea edes keskustella koko aiheesta.LUU on lyöty jo kurkkuun ja hirttääkkin on uhattu. Todella rakentavaa keskustelua. . Lentokoneet tuovat suurimman osan markettiemme sapuskoista!Ok kyse on majavista mutta SUOMESSA on sanan vapaus..ollut ainakin 12.10 saakka!Ihmettelen tätäkin: ETELÄ-SAIMAASSA LUKI JO TUOLLOIN majvien mahdollisesta poistamisesta alueella.Miksette toimineet jo silloin!!?? Vastustaneet siis metäsätyksen aloittamista jo silloin kun lupia ei edes vielä ollut??RAUKKAMAISTA laittaa metsästäjien piikkiin koko setti. Jousimetsästyksestä selvästikkin nousee kysymyksiä ja se ei ole mikään ihme koska laji on alkukantaisuudestaan huolimatta nousussa oleva suuntaus metsästyksessä.Luulisi tuonkin hieman jo antavan kuvaa metsästyksen muodon muutoksista.Jousella ei todella räiskitä ja hätiköidä. Millä tavalla skinnarilan majavat liittyvät koululaisten luontoretkiin?Tiedän monia kouluja joissa retkeillään jopa ympärivuoden on skinnarilassa majavia tai ei.Majavan pesällä ei saisi mitään kansainvaelusta pitää.Luonno eläimiä ei pidä tahattomasti suurin joukoin häiritä.Johan sen luulisi ymmärtävän nuorempikin väki..Majvien metsästys tässä tapauksessaa on lakisääteisesti oikein ja jos jollakin on taitoa ja se pyydetään ky.asiassa apuun ei pitäisi henkilöistää tapahtumia .Asiat riitelevät ei ihmiset.

Vieras
Vieras

#89 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:13

#83: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re:  

Vai olisi se äärimmäisen niljakasta, että jousiampujan nimi lukisi jossain. Eilen oli sitten äärimmäisen niljakas ohjelma televisiossa, kun jousimetsästäjien nimet julkaistiin siinä. Mielenkiintoista on miksi tapattajien Pekka Lindqvistin ja Ilkka Oksmanin nimet saa vapaasti julkaista, mutta tappajien nimet ovat ***** ******* ja ***** *********?

Eilen televisiossa jousimetsästäjät olivat tosi ylpeitä tekemisistään ja kertoivat todellakin olevansa "täpinöissään" päästessään pyssyn kanssa metsään. Esittivät kuvia, joissa he olivat ampuneet suurriistaa Afrikassa, ihan huvikseen.

Ajat muuttuvat veliseni, lait ja moraalikäsitykset. 1940-luvun Euroopassa oli maa, jossa oli ihan laillista tappaa ihmisiä keskitysleireissä. Vain 65 vuotta sitten.

Vieras
Vieras

#90 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:19

#84: M - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Luontoa voi suojella monilla tavoilla. Joidenkin mielestä luonnon suojelemiseen kuuluu muiden ihmisten häiritseminen jopa vainoamiseen asti, ja he ovat tarkoittamiani kiihkoilijoita. Vaikka oletkin vegaani, et varmaankaan pidä asiallisena häiritä niitä, jotka eivät ole.

Vieras
Vieras

#91 Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:21

#86: Vieras - Re: Re: Re: Re:

Luonnonsuojelusta meuhkaaminen ei ole kovin uskottavaa, jos omat elämäntavat eivät ole luontoa suojelevia.

Vieras
Vieras

#92 Re: Re: Re: Saimaan Jousi

07.11.2010 22:22

#88: Vieras - Re: Re: Saimaan Jousi 

Hovinsuo on hirvittävä raiskio, poislukien majavien aikaansaama hieno kosteikko. Senaatti ei keneltäkään kysellyt laittaessaan metsäkoneet asialle, Kaupunkilaisten metsä on nyt kierrätyskuituna jossain.

Tehtiin uusi päätös, saman päättäjän toimesta, että majavat tapetaan ja hieno kosteikko muutetaan raiskion jatkeeksi. Tämän likaisen työn tekijöiksi kutsuttiin jousiampujat. Kai heilläkin omaa harkintakykyä ja vastuuta tekemisistään on?

Menkööt koululaiset katsomaan luontoretkillään entistä isompaa raiskiota. Tosin sekin on opettavaista.

Vieras
Vieras

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:25

#91: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re:  

Harrastamasi argumentointi on aika yleistä keskusteluissa. Yritetään syyllistää oletuksilla ja viedä keskustelua sivupoluille.

Sinulla on hirveästi empatiaa tappajia kohtaan, entä majavaperhe?

Vieras
Vieras

#94 ...Re: Re: Re: Re: Saimaan Jousi

07.11.2010 22:30

#92: Vieras - Re: Re: Re: Saimaan Jousi 

 no onkos kukaan kysynyt asiaa niiltä jousimetsästäjiltä vai onko liian vaikeeta puhua suomea suoraan,että pitää täällä julkisuudessa huudella ja linkitellä kaikenlaista..?? Metsästäjilläkin on oma elämänsä eikä kellään muulla näytä olevan tarvetta lynkata ketään paitsi muutamalla jotka kutsuvat itseään majavan kaveriksi..työ olisitta valmiita lynkkaamaan ihmisiä??

