Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa

Vieras
Vieras

#126 Re: Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

09.11.2010 22:02

#125: Olavi Saari - Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

Ja voisiko Olavi Saari kertoa asiasta esimerkkejä? Siis kuka on estänyt, mitä ja missä?

Olavi Saari
Vieras

#127 Re: Re: Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

09.11.2010 23:15

#126: Vieras - Re: Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista : 

 Etkö tosiaan, valittaja ole tietoinen, kuinka paljon näitä eläinten ja luonnon hävittämisiä, ovat ihmiset saaneet aikaiseksi joukkovoimalla, esimerkkijä on vaikka kuinka paljon, on suo alueita, jotka on saatu lain piiriin, kun niitä on oltu tuhoamassa ja myös näitä eläinten, luonnonsuojelu alueita. Tiesitkö että lakiakin voidaan aina muuttaa. Onko nämä Hovinsuon Majavat sinulle isoin uhka täällä nyky mailmassa. Kysyn mitä iloa sinulle olisi jos joku saisi nämä Hovinsuon Majavat tapettua ? Siellä on niin hyvä valvonta, että kysyy, aika kovaa  kanttia, tulla pyssy tai jousimiehen Hovinsuolle.

Tuleppa huomenna Hovinsuolle puolen päivän aikaan niin esittelen sinulle fakta tietoa, kuvin ja videoin. ota myös kaverisi mukaan kertomaan, miten aijot estää minua, kun tulen puolustamaan Majavia, että niitä ei tapeta. Ja vielä yksi pyyntö sinulle, kun minäkin kirjoittelen omalla nimelläni, niin pitäisi sinun sen verran uskaltaa, että laitat oman nimesi ja osoittesi, kun kirjoitat  minulle.

Tämä Majavien tappo on jo riistäytynyt Virkamisten käsistä, he seisovat tupposet suorina, eivätkä he tiedä mitä tekisivät, se julkisuus tekee virkamiehistäkin heikkoja, he eivät ole enää, niin hanakoita puuttumaan asioihin, jotka tuovat heille vain hyvin ikävää julkisuutta. Te kaikki, jotka vaaditte Hovinsuon majavien tappamista, niin laittakaa nimenne, kirjoituksiinne, on hyvin raukkamaista kirjoitella nimimerkin suojassa. Kirjoita sinäkin, näistä lakipykälöistä Etelä-Saimaan lukijat palstalle, lehti ei julkaise kirjoitustasi, jos siinä ei ole omaa nimeäsi.

 

Jarmo
Vieras

#128 Tosiasioita

10.11.2010 01:46

Turha tammoisista luultavasti kaikille selvista asioista on vaitella:

0) Keskustelussa pysyisi paljon paremmin perassa jos kukin kirjoittaisi oman nimimerkkinsa (vaikka "Mikki Hiiri") aina tekstinsa yhteyteen niin satunnainen lukija pysyisi perassa kuka sanoo mita, varsinkin jos on vuoropuhelua. Nyt "vieras" vastaa "vieraalle" jne jne eika tuota juupas-eipas -juttua jaksa seurata vanha Erkkikaan. Jos on mahdollisuus pysya nimettomana, niin silloin ihmiset saavat tehda niin jos haluavat. Mutta huomioi etta jos haluat etta tekstisi luetaan ja ymmarretaan niin kannattaa harkita nimen ja koherenttien viestien kirjoitusta. Ja huomatkaa etta viesteja voi editoida viela lahetyksen jalkeenkin (jos esim se nimimerkki jaa laittamatta tms).

1) Maanomistaja saa tottakai tehda maillaan mita haluaa, lain puitteissa. Jos nakee parhaaksi tuhota majavat niin selva. Hanella on siihen syynsa, joistakuista ne ovat vaaria, joistakuista oikeutettuja.

2) Ihmiset saavat kulkea mainitulla alueella vapaasti - sekin on luvallista jokamiehenoikeuden seka sinne jarjestettyjen ulkoilureittien puitteissa. Tietaakseni ihmisten kulkua ei tuolla juurikaan voi rajoittaa. Joten jos joku haluaa katsella majavia niin sitten katselkoot.

