Hämeenlinnan Willa Vaski ja piharakennukset on kunnostettava kaupunkilaisten pihaksi ja matkailijoiden helmeksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Hämeenlinnan kaupunki päätti myydä Willa Vaskin

2022-06-22 05:08:18

20220605_111940.jpg

Kiitos te kaikki, jotka allekirjoititte vetoomuksen Hämeenlinnan käsityötalo Willa Vaskin muuttamisesta kulttuurikortteliksi. Hämeenlinnan kaupunginhallitus on juuri päättänyt myydä talon. 

Kun luovutimme toukokuussa adressin Hämeenlinnan kaupunginjohtajalle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle, he vastasivat, että rahaa ei ole. Selvittelimme omalta osaltamme jo kunnostusten rahoitusmahdollisuuksia, mutta kaupunki ei ollut missään vaiheessa kiinnostunut koko ideasta. 

Näin nämä kulttuurikorttelit jäävät muiden kaupunkien iloksi. Onnittelut niille, joiden kaupunkilaiset ja matkailijat saavat niistä nauttia.

Me Hämeenlinnan Willa Vaskissa toimivat käsityöläiset etsimme nyt uusia tiloja. Joten jos tiedätte tiloista, joilla on tarina ja historia, ja soveltuvat käsityökaupan, kahvilan ja näyttelygallerian perustamiseen, mielellämme otamme vinkkejä vastaan! 


Kirsi Hyytiäinen

Hämeenlinnan kaupunki kiitti Willa Vaskin kulttuurikortteli-ideasta

2022-05-10 04:44:14

 

090522-Willa-Waski-Vetoomus-7-TV-1536x10241.jpg

Kuva: Tomi Vesaharju, Hämeen Sanomat

Luovutimme Hämeenlinnan kaupunginjohtajalle Olli-Poika Parviaiselle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Johannes Koskiselle painavan paketin: vetoomuksen Willa Vaskin korttelin kehittämiseksi kulttuurikortteliksi. 

Kaikkiaan vetoomus keräsi komeat 1269 allekirjoitusta! Willa Vaskissa kirjaseen kirjoitti nimensä parin vuoden aikana 764 ihmistä ja netissä vetoomusta tuki reilussa kuukaudessa 505 allekirjoittajaa.

Luimme teidän allekirjoittajien kommentteja ja viestejä kaupungille, miten korttelia pitää kehittää.  Kaupunki on perustellut Willa Vaskin myymistä asuintaloksi, ettei talosta tule tarpeeksi tuloja. Historiaa, kulttuuriperintöä, arvoja ja juuria ei voi kuitenkaan mitata rahassa. 

Palanderin kortteliin pitäisi avata taiteilijoiden, pienyrittäjien ja käsityöläisten putiikkeja. He voisivat työskennellä siellä, pitää työpajoja ja asuakin siellä. Vaskissa järjestettäisiin tapahtumia museohistoriallisesti ainutlaatuisella sisäpihalla.

Näin Hämeenlinnaan saataisiin elävä vanha kaupunki, jossa keskiaikainen linna on näkömatkan päässä ja koko Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkain koulu eli Hämeenlinnan lyseo olisi vastapäätä.

Monessa kaupungissa on jo tällainen kulttuurikortteli: Jyväskylässä, Tampereella, Joensuussa. Sillä erolla, että yhdelläkään näistä ei ole tällaista korttelia kuin mikä Hämeenlinnalla on Palanderin talon korttelissa.Jos tarjottimella tuodaan tällainen aarre, pitäisi se osata käyttää hyväksi. Hämeenlinna on purkanut paljon peruuttamattomasti.

Kaupungin johto kiitti teitä kaikkia allekirjoittajia, että olette ottaneet asian omaksenne. Nyt mietitään monia vaihtoehtoja ja niitähän riittää. Me alamme työstää toiminta- ja rahoitusmalleja.

Eli pysykää kuulolla! Facebookissa www.facebook.com/KirsinSuklaat koska valmistan Willa Vaskissa käsin suklaitani. Päivittelen myös tänne aika ajoin kuulumisia.

Screenshot_2022-05-10_06.14_.55~2_.png


Kirsi Hyytiäinen

Willa Vaskin vetoomus luovutetaan maanantaina 9.5. Hämeenlinnan kaupungille

2022-05-08 15:56:17

Kiitos kaikki 505 allekirjoittajaa, jotka tuette tätä Palanderin talon korttelin vetoomusta.

Jotta Hämeenlinnaan saadaan elävä vanha kaupunginosa.

Kerron tällä areenalla, miten adressin luovutus sujui!

Kirsi Hyytiäinen   


Kirsi Hyytiäinen

Ehdit allekirjoittaa Willa Vaskin vetoomuksen äitienpäivään 8.5. mennessä

2022-04-28 16:57:30


20220420_150735.jpg

Ilouutisia:Willa Vaski kulttuurikortteliksi -vetoomuksen allekirjoitukset saadaan luovuttaa Hämeenlinnan kaupunginjohdolle maanantaina 9.5. Hämeenlinnassa raatihuoneella.

Luovutamme tuolloin tämän nettiadressikeräyksen nimet sekä myös Willa Vaskissa jo pari vuotta kerätyn kirjasen allekirjoitukset.

Tämä tarkoittaa sitä, että teillä on aikaa allekirjoittaa tämä verkkoadressi ja käsityötalo Willa Vaskin kirjanen aina äitienpäivään sunnuntaina 8.5. saakka klo 17 mennessä

Otetaan loppukiri ja lyödään 500 allekirjoitusta rikki, jotta Hämeenlinnan kaupunginjohto näkee jo nimien paljoudesta, kuinka tärkeästä kulttuuriperinnöstä he ovat vastuussa.

Kirjoittamanne kommentit ovat herkistäneet ja niitä luemme kaupunginisille luovutustilaisuudessa. 

Iso kiitos jo nyt tuestanne! Maalisuora häämöttää. Lopullinen tähtäin on tietenkin Willa Vaskin myyntipäätöksen peruminen, joten sitä kohti!  

 

20220426_1126261.jpg


Kirsi Hyytiäinen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.