Säästetään Hovinsuon Majavien henki Lappeenrannan Skinnarilassa

Majavien ystävä
Vieras

#51

03.11.2010 20:34

No älä muuta sano, nimimerkki kateellinen! Minä antaisin paljon, jos saisin asua luonnon mestarillisten rakennustyöläisten naapurissa. Olen yrittänyt nähdä majavaa luonnossa siinä onnistumatta. Sitten niitä on niinkin lähellä kuin Skinnarilan perukoilla ja sieltä ne haluttaisiin tappaa.

Kiitos Kimmolle ja muille alueen ihmisasukkaille aktiivisuudesta. Kiva oli nähdä reaaliaikaisia kuvia majavamailta. Melkoisen raiskion todellakin saanut Senaatti aikaan. Sen rinnalla ei majavien pienet muutostyöt tunnu tai näy kyllä enää missään.

Kaikki varmaan huomasivat kansanedustaja Pentti Tiusasen majavia puolustavan kirjoituksen Etelä-Saimaassa? Hieno juttu, että omaan alueemme edustaja Anneli Kiljunen on oikein henkilökohtaisesti rantautunut paikalle katsomaan, mistä puhutaan. Nyt Anneli toimia!

Meteliä ja kovuutta tässä nimenomaan vaaditaan.

Leila
Vieras

#52 ei luovuteta

04.11.2010 09:40

Täällä on mukana keskustelussa myös näitä kinastelijoita ja epäilijöitä sekä niitä, jotka haluavat laittaa "kapuloita rattaanpyöriin." He jääkööt omaan arvoonsa. Emme saa luovuttaa, kun on kyse luonnon puolustamisesta! Lisää vain tunnettuja henkilöitä mukaan värväämään! Kirjoitelkaa, hyvät ihmiset! Pitäkää asia esillä!
Jarmo
Vieras

#53 Re: ei luovuteta

04.11.2010 11:19

#52: Leila - ei luovuteta 

Ja ilmeisesti myos niita jotka haluavat tuomita muita saman tien tietamatta heista yhtaan mitaan. Jos jotain kysyy niin se osoittaa mielenkiintoa asioiden todelliseen laitaan, eiko?

Vieras
Vieras

#54 Re: Re: ei luovuteta

04.11.2010 11:41

#53: Jarmo - Re: ei luovuteta

Ihan hyviä asioita olet kysellyt Jarmo. Ei siinä mitään.

Olavi Saari
Vieras

#55 Eikä olavi luovuta

04.11.2010 16:46

Nyt olisi jo kerkea aika tulla, omilla nimillänne julkisuuteen, ne jotka vaativat, että Majavat pitää tappaa, niin kaikki tulkaa joukolla ja rohkeasti esille. Samoin Senaatti- yhtiöiden ja Lappeenrannan kaupungin virkamiehet, jotka vaativat, että Hyötiönsuo ja siellä olevat Majavat pitää tappaa.

Esitän vielä kerran toivomuksen, että tulisivat, kaikki mukaan Majavien ja Hyötiönsuon puolesta puhujatja kirjoittajat, samoin jotka ovat sitä mieltä, että Majavat pitää tappaa Hyötiönsuolta, myös sen monipuolinen eläimistö.

Olen yrittänyt saada näitä virkamiehiä, yhteiseen keskustelu tilaisuuteen, johon tulisi, Majavien puolesta ja vastaan puhujat.He eivät ole olleet halukkaita keskustelemaan kanssani puhelimitse.
Tälläisestä tilaisuudesta olisivat kiinnostuneen, lehdistö, radio ja TV.
Voitaisko tälläinen palaveri pitää Kapungintalon kapinetissa ?
Tai toinen paikka olisi Senaatti- yhtiöiden tiloissa.
Voisvatko Kaupunginjohta Seppo Miettinen ja Senäätti- yhtiön Pekka Lindgvist vastata.

