Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#1701 Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2012 23:40

#1700: - Re: Re: Re: Re:Rehtorit taisi vaan olla "ilonpilaajia", kun puuttuivat riitoihin.

Mihin riitoihin?  Ei ollut mitään riitoja mihin rehtorit olisivat voineet puuttua.

Oli epäkohtia ja kehittämisehdotuksia mitä aina on ja joihin Juri halusi puututtavan mutta sen sijaan, että rehtori olisi puuttunut epäkohtaan, hän piti Jurille kuulemistilaisuuden.

Epäkohta jäi edelleen puuttumattomaksi ja on edelleen.


Vieras

#1702 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

20.12.2012 09:19

#1701: - Re: Re: Re: Re: Re:

Asioita ei todellakaan hoideta siten kuin rehtori sen hoiti.

Kehittämisehdotuksia tai ongelmia ei hoideta pitämällä kuulemistilaisuus epäkohdan tai kehittämisehdotuksen ilmiantajalle vaan niihin tulee puuttua tai huonossa tapauksessa jopa lakaista maton alle (yleinen tapa) mutta ei ilmiantajaa misään tapauksessa saa rangaista.

Jos ongelmille tai parannuksille ei voi mitään tapaa esimies selittää jotain sekavaa mutta jos sitäkään ei pysty on todellinen taidottomuudennäyte pitää kuulemistilaisuus ilmiantajalle.

Rehtorihan oli jo aiemmin ajanut itsensä tilanteeseen missä hän joutui anomaan uutta toimipistettä.  Hänhän lähti suuremmasta koulusta.

Kyllä ongelma luultavasti on rehtorissa.

Silloin ongelmat ovat edelleen olemassa.


Vieras

#1703 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

20.12.2012 11:23

#1702: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Mistä syystä rehtori joutui anomaan uutta toimipistettä?


Vieras

#1704 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

20.12.2012 16:59

#1703: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Siitä on muistaakseni pieni maininta täällä aiemmin.  Pitää vaan jaksaa skrollata taaksepäin.  Muistelisin, että jotain ilmapiirin tulehtumisesta tai riitaantumista epäiltiin ja, että rehtori ei pärjännyt alaistensa kanssa mutta eihän tuollaista rehtori itse julkisesti kerro joten kyseessä on vain arvailu. Opettajat ovat edelleen virassansa joten eivät he voi kertoa mitään.   Ainoa faktatieto lienee se, että rehtori haki vastoin kaikkia tapoja pienempään kouluun kun siellä oli paikka vapaana.  Yleensä halutaan suurempaan kouluun sillä se on ylennys.  Harva hakee "alennusta" ellei siihen ole painavia syitä mutta tämä rehtori haki.  Kun rehtori hakee pienempään kouluun on se yleensä merkki jostain ylitsepääsemättömästä tilanteesta tai vakavasta ongelmasta joka halutaan jättää taakse.

Asiasta ei kai ole puhuttu laajemmin koska rehtori taisi viedä ongelmat mukanaan ja ne poistuivat. Turha niistä oli enää puhua.  Asia tuli uudestaan esille jossakin sivuhuomautuksessa kun huomattiin tämä yhtäläisyys ja rehtori mahdollisesti toi ongelmat mukanaan.   Olikohan se keskuskoulu josta hän lähti vaikka ei olisi ollut noin muuten pakko?  Toinen vaihtoehto olisi ollut irtisanoa joku "hankalin" alainen ja siirtää ongelma tuonnemmaksi, mutta kuten tässkin voidaan huomata, sellainen ei käy kivuttomasti mutta tässä koulussa hän käytti tätä vaihtoehtoa seurauksin mitä nyt puidaan hallinto-oikeudessa.

Kyse on siis suurella todennäköisyydellä rehtorin ammattitaidottomuudesta jonka nimike on "luottamuspula" ja kohteeksi on valittu Juri Kadar koska kukapa sitä itseään erotettavaksi valitsisi kun voi valita jonkun toisen.  Itse toimisin vastaavassa tilanteessa täysin samalla tavalla.  En erottaisi itseäni vaan jonkun alaisen ja toivoisin hiljaisuutta.


Vieras

#1705 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.12.2012 11:50

#1704: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sellainen alainen joka huomaa ylemmän virheen on aina kiusallinen mutta hallintaan ja ammattitaitoon kuuluu tällainen asia. On ylemmän virkamiehen taidoista kiinni pystyykö hän hallitsemaan ja hyödyntämään tilannetta. Jos ei pysty hyödyntämään pitää alainen vaientaa.
Vaientamiseen on viisi tehokasta tapaa. Pääsäkseen kohtaan viisi, on kuitenkin läpikäytävä kohdat 1-4 sillä muuten ilman syytä tapahtuva erottaminen huomattaisiin lainvastaisena ja saattaa kääntyä erotusprosessin alullepanijaa vastaan. Huonossa tapauksessa erotusprosessin alullepanija tulee itse erotetuksi.

