SRAL Vuosikokousaloite

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista SRAL Vuosikokousaloite.

Matti Ahonen
Iitti

#101 #68 Väiski, kuinka voi vaatia?

16.11.2008 00:19

Kirjoitit:
2. Miksi Jari Jussila voi pyytää ja vaatia hamspiritiä muilta mutta ei juuri milloinkaan anna sitä muille?
Väinö Lehtoranta (Heinola, 5.11.2008 10:02)
Vastakysymys; Miten SRAL (taustaherrat ja nykyhallitus) voivat vaatia
m u i l t a ham-spirittiä toimittuaan noin, aiheutettuaan (luultavasti)
"hamiystävilleen" tuommoisen kohtuuttoman kulun, vain o m i e n asympatioittensa perusteella, ihmettelen?

Matti OH5LOF
Matti Ahonen
Iitti

#102 #73 Ari hyvä; Väiski hyvä, ihmettelen.

16.11.2008 00:27

SRAL kuitenkin edustaisi Suomen radiotoiminnan pioneereja, tavallaan alkaen vuodesta 1921. Paluuta entiseen ei ole mutta toiminta jonkinlaisissa inhimillisissä puitteissa voi jatkua – mutta vain, mikäli se yksi mies pysyy ulkona toiminnasta. Jakautuminen osiin on jo tapahtunut mutta Liiton hajottaminen veisi osan historiaa mennessänsä.
Väinö Lehtoranta (Heinola, 6.11.2008 09:00)
Kysyisinpä yhden kysymyksen; eikö SRAL:in pitäisi edustaa k a i k k e a jäsenistöään.
Itsehän ajatte sitä että liitossa e i s a a o l l a muita kuin teidän kanssanne samaa mieltä olevia, how is, kysynpähän vaan?

Matti OH5LOF

PS. Kuka siellä sinun näppäimistölläsi näitä kirjoittaa?
Matti Ahonen
Iitti

#103 #93 Demokratia ei Suomessa.......

16.11.2008 00:43

Siis juuri tämä on niin selvä valhe kun olla voi. Jussila on mm laatinut melkein kaikki ao tekstit. Myös "Adressi"-tekstin editointi oli tehty MTV3:n koneella Riitta Törmälän toimesta jne jne
Väinö Lehtoranta (Heinola, 15.11.2008 16:42)
Oi voi Väiski mitä valitusta; miten voit edes kuvitella tuommoista, kaikki
asiasta "t i e t ä v ä t h ä n" väittävät että Jussila ei ole enää MTV:n palveluksessa, miten Hän sitten v i e l ä käyttää hyväkseen MTV:n palveluita, leijailetko "pilvissä" vai kirjoitteleeko joku muu näitä mailejasi?

Matti OH5LOF

PS. Oliko Sinulla Anteronikin kanssa jotain "erimielisyyttä"?
Rauno Markkanen
Adressin tekijä

#104 Reino J. Lehtorannalle

16.11.2008 00:56

Sral adressisivuston ylläpitäjänä toivon, että tällä keskustelupalstalla esiinnytään omalla nimellä eikä "piilouduta" nimimerkin taakse tai kirjoiteta toisen nimissä.
Jari Jussila
Kirkkonummi

#105 IARU:sta välimiehiin - vastaus Sepolle, OH1VR.

16.11.2008 02:39

Kiitos Sepolle, OH1VR, siitä, että hän sanoi ääneen sen, mitä SRAL:n jäsenistön enemmistö haluaa:
- palata takaisin hyvän ”Ham Spiritin” aikaan
- voida olla ylpeä omasta radioamatööriliitostaan ja sen pyrkimyksistä
- olla ylpeä harrasteestaan.

Olen samaa mieltä!


IARU-yhteistyöstä

Osallistuin viiteen IARU:n Region 1 konferenssiin vuosina 1990-2002. Minut valittiin myös IARU:n Region 1 hallituksen jäseneksi syksyllä 1993 kokouksen suurimmalla äänimäärällä. Kolme vuotta IARU:n hallitustyöskentelyssä antoi voimakasta perspektiiviä ja arvostusta IARU:n toimintaan, laajan yhteistyöverkoston sekä ymmärtämystä radioamatööritoiminnan merkityksestä yhteiskunnlle. Suomi ja Pohjoismainen yhteistyö, johon viimeisinä vuosinani liitettiin yhteistyö Baltian maiden kanssa, oli muiden IARU:n jäsenmaiden kateuden ja ihastuksen kohteena. Suomi oli eräs arvostetuimpia IARU:n jäsenmaita.

