Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.


Vieras

#201 Re: Lakiehdotus paljasti

02.09.2013 17:52

#196: Daah - Lakiehdotus paljasti

Monet huonopalkkaiset alat ovat tärkeitä yhteiskunnalle ja kansalle... Kaikkihan olemme tärkeitä. Tasa-arvoa olisi se, että palkkaeroja pienennettäisiin.

Aiheesi menee ihan vierestä, sillä tuki ei lopu vaan se jaetaan, joten kaikilla siihen ei ole mahdollisuus eri elämäntilanteiden vuoksi. Kotihoito tukineen pitäisi olla tasapuolisesti kaikille mahdollisuus ja se on myös edullisempaa kunnalle, kuin kokopäivähoito kunnallisessa päivähoidossa.

Mikä puolue on lasten asialla...?

#202 Allekirjoittamisen lisäksi...

02.09.2013 19:21

Allekirjoittamisen lisäksi olen kirjoittanut omalle puolueelleni mielipiteen.
Voi olla, että kuuntelevat, voi olla etteivät.
Uhkasin leirinvaihdolla.
Tuleva työtön

#203 miettimistä

03.09.2013 04:48

Itsellä ei ole ollut 2kk pätkää enempää töitä tarjolla moneen vuoteen. Toinen tekee pätkätöitä, ja tienaa ansiosidonnaisen kanssa keskimäärin 1400€/kk, joka sekin on elintärkeää meidän taloudelle. Hoitomaksut alle 3v ovat niin korkeat, että vaikka saisinkin yllättäen jostakin vakkarityöpaikan, on tulos silti miinuksella kun lasketaan tod.näk. palkka miinus hoitomaksut. Ei ole varaa ottaa töitä vastaan, ja työttömyysluvut pahenee jälleen. Muutos toimii varmasti tosi hyvin ja kannustavasti...jos on työpaikka odottamassa työntekijää takaisin.

Vieras

#204

03.09.2013 06:54

Ei ole pelkoa,että työhön joutusi Suomessa, kun soittaa pitää työhön suomalainen, niin soitetaankin pakolaiselle, koska laki määrää syrjinnässä.
Elli

#205 Vanhemmilla pitää olla oikeus itse päättää kumpi heistä jää kotiin!

03.09.2013 08:52

Tällainen adressi ei varmasti vaikuta millään tavalla kaikkitietävien herrojen ajattelumaailmaan. Toivoisin kyllä asian olevan toisin! Meidän perheessä isä varmasti olisi mielellään jäänyt lapsen kanssa kotiin, mutta valitettavasti se ei ole ollut taloudellisesti mahdollista. Mies tienaa selvästi enemmän kuin minä. Oma lapseni on nyt jo vähän yli 2-vuotias, joten kotihoidontukiaikaa meidän perheessä on jäljellä vuoden verran. Päivääkään en vaihtaisi pois! Vanhempi lapsi on jo 11-vuotias ja itsellä on ikää sen verran, että lapsia ei meille enää hyvinkään todennäköisesti tule. Työpaikkakin on odottamassa ja endin varmasti sitäkin puolta tehdä riittämiin. Omassa kaveripiirissäni moni äiti on palannut pian äitiysloman jälkeen töihin, mutta löytyy niitäkin jotka ovat oleet lasten kanssa pitkään kotona. Kaikki perheet ovat erilaisia, joten tällainen asia pitäisi olla jokaisen perheiden itse ratkaistavissa.
yksi kiukkuinen äitee

#206

03.09.2013 12:05

Tämä ehdotus on kyllä kummallisimpia mitä koskaan olen nähnyt ja tämä on vielä säästölinjaus!
Ei nimittäin mahdu minun pieneen hiukan koulutettuun päähän, miten kodinhoidontuen osittaminen vanhemmille toisi valtiolle säästöjä.
Tässä on pakostakin ollut ajatuksena arvon päättäjillä (kun muuta ajatusta siellä ei tätä nykyä ole ollut) eläkeiän nosto. Tosin tämä nyt vain vaatisi siltä äidiltä sen vakituisen työsuhteen jotta tähän tavotteeseen päästään.

Minä haluaisin nähdä enemmän faktaa pöydässä. Kuinka paljon kodinhoidontukea käytetään? Ketkä ovat käyttäjät? Mitä tapahtuu äideille sekä lapsille, jos ositus päätetään toteuttaa. Onko päättäjien viisaat aivoitukset niin kieroja, että työttömäksi joutuvat äidit palkataan kunnan listoille hoitamaan lapsia päiväkoteihin tai perhepäivähoitajina, kun väistämättä taitaa tulla päivähoitoon jonoa alle kaksi vuotiaista lapsista? Miten käy, jos äiti kortistossa joutuisi kurssille tai lyhyeen sijaisuuteen, miten järjestyy hänen lapselleen päivähoito?