Tapa numero 1. on tehdä asiat alaiselle mahdollisimman vaikeaksi jolloin hän ajan mittaan hakeutuisi itse toiseen työpisteeseen.

Tapa numero 2. Kääntää ympäristö kyseistä alaista vastaan esim. kääntämällä asioita päälaelleen. Kun alainen huomaa ylemmän virkamiehen virheen niin otetaan alainen kuulemistilaisuuteen ja annetaan varoitus ja kerätään niitä kunnes niitä on laillinen määrä irtisanomiseen.

Tapa numero 3. Uhkailu. Vääristellään asioita siten, että otetaan kunnia hyvistä asioista ja sysätään mokat alemman virkamiehen syyksi ja pidetään alainen uhanalaisessa paineessa jotta aika tekisi tehtävän ja hän eroaisi tai vaihtaisi toimipistettä tai tekisi paineen alaisena jonkin räikeän virheen.

Tapa numero 4. Hankkiudutaan itse toiseen toimipisteeseen jolloin osa ongelmista jäisi taakse ja pyritään välttämään niitä uudessa toimipisteessä.

Tapa numero 5. Luetteloidaan alaiselle järjestetyt virheet ja näytetään ne hänen virheinään jolloin hänet voidaan erottaa. Terminä käytetään luottamuspula.

Kuulostaako ylläoleva tutulta verrattuna tähän tilanteeseen?

vieras

#1706

21.12.2012 14:48

Milloin niitä ala- ja yläasteen yhteisiä joulukonsertteja aletaan pitää, jotka Juri kuulemma tähän saakka esti?

Vieras

#1707 Esimiesten valheet alkavat paljastua

21.12.2012 18:12

#1706: vieras -

Niin, Pirkko Käräjämäki, Nummela, Swanljung, Knookala?


Vieras

#1708 Re:

21.12.2012 19:27

#1706: vieras -

Milloin niitä ala- ja yläasteen yhteisiä joulukonsertteja aletaan pitää, jotka Juri kuulemma tähän saakka esti?

 

Juri: "Tällä hetkellä ... musiikkiluokat ovat ennennäkemättömässä lamassa." (Kansalaisen puheenvuoro 6)

 

 

Kari Lajunen

#1709 Käyttäkää linkkiä

21.12.2012 23:19

 

http://i3.ytimg.com/vi/2ETfP_-yQnw/mqdefault.jpg...

 

Kun viittaatte videoihini niin olkaa ystävällisiä ja käyttäkää sen oikeata linkkiä. Linkki esim. "Kansalaisen puheenvuoro 6" http://www.youtube.com/watch?v=2ETfP_-yQnw&feature=player_detailpage sillä silloin videon näkee yhdellä klikkauksella. Aina löytyy lukija joka ei tiedä mihin viittaa sanoma "Kansalaisen puheenvuoro 6"

 


Vieras

#1710 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.12.2012 11:06

#1705: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tapa numero 1. on tehdä asiat alaiselle mahdollisimman vaikeaksi jolloin hän ajan mittaan hakeutuisi itse toiseen työpisteeseen.

Tapa numero 5. Luetteloidaan alaiselle järjestetyt virheet ja näytetään ne hänen virheinään jolloin hänet voidaan erottaa. Terminä käytetään luottamuspula.

Kuulostaa hyvinkin tutulta verrattuna tähän tilanteeseen?


Vieras

#1711 Re:

23.12.2012 10:17

#1706: vieras - Milloin niitä ala- ja yläasteen yhteisiä joulukonsertteja aletaan pitää, jotka Juri kuulemma tähän saakka esti?

No nyt Juri ei niitä ainakaan estänyt joten jokainen voi huomata miten läpinäkyvää ja keksittyä nämä vaitteet ovat.

tonttu

#1712 Re: Re:

23.12.2012 10:28

#1708: - Re:

Musiikkiluokat -ollakseen ennennäkemättömässä lamassa- ovat suoriutuneet hienosti, siitä osoituksena mm koulun joulujuhla kirkossa ja kaikki muut esiintymiset eri yhteyksissä.


Vieras

#1713 Re: Re: Re:

23.12.2012 21:43

#1712: tonttu - Re: Re: Musiikkiluokat -ollakseen ennennäkemättömässä lamassa- ovat suoriutuneet hienosti, siitä osoituksena mm koulun joulujuhla kirkossa ja kaikki muut esiintymiset eri yhteyksissä.

Aivan varmasti jos ei osaa vaatia parempaa.  Onkohan Jurin aikana heitetty "helmiä sioille?"

 

 

?

