Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista.


Vieras

#151

16.02.2012 00:32

Kauhava kuolee, surullista!

Vieras

#152 Poliittiset päätökset tähänkin tarvitaan

16.02.2012 08:17

Poliitikot tässäkin asiassa loppujen lopuksi päätökset tekevät. Puolustusvoimissa kustannuslaskelmat eivät ole ydintoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei toiminnan muutoksista aiheutettuja kuluja osata laskea. Otetaan laskuihin ainoastaan isot linjat ja niiden vaikutusarviot ravistetaan hihasta. Nyt esitetyt säästöarvelut koskevat puolustuvoimille osoitettuja rahoja. Lakuihin ei ole otettu huomioon täysimääräisesti tarvittavaa lisärakentamista, tulevan käyttöympäristön aiheuttamia kustannuksia(toimintojen hajanaisuus aiheuttaa ajoneuvokustannuksia sekä ajankäytön ongelmia) eikä toisille hallinnonaloille aiheutuvia lisäkustannuksia. Jotkut poliitikot vaikuttavat antaneen laskelmien tekemisellä joitakin reunaehtoja omista näkökulmistaan puolustusvoimien suunnittelulle. Kokonaistaloudellisuus, eli kaikille valtion hallinnonaloille aiheutuvat kustannukset tulisi huomioida. Puolustusvoimissa pyöritellään samoja palikoita uuteen asentoon. Siitäkö se säästö syntyy? Toimiva kokonaisuus puretaan ja yritetään sitten sama rakentaa toiseen paikkaan. Veronsa maksavat ovat maksumiehinä ja -naisina.
res ylil

#153 Hei nyt realismia ilmoille

16.02.2012 08:31

Äkillisen rakennemuutoksen vuoksi erilaiset tukimuodot käyttöön joksikin aikaa, että pääsee Jämsän seutu menetyksen myötä taas jaloilleen.

Ei minkään seudun elinvoimaa voi rakentaa verovaroilla toimivan varuskunnan varaan...varsinkaan jos puolustusvoimat eivät näe sitä edes itse tarpeelliseksi säilyttää. Ja siltähän tämä näyttää!

Ja suunnitelmat yksikköjen lakkautuksista on tehty puolustusvoimien oman asiantuntijajoukon toimesta...tämä ei ole poliitikkojen puuhastelua!Ja tämä olisi toteutettu ilman säästövelvoitteitakin, koska "hillo" ei vain tällä rakenteella ja kustannustasolla riitä vaikka kuinka olisi tahtoa!!! Tarpeettomammasta päästä tietysti aletaan karsia toimiva kokonaisuus kuitenkin huomioiden!

Vähän aikaa sattuu ja sitten taas matka jatkuu kohti uusia vastoinkäymisiä!!

Vieras

#154

16.02.2012 09:28

Hyvä asia. On se niin mahtavaa, kun Kauhavan pojat tekevät kuvioita taivaalle. Olis se outoa jos niitä ei enää tulisi.

Vieras

#155

16.02.2012 09:39

Vastustan kauhvan lentosotakoulun lopettamista, ihan järjen perustein. Mitä vielä? Mikä seuraava säästökohde, kun mikään ei riitä. Miksi?

Vieras

#156

16.02.2012 11:08

Taas kerran "vasen käsi ei tiedä, mitä oikea käsi tekee!!!"
kans vieras

#157 Parhaat asiantuntijatko?

16.02.2012 20:55

Jos kaikki koneet rupeaa olemaan samassa liiterissä on tietämys ja asiantuntemus pahasti kateissa.Ettei vain isoilla herroilla ole tarve saada rouville paremmat shoppailu mestat. Tässä olisi finnairillekin hyvä säästömalli,rakennetaan uusi kenttä ja terminaalit vaikka kuusamoon,niin rupeaa Helsinki Vantaalle tulemaan säästöjä.
Minä paikkakuntalainen

#158 Säästöt esiin

17.02.2012 10:16

Kaikissa juhlapuheissa Ilmavoimien komentajaa myöten on jauhettu siitä, kuinka Lentosotakoulun tulevaisuus on nyt turvattu pitkäksi ajaksi eteenpäin, kun on saatu uudet, vähän lennetyt Hawkit Sveitsistä. Tämä operaatio on turvannut sen, että Ilmavoimat voi antaa omalla harjoitushävittäjäkalustolla koulutusta pitkälle tulevaisuuteen. Nyt tehtyjen päätösten jälkeen vaikuttaa siltä, että säästötoimenpiteitä on käytetty keppihevosena toiminnan keskittämiseksi Tikkakoskelle, jonka varuskunta-alueesta on jo ainakin Vinkojen siirron jälkeen käytetty nimitystä "Tikkakosken kampus".