Ja sitten ne säätöt. Jos kodihoidontuki on liikaa valtiolle, niin mitä on työttömyyspäiväraha? Eikös se ole enemmän kuin kodinhoidon tuki?
Mutta tottakai ymmärrän teitä arvon päättäjät, että verorahoja te siellä kärkytte ja mistäpäs muualta te ne haluatte, kuin meiltä äideiltä jotka linnottautuu vuosiksi punkkereihinsa "lypsämään" valtiolta rahoja. Arvon päättäjät, olettekos huomanneet, että olemme myös tekemässä meidän pienelle valtiolle lisää veronmaksajia? Miksi meitä nyt pitää niin kovasti tästä kurittaa? Vai eikö tämä valtio tarvinnutkaan lisää kansalaisia?

Ja vielä yksi miete, mikä päässäni on tämän uutisen tiimoilta liikkunut usein. Taannoin oli paljon puhetta etuuksien järkevöittämisestä, ettei asikkaan tarvitsisi juosta luukulta toiselle. Alkaa tästä varsinainen luukkuralli? Kun äiti on työtön, eikä pääse osoitetulle kurssille, kun lapsen hoito ei järjesty, pääsee hän sossunluukulle ja taas uudelleen joskus ehkä työkkärinluukulle tai varmaan sitä ennen pari kertaa käy terkkarinluukulla (tämä nyt voi käydä ilman edellisiä luukkuja).... Mutta hei haloo päättäjät ruohonjuuri taso kutsuu. VOisitteko ystävällisesti laskeutua tänne kansalaisten tasolle.
mamma

#207 ....

03.09.2013 12:08

Niinpä...jos mies jäisi kotiin niin minä olisin työtön koska ei ole paikkaa johon palata. Mies on sitä paitsi yksityisyrittäjä joten ei sekään toimi ja joku täällä puhui että lainasta voi vain maksaa korkoja jne...ei tällainen loputtomiin onnistu pankin kanssa...kai se riippuu lapsimäärästä ja siitä että onko joutunut epäonnen kohteeksi jo aikaisemmin, esim meillä oli mies jo muutenkin vuoden kotona kun sairasti syöpää ja silloin jouduimme käyttämään tällaista valttikorttia...eli meille se olisi sitten niin että "valitettavasti olet sairastanut syöpää, joten et voi jäädä lapsen kanssa kotiin koska emme voi enempää kuukausia suostua vain korkojen maksuun"...meillä muutenkin niin isot tuloerot että kadulle jouduttais jos minä menisin töihin...mutta ehkä se valtio sitten hommaa meille ja kolmelle lapsellemme katon pään päälle kun emme itse saa sitä hoitaa! Täällä kans valitetaan siitä että lapsettomat ei halua maksaa äitien kotona olemisesta...onkohan näillä yhtään aavistustakaan paljonko lapsen päivähoito maksaa kaupungille? Mutta en kyllä minäkään mielellään maksais niille juopoille mitään jotka sossun luukulla hakevat kaljarahaa...muuttaisivatpa sitä!
Huonomman lapsen äiti

#208 Palkansaajanlapset vs. yrittäjän lapset

03.09.2013 14:52

Suurten yritysten siirtäessä tuotantoaan ulkomaille työpaikkojen määrä Suomessa vähenee. Maalaisjärjellä ajateltuna ihmiset, jotka ryhtyvät yrittäjiksi työllistäen siten itsensä ja parhaassa tapauksessa myös muita eli luoden työpaikkoja Suomeen, ovat juuri niitä, joita tässä taloustilanteessa tarvitaan. Valtio ei kuitenkaan tee yrityksen perustamisesta mitenkään helppoa ja viimeisimpänä älynväläyksenä on nyt käydä pienyrittäjän lasten kimppuun. Pienyrittäjällä, jonka yrityksen kiinteät kulut ovat ilman palkkakulujakin useita tuhansia euroja joka kuukausi, ei ole mitään mahdollisuutta pitää yritystä pystyssä hoitovapaan ajan pelkällä kotihoidontuella. Lisäksi kukaan ei pyörittäisi yritystä vapaan aikana. Käytännössä ainoa vaihtoehto olisi ajaa koko yritys nurin. On mahdotonta ymmärtää, miksi hallitus väen väkisin pyrkii luomaan lisää epätasa-arvoa yhteiskuntaan asettamalla palkansaajien lapset mm. pienyrittäjien lasten edelle. Mitenköhän suuri osa suomen lapsiperheistä edes on tätä "ihannemallia", johon kuuluu isä ja äiti, jotka molemmat ovat palkkatöissä.