Mikä on tänä päivänä SRAL:n arvostus muiden silmissä? Kuten Seppo kirjoittaa: ”meille nauretaan ulkomailla jo aiheellisesti.” Kolme vuotta sitten SRAL ei lähettänyt edes edustajaa NRAU-kokoukseen enkä ole nähnyt Liiton hallituksen pöytäkirjoissa mainintaa edustajasta tänään sunnuntaina alkavassa Kroatian Region 1:n konferenssissa. Hyvä puoli tässä lienee se, ettei kukaan voi ainakaan nauraa meille päin naamaa kun meillä ei ole siellä edes vilttiketjun edustajaa.

Paitsi että meille avoimesti nauretaan maailmalla, on ollut ikävä jatkuvasti korjata nykyisen hallituksen IARU:n suuntaan levittämiä vääriä väitteitä. Myös IARU:n puolelta hiipuu usko SRAL:n hallituksen toimintaan.


Kiitosta Sepolle

Kuulen IARU-yhteyshenkilöiltäni ja -ystäviltäni jatkuvasti kiitosta Sepon, OH1VR, panoksesta. Seppoa arvostetaan ja hänen energisyyttään kriisiviestinnän edistämisessä kiitetään. Erityisen suuren huomion Seppo on saanut myös sen vuoksi, että hän lienee ainoa IARU:n koordinaattori, jolla ei ole oman maansa Liiton tukea takanaan. Seppo on siis onnistunut työssään, ei SRAL:n takia vaan SRAL:sta huolimatta. Vilpittömät onnittelut, Seppo.


ProSRAL-tiedote

ProSRAL-liikkeen pyydettyä minulta nopealla aikataululla kronologisen kertomuksen tapahtumien kulusta oli ohjeena ja vaatimuksena, että sen tulee perustua vain faktoihin ja faktoihin. Näin on tehty – tapahtumakuvaus on joka kohdalla todennettavissa asiakirja- tai muilla todisteilla. Kiireestä johtuneet muutamat päivämäärävirheet eivät varsinaista asiaa muuta. ProSRAL-tiedote ei sisällä mustamaalausta, ei yksittäisten henkilöiden panettelua eikä tahallisia vääriä tai valheellisia tietoja. ProSRAL uskoo tässäkin totuuden voimaan. Sepon mainitsemat solvaukset, nimittelyt ym. olemme jättäneet yksinoikeudella toisille.


Sovintoyritysten ketju

ProSRAL-tiedotteen tapahtumakuvauksesta voi jokainen lukea, että SRAL:n hallituksella oli 12 tilaisuutta ja mahdollisuutta ennen Käräjäoikeuden istuntoa viheltää pilliin ja laittaa peli poikki. Yhtäkään näistä 12 tilaisuudesta hallitus ei käyttänyt. Kaksitoista kertaa hallitus päätti härkäpäisesti jatkaa riitaa. Kolmastoista päätös – epäonnen lukuko? – oli hallituksen päätös valittaa Hovioikeuteen.

Syyskuun 28. päivänä 2007 tekemäni sovintotarjouksen 6. kohta kuuluu seuraavasti:

”Osapuolet nimittävät molemminpuolisella veto-oikeudella 3-5
jäsenisen radioamatööreistä ja mahdollisesti ulkopuolisista
koostuvan ryhmän, jonka tarkoituksena on asiallisesti selvittää
osapuolten ja liiton toimintaa viimeisen viiden vuoden aikana
sekä purkaa ja analysoida kiistaa aiheuttaneet asiat.”

SRAL:n hallitus ilmoitti 1.10.2007 ettei se suostu sovintotarjoukseen eikä nimenomaisesti tähän 6. kohdan välimiesneuvostoon, jota OH2BCI kutsui ”Totuuskomissioksi”. Totuuden paljastuminenhan olisi ollutkin hallitukselle juuri pahinta myrkkyä vaikka saman sovintotarjouksen kohdan 9 mukaisesti olisi vain yhteisesti sovitut asiat julkistettu. SRAL hallitus ei suostunut edes istumaan yhteiseen neuvottelupöytään.

