Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa


Vieras

#26 Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

01.11.2010 19:07

Ihan mielenkiinnosta
Vieras
Vieras

#27 Re: Saimaan Jousi

01.11.2010 19:33

#4: Haber - Saimaan Jousi 

Apuminen noin lähellä asutusta olisi kyseenalaista, matkaa taloihin ei ole montaa kymmentä metriä. Jousella  riskit ovat pienemmät vaikka kyllä metsästysjousessakin on tehoa. Metsästäjät vastasivat pyyntöön ja olivat vastuullisen kuuloista väkeä ja lähtivät paikalta todettuaan että homma ei ole turvallista. Turha tässä metsästäjiä on syyllistää, kyllä työn tilaaja on se joka tässä on liioitellut.

K2
Vieras

#28 Ovatko kaikki majavat hengissä?

01.11.2010 21:01

Onko Suomi24:ssä oleva tieto, että yksi majavista on viime yönä ammuttu, oikea vai ilkeämielinen pahanmielen levitys?

Kiitos teille kaikille, jotka majavamailla käytte ja meille muille huolestuneille mukanaolijoille raportoitte!

Vieras
Vieras

#29 Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

01.11.2010 21:35

#26: - Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

Lähimmät talot reilun sadan metrin päässä ovat Hovin vanhoja maita. Kuulemma heidän mukaansa aina siellä on majavia ollut.

Yleisemmin kai voisi sanoa, että 10 000 - 30 000 000 vuotta.

Väittäisin, että kukaan Saimaan jousesta ei enää koske tikullakaan asiaan. Eli kyseessä on ilkeämielinen huhun levitys tuo viime öinen tappaminen. Saimaan jousessa on 45 jäsentä, joista ehkä muutama (noin 5) harrastaa jousimetsästystä. Niin pienestä otoksesta tuskin enää vapaaehtoisia löytyy.

Muuten kyllä tappajalla on aina vastuu omista teoistaan.

Vieras
Vieras

#30 Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

01.11.2010 21:56

#29: Vieras - Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? 

No jopas on Hovin historia pitkällinen, että ihan 30 miljoonaa vuotta! Sitkeitäkin ovat kyseiset elikot sitten, kun jääkausienkin aikaan täällä siis oli majavia, parin kilsan jääkerrosten päällä. Ja minä kun luulin että joka lattahäntä on Suomesta metsastetty sukupuuttoon jo 1860-luvulla... Kanadanmajavat tuotiin perimätiedon mukaan 1930-luvulla Suomeen jotenka mikähän tässä on totta?

Ihan vain perspektiiviksi: Homo sapiens on 200 000 vuotta vanha laji. Wikipedian mukaan nykyinen majava taas kehittyi pari-kolme miljoonaa vuotta sitten.

Vieras
Vieras

#31 Re: Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

01.11.2010 22:02

#30: Vieras - Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet?

Juuri niin ja tiedossa on. Majavia on ollut miljoonia vuosia ja Suomessa ainakin tuhansia vuosia pl tuo sukupuuttoon metsästyksen kausi, näin varmaan täällä Skinnarilan seudullakin. Mutta kuulemma ovat sanoneet "ainahan niitä majavia on siellä ollut".


Vieras

#32 Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

01.11.2010 22:26

Kuinka kauan ovat majavat asuttaneet Hovinsuon aluetta jatkuvasti viimeisten vuosikymmenten aikana ihan todistetusti? Ihan tiedon kanssa tällä kertaa eikä mitään "varmaan aina" tai "niin perimätieto kertoo" tai "miljoonia vuosia" -juttuja, eli hra/rva/nti näsäviisastelija voisi jättää nyt vastaamatta. Kiitos.
Vieras

#33 Re: Re: Saimaan Jousi

01.11.2010 22:28

#5: Vieras - Re: Saimaan Jousi

Heh- Kun kirjoittaa Googleen "He oat saimaan jousen miehiä", jousipyssykaverien nimet tulevat näkyviin.

Vieras
Vieras

#34 Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

01.11.2010 22:31

#32: - Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

Vastaan kuitenkin. Naapurin Hovin tilalaisen mukaan niin kauan kuin hän muistaa. Itse muutin 1990-luvulla ja silloin ne jo olivat.

Tuskin parempaa ja tieteellisempää vastausta asiaan saat.

