Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Menestyksen jälkeen suljemme adressin

2011-05-18 17:31:17

Jääkiekkoliitolta tuli erinomainen tiedote aiheesta eilen ja aihe on saanut näkyvyyttä muun muassa Helsingin Sanomissa ja maakuntalehdissä. Kiitos Kalevi Kummolalle, Mikko Koivulle sekä tietysti Suomen Jääkiekkoliitolle ja koko maajoukkueelle.

http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=493831

Koska adressi on nyt tehnyt tehtävänsä hienoin lopputuloksin, niin juhlallisesti suljemme sen ja jatkamme työtä rasismin kitkemiseksi toisin keinoin.

Tämä adressi oli hieno osoitus siitä, että meitä toisia kunnioittavia ihmisiä on paljon. Adressin on kirjoittanut yli 9000 ihmistä muutamassa päivässä, kun vastaavasti kommentteja on tullut joitain satoja ja kommenteista vain osa on ankeita ja ahdasmielisiä. Olen itse saanut huomattavasti paljon enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta.

Rohkaisenkin kaikkia teitä allekirjoittajia ja muitakin olemaan aktiivisia ja ottamaan osaa keskusteluun, jossa alkaa olla enemmän poikkeus kuin sääntö, että muutamat kovaääniset rasistit ja vihaa lietsovat tyypit hallitsevat keskustelua.

Me emme siedä rasismia, missään muodossa tai kenenkään taholta. Näytetään se myös.

terveisin

Paloma Hannonen


Paloma Hannonen

Suomen jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat rasismista

2011-05-17 15:45:52

Suomen jääkiekkoliiton tiedote. Kiitos.

"TIEDOTE 17.5.2011


Jääkiekko yhdistää, ei erota

Leijonien kultajuhla huipentui maanantai-iltana kauppatorin yleisöjuhlaan, jossa MM-kultamitalisteja juhli suuri joukko kiekkofaneja – niin syntyperäisiä suomalaisia, maahanmuuttajia kuin muiden kansallisuuksien edustajia. Suomen Jääkiekkoliitto korostaa, että jääkiekko on kansallisuuksia yhdistävä, ei erottava tekijä ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille.

- On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan. Jääkiekko on kansainvälinen laji emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan, Kummola korostaa.

- Minun mielestäni Suomessa ollaan aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toista. Mielestäni meidän joukkue on sen esimerkkinä, koska meillä on paljon erilaisia ihmisiä ja yksilöitä. … Kolme viikkoa on pitkä aika olla samassa ryhmässä, mutta kun jokainen on tavallaan kuin kotonaan, on se mielestäni hieno esimerkki Suomellekin, A-maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu sanoi joukkueen palattua Suomeen.


MM-pokaali Suomi-kiertueelle

Leijonien ja koko kansan mestaruusjuhlinta jatkuu lähiaikoina MM-pokaalin Suomi-kiertueella. Mestaruuspokaali tulee kiertämään joukkueen valmennusjohdon ja pelaajien kotipaikkakunnilla yhdessä pelaajien kanssa. Kiertueen aikataulusta kerrotaan niin pian kuin mahdollista. Pokaalin kuvaaminen onnistuu seuraavan kerran kiertueen yhteydessä."


Paloma Hannonen

Mikko Koivun vastaus kysymykseemme

2011-05-17 12:36:51

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni, Mikko Koivu, vastasi eilen nelosen uutisille pyyntöömme ja kommentoi juhlinnan lieveilimiönä esiintynyttä rasismia.

Koivu toteaa uutisissa, että maajoukkue on hyvä esimerkki siitä, mitä toista kunnioittamalla voidaan saavuttaa ja että Suomessa on aina pystytty suvaitaitsemaan ja kunnioittamaan toisia.

Tässä vielä linkki nelosen uutisiin:

http://www.ruutu.fi/video?vt=video&vid=144904

Sekä Helsingin Sanomien uutisten pohjalta tehtyyn juttuun:

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/maajoukkueet/artikkeli/Kapteeni+Koivu+pohti+MM-voiton+esille+nostamaa+muukalaisvihaa/1135266211092/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

Seuraava kysymyksemme voisi olla, nähdäänkö jääkiekossa ehkä jo lähitulevaisuudessa samanlainen rasisminvastainen kampanja kuin minkä UEFA on aloittanut jalkapallon puolella. Punainen kortti rasismille -kampanja toimii paitsi ruohonjuuritasolla myös huippupelaajien voimin (http://www.srtrc.org/home)

Esimerkiksi Dean Ashton on sanonut UEFAn kampanjassa: "It’s really important that players and famous people get involved with campaigns like Show Racism the Red Card, because we’d like to think that we’re the role models for kids these days and its important that we show them that racism’s not right." Eli on tärkeää, että roolimallit, kuten pelaajat, ovat mukana tällaisissa kampanjoissa ja näyttävät, että rasismi ei ole oikein.

Kiitos kaikille mukana oleville! Adressin on allekirjoittanut  15.5. klo 12.30 jo yli 7000 ihmistä ja 300 kommentista vain osa on kummallista rasismin vastustamisen vastustamista. Tämä on hyvä suhdeluku ja kertoo siitä, että niiden ihmisten, jotka rasismia vastustavat, täytyy uskaltaa sanoa se ääneen. Meitä on paljon, me ei saada olla hiljaa.

 


Paloma HannonenJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.