3) Suomessa on oikeus kertoa mielipiteensa muiden, jopa viranomaisten tekemisista. Vaikka tehdyt/aiotut asiat olisivat taysin lain mukaisia, joku voi nahda niiden silti olevan moraalisesti vaarin. Ja joskus asia on yhdelta kannalta hyvaksyttavaa ja toiselta huono juttu. Mita tahansa vastaan saa protestoida ihan mielin maarin jos haluaa, siita on taalla ihan turha kitista. Protestoinnin voi kuitenkin tehda niin etta silla on (1) joko jotain vaikutusta siihen oikeaan asiaan tai sitten (2) vain mutisee partaansa jossain nurkassa asian huonosta laidasta ja mikaan ei muutu. Myos sita protestointia vastaan voi toki protestoida ;).

4) Toisten turha mustamaalaaminen tai terrorisointi on taysin turhaa. Asioille voi tehda jotain, mutta se kannattaa tehda rakentavasti eika rakkikoiramaisesti rakyttamalla. Sellainen vain nostaa tunteet pintaan ja itse asian hoitaminen jaa taka-alalle.

Nyt pyydan, jos kaikki ovat noista asioista samaa mielta, niin keskitytaan oleelliseen, jooko...?


Vieras

#129 Re: Re: Re: Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

10.11.2010 06:31

#127: Olavi Saari - Re: Re: Me estämme Re: Muutama käsite Suomen laista :

Niin, tuossa aiemminin kysyttiin mitä on estetty ja missä. Olisi varmaankin korrektia vastata.

 

Maarit
Vieras

#130 Re: Tosiasioita

10.11.2010 08:36

#128: Jarmo - Tosiasioita 

 

Jarmolta jälleen hyvää ja asiallista tekstiä, kiitos.

 

1)     Maanomistaja saa tottakai tehda maillaan mita haluaa, lain puitteissa. Jos nakee parhaaksi tuhota majavat niin selva. Hanella on siihen syynsa, joistakuista ne ovat vaaria, joistakuista oikeutettuja.

 

Kaikki varmaan ovat tästä samaa mieltä, että omilla maillaan saa tehdä mitä haluaa. Kyllä minäkin hermostuisin, jos minulle tultaisiin sanomaan, etten saa kylvää vaikkapa perunaa omalle pihalleni. Kuitenkin erottaisin sen, mitä saa tehdä sille omalle maalle ja sillä kasvavalle kasvillisuudelle (joka ei ikävä kyllä pääse pakoon, vaikka tahtoisikin) ja sillä maalla väliaikaisesti tai pysyvästi asuville eläville, tunteville olennoille. Laki voi sanoa mitä tahansa, mutta minun mielestäni omalla maalla asuvaa elävää olentoa ei saa mennä tappamaan ihan vaan siksi, että niin haluaa ja siihen olisi laillinen oikeus. Nuo luonnon pienet kun eivät ole kenenkään omistamia tai jos ovat, niin sitten meidän kaikkien, eivät vain sen maan omistajan.

 

Elleivät Hovinsuon majavat saa jäädä kosteikkoaan ja samalla Pien-Saimaata hoitamaan, siirretään ne sitten muualle. Ei tapeta koko majavaperhettä, muutaman ihmisen päätöksellä! Ilmoitan heti osallistuvani siirtotalkoisiin sekä työlläni että rahallisesti.

 

 

Olavi Saari
Vieras

#131 Nimimerkki Jarmolle

10.11.2010 10:15

Ette muuten saa tappaa tai vahingoittaa, kissaakaan, jos se tulee omalle pihallesi, siitä saa, syytteen ja joudut oikeuteen.
Siis ei pidä paikkaansa, että jos joku eläin tulee maillesi, niin voisit, sen tappaa sitä, et voi ihan miten vain tappaa, oli se luonnon tai kotieläin.
Näistä eläinten tappamisesta, on tullut koviakin tuomoita, vaikka se ei olisi ollutkaan laiila rauoitettu.
Kimmo
Vieras

#132 Vähän Hovinsuon lähihistoriaa, kuvia ja videoita

10.11.2010 13:13

Maarit
Vieras

#133 Re: Vähän Hovinsuon lähihistoriaa, kuvia ja videoita

10.11.2010 14:09

Hahaa, ihan paras tuo valvontakamerakuva! Kiitos päivän piristyksestä.

Surullista nähtävää oli Hovinsuon metsän tuho. Asuivatko majavat siis Hovinsuolla jo tuolloin? Kuinka ne selvisivät hakkuista ehjinä?

Kimmo
Vieras

#134 Re: Re: Vähän Hovinsuon lähihistoriaa, kuvia ja videoita

10.11.2010 15:02

#133: Maarit - Re: Vähän Hovinsuon lähihistoriaa, kuvia ja videoita 

Majavat ovat olleet siellä pitkään, mutta noin 2004-2008 oli hiljaista. Hovinsuon ojitus taisi tuoda niille lisää virtaavaa vettä ja ne palasivat entistä suuremmalla innolla.