Minulla vaan on mielikuva, että tässä on nyt toteutumassa yksi pitkäaikainen strateginen tavoite, kun suurin osa Ilmavoimien koulutustoiminnasta on keskitetty Tikkakoskelle (Vinka, Hawk, Lentotekninen koulu sekä Viestikoulu). Esimerkiksi Vinkojen siirtoja edeltävät perustelut ontuvat nyt pahasti. Ja kai ne ontuivat jo vuonna 2005, koska Kauhavalla on suihku- ja potkurikoneliikennettä hoidettu rinta rinnan, ilman ongelmia jo 60-luvulta lähtien. Inhorealistinen ennustaja voisi arvata, että Patrialla on merkittävä rooli näissä päätöksissä. Katsotaan, kuinka Hawk-lentotoiminta on järjestetty muutamien vuosien kuluttua. Onko mahdollista ottaa selvää, kuinka paljon enemmän maksaa Vinka-lentokoulutuksen pyörittäminen nyt, kun toiminta on ollut ulkoistettuna Patrialle, Tikkakoskelle tapahtuneen siirron jälkeen?

Yksi tärkeimmistä asioista on nyt vaatia esitykset toteutuvista säästöistä. Laskelmiin pitää ottaa huomioon kaikki välillisestikin aiheutuvat kustannukset, kuten mm. lisärakentamisen ja saneeraamisen tarve, tyhjentyvien kiinteistöjen ylläpito, lisääntynyt logistiikka, arvioidut "turhat" lentotunnit odotuksissa ja siirtymisissä kauempana sijaitseville harjoitusalueille (Vinkojen keskimääräinen lennon pituus nousi Tikkakoskelle siirtymisen jälkeen 10 minuuttia, kun ei ollut osattu ottaa huomioon vilkkaan kentän mittarilähestymisliikennettä, joka taasen aiheutti Vinkojen VFR-liikenteelle odotuskuvioissa pyörimistä paljon Kauhavaa enemmän). Lisäksi kustannuksiin tulee laskea mukaan myös Lentosotakoulun lakkauttamisen johdosta annettava suora "äkillisen rakennemuutoksen" tuki sekä muut mahdolliset "investointituet", joka lienee miljoonaluokkaa.

Yhtenä merkittävänä tekijänä pitäisi ottaa huomioon myös aluepolitiikka, maanpuolustustahto sekä etenkin viranomaisyhteistyön mahdollisuudet, jotka nyt Etelä-Pohjanmaan osalta menevät uusiksi. Mutta em. seikat ovat tärkeitä juhlapuhetasolla ja toisaalta poliittinen ymmärrys tuskin riittää hahmottamaan Lentosotakoulun merkitystä siviilisektorilla mm. onnettomuustilanteissa.
J. L. Runebergin inkarnaatio

#159

17.02.2012 15:37

Äl´yli päästä perhanaa!
Kokoomuksen terveiset

#160 Millä peruistein?

17.02.2012 16:01

Yli 80% Kauhavalaisista äänesti kokoomuslaista presidenttiä vain päiviä ennen Kauhavan lentosotakoulun lakkautuspäätöksen julkistamista. Vain kaksi päivää ennen lakkautuspäätöksen julkistamista uusi presidenttinne lausui ääneen omansa, ja epäilemättä yleisen kokoomuslaisen perusperiaatteen:

"Solidaarisuutta on se, että jokainen hoitaa omat asiansa eikä heittäydy toisten tuettavaksi tai jätä muille ongelmaa omasta olemisesta."

Argumentoida voi, ja joskus järjen ääni voi voittaa. Alkuperäisessä muodossaan adressissa luki vain "Tälle sanomme EI!". Se on typerää, koska pelkällä änkkäämisellä päätöstä ei varmasti peruta. Nyttemmin etusivulle on lisätty vähän sisältöäkin. Miten painavia nuo huomiot ovat, siitä en ole varma. Itselläni asiaan ei suurempia intohimoja liity.

Sen asiaan liittyvän huomion halusin kuitenkin tehdä, että Niinistön huimasta äänestysprosentista voi hyvin tehdä sen johtopäätöksen, että Kauhavalaisten arvomaailmasta käsin ei paljon pitäisi itkeä: kun tulee vaikeat ajat, niin kokoomuslaisen eli kauhavalaisen solidaarisuuskäsityksen mukaan oikein on se, että heikkoon asemaan joutuvat eivät heittäydy toisten tuettavaksi ja tee omasta olemisestaan ongelmaa muille eli niille, joilla asiat ovat paremmin. Jos ei maistu, niin miettikää toki ensi kerralla mitä ja ketä äänestätte!