Välimiesneuvoston tavoitteena oli juuri kirjoitetun mukaisesti löytää ulospääsy tästä kiistasta, joka on syönyt ja syö Liiton arvostusta. Välimiesneuvosto olisi voinut sovinnon lisäksi miettiä vaikkapa mm. Liiton sääntöjen nykyaikaistamista jäsenten oikeuksien ja velvollisuuksien osalta tai vaikkapa sitä, tulisiko jäsenen erottamisoikeus siirtää hallitukselta vuosikokoukselle.

Kuten Rauno, OH6RV, kirjoitti, on Jouko, OH5RM, ehdottanut sovintoryhmää kuten Veikkokin, OH2BMP. Olen kummankin Old Timerin ehdotuksiin suostunut. Toistaiseksi ainoana osapuolena.


Kyllä!

Sepon, OH1VR, ehdotuksen mukaisesti en näe syytä olla suostumatta siihen, että välimiesmenettelyn kautta haetaan ratkaisua tämän kiistan jatkoon. "ProSRAL" eli Liiton jäsenten parhaaksi.

Ehdotan, että Seppo, OH1VR, miettii ja esittää kummallekin osapuolelle vaikkapa kolme vaihtoehtoa harrasteen ulkopuolelta.


Jari, OH2BU


PS. Pyydän, että Reino Janhunen, OH2HK, - joka käyttää mm. nimimerkkiä ”Väinö Lehtoranta” ( #54”) ei polttaisi tätäkin pientä sovinnon sillan mahdollisuutta. Toivon hänen ja toisen samaa nimimerkkiä käyttävän välttävän tämän asian kommentoimista, en sananvapautta estäen vaan juuri sen vuoksi.





Mikko Vuorinen
Tuusula

#106 Oikeudenkäyntikulut

16.11.2008 06:10

Kovin isot oikeudenkäyntikulut on asiasta saatu aikaan. Ovatko kulut enää suhteessa asiaan. Varsinkin kun ei ruumiitkaan ole vielä tullut. Pitäisikö Suomeen perustaa jokin halvempi kansaoikeus, jossa ratkottaisiin tavallisten ihmisten asiat. Jätettäisiin nämäolemassaolevat oikeuselimet sikariherroille.
Väinö Lehtoranta
Heinola

#107 Olipa täällä ihmettä kerrakseen...

16.11.2008 09:05

Varmaan perjantai/lauantai -pullon ansiota useammatkin viimeiset kirjoitukset...
Ahonenkin on pullosta huolimatta saanut kolme melkein ymmärrettävää erillistä kirjoituksenpätkää aikaiseksi.

Mutta se, että Jari Jussila esiintyisi täällä myös omalla nimellään ja vain 31 cm mittainen kirjoitus, normaalin 3-4 sivun sijasta. Jussila itse tuskin sentään ehdottaisi, että Janhunen kirjoittaa täällä minun puolestani? Epäilyttää myös se, että tämä (virtuaali-) Jussila miltei kehuu Sisättöä...

Suurin erikoisuus: onko Markkanen itse kysymässä kirjoitanko minä itse juttuni? Kun #104 on kirjoitettu kello 00:56, herää alkulauseessani mainittu epäilys.

Kertokaa joku selvin päin oleva mitä täällä oikein tapahtuu. Näin pahasti vammautunuthan tarvitsee huumoria – mutta ei nyt nyt ihan tämän tapaista. Kun olen nyt 18 vuoden ajan todella intensiivisesti seurannut SRAL:n tapahtumia, kuvittelin ymmärtäväni sentään jotain. Olemmekohan me nimimerkkejä jo kaikki. Kun ei Tapio Kallasta kuitenkaan enää näy...
Reino Janhunen
Helsinki

#108 Virheellisen tiedon oikaisu

16.11.2008 09:35

Viestissä #105/loppukaneetissa Jari Jussila yrittää jälleen jujuttaa. Olen kirjoittanut tälle palstalle viestit #2, 45, 47, 49, 55 ja 56. Joka muuta väittää valehtelee röyhkeästi. En käytä nimimerkkiä, enkä vaihda identiteettiä edes hyvän kaverin kanssa!

On jokseenkin turhaa kirjoittaa tällaiselle palstalle, jos näitä kysymyksiä kirjoittajista ja nimimerkeistää ei pysty edes webmasteri hallitsemaan.
73 Reiska OH2HK
Pasi Bergman
Hämeenlinna

#109 IARU 2005

16.11.2008 10:30

#105: Sitaatti "Kolme vuotta sitten SRAL ei lähettänyt edes edustajaa NRAU-kokoukseen "

Luepas Jussila SRAL:n hallituksen pöytäkirjaa 7.9.2005 §12. Siinä valtuutetaan puheenjohtaja Pasi Bergman OH3WS ja Asko Myllys OH4NX edustamaan SRAL:ia IARU region 2:n kokouksessa Davosissa.