Niiden pesä oli ihan hakkuiden reunassa (10 metrin päässä). Minulla on video pesästä kesken hakkuidenkin.

Vaikka kuinka epäilisit, valvontakameran kuvassa ei ole Lindqvistin Pekka.

Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#135 Re: Muutama käsite Suomen laista :

10.11.2010 15:56

#121: Kimmo Lönqvist - Muutama käsite Suomen laista :

Kuulepas valtion maat kuuluvat Suomen kansalle,ei valtio ole mikään henkilö.Siis meidän jokaisen mielipidettä tulee kuulla miten valtakunnan asioita hoidetaan,meillä on oikeus puuttua asioihin jos katsomme tavat ja toimet vääriksi.Jos laki on väärä se tehtäköön paremmaksi.,jokainen kansalainen voi vaikuttaa asioihin,mutta esimerkiksi tässä luonnonsuojelussa on paljon väkeä,ei pitäisi sitäkään unohtaa.Globus on meidän kaikkien ihmisten yhteinen,koetapa muistaa se.

Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#136 Re: Re: Muutama käsite Suomen laista :

10.11.2010 16:00

#122: Vieras - Re: Muutama käsite Suomen laista :

Kerrankin joku joka ymmärtää että valtio muodostuu kansalaisista ja valta on kansalla demokratiassa.

Jarmo Lönqvist
Vieras

#137 Jaha.. Väitetään sitten vastaan

10.11.2010 16:10

Minulle neuvottiin että oman tonttini takana oleva valtion maa on valtion omaisuutta. Ei kansan. Ainoastaan jokamiehenoikeudet pätevät toisen maalla. Edes Neuvostoliitossa maat ja metsät eivät kuuluneet kansalle, eikä muissakaan sosialistivaltiossa, vaikka toisin kuultiin. Ja kun ne eivät olleet yhteisiäkään..

Kissa muuttuu lainsuojattomaksi 150metrin päässä kotoaan. Tulkitaan siis niin, että kissa ei ole hallittavissa ja on luonnonvarainen petoeläin. Joten saa ampua.

Ylintä päätäntävaltaa suomessa käyttää eduskunta&presidentti ja kait vähän hallituskin . Tämän lisäksi edelläkerrotujen säätämiä lakeja valvoo eri viranomaiset. Eli valta ja valtion maat eivät kuulu kansalle. Jos kuuluisi, niin silloinhan jokainen saisi esim. myydä valtion mailta tontteja, puita ja vaikka matkailuyrityksille oikeuksia kelkkareitteihin.

Koittakaa siis pysyä siellä kerrostalossanne, kurissa ja herran nuhteessa ja antakaa toisten maiden ja metsien olla rauhassa.

Vieras
Vieras

#138 Re: Jaha.. Väitetään sitten vastaan

10.11.2010 19:04

#137: Jarmo Lönqvist - Jaha.. Väitetään sitten vastaan

Kimmo Lönqvist muuttui Jarmo Lönqvistiksi. Lönqvistejä ei Suomessa ilmeisesti edes ole, kirjoitetaan kahdella ännällä.

Saattaa tuoda tekstiin vakuuttavuutta, kun esiintyy "omalla nimellä".


Vieras

#139 :)

10.11.2010 19:40

Historia tuntee monta nimetöntä kirjoittajaa, joiden teksti on ollut varsin uskottavaa, sekä faktatietoon perustuvaa. Kuten tässäkin tapauksessa :)
Tulin mukaan puolustamaan Majavia
Vieras

#140 Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

10.11.2010 19:46

Kuka huu haa pelle, se tämä nimimerkki Jarmo Löngvist oikein on, eihän tämänimistä ole olemassakaan, äijä jankutta ja kirjoittaa samoista asioista.
Äijälle tiedoksi, että on niitä valtion päätöksiä ennenkin kumottu, kansalaisten vaatimuksista.
Menisit toisille sivuille, jos et ole puolustamassa Hovinsuon MAJAVIA.
Tässä Majava asiassa, ei valtion päätökset päde, ne kumotaan kansalaisten vastustavat.
Oletko mitään saanut aikaiseksi, tässä MAJAVIEN tappamis asiassa ?
Anna oikea nimesi, jos olet vaatimassa Majavien tappamista !
Jalmari Kolu
Vieras

#141 Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

10.11.2010 21:04

Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#142

10.11.2010 21:25

Kannattaa myös katsoa eläinsuojelulaki!
Majava-Dandii
Vieras

#143 Oli se sen arvoista

10.11.2010 21:39

#141: Jalmari Kolu - Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä 

Mie voin siul paljastaa mitä siel tapahtu.