Maarit
Vieras

#56

04.11.2010 21:04

Hyvä, hyvä Olavi – älä koskaan luovuta! Täällä ainakin nostetaan Sinulle hattua rohkeasta taistelustasi eläinten puolesta.

Olen miettinyt ihan samaa, että missä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt ja Lappeenrannan kaupunki tulevat julkisuuteen ja vastaavat huutoon? Majavista on kuitenkin pidetty hyvin ääntä eikä niitä kai enää tuosta vaan voi kukaan käydä tappamassa kaikessa hiljaisuudessa? Eikö siellä suolla päivystä aktiivien rinki? (Kiitos teille!) Aiotaanko tämä adressi majavien puolesta luovuttaa ao. tahoille? Kuka sen luovuttaa ja missä vaiheessa? Itse olen laittanut tästä adressista sekä keskustelusta linkkiä Senaatille, mutta ei sieltä ole vastattu mitään. Onko joku muu kuin Olavi ollut yhteydessä Lappeenrannan kaupunkiin? Juha Rojoko se oli se kaupungin tappolupia Senaatin Pekka Lindqvistin kanssa hakenut taho?
Vieras

#57 Re: Re: Re: ei luovuteta

04.11.2010 22:31

#54: Vieras - Re: Re: ei luovuteta

Juuri näin Olavi. Siellä on nyt muutama virkaukko päät pensaassa. Ja Skinnarilassa lapset itkevät epätietoisuudessa, milloin joku tappaja onnistuu.

Kun näiden ampujien nimet tiedetään, ***************************, niin eikö heille kannattaisi soittaa suoraan?

Majavapatojen ekosysteemi on Suomen monimuotoisin luontomiljöö. Yhden hullun käskykö heille riittää, ei omia aivoja?

Olavi
Vieras

#58 Re:

04.11.2010 22:48

#56: Maarit -  

Olet Maarit, luonnon ja eläinten ystävä, tämä adressi tullaan viemään, soittokunnan kanssa Lappeenrannan kaupungin virkamiehille ja Senaatti- yhtiön Pekka Lindgvistille, joka oli koko tämän Majavien tappolupien alkuun panija ja  hakija, hän laittoi ja pyysi Kuuluisaa metsästäjä ja riistapäälikköä Erkki Kiukasta apuun, että majavat pitää saada tapettua, ja hyvin nopeasti.

Kun amppumaseiden käyttö on kaupunkialueella kielletty, niin pyydettiin apua Saimaan jousen ampujilta, josta 2 metsästystä harrastavaa miestä läksivät, hyvin innokkaina tappamaan majivia, he kokivat ikävän yllätyksen, kun ampumapaikalle tuli lähistöllä asuva Kimmo, joka sai jousimiehet poistumaan paikalta, eikä heillä varmasti ole enää haluja ja kanttia kenelläkään pyssy tai jousimiehillätulla sinne, koska siellä Hovinsuolla on jatkuva valvonta, kaikilla on video kamerat, että saamme varmasti kuvattua nämä Majavan tappajat.

Olihan näitä tappolupia puoltamassa, myös Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen, Ari torniainen ja Ilkka Oksman, ja mainitsemasi Juha Rojo, ym kaupungin virkamehiä, näihin ovat ottaneet minun lisäkseni, muutkin henkilöt, mutta heiltä ei saa mitään vastausta, onhan oikeusasia mieskin ottanut kantaa siihen, että virkamiesten on vastattava, kansalaisten asallisiin puheluihin ja kirjeisiin, mehän heidän palkat maksamme.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.11.2010 06:25


Jarmo
Vieras

#60 Re: Re: Re: ei luovuteta

05.11.2010 06:48

#54: Vieras - Re: Re: ei luovuteta 

Itse asiassa en tarkoittanut omia kysymyksiani vaan muiden esittamia. Tykkaan erittain kovasti kyttyraa siita etta asioita tuomitaan mielikuvan perusteella (viittaan tassa nyt seka Leilan kommenttiin (#52) etta muihin yksioikoisiin mielipiteisiin mita taalla on esitetty). Oli se mielipide sitten kehitetty jonkun huonosti formuloidun kommentin takia, tai siksi etta Skinnarilassa liikutaan tappoaikeissa tai edes siksi etta majavia ollaan valmiita lopettamaan. On parempi miettia rauhassa asian kaikkia puolia kuin hutiloida.