SRAL oli silloin Jussilan jäljiltä niin PA, että matkat piti tehdä omalla kokonaan kustannuksella.

Kannattanee tutkia vielä tämän vuoden pöytäkirjatkin.
Väinö Lehtoranta
Heinola

#110 SRAL pöytäkirjat

16.11.2008 11:17

Jussilahan voi pyytää vaikka Benny Kornin tai minun noutamaan tarvitsemiaan SRAL-pöytäkirjoja. Ao saitillehan pääsevät vain jäsenet. Täytyy myöntää, että on jutut menneet hiukan erikoisiksi...
Jari Jussila
Kirkkonummi

#111 NRAU 2005

16.11.2008 11:49

Pasi hyvä,

Tiedoksesi:
NRAU = Nordisk Radio Amateur Union (Pohjoismainen radioamatööriliitto)
IARU = International Amateur Radio Union (Kansainv. radioamatööriliitto)

Kirjoitin NRAU 2005-kokouksesta, jonka pöytäkirja löytyy osoitteesta:

http://web.comhem.se/~u70531872/NRAU2005.pdf

Siteeraan ja käännän pöytäkirjaa vapaasti seuraavasti:
"Fär-saaret ja SRAL eivät olleet paikalla"
"Kokous totesi, että liittojen poissaolo kokouksesta aiheuttaa haasteita päätöksenteolle esim. NRAU säännöt, jotka edellyttävät kaikkien maiden yksimielistä kannatusta tullakseen voimaan."

NRAU on eri asia kuin IARU, josta mm Seppo, OH1VR, kirjoitti.

Muilta osin jätän kommenttisi omaan arvoonsa.

73

Jari, OH2BU
Väinö Lehtoranta
Heinola

#112 Tiedoksenne

16.11.2008 12:34

ja SRAL oli Suomen radioamatööriliitto ry...

kunnioittavasti
V.K.Lehtoranta
IARU Region 1 Auroral Studies coordinator
Associate Member of Propagation Studies Committee of RSGB
Kaj Möller
Porvoo

#113 Pikkusieluisille riidankylväjille...

16.11.2008 13:02


Yhdistyksen perimmäinen tarkoitus on luoda yhteisöllistä voimaa ajaa yhteisiä asioita ja arvoja eteenpäin. Jokainen yhdistyksen jäsen antaa hallitukselle mandaatin edustaa itseään edellämainituissa tarkoitusperissä.

Mikäli hallitus toimillaan vahingoittaa yhdistystä, toimii vastoin jäsenien etua ja aiheuttaa syvää kahtiajakoa, tulisi hallituksen erota. Mikäli hallitus suuressa viisaudessaan ja kaukokatseisuudessaan kieltäytyy eroamasta, olisi jokaisen jäsenen moraalinen ja eettinen velvollisuus miettiä edustaako hallituksen kannat ja toimet omia arvoja - ja mikäli osoittautuu, että näin ei ole, tulisi yhdistyksestä erota.

Tehokasta olisi esim. perustaa eroadressi, jossa vaaditaan hallitusta korjaamaan virheensä tahi eroamaan ja mikäli hallitus edelleenkin kieltäytyy em. toimista, tulis eroadressin allekkirjoittaneet eroamaan.
Sralin jäsenyys ei tarjoa mitään sellaista, miksi jäsenenä olo olisi välttämätöntä harrastustoiminnalle. Yhteyskortit saa 50 euron vuosimaksulla.

Sralin hallitus on malliesimerkki siitä, miten saadaan koko yhdistys tulehtuneeseen tilaan. Olen ymmärtänyt, että Jussila on koko ajan ollut valmis sovintoneuvotteluihin, edellytyksellä, että laiton erottaminen perutaan. Mikä tässä on niin mahdotonta, että aikuiset ihmiset ei saa sovintoa aikaiseksi?

Tällainen meno antaa aihetta olettaa, että koko yhdistys, jäsenistö ja hallitus on kykenemätön inhimilliseen ajatteluun. AINA tulee ongelmia, oli yhteisö MIKÄ TAHANSA. Kahden ihmisen liitto tai satojen. Ainoa merkittävä mittari inhimillisyydestä ja terveestä ajattelusta on se miten konfliktit ratkaistaan.