Mie näin ne pyssymiehet siel kytikses. Silloin mie tulin heiän takaas ja leikin King Kongii ja karjaisin. Tiiät sie isot miehet alko itkeen. Sit se miun mukan tullu pikkupoika heilutti puumiekkaa ja karjas kans. Sillo hyö parkas ja lähti hippulat vinkuen pakoon.

Vaik lain kirjaint ei iha pilkullee seurattu ni kyl mie sanon et oli se sen arvost.

Olen uusi Majavien puolustaja
Vieras

#144 Re: Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

10.11.2010 21:52

#141: Jalmari Kolu - Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä 

 

Taas sama kirjoittaja Lingvist Alias Kolu, tiedätkö että olen yli 50 vuotta häirinnyt luonnon eläinten tappamista, moni eläin on pelastunut, kun olen häirinnyt metsästystä ja luonnon eläinten tarpeetonta tappamista, ja näistä, eläinten tappamisen estämisestä, en ole milloikaan saanut edes sakkoja, katsos kun kukaan ei ole lähtenyt viemään minua oikeuteen, tiedätkö miksi he eivät ole lähteneet, viemään asiaa eteenpäin, sen takia koska he pelkäävät julkisuutta.

Tässä Senaatti-yhtiöit, eivät varmasti lähde viemään asiaa oikeuteen, vaikka minä koko ajan häiritsen heitä, että Majavien tappinen ei onnistu.

Lähdenpä Tästä Hovinsuolle katsomaan ja kuvaamaan, näkyykö siellä ketään, jotka havittelevat Majavien tappamisia.

Vieras
Vieras

#145 Re: Re: Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

10.11.2010 22:34

#144: Olen uusi Majavien puolustaja - Re: Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä 

Tämä "Lönqvist" ei uskalla päivällä käyttää Senaatin tai kaupungin tietokonetta, mutta IP:stä päätellen on Lappeenrannan seudulta.

Vieras
Vieras

#146 Re: Re: Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

10.11.2010 22:52

#144: Olen uusi Majavien puolustaja - Re: Re: Tätä Majavien tappamisia tullaan käsittelemään Ministeriössä

Et sinä mikään uusi ole, vaan sama vanha rikkinäinen äänilevy, joka on pyörinyt jo pitkään jokaisessa paikassa, jonne ei ole saanut porttikieltoa. Et muistanut tällä kertaa mainita kutsumusta ja vakaumusta, etkä muuten mielenrauhaakaan.

Jarmo
Vieras

#147 Trollausta ja lakipykalia

11.11.2010 02:54

Taalla on trollaaja, se lienee kaikille keskustelupalstoja kayttaneille selvaa. Sellaiseksi kutsutaan henkiloa joka heittelee provosoivia (tai kasittamattomia) kommentteja vaihtelevilla nimimerkeilla, puhuen joskus jopa itseaan vastaan perakkaisissa kommenteissa saadakseen ihmisia vaittelemaan asioista. Kehoitan jattamaan provosoitumatta ja keskittymaan olennaisiin asioihin - joissain kommenteissa on jopa ideaakin.

Olen 100% sita mielta siita etta syyttaminen ja sormilla osoittelu on huono juttu kun on kyse ongelmatilanteesta. Kannattaa yrittaa ennemmin keksia se ratkaisu siihen ongelmaan ja ymmartaa se asia asiana.

Kommentoin tassa viela paria selkeaa vaarinkasitysta joita taalla on esiintynyt aika tiuhassa. Puhun nyt lakipykalista:

1) Elaimia ei saisi tappaa omalla maallaan?

#131: Olavi Saari - Nimimerkki Jarmolle

#142: Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä -

Aiemmin on mainittu jo metsastyslaki joka on aika selkea talta osin: omalla maalla saa rauhoittamattomia elaimia tappaa sopivan metsastysajan puitteissa. Niille ei saa kuitenkaan aiheuttaa muuta tarpeetonta harmia. Elaintensuojelulaista en loytanyt mitaan sellaista joka olisi oleellista tahan tapaukseen - muuta kuin etta elaimille ei saa tuottaa turhaa karsimysta (mukaanlukien lopettamistilanne) jne. Jos joku loytaa kohdan sielta tai muualta jossa sellaista kasitellaan niin olisi kiva tietaa: Elaintensuojelulaki (Finlex)