Jos majavien poistolle olisi jokin kunnollinen syy, niin ymmartaisin sen taysin vaikken siita pitaisikaan, jopa tappamisenkin jos siirto ei onnistu. Jousipyssymiesten haukkuminen taalla on ihan turhaa, heidan toiminnassaan en nae mitaan vaaraa, he tulivat tekemaan hommaa johon heidat kutsuttiin. Metsastys sinallaan ei ole mitenkaan pahasta jos sille on syy: esimerkiksi ruuan hankintakeinona se on monin verroin ekologisempi kuin karjankasvatus, ja jos jotain elainta on haitaksi asti niin populaatiota pitaa harventaa (Tama ei kuitenkaan pade silloin kun "pelottaa kun lahimetsassa on elainta X").

Tassa vaiheessa vaikuttaa silta etta veden pinta ei Skinnarilassa nouse niin korkealle kuin on vaitetty uhkaamaan taloja, ja alueen asukkaat ennemminkin pitavat elaimista kuin haluavat niista eroon. Jotkut sanovat ettei vesi voi nousta niin ylos, mutta epailen tuota yha kun kukaan ei ole asiaa perustellut. Mutta muutaman tonnin investoinnilla Senaatti tai alueen yhteiso saisi alueen varsin oivasti suojattua, ja seka elikot etta ihmiset saisivat jatkaa eloaan. Ongelmallisimmaksi naen itse nyt sahkotolpat jotka jaavat veden pehmittamaan maahan ja voivat aikaa myoten kaatua - tai sitten jos ovat puuta niin madantya juuresta? Ne pitaisi jotenkin suojata, ehka?

Ihan oikeasti, ihmiset, sen takia etta joku on porroinen ja lutuisen nakoinen ja se ei aiheuta just sulle haittaa, niin se ei ole mikaan peruste kieltaa etteiko siita olisi haittaa jollekin toiselle. Maltti on valttia, tutkikaa asioiden taustat ennenkuin muodostatte mielipiteenne! Ja jos joku kitisee etta en ole majavien puolella, niin katsoo allekirjoitusta #24 joka on muodostettu paljon muunkin kuin mutu-tuntuman perusteella.

Olavi
Vieras

#61 Re: Re: Re: Re: ei luovuteta

05.11.2010 09:50

#60: Jarmo - Re: Re: Re: ei luovuteta 

 Jarmolle, ilmoita Senaattiyhtiölle ja Lappeerannan kaupungin virkamiehille, että puhaltaisivat pelin poikki ja palaisivat asiaan vaikka 20 vuoden kuluttua, mikä olisi tilanne silloin Hovinsuolla.

Ennen sitä ei tehdä yhtään mitään, annetaan suon ja majavien olla ja elää omaa elämäänsä.

Kimmo
Vieras

#62 Re: Re: Re: Re: ei luovuteta

05.11.2010 10:21

#60: Jarmo - Re: Re: Re: ei luovuteta 

Kiitos Jarmo. Punnitaanpa asioita. Hyödyt tuon esille haittojen pohdinnassa.

Majavapadon haitoiksi on esitetty:

1. haitat sähkölinjalle, 2. veden nousu pihoihin, 3. latupohjan kastuminen, 4. majavien hyökkäys lasten kimppuun, 5. puiden kaatuminen ihmisten päälle, 6. vaarallisen syvät ojat Hovinsuolla, 7. liito-oravat eivät enää pääse liitelemään majavan kaatamien puiden välillä.