#1714 Re: Re: Re: Re:

26.12.2012 10:22

#1713: - Re: Re: Re:

Kyllä talossa olevat musaopettajat pystyvät pitämään tason edelleen korkealla...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.12.2012 10:28


Musiikinope

#1716 Re: Re: Re: Re: Re:

26.12.2012 11:04

#1714: ? - Re: Re: Re:

Mikä on korkea taso? Kuka pystyy sen arvioimaan? Mikä on riittävän korkea taso? Kuka pystyy sen arvioimaan? Jne...

Tottakai on olemassa opettajia, jota osaavat opettaa tätäkin ainetta, minä mukaanlukien - toki yltämättä Jurin tasolle -  mutta tässä mielipidepalstan karmeassa mielipideryöpyssä - usein sivistymättömässä leukojenrevinnässä - on unohdettu itse asia. Se, että Juri irtisanottiin väärin perustein. Ei Onkilahdessa Jurin lähdön jälkeen hyvin mene - juuri kuulin sen koulun sisältä. Olisin niin toivonut, että molemmat, sekä ala- että yläasteen rehtorit, olisi pantu vaihtoon..

Odotan, että saamme Jurin pian takaisin. Kiitän samalla häntä ja Annea ja kuoroja ihanasta Palosaaren kirkon joulukonsertista! Milloin Pohjalainen kirjoitti siitä???

Onko Vaasalla kanttia menettää tässäkin asiassa turhan paljon? Onko aina valitettavasti sittenkin niin, asiassa kuin asiassa täällä entisessä kotikaupungissani,  että "kateus on kuin mätä luissa"?

Surullista, niin surullista. Lasten tulisi olla aina ensimmäisiä. Miksi Vaasassa ei niin ole???


Vieras

#1717 Re: Re: Re: Re: Re:

26.12.2012 14:00

#1714: ? - Re: Re: Re: Re:

"Kyllä talossa olevat musaopettajat pystyvät pitämään tason edelleen korkealla..."

Onko työnantajalla moraalia? Onko Sinulla moraalia?

 

?

#1718 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.12.2012 10:33

#1717: - Re: Re: Re: Re: Re:

Oli moraalia tai ei, niin tilanne on se mikä se nyt on ja edelleen olen sitä mieltä, että koulussa on taitavia opettajia, jotka pystyvät luotsaamaan musiikkiluokkia ansiokkaasti tästä eteenpäin. Kannustusta jo heillekin.


Vieras

#1719 Mutta edelleen kysyn..

27.12.2012 12:12

Edelleen kiinnostaa, onko yhtäkään ihmistä, jonka mielestä tässä olisi toimittu asiallisesti ja hyvää tapaa noudattaen? Omasta kokemuksesta tiedän, että osa tästä joukosta on töpeksinyt pahasti muissakin vastuuviroissa, joten eikö olisi aika saada veijarit vastuuseen, ennen kuin aiheuttavat jotain vielä pahempaa?

Vieras

#1720 Oli moraalia tai ei,

27.12.2012 13:33

#1718: ? - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Onko samantekevää, "oliko moraalia tai ei"   ???

Sääli. kaikki on sitten samantekevää!

Esimiehet! Saatte tehdä mitä lystää!

?

#1721 Re: Oli moraalia tai ei,

27.12.2012 14:40

#1720: - Oli moraalia tai ei,

Niinpä, tilannehan on tosissaan se mikä se on töppäilyineen, moraalin puutteineen jne jne...Siitä syystä peräänkuulutankin tukea niille, jotka paikallaan vielä jatkavat, mutta näyttää olevan vaikeaa...Nahistella voi toki täälläkin vaikka kuinka pitkään ja tarttua jatkossakin sanaan sieltä ja toiseen täältä.


Vieras

#1722 Re: Mutta edelleen kysyn..

27.12.2012 17:40

Jurin entinen oppilas

#1725 Pääseekö Juri takaisin

02.01.2013 12:20

Olin jurin oppilas silloin kun hän sai potkut. Minun mielestä hän oli huumorintajuinen ja aika kiltti, vaikka hän joskus oli ankara ei se silti hirveää ollut. Hänen huumorinsa oli erilaista kuin muitten. Minulla oli ainakin tosi hauskaa hänen tunneillaan.:) Haluisin hänet takaisin. Hän oli lempiopettajani. Potkut tuli kyllä yllätyksellä silloin. Emme saaneet hirveästi sanoa mielipidettämme potkuista, mutta minun mielestä se oli todella VÄÄRIN!!!:( Me jäämme kyllä kaipaamaan juria kovasti. Toivottavasti hän näkee tämän viestin. PS: se oli hirveää, kun saimme tiedon että hän saa potkut.( saimme viestin häneltä taululle. Oli koskettava)