Sivuhuomautus: Kissojen irtipito (talla ei ole mitaan tekemista majavien kanssa, koti- ja seuraelaimet katsotaan useimmiten erilaiseksi ryhmaksi lain edessa kuin villielaimet). En loytanyt mistaan laista mitaan infoa siita miten tuo kissojen vapaanapito ja vapaana olevan kissan kohtelun kanssa pitaisi menetella. Elaintensuojelulaissa mainittiin kylla etta kissaa ei saa lopettaa ihan miten vain ja pienelainten suojelua koskevassa asetuksessa puhuttiin millaiset tilat kissoilla pitaa olla. Onkohan tama kaupungin/kunnan jarjestyssaannoista riippuva juttu...?

2) Valtion maat ovat meidan maita?

#130: Maarit - Re: Tosiasioita

#135: Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä - Re: Muutama käsite Suomen laista :

Valtion maat eivat ikava kylla ole kansan omistuksessa vaan valtion. Sita voi verrata mielessansa vaikkapa jonkin yhtion omistamiin maihin: siella on kiinteistonhoitaja, joka oman paatantavaltansa puitteissa tekee aluetta koskevia paatoksia. Han on vastuussa omalle esimiehelleen, hallitukselle tai jollekin vastaavalle ylemmalle elimelle. Yksittainen osakkeenomistaja ei saa yhtion mailla sanella ettei tuota ja tuota puuta saa kaataa tms. Osakkeenomistaja voi toki yhtiokokouksessa kertoa mielipiteensa, tai sitten kertoa sille paattavan elimen edustajalle tai kiinteistonhoitajalle etta eiko voisi tehda jotain toisin.

Maaritin kommentti oli oikein hyva, ja toivonkin etta jos Senaattia, kaupunkia tms ei saa julistamaan tuota paikkaa suojelukohteeksi niin talkoohengella majavat saisi siirrettya muualle. Ongelma on vain siina etta mihin, silla siella toisaallakin maanomistaja voi paattaa ihan samalla tavalla...

Mainittakoon lopuksi viela etta nuo muutamat kommentit olivat siis lain mukaisia tosiasioita, eivat minun mielipiteitani. Olen ymparistonsuojelun kannalla, ja minusta majavien pitaisi tuossa Skinnarilan tapauksessa antaa olla rauhassa kun eivat varsinaisesti enaa pilaa mitaan aluetta, painvastoin. Mutta edelleenkin painotan keskustelussa sita, etta valideja argumentteja eivat ole "mutku ne on niin kivoja ja porroisia" ja "meidan pojallekin on elamys katsoa niita" ja "ei valtio saa niin tehda kun valtio olemme me", tai ainakaan niilla ei ole mitaan painoarvoa todellisessa paatostilanteessa. Niin se vain on. Siksi pitaa miettia niita oikeita toiminta- ja argumentointimuotoja.

Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#148 Re: Trollausta ja lakipykalia

11.11.2010 08:53

#147: Jarmo - Trollausta ja lakipykalia

No erilaisia näkökantoja on mikä on valtio,minun ja monen muunkin mielestä se on kansa.Me olemme valinneet kansanedustajat,virkamiehet ym hoitamaan kansakunnan asioita..Mutta tämähän on sitä politiikkaa.

Yksi asia yli muiden,majavien alue tulee julistaa vaikkapa suojelualueeksi,näin saataisiin alue ja majavat rauhoitetuksi.Katsotaan nyt osaavatko meidän edustajamme hoitaa asiat kuntoon.

Kun on 10 ihmistä voi olla 10 eri mieltä asioista.Ps eläinsuojelua on myös se,että kun majavilla on poikaset niihin ei missään tapauksessa pidä nyt puuttua saatikka tappaa.

Jarmo
Vieras

#149 Re: Re: Trollausta ja lakipykalia

11.11.2010 09:53

#148: Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä - Re: Trollausta ja lakipykalia 

Juu, erilaisia nakokantoja on toki, ja se sallittakoon. Minullakin. Mutta nakokannat eivat muuta lakia yhtaan mihinkaan: sen mukaan valtion mailla ei kansalaisilla ole sananvaltaa, eika poikasten olemassaolo muuta elainsuojelu- tai metsastyslakiakaan suuntaan tai toiseen. Joten asian tiimoilta on turha yrittaa vedota laittomuuksiin. Niin se vain on, ja uskon etta tama on se asia mita taalla satunnaisesti poukkoileva nimenvaihtelijakin on osaksi ajanut takaa.