Vieras

#209 Re: Palkansaajanlapset vs. yrittäjän lapset

03.09.2013 17:07

#208: Huonomman lapsen äiti - Palkansaajanlapset vs. yrittäjän lapset

Näinpä! Eikä palkkatuloisistakaan ole otettu huomioon pienipalkkaisia, joilla ei ole varaa elättää perhettään.

Opiskelija-äiti

#210

03.09.2013 17:44

Ruotsissa muistaakseni on kahden kuukauden ja Islannissa kolmen kuukauden kiintiö vanhempainvapaassa, jossa osa vanhempainvapaasta on isälle osoitettua, eikä sitä voi siirtää äidin käytettäväksi. Isäkiintiön etuna on, että se tukee äitejä, jotka haluavat palata työelämään tai tasata hoivavastuuta, mutta se ei pakota ketään jäämään vanhempainvapaalle ”vastoin omaa tahtoa”. Isällä on äitiä parempi mahdollisuus valita ja miehille lastenhoitovelvollisuudet tuntuvatkin olevan usein vapaaehtoisia jollain tasolla. Miehen osallistuminen lastenhoitoon ja jaettu vanhemmuus ei automaattisesti tarkoita miehen hoivaavuutta, vaan se on lähinnä persoonakysymys. Useat suomalaiset miehet ovat saaneet maskuliinisen isän mallin. Koti-isien kysymykseksi saattaakin tulla se, miten olla samanaikaisesti hoivaava isä ja maskuliininen mies (jonka mallin hän on kotona saanut). Tästä herääkin sitten jatkokysymys, miten tämä ristiriita maskuliinisuuden ja hoivaavuuden välillä vaikuttaa lapseen ja lapsen tunnepuolen kehittymiseen? Unohtuukohan tässä lopulta se tärkein asia, miksi perhepoliittinen järjestelmä on kehitetty? Ei pelkästään naisten työssäkäynnin tukemiseksi ja hoivavastuun jakamiseksi, vaan sen tavoite on luoda lapsille turvallinen kasvuympäristö ja turvata vanhemmille aineelliset sekä henkiset mahdollisuudet lasten kasvatukseen. Lapsia koskevia päätöksiä tehtäessä on aina ensimmäiseksi huomioitava lapsen etu, joka ehdotuksessa määritellään valtion (ei vanhempien) toimesta yksilölliset tilanteet ja perherakenteiden monimuotoisuus sivuuttamalla. Samalla miehet jätetään yksin opettelemaan ns. äidinhoivaa. Tasa-arvoajattelun taustalla on sukupuolten samanlaisuus ja edistyksen nimissä sukupuolten välisiä eroja pyritään purkamaan. Perheen ja työn yhteensovittaminen tulkitaan perhepoliittisesti, mikä estää sen näkemisen työ- ja elinkeinopoliittisena kysymyksenä. Tavoitteenahan on, että naiset vapautuvat äitiydestä, kotitöistä ja lasten kasvatuksesta muualle yhteiskunnalle ”tuottavampiin työmuotoihin”.

Vieras

#211 Valtio haluaa valvoa perheen yksityisasioita

03.09.2013 21:19

kun siltä ei mikään muu valvonta (harmaa talous, holtiton maahanmuuttopolitiikka etc.) onnistu.

Vieras

#212

04.09.2013 10:22

Tämä ehdotus kyllä saa mielen surulliseksi :( Päättäjillä ei tosiaan ole järjen häivää tässä hommassa. Saisi kunnatkin pistää hanttii tässä asiassa sillä niille tässä kaikki maksuvastuu siirtyy kun alkavat rakentamaan uusia tiloja lapsille, palkkaamaan henkilökuntaa jne. Valtion rahat "säästyy" ja ne on hyvä syytää sitten ulkomaille kun siellä niin tarvitaan apua. Kummasti vain unohtuu nämä oman maan hyvinvointiin liittyvät asiat! Ai niin joo, mitäpä ne meistä tavan tallaajista jotka haluaa ajatella lastensa parasta välittäisivät kun omat tulot ovat sen verta isot ettei tarvitse miettiä kuten me ns. tavikset.