Ja tässä sral on kokonaisuudessa epäonnistunut.

Näkisin kolme (tai pikemminkin kaksi ensimmäistä :) tapaa pelastaa sral paskaan hukkumiselta.

1. Hallitus ryhtyy välittömästi neuvotteluihin Jussilan kanssa jäsenyyden palauttamisesta.

2. Hallitus kieltäytyy neuvotteluista ja eroaa.

3. Ne jäsenet, jotka kokevat hallituksen toimet omia arvojaan loukkaavaksi, eroavat!

(Muistutus: Jäsenet antavat hallitukselle LUVAN EDUSTAA ITSEÄÄN virallisissa päätöksissä ja linjauksissa)

P.S. Pahoin pelkään, että taitaa tulla snorkkelille käyttöä...
Rasmus Weijola
Vaasa

#114 Möllerille ja miksei muillekin

16.11.2008 13:35

Voin kyllä yhtyä esiittäämiisi mielipiteisiin koskien mahdollisia toimenpiteitä.
Kyllä hallituksella on jäsenistön valtuutus joka kuitenkin rajoittunee lakien ja liiton sääntöjen puitteissa tehtäviin toimiin.

Mitä sitten välimiesmenettelyyn tulee , mietin jos ammattituomareista koostuva
välimiesryhmä lähtisi noin vaan muuttamaan käräjäoikeuden linjausta. Ilmaista
ei ole sekään. Siis välimiesmenettelyn kannalta ollaan tuomion väärällä puolella
(ajoitusvirhe).

Hallitukselta kaivattaisiin liikkeitä.

OH6KH
Kaj Möller
Porvoo

#115 PSR II

16.11.2008 14:18

Mielestäni välimiesmenettelyyn ei ole tarvetta, mikäli asianosaiset käyttävät järkeään ja ikänsä tuomaa viisautta istua saman pöydän ääreen ilman kovapalkkaisia juristeja. Ja TAHTOA saada riita sovituksi.

Ja viittaukseni paskaan hukkumiseen oli hieman harhaanjohtava. Tarkoitin sillä kuonaa, jätettä jne.

Toinen tarkennus koskee Jussilan jäsenyyttä. Hallitushan ei ole suinkaan vapaaehtoisesti palauttanut jäsenyyttä, vaan käräjäoikeus on kumonnut erottamisen. Siksi HALLITUKSEN tulisi tunnustaa jäsenyyden oikeutus ja mielellää julkisesti pyytää anteeksi jääräpäisyyttään. Koen syvää myötähäpeää hallituksen puolesta.


Minulla ei ole juuri tälläerää mitään lisättävää ko. keskusteluun / asiaan.

Palataan asiaan, mikäli tarvetta siihen ilmenee.
Jouko Häyrynen
Salo

#116 CQ OH, etenkin ProSral ja ConSral -osapuolet

16.11.2008 14:40

Koska en jostakin syystä enää pääse kirjoittamaan fin-ham enkä ham-sauna reflektoreille (blokkaus?) - kaikissa samat txt-asetukset - vain CCF -reflektori toimiin, niin kokeilenpa tänne.

Olkoon tämä ensimmäinen ja viimeinen kannanottoni asioihin ennen lautantaita.


CQ OH

Poikkeuksellisen vilkas radioamatööripoliittinen syksy huipentuu
SRAL r.y.:n Syyskokoukseen, huom. ei johonkin oikeuden päätökseen.
Havaintoja fin-ham ja ham-sauna -keskusteluista:

On liikuttavaa, miten SRAL:oon kuulumattomat ovat niin huolissaan Liiton
asioista.

On liikuttavaa, miten SRAL r.y.:stä hiljattain eronneet ovat niin huolissaan
Liiton asioista.
Liekö syynä sama ilmiö, kuin avioeron jälkeen; tunteita on vielä jäljellä ja
ne täytyy jotenkin purkaa?
Muistakaa: "Pakkojäsenyyden aika on ohi."

On kummallista, miten SRAT Oy:n asioista jaksavat riehua
ei-osakkeenomistajat. Liittoon kuuluminenkaan
ei anna suoraa puhe/päätösvaltaa, vaan sitä käyttää Liiton vaaleilla valitun
hallituksen nimeämä(t) edustaja(t) ao. yhtiön hallituksessa. Liiton hallitusta taas evästää
jäsenistö ja osakeyhtiön hallitusta osakkeenomistajat - eivät kumpaakaan ulkopuoliset.
Hyvä hallintotapa edellyttää pelisääntöjen noudattamista, kaikilta osapuolilta.