1. Puiden muovitus tai verkotus/verkkoaita tai puiden ennakoiva kaataminen estää majavien puunkaadot sähkölinjalle. Soitin Helsingin yliopiston majavapatoekologian tutkijalle (myöhemmin TUTKIJA), joka piti tätä toimenpidettä täysin mahdollisena. Tolpan oleminen vettyneenä ei välttämättä lyhennä sen ikää.

2. Vesi ei nouse alueen pihoihin, ellei majava tilaa paikalle muutamaa maansiirtokonetta.

3. Latupohja jäätyy ja sillä pystytään kyllä hiihtelemään.

4. TUTKIJA nauroi. Majava on säyseä eläin. Ei sen patoon kuitenkaan kannata uimaan mennä kuulemma.

5. TUTKIJA nauroi. Argumentti osoittaa vainoharhaisuutta. Muualla hovinsuolla Senaatti-kiinteistöt on hoitanut vaaran päiväjärjestyksestä kaatamalla kaikki puut. Suomen mittakaavassa tulisi ennaltaehkäisevänä turvallisuustoimena kaataa kaikki puut, 22 miljoonaa hehtaaria metsää ja puistot ja kaupunkien puut? 

6. Kolme vuotta sitten Senaatti-kiinteistöt kaivoi Hovinsuolle syväreunaisia altaita ja ojia ensin puut kaadettuaan. Niitä ei kaivanut majava. Eikä myöskään puita kaatanut.

7. Liito-orava argumentti on hupsu. Majavan rakentamat patokosteikot ovat todella monimuotoisia alueita, jolla viihtyy laaja lajien kirjo. TUTKIJA on asiaa tutkinut:

http://www.helsinki.fi/metsatieteet/tutkimus/hankkeet/riistahankkeet/pdf/SR52_3143.pdf

Majavia on monesti pidetty vahinkoeläiminä kun ne haittaavat tulvillaan metsätaloutta. Luonnon taloudessa majava sen sijaan hyödyttää monia lajeja ja lisää sitä kautta maisematason monimuotoisuutta. Hyötyjiä on muun muassa kaloissa, linnuissa ja nisäkkäissä. Majava avainlajivaikutuksia voitaisiin hyvin hyödyntää myös uhanalaisten lajien suojelussa.

7. Jatkoa... Mielenkiintoinen on myös metsästäjäin keskusjärjestön (!!!!) kanta, joka on sama kuin Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan osaston kanta:

http://www.riista.fi/data/attachments/Esitys_majatulvikot_metsoon_MKJ2010.pdf

"Metsästäjäin Keskusjärjestö esittää majavatulvikoiden lisäämistä METSOohjelman suojeltavaksi metsäiseksi elinympäristöksi, joka on erityisen arvokas monimuotoisuuden kannalta."

 

 

 

Maarit
Vieras

#63 Hyvää argumentointia

05.11.2010 11:30

Kiitos erittäin perusteellisesta ja asiapitoisesta kirjoituksesta. Lähettäisitkö Kimmo sen myös esim. Etelä-Saimaan yleisönosastolle laajemman lukijakunnan nähtäväksi? Vastahan siellä yleisönosastolla tänään murehdittiin noita sähkötolppia ja syviä ojia.

Tuota majavien hyökkäystä lasten kimppuun on kyllä naurettu monta kertaa ja tuumailtu, että yksityisen firman palveluksessa olevalle tulisi moisesta lausunnosta jo varoitus. Ei johtavassa asemassa oleva henkilö saa todellakaan puhua mitä tahansa höpönlöpöä edustamansa työnantajan suulla. Maineen menetys on paljon helpompaa kuin sen takaisinsaaminen eikä Senaatin, kaupungin tai Saimaan Jousen ole viisasta profiloitua luonnonvihaajaksi ja majavantappajaksi. Tämä kun on jo kovin tunnepitoinenkin asia eikä kaikilla (minullakaan) tahdo koko aikaa enää kestää järki mukana.
Jarmo
Vieras