Vieras

#213

04.09.2013 10:58

Tuolla olisi aiheeseen liittyvä kansalaisaloite!!!! Käykäähän kannattamassa :) Koskee siis kotihoidontuen korottamista, mutta niin että perheillä pitää olla päätösvalta tukien jakamisesta.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/535

Vieras

#214

04.09.2013 11:02

Ja miehiä mukaan allekirjoituksineen molempiin. Samoin mummut ja papat -onhan heillekin lastenlastensa hyvinvointi tärkeää:)


Vieras

#215

04.09.2013 11:25

Perheille itsemääräämisoikeus taattava.
Kotiäiti pienen ajan elämästään

#216 Re:

04.09.2013 12:01

#29: -

Niin, Ruotin mallissa 6+6+6, äidille 6kk, isälle 6kk, loput saa jakaa miten haluaa. JA VANHEMMAT VOI HAKEA TOISEN VANHEMMAN OSAN ITSELLEEN NIIN HALUTESSAAN. Eli, vapaa valinta periaatteessa. Meille ei tule tuollaista vaihtoehtoa, vaan se on pakko, aivan sama mikä perheen raha- ym. tilanne on.

 

Kyllä metsään mennään. Todellista tasa-arvoa olisi nostaa naisten palkat vastaamaan miesten palkkoja, kun on samoista töistä kyse. Ja ylipäänsä naisvaltaisten alojen palkkoja voitaisiin nostaa vastaamaan työn vaativuutta ja koulutustasoa. Silloin olisi todellisesta tasa-arvosta kyse, ja miehilläkin olisi konkreettisempi mahdollisuus jäädä kotiin. Huom. kyllä nytkin miehillä on ollut mahdollisuus jäädä kotiin, jos perheen tilanne (yleensä se rahatilanne) sen sallii. Tässä viedään se viimeinenkin joustovara perheiltä. Suurin osa tulee menemään hoitoon nuorempana, ja päivähoidon järjestämisen päänvaiva jää kunnille. Tuloksena ryhmäkoot päiväkodeissa kasvavat, mikä erityisesti alle 3-vuotiailla lisää pahoinvointia. Itse olemme valinneet sen, että lapset ovat kotihoidossa, kunnes nuorin on 3-vuotias. Lapset nyt 3,5 ja vajaa 2 vuotta. Vuoden päästä päivähoitoon meno edessä, ja mielestäni hyvin ehtii siihen kiireisen arjen oravanpyörään mukaan vielä siinäkin vaiheessa. Mieheni jäisi mielellään kotiin, ellei olisi tällä hetkellä ammattiurheilija (joukkueurheilussa), josta ei ole varaa pitää pitkää taukoa. Se työura olisi äkkiä ohi.


Vieras

#217

04.09.2013 13:11

Typerin päätös hallitukselta - taas kerran.
turhan työn tekijä

#218 ehdotan kosteus ja homemittausta

04.09.2013 13:21

Luulen tehneeni arvokasta työtä hoitamalla lapseni kotona vaan toisin minulle nyt osoitetaan... kylmät itsekeskeiset arvot juurtuvat yhä tiukemmin hallitukseemme. Päättäjien omasta näkökulmasta on hiukan vaarallista tehdä koko kansaa koskevia päätöksiä. Kyseisten päättäjien palkoillahan varmaan elättäisi pari jalkavaimoakin. Vaan niillä taitaa jo olla omat duunit.

Lapsiperheet ovat heikoimmilla tässä yhteiskunnassa. Lapsiperheet ovat todella kuormittuneita suhteessa lapsettomiin työssäkäyviin. Palkkatyön lisäksi vapaa-aikaahan ei käytännössä ole. Ja minusta monen lapsen äitinä raskainta on lasten yöheräily. Kyllä, kolmevuotiaskin heräilee öisin ja jos molemmat vanhemmat piiskataan töihin pikkulapsivaiheessa, kysyn vaan, mistä ne säästöt kertyvät. Tai saatan arvata että psykiatrinen sairaanhoito saisi lisäasiakkaita. Kun käytännössä isän ei ole mahdollista jäädä kotiin, duunii painaa molemmat vanhemmat. Ja se duuni voi olla hivenen ristiriidassa omien arvojen kanssa ja tästä seuraa että....Katsokaapa ennen tuota uudistusta, että psykiatrisessa sairaanhoidossa on jonot purettu loppuunpalaneille ja masentuneille vanhemmille!!!!!!!!!!!

Ja kosteus ja homemittausta hallituspuolueille ehdottaen (olisiko sinne hattuun noussut jotakin)

Vieras

#219 Re:

04.09.2013 16:49

#213: - Tuolla olisi aiheeseen liittyvä kansalaisaloite!!!! Käykäähän kannattamassa :) Koskee siis kotihoidontuen korottamista, mutta niin että perheillä pitää olla päätösvalta tukien jakamisesta.

