EI KERROSTALOJA KUUSMIEHENTIELLE PALOHEINÄ-TORPPARINMÄKEEN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksen 19.12.2023 pöytäkirja

2024-01-02 14:01:14

Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös 19.12.2023

2023-12-19 19:14:41

Lautakunta teki tänään valitettavan päätöksen ja hyväksyi kerrostalot mahdollistavan asemakaavan Paloheinään. Linkki esityslistaan ja päätösluetteloon on tässä: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunta/asiakirjat/U540202340#paatostiedote.

Kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan, laitamme siitä uuden tiedotteen linkkeineen.

Nyt on aika huokaista syvään ja hengähtää hetki. Valituksen tekemistä mietitään aikanaan juristien kanssa.


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

Tiistai 12.12.2023

2023-12-12 21:37:43

Tänään pidetyn kaupunkiympäristölautakunnan kokouksen esityslistalla oli Kuusmiehentien ja Tuohuskujan asemakaavan muutosehdotus. Asia jätettiin pöydälle Mika Raatikaisen (ps) ehdotuksesta.

Asian esittely löytyy linkin https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-2021-008099?paatos=ff02f0b5-021f-c749-a939-8c5d89c00004 takaa.

 


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

Adressi sulkeutuu

2023-12-05 08:42:28

Adressi suljetaan tänään klo 11.00 ja luovutetaan kaupunkiympäristölautakunnan päättäjille iltapäivällä.

 Lämpimät kiitokset aktiivisuudesta kaikille allekirjoittajille!


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

TUORE TILANNE NYT MARRASKUUSSA

2023-11-09 08:25:33

Paloheinän kaavamuutoshanke on etenemässä vaiheeseen, jossa kaavaehdotus esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle. Virkamiehet arvelevat tämän tapahtuvan vielä loppuvuodesta 2023.

Kaupungin informaatio tästä koko Paloheinää koskevasta asemakaavamuutoshankkeesta ei ole tavoittanut mitenkään kattavasti alueen asukkaita. Epätietoisuutta on prosessin vaiheista, ja osa paloheinäläisistä ei edelleenkään tiedä asiasta mitään. Sen vuoksi se, MITÄ VIELÄ jokainen VOI TEHDÄ, on ottaa asia puheeksi naapureiden ja tuttujen kanssa.

Paloheinän säilyttämistä ja kehittämistä pientaloalueena kannattaa nyt yli 1500 adressin allekirjoittanutta. Allekirjoittamista voi ehdottomasti suositella kaikille, joita ei innosta asemakaavan muutoksen selostuksessa (s. 21) virkamiesten maalailema tulevaisuudenkuva:

Kaavaratkaisu aloittaa yleiskaavassa mahdollistetun Kuusmiehentien ja Kuusmiehenkaaren täydennysrakentamisen. Kadun varsi erottuu tulevaisuudessa ympäristöään tehokkaampana ja monipuolisempana. Alue tulee muuttumaan kaupunkimaisemmaksi tulevaisuudessa myös muiden tonttien osalta. Kuusmiehentien ja Tuohuskujan ympäristön tulevat uudisrakennukset on alueen kehittymisestä ensimmäinen esimerkki. Kaavan toteuttaminen muuttaa kaupunkikuvaa, alueen ilmettä ja näkymiä kaupunkimaisemmiksi.”  


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

VIELÄ KAAVAEHDOTUSVAIHEESTA SEKÄ MUISTUTUSTEN TEKEMISESTÄ

2023-10-19 19:38:26

Hienoa, että syksyn mittaan adressia on allekirjoitettu. Adressihan on avoimena tämän kaavaehdotusvaiheen (25.9.–24.10.) jälkeenkin! Siitä kannattaa siis todellakin edelleen kertoa ystäville ja tutuille!

VIELÄ EHTII TEHDÄ MUISTUTUKSEN ASEMAKAAVAEHDOTUKSEEN

Kaavamuistutuksen tekemisessä alkavat sen sijaan olla käsillä viime hetket. Muistutukset pitää toimittaa Helsingin kaupungin kirjaamoon osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi tiistaihin 24.10. klo 16:een mennessä.

Muistutusta tehtäessä on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Muistutuksen voi tehdä kuka tahansa helsinkiläinen.
  • Muistutuksen otsikkoon on sisällytettävä hankkeen diaarinumero HEL 2021-008099.
  • Muistutus on vapaamuotoinen, mutta sen on hyvä olla selkeä ja asiallinen ja siinä esitetyt vaatimukset kannattaa perustella mieluummin faktoilla kuin mielipiteillä.
  • Aiheita muistutuksiin voi löytää osoitteesta https://paatokset.hel.fi/fi/kuulutukset-ja-ilmoitukset/asemakaava-nahtavilla-tuomarinkyla-kuusmiehentien-ja-tuohuskujan löytyvästä hankkeeseen liittyvästä aineistosta. Kertauksena vielä, että muistutettavaa löytyy esimerkiksi Vuorovaikutusraportin kohdista Kaupungin strategia ja kaupungin arvot (s. 5), Yleiskaava (s. 5–7), Suunnittelualueen tehostuminen (s. 9–11), Pysäköinti, liikenneturvallisuus ja katujen kunnossapito (s. 12–14), Kaavoitusprosessi (s. 20–21) sekä Vuorovaikutus ja viestintä (s. 22–23). Asemakaavaehdotuksen selostuksessa huomion voi kiinnittää ainakin kohtiin Asemakaavan kuvaus, Tavoitteet (s. 7/29) sekä Vaikutukset kaupunkikuvaan ja kulttuuriperintöön (s. 21/29).
  • Myös maankäyttö- ja rakennuslain 54 § (löytyy osoitteesta https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990132#L7P54) antaa aineksia muistutukseen todetessaan, että ”Asemakaava on laadittava siten, että luodaan edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle, palvelujen alueelliselle saatavuudelle ja liikenteen järjestämiselle. Rakennettua ympäristöä ja luonnonympäristöä tulee vaalia eikä niihin liittyviä erityisiä arvoja saa hävittää.” ja ”Asemakaavalla ei saa aiheuttaa kenenkään elinympäristön laadun sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua asemakaavan tarkoitus huomioon ottaen.” Suunnitteilla olevan kaavamuutoksen voi todeta aiheuttavan ongelmia liikenteen järjestämiselle, hävittävän pientaloalueeseen liittyviä erityisiä arvoja ja aiheuttavan naapurustolle elinympäristön laadun merkityksellistä heikkenemistä, joka voitaisiin välttää tyytymällä maltillisempaan kaksikerroksiseen täydennysrakentamiseen.
  • Sen lisäksi, että muistutukset ovat viesti kaavoituksesta vastaaville virkamiehille ja asiassa aikanaan päätöksen tekeville kaupunkiympäristölautakunnan poliitikoille, ne tarjoavat hyvin tehtyinä myös aineksia mahdollisiin hallinto-oikeudelle tehtäviin valituksiin. Siksi jokaisella muistutuksella on merkitystä.