#64 Re: Re: Re: Re: Re: ei luovuteta

05.11.2010 12:01

#62: Kimmo - Re: Re: Re: Re: ei luovuteta 

 Kiitoksia kovasti, erittain mielenkiintoista ja asiapitoista tekstia! Noin asiaa pitaakin kasitella. :)

Simo Minkki, Insinööri
Vieras

#65 Majvan lihan maku

05.11.2010 13:11

Käymieni laajojen keskustelujen kautta, joita olen käynyt asiantuntijoiden, paikallisten metsästäjien, Skinnarilan asukkaiden sekä yhteiskuntamme päättäjien kanssa, olen tullut siihen ymmärrykseen, että metsästyshalukkuuden syynä olisi majavan lihan tunnetusti loistava maku.

Riittääkö tämä perusteeksi hävittää majavat ja jos niin, voisiko lihaa ostaa kohtuuhintaan ja mikä taho sitä myy?
Teurastaja
Vieras

#66 Re: Majvan lihan maku

05.11.2010 13:52

#65: Simo Minkki, Insinööri - Majvan lihan maku 

Perusteltu argumentti: hyvää lihaa saa etsimällä etsiä!
Kuinka monelle lihaa riittäisi muutamasta majavasta?

Olavi
Vieras

#67 Tänäänl lukijat pastalla oleva kirjoitus

05.11.2010 15:13

Tänään oli Etelä- Saimaan lukijat palstallaa, kirjoitus Matti Huttunen kirjoitti, asuu muuten, Pienniemenkatu 19 hän valitti, vedennoususta ja isoista kuopista.
Tässä fakta tietoa Hovinsuolta, käyn siellä päivittäin, nämä isot kuopat jotka siellä ovat, niin ne on kaivannut Senaatti-yhtiöt Pekka Lindgvistin johdolla
Kaivinkoneet jotka tuhosivat koko alueen, kun sieltä hakattin puusto ja koko alue raiskattiin, koneet upposivat suolle ja ne vetivät toisiaan sieltä ylös.
Turha syyttää majavia, ne eivät kaiva kaksi metrisiä kuoppia,ne syvät kuopat ovat tehneet Valtio, Senaatti-yhtiö on valtion omistama,valtio haluaa tuhota ja hakkauttaa, kaikki omistamansa metsät ja alueet, myös sen eläimet.
Huttunen valittaa ja pelkää, että vesi nousee hänen tontille, se on turha pelko, paikalla käyneenä, sanoisin että veden pitäisi nousta 2 metriä, että vesi nousisi Huttusen talon tontille, voin vakuutta, että milloinkaan Hovinsuon veden korkeus ei nouse, niin korkealle, ja nämä vielä olevat puut, jotka ovat suon reunaalueella, niin yhdestäkään niistä puista ei ole, sitä vaaraa, että puut kaatuisi Huttusen talon päälle.
Riitta Kärmeniemi eläinten ystävä
Vieras

#68

05.11.2010 19:54

Olen myös tiedottanut senaattiyhtiön Pekka Lindqvistin sanomisista hänen esimiehelleen Helsinkiin sekä Rojolle kaupunginvirastoon pyynnön lopettaa majavien ahdistaminen.
Kansanedustaja Pentti Tiusanen on esimerkillisesti eläinten asialla,Kiljunen hyvin heikosti asiassa mukana.Ei riitä,että median tuotua asian julkisuuteen saapuu paikalle vaan olisi pitänyt toimia jo ajat sitten.
Minä olen Lauritsalan yhteiskoulun luonnonhistorian kerhon mukana kauan kauan sitten käynyt Parikkalassa katsomassa majavia,ne ovat ihastuttavia eivätkä todella pahaa tehneet meille.
Lapsillekin minä haluan jättää eläviä eläimiä ihailtavaksi.
Tappamismentaliteetti osoittaa suuresta pahoinvoinnista.Kannattaisikohan päättäjien kiinnittää ko asiaan huomiota.Lappeenranta ei ole enää kovinkaan ystävällinen kaupunki.
Vieras
Vieras

#69 Re: Tänäänl lukijat pastalla oleva kirjoitus

06.11.2010 04:12

#67: Olavi - Tänäänl lukijat pastalla oleva kirjoitus 

 Olisiko mahdollista saada kuvia johonkin (vaikka tänne?) siitä miten lähellä taloja vesi oikeasti on?