Vieras
Vieras

#35 Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

01.11.2010 22:32

#34: Vieras - Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys 

 Samat majavat? Samat pesat? Samat padon paikat?

Vieras
Vieras

#36 Re: Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

01.11.2010 23:12

#35: Vieras - Re: Re: Montako vuotta majavat siellä ovat olleet? - uusi yritys

Samat padon paikat kyllä. En tiedä onko kyseessä Hovin Pääkkösten vanha vai nuori polvi.

Majavissa on varmaan ainakin toinen polvi menossa. Elävät luonnossa jopa 30-vuotiaiksi. Eli ovat olleet ainakin 1970-luvulla jo.

Alueen vanhin suku ovat Hovin Pääkköset, sitten tulevat Majavat ja sitten Riikoset.

kysyjä
Vieras

#37 Milloin alue on ojitettu?

01.11.2010 23:34


Minä vuonna tätä hovinsuota on alettu ojittamaan?
Onko hovinsuo ollut luonnonvarainen suoalue, vai voiko luokitella suoalueeksi ollenkaan?
Jarmo
Vieras

#38 Re: Milloin alue on ojitettu?

02.11.2010 00:58

#37: kysyjä - Milloin alue on ojitettu? 

Kaupungin karttasivujen ilmakuvien mukaan vuosien 2005 ja 2009 valilla olisi tuo ojitus tapahtunut. Sita ennen on ollut tasaisen nakoista metsaa (ainakin ilmakuvista katsoen), lukuunottamatta sahkolinjaa ja tienpohjaa. Eli metsan hakkaaminen ja maan myllertaminen ilmeisesti sotki majavien ja metsan tasapainon, ja niiden (majavien siis) piti siirtya aiemmalta alueeltaan sivummas..?

Vieras
Vieras

#39 Re: Re: Milloin alue on ojitettu?

02.11.2010 09:41

#38: Jarmo - Re: Milloin alue on ojitettu? 

Metsä hakattiin kesäkuun alussa 2007 (puun puuta ei jätetty pystyyn). Sitä seurasi ojitus. Uusimmassa ilmakuvassa ei näy kaikkea maan mylläystä. Tänä vuonna sinne on ilmestynyt toinen jättiallas. Ja nyt puhun Senaatti-kiinteistöjen altaasta ja mylläyksestä.

Ojitusvesien virtauksen on tarkoitus mennä sen Märkälänlahteen vievän puron kautta. Aiemmin suurin osa sadevedestä pidättäytyi suomaahan ja lopulta haihtui ilmaan. Nyt virtaama majavien asumukselle lisääntyi ja niille tuli mahdollisuus hieman laajentaa patoaan -- siis ne laajensivat monimuotoista kosteikkoaluetta.

Lyhyesti, kuten epäilen Jarmonkin ajavan takaa, majavat ehkäisevät nyt ojitusvesien ja siis ravinteiden virtaamaa Saimaaseen. Estymätön virtaus olisi Senaatti-kiinteistöjen suonkuivausprojektin tarkoitus. Onko heidän massiivinen ojituksensa mennyt hukkaan majavien padon takia?

 

Kimmo
Vieras

#40 Kova kuhina ja hampaiden rapina

02.11.2010 23:10

 

Tulin juuri koiran kanssa padolta. Olin padon reunalla hiljaa puolisen tuntia ja Rettakin katseli ihan hiljaa ja ihmeissään puun jyrsinnän ja pulinoiden suuntaan. Välillä tomera lättähäntä uida kiirehti ohitseni Skinnarilan valojen heijastaessa veden pintaan.

Lopulta yritin siinä pimeässä ottaa valokuvaa. Salama välähti ja narskutus loppui. Pesältä kuului rapinaa ja majava ohitseni uidessaan läimäytti hännällään vettä -- menetkös siitä! On tehnyt sen vuosien saatossa niin monta kertaa, etten enää pelästy.

Vanha kaverini Hämeenlinnasta, Soramäen Mika, on majavaeräopas. Mika on kertonut majavista osuvasti:

"Majava on varsin kiinnostava seurattava. Se on maailman sosiaalisin eläin, sen perheyhteisö on varsin kiinteä, ja sen toimet ovat sellaisia, että myös ihmisen on helppo ne havaita.

Lättähäntä perheineen asustaa mukavasti kolmiossa, jossa on uimahuone, makuuhuone ja ruokahuone. Sen jälkikasvu opettelee uimaan uimahuoneessa turvallisesti.