Ketä äänestät, sen lauluja...

Laulut laulettu

#161 Entisen kokoomuslaisen terveiset

17.02.2012 16:18

En laula enää, eikä taida syksyllä laulaa moni muukaan....

Vieras

#162

17.02.2012 19:41

Lopettakaa se turha Draksvik jos jotain täytyy lopettaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.02.2012 23:32


ANASTASIJA ARTUKAINEN-VASTAMÄKI

#164 KAUSIPOLITIIKKAA

18.02.2012 13:30

TÄLLAINEN KAUSIPOLITTIKKA, SUHDANNEPOLITIIKKA, HETKIPOLITIIKKA, jota keskitysvoimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät, ajavat vimmatusti ei saa koskaan, ei milloinkaan vaarantaa

pyhiä, kestäviä perusarvojamme

SUOMEN ITSENÄISYYTTÄ JA
KUNNALLISTA ITSEHALLINTOA.

Tästä on kansan annettava näyttö kunnallisvaalissa 28.10.2012.

Kauhavalainen

#165 Itkeminen ei auta

18.02.2012 14:33

Anteeksi inhorealismini mutta yliarvioittekohan näiden nettiadressien vaikutuksen. Niitä on maailma nykyään pullollaan ja tuskin teidän allekirjoituksenne netissä peruttaa jo papereihin lyödyt leimat. Yhtälailla muidenkin varuskuntien lakkauttamisesta itketään: "yhyy, säilyttäkää meidän,koska se on kaikista tärkein".

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.02.2012 18:01



Vieras

#167 Minä olin lentäjän poika, ja olen vieläkin

18.02.2012 18:08

Kasvoin kiitotien varressa ja tunnen suurta nostalgista ikävää jos paikka lakkautetaan. Säästöjä ei tule, vaan kulut siirtyvät jonnekin muualle. Ja jo pelkkä nimi Kauhava kertoo mistä pilotit ovat oppinsa saaneet. Voi teitä päättäjänuoret, ette näy tietävän menneestä mitään ja tulevaisutta murennatte loppun asti ajattelemattomilla päätöksillä. t. mara

Vieras

#168 Hyvä Speedy! Toivottelee Sepen sisko.

18.02.2012 21:50


Vieras

#169

18.02.2012 22:26

Per.....kele Kauhavaa ei lopeteta.

Vieras

#170 Re: Millä peruistein?

18.02.2012 23:56

#160: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

1. vaali 22.1.2012

http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali1/12/233/

2. vaali 5.2.2012

http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali2/12/233/

Toisella kierroksella oli valittava parempi presidentiksi ja samalla puolustusvoimien ylipäälliköksi.

res.majuri

#171 SERTIFIKAATTI

19.02.2012 09:17

Kauhavan kaupunki tekee vastalaskelmat-Hyvä!
Presidentti Tarja Halonen unohti tärkeän asian: Varuskunta voi myös tehdä liiketoimintaa ja tasapainottaa kauppatasetta.Ilmasotakoululla on sertifikaatti -miksi sitä on haettu-miksi tätä vahvuutta ei ole hyödynnetty esim. markkinoimalla, järjestämällä lentäjäkoulutusta yhteistyössä pohjoismaiden tai puolueettomien maiden kanssa? Silloin tulisi uutta näkökulmaa näihin kustannuslaskelmiin.
Herrat Wallin ja Puheloinen myyntitykeiksi maailmalle Kauhavan puolesta!!!
Hawk

#172 Re: vinkojen siirto aikoinaan..

19.02.2012 11:03

#60: puuhaava pete - vinkojen siirto aikoinaan..

Hawkin lentonopeus on n. 1000 km/h; Tikkakosken ja Kauhavan etäisyys on n. 150 km, joten Tikkakoskelta voi lentää n. 10 minuutissa tänne Pohjanmaan ilmatilaan harjoittelemaan.


Vieras

#173 Re: vinkojen siirto aikoinaan..

19.02.2012 11:07

#60: puuhaava pete - vinkojen siirto aikoinaan..

Hawkin lentonopeus on n. 1000 km/h; Tikkakosken ja Kauhavan etäisyys on n. 150 km, joten Hawkilla lentää n. 10 minuutissa Pohjanmaan ilmatilaan harjoittelemaan


Vieras

#174 Re:

19.02.2012 11:14

#144: -

Tikkakoskelta Hawkilla kestää 10 minuuttia Kauhavan ilmatilaan.


Vieras

#175 Re:

19.02.2012 11:17

#144: -

Hawkilla lentää n. 10 minuutissa Pohjanmaan ilmatilaan.