Eiköhän tämä adressi ole enemmän asiassa. Jos tässä tilanteessa, kun kotihoidontuki ollaan jakamassa esittää samalla korotusta, aihe sivuutetaan kokonaan. Sen sivuuttamisen pystyy liian helposti perustelemaan säästöillä ja budjetilla.

Tasa-arvon kannattaja

#220 Tyhmä adressi

04.09.2013 18:02

Kumman yksimielistä tarinaa että mies on elättäjä ja nainen hellan ja nyrkin väliin. Onneksi päättäjistä löytyy todellisen tasa-arvon kannattajia. Kenenkään ei ole pakko jäädä hoitovapaalle joten turhaa urputusta. Ei sossurahaa ole pakko ottaa vastaan ollenkaan jos siltä tuntuu. Tyhmä addressi.

Vieras

#221 Re: Nuorten naisten työnvieroksuntaa

04.09.2013 18:15

#46: vdfr - Nuorten naisten työnvieroksuntaa

Kyllä se kotihoidontuki on veronalainen tulo ja aina menee 20 % tai yli veroa,että laske paljonko jää käteen.Eli eiköhän sitä osallistu kotiäitikin tämän yhteiskunnan verotukseen vai luulitko tulon olevan veroton .Kotiäiti tekee kotona sen minkä tarhatäti työnä.Millä perusteella sitten työttömän tulee saada rahaa?Ja vielä enemmän.Mieti rehellisesti kummalla enemmän hommaa työttömällä vai lapsiaan hoitavalla.Ja isät ovat voineet jäädä kotiin niin kauan kuin tuki on ollut.Ei kukaan sillä jää kotiin laiskotellakseen tai elääkseen leveästi kun työttömänäkin saisi enemmän. Kyllä sen tekee rakkaudesta lapsiin.Ja vapaaehtoisesti.


Vieras

#222

04.09.2013 18:44

Toivon perheet saavat päättää kodinhoidon tuesta.
Minusta on oikein suuri siunaus,että lasta hoitaa
äiti.Olin aikoinaan kunnallinen perhepäivähoitaja.
Minusta tulisi olla selviö miehelle maksetaan niin
hyvää palkkaa,että äiti voi jäädä kotiin hoitamaan
lasta.mummo Keski-Suomesta

Vieras

#223

04.09.2013 19:40

Perheen on saatava päättää kuinka huolehtia omistaan. Mahdollisuutta väliinputoamiseen ei saa olla. Tällainen epävarmuutta tuova suunnittelukin aiheuttaa jo monille mielenterveysongelmia kamppaillessaan selviämisestä. Mikäli suuria muutoksia suunnitellaan siirtymäkauden on oltava riittävän suuri, ainakin vuosia. Kun yksinhuoltaja päättää kasvattaa lastaan yksin, hän ei totisesti ole voinut ottaa huomioon lakeja joita lasta tehdessä ole ollut!

Vieras

#224 Re: Tyhmä adressi

04.09.2013 20:23

#220: Tasa-arvon kannattaja - Tyhmä adressi

Eihän nyt kyse ole edes tasa-arvosta! Se on vaan piilotettu tasa-arvon taakse, ihme sanahelinää... Pitääkö rautalangasta vääntää, että nykyäänkin mies saa jäädä kotiin, niin halutessaan. Jokainen perhe päättäköön itse kumpi jää. Elämän tilanteita on monia ja tämä uudistus voi pahentaa perheiden ahdinkoa tai voi käydä niin, että toisen osuus hoitovapaasta jää käyttämättä esim. taloudellisista syistä, mikä on epäreilua. Kotihoidontuki on pieni määrä rahaa, mutta monelle lapsiperheelle oiva lisä. Kotihoito tulee myös kunnalle edullisemmaksi, kuin kunnallinen perhepäivähoito.

,mml

#225 Re: ehdotan kosteus ja homemittausta

04.09.2013 20:53

#218: turhan työn tekijä - ehdotan kosteus ja homemittausta

haist sie home. mitä itsekeskeistä siinä on että isätkin hoitaa lapsiaan. eikä se sun lapsien hoito ole sen arvokkaampaa kuin mikään muukaan homma. lapsiperheet ei todellakaan ole heikoimmassa asemassa vaan niitä paapotaan joka suunnalta. ja mikä on se perhe joka ei ole lapsiperhe, haloo, itsekä ja tyhmä p...a