Majavat rakentavat patoja muun muassa uittaakseen ravintopuita pesälleen.

Vaikka majava aiheuttaa padoillaan haittaa puille ja metsänomistajille, patojen viereen muodostuneet kosteikot lisäävät luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi kolopesijät viihtyvät veteen lahonneissa puissa."

Tapasimme jousimetsästäjät torstaina siitä samasta paikasta, jossa tänään olin Retan kanssa. Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikön Pekka Lindqvistin mukaan (Etelä-Saimaa) metsästyksen keskeytti paikalle tullut asiantuntematon rähinöitsijäporukka. Se koostui minusta ja majavapadolle tietä etsivästä isästä ja noin viisivuotiaasta pojasta. Pojalla oli puumiekka, se on tunnustettava. Jousipyssymiesten lähdettyä kaikin puolin miellyttävä isä ihmetteli, kuinka meitä ihmisiä on kahdenlaisia. Toiset haluavat eläimen nähdessään tappaa sen. Minä, isä ja poika emme kuuluneet tähän joukkoon.

Vieras
Vieras

#41 Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina

03.11.2010 08:37

#40: Kimmo - Kova kuhina ja hampaiden rapina 

Kiitos Kimmo hyvästä kirjoituksesta. Majava toden totta on mitä sympaattisin eläin. Sen perheyhteisö on erittäin kiinteä, esim. edellisvuoden poikaset opettavat samana vuonna syntyneitä sisariaan ja toimivat lapsenvahteina majavavanhempien ollessa muualla majavapuuhissaan.

 

Sitä en minäkään tule koskaan ymmärtämään, kuinka toiset voivat katsella tätä kiehtovaa eläintä ainoana ajatuksenaan se, kuinka sen saa hengiltä. Kuka haluaa tappaa ne pienet poikaset?

 

Voi kunpa Senaatti-kiinteistöt ja Lappeenrannan kaupunki tulisivat järkiinsä ja ymmärtäisivät, että majavien ja niiden pesäpadon säästämisellä on paljon suurempi hyöty saavutettavissa kuin sillä alkuperäisellä tapposuunnitelmalla.

 

Olavi Saari
Vieras

#42 Re: Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina

03.11.2010 11:40

#41: Vieras - Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina 

Kyllä on hienoa, kun saa nähdä majavan, rakentemassa kotiaan ja tekevän luonnosta monipuolisen, missä viihtyvät myös muutkin luonnon eläimet.

Hovinsuo on hyvin monipuolinen, eläimille, se pitää säilyttää luonnosta ja sen eläimistä kiinnostuneille.

Olen ihmetellyt, alueen asukkaita, jotka vaativat majivien tappamista, niin miksi he eivät ole tulleet julkisuuteen, kertomaan omilla nimillään, mitä vahinkoa Majavat ovat heille aiheuttaneet, yleensä näistä, luonnon eläimistä ja niitä vihaavia ihmisiä, kirjoittelevat vain nimimerkkien takana. Tulkaa reilusti julkisuuteen omilla nimillänne ?

Käyn Hovinsuolla päivittäin, ja joka kerta tulee tulee mieleen, minkälaista tuhoa, ihmiset Senaattiyhtiön johdolla ovat saaneet aikaiseksi, miksi kaupungin virkamiehet ovat olleet nyt hiljaa, kun he läksivät tähän leikkiin mukaan, he eivät osanneet edes aavistaa, minkälaisen vastujajat he saivat, näista Majavien puolustajista. Miksi he eivät enää tulee julkisuuteen omilla nimillään ?

Olen kiertänyt Hovinsuota päivittäin ja yrttänyt saada selville, kenen talon pihoja, vesi on uhkaamassa, kukaan alueen asukkaista ei ole tullut kertomaan, että veden nousu uhkaisi heidän pihaansa.Se on todella uskomatonta, millä perusteilla Senaatti-yhtiöt Pekka Lindgvist ja muut kaupungin virkamiehet vaativat Majavien tappamista, kun Pekkakin, veti lapset mukaan ja kertoi miten Majavat hyökkää lasten kimpuun ja kaatavat puita ihmisten ja lasten päälle, eihän siinä Majavan pesän lähellä ja koko suoalueella, ole mitään puita, mitkä olisivat lapsille vaaraksi, kas kun Senaattiyhtiö tuhosi koko suoalueen kaatamalla kaikki puut, ja koneet möyrivät koko suoalueen piloille, sen voi jokainen käydä katsomassa.