On huolestuttavaa, miten Liiton hallituksen entiset jäsenet käsittelevät
asioita julkisuudessa, jotka ovat mahdollisesti heitä vielä koskevien
vaitiolosopimusten alaisia. Suosittelen harkintaa ennen sanaisan arkun
avaamista.

On huolestuttavaa, miten Liiton jäsenet esittävät (edelleenkin) asioitaan
toisilleen ja Liitolle jopa käräjäoikeudella uhaten. Oikeudesta ei yleensä saa muuta kuin "mustia kynsiä" ja pitkän laskun. Onkohan niin, että tämä h a r r a s t u s on muuttunut intohimojen ja muka-legalistien temmellyskentäksi, jossa oma päteminen ajaa realismin ohi oikealta niin että penkka pöllyää? Itse harrastus on sivuseikka, tai ei mitenkään merkityksellinen.

On liikuttavaa, miten tikanheiton kohteiden loppuessa ja uutisarvon jo
väljähdyttyä valitettavassa oikeustapauksessa SRAL vs. jäsen OH2BU, kaivetaan
esille jopa vuoden 2002 WRTC -tapahtumat. YHDEN AINOAN jäsenen tapauksen ympärille on muutenkin kääritty satojen kilometrien killuvyyhti, jossa faktat ja
fiktiot risteilevät mielivaltaisesti.

WRTC 2002:n jutut ovat jo historiaa, mutta totuus ei vanhene.
Jos joku kuitenkin haluaa sitä vielä repostella vanhoilla asioilla, niin huomautan että;

1) SRAL:n, CCF:n ja minun riippumattomana kisajärjestäjänä, välillä ei ole
mitään epäselviä asioita ja kaikki on kirjallisesti
myös sovittu ja loppuun käsitelty (asiakirjat löytyvät mm. Liiton arkistosta).

2) Kaikki seikat Liiton hovioikeudelle jätetyssä aineistossa pitävät
paikkansa, mitä tulee WRTC2002-kisojen järjestelyihin.

3) Kirjalliset todisteet tapahtumasta ovat olemassa (vähintään kolmessa) asianosaisten arkistossa; 1. SRAL r.y. 2. CCF r.y. 3. Minulla
Combrende? Spekulointi on turhaa.

Totuus ei ole aina miellyttävää luettavaa - ei kenellekään.


Me silloiset WRTC-tapahtuman järjestäjät osaamme antaa menneiden olla. Osaattekohan TE, joilla ei ole mitään osuutta tuohon suomalaisen radioamatöörintoiminnan kansainvälisestikin tunnustettuun tapahtumaan.
Korjaan, olihan teitä talikonheiluttajia jo tuolloin ja minustakin tekaistiin syntinen suuri, jopa kirjallisesti, mutta mitäpä tuosta. Suomalaista ham spirittiä ja toverihenkeä sekin.

Voitteko kuvitella, että me yli 200 OH -vapaaehtoista olemme edelleenkin ylpeitä
kun saimme olla tekemässä radiohistoriaa yhdessä kansainvälisen porukan
kanssa.
Siirtäkää siis pyykkilautanne jo muualle. WRTC-asiassa ei ole pestävää, ei ole
pyykkäreitä, eikä enää vettäkään! Tehkää siis itsenne naurunalaiseksi jonkin toisen otsikon alla.

Tarjous

Liittykää kaikki separatistit takaisin Liiton jäseniksi, nielkää ylpeytenne,
lopettakaa ynf-ynf ja auttakaa harrastusta voimaan hyvin. Suunnatkaa vallankuomuksenne uho positiivisiin, rakentaviin asioihin ja lopettakaa täysin hyödytön älämölö.
Niinkauan kun SRAL r.y. on suomalaisten hamssien äänitorvi IARU:ssa, NRAU:ssa ja edunvalvonnassa Ficoraan/valtioon päin, niinkauan Liitolla pitäisi olla positiivinen itseisarvo kaikille OH-hamsseille.

