Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jatkokäsittely lopetettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tavoite on saavutettu, toki aivan liian myöhään

2021-10-17 12:49:38

Saimme odottamamme päätöksen ja tuloksen jokkunen viikko sitten. Eli olemme tehneet itsemme tarpeettomiksi, hyvä niin.

Voisin kirjoittaa tähän kaikki tuntemukseni ja tuntemuksemme vielä uudestaan, mutta nyt on aika aloittaa oikeudenkäyntien jälkeinen aika. Toivottavasti tällä on positiivinen ennakkotapauksen painoarvo, vaikka en ole niiden asioitten asiantuntija. Sen verran tuskan ja kärsimyksen painoarvoa kyllä on.

Adressilla annettiin suomalaisille mahdollisuus osoittaa mielipiteensä tästä asiasta ja lähettää halauksenomaisia terveisiä syytetylle ja toisaalta muillekin onnettomuudesta suoraan tai välillisesti kärsineille.

Mihähän en tullut koskaan tietämään edes syytetyn nimeä, mikä on varmaan ihan hyvä asia. Itse asia kosketti minua ja meitä kaikkia suuresti.

 

Kiitokset kaikille kanssakulkijoille tästä matkasta

 

ystävällisin terveisin Anne


Anne Yrjänä

Korkeimpaan oikeuteen haetaan valituslupaa

2021-02-05 10:39:36

 

Nyt ovat hyvät neuvot kalliita. Mitäs tekisimme, että tämä tyhmyys ja ajan haaskaaminen loppuisi jo?

 

t Anne

 

IMG-0496.PNG


Anne Yrjänä

Hei kassakulkijat, oikeus oli puolellamme

2020-12-10 10:47:38

Hyvä uutinen on varmaan tavoittanut suurehkon osan allekirjoittaneista. Nuori mies vapautettiin syytteistä. Oloni on todella onnellinen, kun oikeus reagoi puolustusvoimien vastuunkantoon ja onnettomuudelta välttyminen havaittiin mahdottomaksi. Tämä on tietysti oma tulkintani uutisten pikaisen lukemisen jälkeen. 

Olen iloinen, että puolustusvoimat omassa osuudessaan kantoi vastuunsa siitä, että muunlaiseen käyttäytymiseen tuossa tasoristeyksessä ei oltu annettu ohjeistusta, eikä toisenlainenkaan toiminta olisi tässä tilanteessa ehtinyt pelastaa. 

Oma uskoni suomalaiseen oikeuskäsitykseen, syyttäjän toimintaan ja puolustuslaitokseen sai kovan kolahduksen, mitä täytyy käsitellä ajatuksissa vielä pitkään. Turhia kärsimyksen vuosia syytetylle.

Mutta tämä päivä on voiton päivä. Uskon, että olemme omalla toiminnallamme antaneet ihmisille mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä ja nuorelle miehelle on varmaankin kantautunut viesti siitä, että hän on mielessämme ja olemme hänen puolellaan. Toivottavasti runsas allekirjoittaneitten määrä on ollut myös asiaa päättäneiden mielessä, suomalaisten kannanottona. 

Sydämelliset kiitokset teille kaikille. Ehdin lukea suurimman osan ihmisten kommenteista ja olin niistä erityisen kiitollinen. Se auttoi minua hahmottamaan tilanteen eri puolia ja näkökulmia. Olihan mukana ihmisiä, jotka olivat olleet mukana onnettomuustilanteessa tai jollakin muulla tavalla omasivat kokemusta vastaavista tapahtumista. Tämä on ollut varmaankin johdatusta, jossa minä aivan sattumalta lähdin pyytämään muita liittymään minulle täysin tuntemattoman nuoren miehen puolustukseen. 

Viivästynytkin oikeudenmukaisuuden voitto on voitto!

terveisin Anne


Anne Yrjänä

Oikeudenkäynti jatkuu

2020-10-19 10:08:22

Oikeudenkäynnin jatkumisuutinen tuli täytenä yllätyksenä. Jos oikein ymmärsin, se alkaa tänään.

Nyt on aika osoittaa mitä mieltä siitä olemme ja mitä mieltä olemme olleet koko tästä prosessin jatkamisesta. Toivon kaikilta jaksamiskannustusta nuorelle varusmiehelle, teoin, allekirjoituksin, ajatuksin ja rukouksin. 

Olen itse ottanut kantaa omassa Facebookissani ja herätellyt muitakin asiaan. Sekin on hyvä keino ravistaa ihmisiä ajattelemaan tämän turhuutta. Jos ajatellaan myös korona-aikaa, jonka olisi pitänyt saada meidät ajattelemaan asioita toisella tavalla ja uusista näkökulmista

terveisin Anne

 


Anne Yrjänä

Hei kaikille!