Vieras
Vieras

#95 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:35

#89: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Lindqvist ja Oksman eivät ole yksityisiä kansalaisia tässä asiassa, vaan ovat siinä mukana virkansa puolesta. Heidän kutsumisensa "tapattajiksi" on vastenmielistä argumentointia. Olisitko valmis sanomaan saman heille kasvotusten? Jousimetsästäjät eivät itse ole tulleet tähän keskusteluun, ja siksi heidän tuomisensa mukaan ei ole asiallista.

Jos joku jousimetsästäjä on jossain joskus ollut "täpinöissään", sehän ei suinkaan tarkoita, että kaikki jousimetsästäjät aina ja kaikkialla olisivat "täpinöissään". Outoa, että tällaisia arvioita esitetään täysin tuntemattomista ihmisistä.

Natsikortin esiinvetäminen on perinteisesti tarkoittanut nettikeskustelun häviämistä. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti) Ennen kuin keksit seuraavan raflaavan rinnastuksen, voinet miettiä, kuinka asiaankuuluvaa on eri mieltä olevien demonisointi. Ethän ole sentään niin ylpeä, että luulisit omien laki- ja moraalikäsitystesi olevan niin hyviä, että ne pitää pakottaa myös muille?

Vieras
Vieras

#96 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:38

#93: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Mitä oletuksia olen tehnyt? Ja miksi yrität inhimillistää eläimiä kutsumalla majavayhteisöä "perheeksi"? Onko sanavalinta täysin tietoinen, jotta saataisiin kerättyä muutama säälipiste?

Vieras
Vieras

#97 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 22:50

#96: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Majavaperhe on tosiaan perhe, hyvin tiivis sellainen. Isä ja äiti viettävät yhdessä lähes koko elämänsä. Joillekin se perhe on harmi, haitta tai korkeintaan potentiaalinen turkistarha.

Tiedän natsikortin, mutta sitä voi käyttää aika onnistuneestikin. Voisi myös käyttää apartheidkorttia, kuten Ari Peltonen teki onnistuneesti haastatellessaan Jyrki Kataista, majavanmetsästäjää.

"Mitä mieltä olet turkistarhauksesta?

"Laillista elinkeinoa pitää saada harjoittaa."

Olihan esimerkiksi mustien sortaminen Etelä-Afrikassa aivan laillista, tekikö se siitä sitten hyväksyttävää?

Tapattaminen on tapattamista ja tappaminen tappamista. Tappamisen kutsuminen "välttämättömäksi toimenpiteeksi" (Ilkka Oksman) on ajallemme tyypillistä.

 

Vieras
Vieras

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.11.2010 23:45

#97: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vertaat siis Skinnarilan majavia Etelä-Afrikan mustiin? Ja arveletko, että Skinnarilan majavien metsästäminen johtaisi maailmanlaajuiseen boikottiin Suomea tai Lappeenrantaa kohtaan? Oletko huomannut, että lainsäädännössämme ihmiset ja eläimet ovat erilaisessa asemassa?


Vieras

#99 #98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.11.2010 08:51

Ikävä kyllä, Suomessa eläimillä ei ole minkäänlaista lainsäädännöllistä suojaa ja Suomen eläinsuojelu on kaiken kaikkiaan vielä aivan lapsenkengissä moneen sivistyneempään valtioon verrattuna. Kyllä minustakin majavaperhe on nimenomaan perhe eikä siinä ole mitään inhimillistämistä. Miksi eläinten yhteisöä ei saisi kutsua perheeksi ja eläimen pesää sen kodiksi? Sanoilla saadaan asiat pysymään etäisempinä. Tappaminen on tappamista ja tapattaminen tapattamista, eivätkä ne tosiaan muutu miksikään niitä muuksi nimittämällä.

Olavi Saari
Vieras

#100 Re: Re: Re: Saimaan Jousi

08.11.2010 09:14

#88: Vieras - Re: Re: Saimaan Jousi 

 Ette ole vieläkään tuoneet, nimiänne julkisuuteen, te jotka vaaditte Majavien tappamista.

Saimaan jousikin kirjoittaa, vain VIERAS nimimerkillä. Odotamme edelleen, että tulisitte omilla nimillä kirjoittelemaan tänne keskustelu palstalle.

Tänne eivät ole uskaltaneet kirjoittaa omilla, kukaan Majavia tappamaan vaativat henkilöt, ei Senaatti- yhtiöt, ei Lappeenrannan kaupungin virkamiehet, ei Saimaanjousen metsästäjät, eikä nämä muut yksityiset, jotka ovat erkaantuneet luonnosta ja sen eläimistä, jotka kirjoittavat vain VIERAS nimimerkillä.

Kun uskaltaa ottaa kantaa, asioihin niin olisi se korrektia, kirjoittaa reilusti omalla nimellään !

Oletteko huomannut, että tänne kirjoittavat omilla nimillään, vain ne jotka vastustavat, luonnon tuhoamista ja luonnon eläinten tappamista.