Tarvitsemme toimintaan uusia ideoita ja uusia hamsseja. Suomalaisen hamssiporukan sosiaalinen pääoma ei ole kadonnut mihinkään, kunhan se kanavoidaan rakentavasti. Antakaapa itsellenne mahdollisuus olla rakentava, niin ehkä "naapurikanavan" kaverikin äityy tekemään yhteistyötä.
Liittoon kyllä mahtuu kaikenlaisia mielipiteitä, jos sen jäsenet hyväksyvät
Liiton säännöt ja suomalaisen, demokraattisen ja pluralistisen toimintamallin.
Muutos parempaan on mahdollinen, sääntöjen ja lain puitteissa.

Jos yo. tarjous ei kelpaa, olkaa edes ihmisiksi ja radioamatöörejä. Itsepäisen itsenäinen saa olla, muttei loukata ja häiritä toisia tarpeettomasti; puhelut, tekstiviestit, seinäkirjoitukset, julkaisut jne.
Anarkistisuuteen taipuvaisille on varmasti olemassa muitakin foorumeja, kuin SRAL r.y.

Itse aion keskittyä itse harrastukseen. Minulle se on kilpailutoiminta, DX-toiminta ja nuorten koulutus. Niihin en ole tähänkään saakka tarvinnut Liittoa lyhyen amatöörikauteni aikana, eikä kahdesta ensinmainitusta ole edes mainintaa 2009 toimintasuunnitelmassa.
Liiton jäsen voin olla QSL-palvelun takia, se riittää.

Seinäjoella määritellään minkälainen ja näköinen on Sinun Liittosi!

CUL
Jouko OH1RX

Tuomo Asikainen
Eurajoki

#117 Kysymys Jussilalle

16.11.2008 15:40

Hyvä Jari Jussila,
Tämä tilanne päättyy tavalla tai toisella ja sen jälkeen sinä saatat olla edelleen SRALn jäsen. Miten aiot toimia sen jälkeen jäsenenä? Eräät henkilöt pitävät sinua pääsyyllisenä riitoihin ja tuskin sinäkään pidät itseäsi täysin syyttömänä. Erilaiset riidat ovat jatkuneet vuosia, ellei jopa jo vuosikymmeniä. Jo 90-luvulla sinä olit osapuolena riitelyssä. Silloin ei onneksi jouduttu oikeuskäsittelyyn asti, kun OH1VR katsoi harrastuksemme etua oman etunsa kustannuksella ja erosi SRALista. Nyt hän tekee paljon harrasteemme hyväksi ja on erittäin harmittavaa, ettei hän ole SRALin jäsen sinun toimintasi seurauksena. Miten aiot muuttaa toimintatapojasi välttääksesi uudet riidat, jos SRALiin saataisiin sopu aikaiseksi? Vai meinaatko, että välimieskäsittelyt, sovittelulautakunnat ja selvitysryhmät yms. olisivat pysyvä toimintamalli SRALissa? Jos jollain sovittelulla tai välimieskäsittelyllä päästäisiin ratkaisuun, niin mikä olisi muuttunut ja takaisi, että riidat loppuisivat? Mielestäni kaikkien, mukaanlukien sinun, tulisi voida olla halutessaan SRALn jäsen, mutta riidat pitää saada loppumaan!
Niina Larsson
Tampere

#118 valitettava ilmiö

16.11.2008 18:14

Kyösti Blinnikka
Espoo

#119 Korjaus edellisen viestin toiseen linkkiin

16.11.2008 19:18

Edellisellä kirjoittajalla oli näköjään tullut näppisvirhe toisessa linkissä: i oli muuttunut u:ksi keskellä linkkiä. Oikea linkki on

http://www.narsistienuhrientuki.info/index.php?alasivu=141&valikko3
Rasmus Weijola
Vaasa

#120 Valitettava ilmiö

16.11.2008 19:36

Ei taida kirjoittajalla olla puhelinta joten kiitämme näin että halusi kertoa
ongelmistaan. Mainitsematta jäi ainakin psykiatrian uhrit, fibromyalgian uhrit,
GSM-säteilyn uhrit, amalgaamipaikkojen uhrit ja sähköallergian uhrit.
Pasi Bergman
Hämeenlinna

#121 IARU, NRAU ja PA-SRAL 2005

16.11.2008 20:07

Herra Jussila

Totta, ettei SRAL ollut NRAU-2005:ssä. Miksi?

Siksi, että SRAL oli PA eli likviditeettiä ei ollut. Muistanette, miten puheenjohtaja Jussila pyysi vuoden 2004 jäsenmaksuja jo vuoden 2003 puolelle, jotta loppuvuosi pärjätään.