2020-07-28 14:59:06

Korona pysäytti kaiken toiminnan ja vaikutti siltä, että ihmisillä oli liikaa vastuita, hidasteita ja surua jo tuosta ajasta.

Itselleni tapahtui tapaturma kesäkuun alussa ja olen sen jälkeen ollut sairaslomalla parantamalla siihen liittyviä vammoja ja oireita. En ole  pystynyt keskittymään mihinkään oman päivittäisen elämäni ulkopuoliseen asiaan. 

Olin ilahtunut, että allekirjoituksia oli tullut tänäkin aikana joitakin lisää. Seuratkaamme tilannetta. Kaikki oikeudenkäyntiprosessit hidastunevat, mikä on raskasta niihin osallisille. 

 

Anne


Anne Yrjänä

Hei kaikki koronankin pelottamat kanssakulkijat

2020-03-22 15:32:13

Vuoden alku meni työjärjestelyjen hukuttamana. Saimme ne huonot uutiset oikeusprosessin jatkamisesta ja kaikki aktiviteetti täällä adressissakin hiljeni. Kukaan ei reagoinut mihinkään millään tavalla. 

On todella pelottavaa kuinka me tästä kaikesta selviämme. Jokaisella on huolia itsestään, lähimmäisistään ja toimeentulosta. Tuskin tässä tasoristeysonnettomuuden suhteen tapahtuu mitään. Toivon meille kaikilel hyvää vointia ja yhteiskunnalle ja yksilöille viisaita tekoja ja päätöksiä<3 

Kiitän teitä kaikkia tästä taipaleesta. Palaamme asiaan, kun olemme samanlaisessa tilanteessa kuin aiemmin. 

rakkain terveisin


Anne Yrjänä

Oikeudenkäynti jatkuu

2020-02-14 18:12:31

Hei kaikki,

 

kesken vuoden kiireisimmän työpäivän sain viestiä siitä, että oikeudenkäynti jatkuu hovioikeudessa. Omasta puolestani katsoisin, että meidän on osoitettava mieltämme lisäämällä allakirjoituksia tähän adressiin.

Se on osoitus siitä, mitä ajattelemme tästä asiasta ja millainen oikeuskäsitys suomalaisilla enemmistönä on. Olen todella pahoillani niiden takia, jotka tästä asiasta ovat henkilökohtaisesti kärsineet. Ja vielä enemmän pahoillani niiden takia, joiden kohdalla tämä kärsimys jatkuu.

Tämä ratkaisu ei tuota sellaisia tuloksia, joista voisimme olla iloisia ja ylpeitä. Kuka näitä tunteita voisi tuossa prosessissa tuntea

 

 

 

 

 


Anne Yrjänä

Ja projekti jatkuu

2020-02-06 12:11:27

Hei kaikille kanssakulkijoille!

 

Pitkään adressimme keräsi allekirjoituksia päivittäin ja välillä koimme huippuhetkiä, kun tieto eteni laajemmin. Nyt taas toivon, että adressin allekirjoittaneet auttaisivat niitä, joiden taitoihin nettiadressien allekirjoittaminen ei riitä. Helpointa allekirjoittaminen on kännykän kautta. Jos haluatte vastaanottaa tiedotteita, muistakaa laittaa rasti oikeaan paikkaan. Etenemme peräänantamatta. Tavoitteeni olisi maaliskuun loppuun mennessä kerätä 13 000 allekirjoitusta <3

 

terveisin Anne


Anne Yrjänä

Hei kanssakulkijat

2020-01-22 09:49:10

Allekirjoitustahti on hiljentynyt, nyt kun asiaa ei ole mitenkään uutisoitu. Vielä kehotan kaikkia auttamaan ikäihmisiä tai nuorempiakin, joiden on vaikea saada äänensä kuuluviin digitaalisena aikana. Helpoimmalta se tuntuu tehdä kännykän avulla, nopeasti. 

 

Ohessa yksi kommentti, joka tuli johonkin lehteen, kun adressin tilannetta päivitettiin 

 

Näyttökuva_2019-01-02_kello_16.21_.47_.png


Anne Yrjänä

Ruotsinkielisessä lehdistössä seuraavaa

2019-12-31 15:47:15

Näyttökuva_2019-12-31_kello_17.41_.48_1.pngNäyttökuva_2019-12-31_kello_17.42_.02_1.png


Anne YrjänäJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…