Liikuntatoimen Ilkka Oksman pelkää, että heidän latukoneet uppoavat suolle, kun ne menevät tekemään hiihtolatua, elä Ilkka pelkää, ei ne latukoneet uppoa suolle, sinnehän upposi vain Senaatti-yhtiöiten koneet. kun ne tuhosivat suoalueen, siellä nämä koneet vetivät toisiaan ylös suolta kun ne juuttuivat kiinni suolle. Tämä Hovinsuo on jo saavuttanut sellaista julkisuutta, ympäri Suomea ja Majavien puolesta ovat ottaneet kantaa monikin kansanedustaja, onhan se saanut julkisuutta valtakunnan verkoissa, näitten Majivien puolustajiin on tullut jo tuhansia ihmisiä, jotka vaativat, että suo ja Majavat säilyvät nykyisessä tilassa. Majavat tekevät kaikkensa että suo säilyy elinkelpoisena kaikkille muillekkin luonnon eläimille. Että tämmöistä kuuluu tänään täältä Lappeenrannan Skinnarilan Hovinsuolta. Te jotka ette ole vielä käyneet suolla, niin menkäätutustumaan sen ainut laatuiseen eläimistöön, rauhallisesti kävellen ja nauttien luonnosta.

 

lukijat
Vieras

#43 Hyvät kirjoitukset

03.11.2010 11:50

Lisää samanlaisia kirjoituksia, mitä Kimmo ja Olavi kirjoittavat.
Ne on todella hyviä, kirjoituksia, Majavien ja muittenkin eläinten puolesta.
Vieras
Vieras

#44 Re: Re: Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina

03.11.2010 12:25

#42: Olavi Saari - Re: Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina 

Kiitos Olavi, asiaa!

Lähimpänä padosta ovat olleet Uranuksenkadun Sokuran ja Pesosen talot. Allekirjoitukset #53 ja #91 ovat näistä taloista, joten sielläkin ollaan eläinten puolella. Heidän talojaankaan majavien padot eivät missään nimessä uhkaa.

Kimmo
Vieras

#45 Pari kuvaa ja video pesältä

03.11.2010 14:47

en vihaa ketään ainoastaan saatan kiertää kaukaa
Vieras

#46 on se hienoa

03.11.2010 17:40

että lähiönpooppootkin on saatu kerrankin ulkoilemmaan kunnolla.Oikein päivittäin:) peukkusille..vai miten se oli;O)
analyytikko
Vieras

#47 suojelualue`?

03.11.2010 18:05


Miten menee prosessi jonkun alueen asettamisesta suojelualueeksi?

Yksi suosikkiluontoalueistani on kesäisin pappilanniemi, joka on kait suojeltu ja alueenhan omistaa pörssiyhtiö UPM!

Voiko tosiaan olla näin, että valtio ja sen Senaattikiinteistöt ovat vieläkin rahanahneempia johtajineen kuin isot pörssiyhtiö?
Vieras
Vieras

#48 Räksytystä

03.11.2010 18:14

#42: Olavi Saari - Re: Re: Kova kuhina ja hampaiden rapina

Luonnon ja eläinten "vihaajat" ovat varmaan huomanneet, että on vaarallista olla oikeassa, jos luonnon ja eläinten "suojelijat" ovat väärässä. Järkevien ihmisten kanssa asiasta voi aina keskustella, mutta kaikki "suojelijat" eivät käyttäydy järkevästi.

Kimmo
Vieras

#49 Re: Räksytystä

03.11.2010 19:33

#48: Vieras - Räksytystä 

Mielestäni tässä on toimittu hienosti. Hieman kovuuttakin vaaditaan -- muuten majavia ei enää olisi.

Mukana on vähän sattumaltakin mediaa, asiantuntijoita ja päättäjiä. Tänään näin padon toisella puolella naisen koiran kanssa ja huusin onko siellä jousipyssymiehiä. Vastaus oli "ei todellakaan, täällä on Kiljusen Anneli".

kateellinen
Vieras

#50 kiinteistön arvo

03.11.2010 20:02

Tällainen aarre kodin lähellä! Myyppä kämppäsi, tällä saat kovan hinnan.