Asioiden peittelystä vielä esimerkki: Rahanpuutteessa puheenjohtaja Jussilan ja talouspäällikkö Kornin allekirjoituksella myytiin SRAL:n puhelinosakkeet ja sillä saatiin huomattava summa. Allekirjoitus ei ollut Liiton sääntöjen mukainen.

SRAL:n sääntöjen 9 §:n mukaan "Liiton nimen kirjoittavat joko puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä hallituksen muun jäsenen tai toimitusjohtajan kanssa.
Hallitus voi lisäksi määrätä muun toimihenkilön kirjoittamaan Liiton nimen yksin."

Myymtiä ei ole käsitelty SRAL:n hallituksessa, vaikka kyse oli huomattavasta summasta, ja asia olisi merkittävyytensä takia pitänyt käsitellä yhdistyksen kokouksessa.

Myyntiä ei myöskään muistaakseni esitelty tilinpäätösasiakirjoissa.

Taitava osaa johdatella!

Herra Jussilan tapa näyttää olevan johdatella katseet ongelman ytimestä eli SRAL:n huonosta talouden hoidosta ennen vuotta 2004 muuhun, ja jotkin onnettomat menevät tähän maailman vanhimpaan jujuun.

Menee vähän ohi aloite-asian, SRI vaan!
Tuomo Asikainen
Eurajoki

#122 Hyvä tietää

16.11.2008 20:21

Rasmus, ehkä Niina arveli, että vaikkapa sinä voit joutua joskus narsistin uhriksi. Taitaa noiden muiden manitsemiesi asioiden uhriksi joutuminen olevan huomattavasti epätodennäköisempää...ainakin SRALin hallitustehtävissä...hi!
Rauno Markkanen
Adressin tekijä

#123 Vuosikokouksen agenda

16.11.2008 21:05

Tämän keskustelupalstan kirjoittajien on hyvä muistaa, että Seinäjoen syyskokouksessa käsitellään vain kokouskutsussa mainitut asiat (sääntömääräiset ja määräaikaan jätetyt jäsenaloitteet).

Jäsenaloitteiden sanomahan on, että hallitus on menetellyt väärin ja vastoin Liiton sääntöjä sekä yhdistyslakia erottaessaan jäsenen ja tästä hallitusta vaaditaan korvaamaan taloudellinen vahinko, vetämään valitus pois hovioikeudesta sekä harkitsemaan paikkojensa vapauttamista.

Seinäjoella ei keskustella syistä jotka saivat hallituksen tekemään tämän surullisen kuuluisan päätöksen erottamisesta. Nämä syythän on käräjäoikeus todennut 7-0 riittämättömäksi.

73
Rane, OH6RV
Matti Ahonen
Iitti

#124 #121 IARU, NRAU ja PA-SRAL2005 ja PA-SRAL myöhemminkin

16.11.2008 23:44

Jussila pyysi vuoden 2004 jäsenmaksuja jo vuoden 2003 puolelle, jotta loppuvuosi pärjätään.
Niinhän teki SRAL:in hallitus muistaakseni 2006:kin.
Miks ei tämä ollut sitten "yksi" syy niissä erottamis vaatimus kirjeissä Pasi?
Kysyn vaan, i l m a n mitään Niina Larsoneita, ja muitakin call:ittomia kirjoittajia. ? ?

Matti OH5LOF
Matti Ahonen
Iitti

#125 #110 SRAL pöytökirjat

16.11.2008 23:53

Jussilahan voi pyytää vaikka Benny Kornin tai minun noutamaan tarvitsemiaan SRAL-pöytäkirjoja. Ao saitillehan pääsevät vain jäsenet. Täytyy myöntää, että on jutut menneet hiukan erikoisiksi...
Väinö Lehtoranta (Heinola, 16.11.2008 11:17)
Kovin kaunisti, ja suorastaan n a u r e t t a v a s t i kirjoitettu väite Väiski
että sinä Jussilan "p a r a s" ystävä Hänelle toimittaisit m i t ä ä n pöytäkirjoja tai mitään muutakaan a s i a l l i s t a materiaalia.
Taitaa olla a i k a vahva lääkitys Sinulla, vai kirjoitteleeko joku muu näppäimistöltäsi.

Asiallisuutta toivoen Matti OH5LOF

PS. Olikohan Sinulla Väiski Anteronkin kanssa "jotain" erimielisyyttä?