Majavien ystävät
Vieras

#70 Katsokaa

06.11.2010 16:06

Katsokaa tänään 6-11-2010 TV 1 ohjelma kello 18,45

MAJAVAT maisemoijina.
Vieras
Vieras

#71 Re: Katsokaa

06.11.2010 20:11

#70: Majavien ystävät - Katsokaa 

Hieno ohjelma. Tulee uusintana sunnuntaiaamuna klo 8:05 TV1. Katsottavissa myös Areenassa, Pekka Lindqvist!

Tiedän jotain
Vieras

#72 tosiasiat

06.11.2010 21:40

Huomasiko Pekka Lindgvist, että elokuvassa ei tapettu, yhtään majavaa, se oli todella hieno kuvaus Majavista, ja niitten rakennustaidoista,ja majavien kanssa elävistä, todella monipuolisista eläin lajeista, ota opiksesi ja häviä Senaati- yhtiöstä, sanonko mihin, sanon huut hittoon.
Et ole sopiva henkilö, johtamaan Valtion Lappeenrannan Senaatti-yhtiötä.
Maarit
Vieras

#73 Huut huut vaan tosiaan!

06.11.2010 22:15

Olen iloinen, että sattumoisin avasin telkkarin ja näin ohjelman majavista. Sattui nimittäin sopivaan saumaan, toivottavasti moni muukin katsoi ohjelman. Päällimäisenä siitä jäi mieleen majavien kiinteä parisuhde ja se, että majavat todentotta vaihtavat maisemaa, kun ruokapuu loppuu niiden lammelta. Näinhän on melkein jo Hovinsuolla tapahtunutkin, sekä majavien itsensä toimesta että Senaatin "avustamana". Majavat eivät siis tule asumaan Hovinsuolla enää pitkään, vaan lähtevät itse muille maille.

Tietääkö joku, ammuttiinko Mustolan majavat tosiaan kuusi vuotta sitten haulikolla? Miksi? Missä enää edes on luonnolle ja sen eläimille tilaa, kun ihminen tunkee itsensä ihan kaikkialle?
Vieras
Vieras

#74 Re: Re: Katsokaa

07.11.2010 00:38

#71: Vieras - Re: Katsokaa 

 http://areena.yle.fi/video/1422149

Avaran luonnon dokumentti on katsottavissa Areenassa 13.11.2010 asti.

Kimmo
Vieras

#75 Jarmolta asiaa SLL:n sivuilla

07.11.2010 01:13

http://www.sll.fi/etela-karjala/tiedotus/tiedotteet/majavaliite.pdf

Löysin sattumoisin Jarmon viestin USA:sta. Siinä on paljon hyvää asiaa.

Pari ihan pientä kommenttia. Majavat ovat nostaneet metsään vettä, sillä on niille tarkoituksensa ja positiivisesti ajateltuna ne ovat tehneet laajemman monimuotoisuusalueen. Sieltä ei ole oikeastaan tarvetta laskea veden pintaa, vain hiihtoladun pohjalle on vähän harmia ja vetinen suo on tullut lähemmäksi Pienniementien taloja. Näiden takia osa puista kannattaisi suojata muovittamalla niiden tyvet niin kauan kunnes majavat heittävät nyytin olalleen. Taloja vesi ei uhkaa.

Monimuotoisuuteen kuuluvat itse majavat. Ei niitä kannata tai voi ennen talvea siirtää mihinkään. Ne ovat tehneet kuukausia töitä selvitäkseen talvesta hengissä.

Mutta hyvä viesti Jarmo, kiitos!

Näetkö USA:ssa tuon ylemmäs linkitetyn dokumentin, eli näkyyköhän Areena Suomen ulkopuolella?