Päätöstä asiassa ei ole vielä tehty. Edelleen kannattaa siis toimia!


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

KAAVAEHDOTUS JULKISTETTU

2023-09-25 15:54:40

Kaupungin virkamiehet ovat julkistaneet Paloheinän kerrostalorakentamista koskevan kaavaehdotuksen. Kaavaehdotus löytyy osoitteesta https://paatokset.hel.fi/fi/kuulutukset-ja-ilmoitukset/asemakaava-nahtavilla-tuomarinkyla-kuusmiehentien-ja-tuohuskujan otsikolla ”Asemakaava nähtävillä: Tuomarinkylä, Kuusmiehentien ja Tuohuskujan ympäristö”. Asian valmistelu on näin edennyt viimeiseen, päätöksentekoa edeltävään vaiheeseen.

Kuten oli odotettavissa, satojen kaupunkilaisten prosessin kuluessa esittämillä mielipiteillä ja näkemyksillä ei ole ollut käytännössä mitään vaikutusta kaavaehdotuksen sisältöön. Kaavoittaja ehdottaa edelleen kolmen kerrostalon – Paloheinän ensimmäisten, ja kuten kaavoittaja itsekin toteaa, ei viimeisten – rakentamista Kuusmiehentien ja Tuohuskujan kulmaukseen.

Sitäkin suuremmalla syyllä nyt käsillä oleva viimeinen mahdollisuus vaikuttaa asiaan on syytä käyttää hyväksi!

Muistutuksen tekeminen

Kaikilla Helsingissä asuvilla on oikeus tehdä muistutus nyt julkaistuun kaavaehdotukseen tiistaihin 24.10. klo 16:een mennessä. Muistutukset ovat viesti sekä kaavoituksesta vastaaville virkamiehille että asiassa aikanaan päätöksen tekeville kaupunkiympäristölautakunnan poliitikoille. Siksi jokaisella muistutuksella on merkitystä.

Ohjeet muistutuksen lähettämiseen löytyvät edellä mainitusta osoitteesta https://paatokset.hel.fi/fi/kuulutukset-ja-ilmoitukset/asemakaava-nahtavilla-tuomarinkyla-kuusmiehentien-ja-tuohuskujan. Samassa osoitteessa ovat myös dokumentit Asemakaavaehdotuksen selostus ja Vuorovaikutusraportti, joista löytyy runsaasti perusteita kaavamuutosta vastustaville ja pientaloja puolustaville muistutuksille. Vuorovaikutusraportissa suunnittelijat antavat vastineensa prosessin aikaisemmissa vaiheissa esitettyihin mielipiteisiin. Vastineissa on monenlaisia puutteita, ja osaan raportissa mainituista mielipiteistä ei vastata lainkaan.

Ohjeita muistutuksen kirjoittamiseen löytyy mm. osoitteesta https://fi.wikibooks.org/wiki/Kaavalausunnon,_-mielipiteen_ja_-muistutuksen_laatiminen (katso Sisällys: kohdat 3 Lausunnon, mielipiteen tai muistutuksen laatiminen ja 4 Mallirakenne lausunnolle, mielipiteelle tai muistutukselle).

Esimerkkeinä vuorovaikutusraportin kohdista, joista voi löytää muistutettavaa, ovat ainakin Kaupungin strategia ja kaupungin arvot (s. 5), Yleiskaava (s. 5–7), Suunnittelualueen tehostuminen (s. 9–11), Pysäköinti, liikenneturvallisuus ja katujen kunnossapito (s. 12–14), Kaavoitusprosessi (s. 20–21) sekä Vuorovaikutus ja viestintä (s. 22–23). Asemakaavaehdotuksen selostuksessa huomion voi kiinnittää ainakin kohtiin Asemakaavan kuvaus, Tavoitteet (s. 7/29) sekä Vaikutukset kaupunkikuvaan ja kulttuuriperintöön (s. 21/29).

Lisää allekirjoituksia adressiin

Kaupunginosayhdistyksen EI KERROSTALOJA KUUSMIEHENTIELLE PALOHEINÄ-TORPPARINMÄKEEN -adressiin kerätään edelleen allekirjoituksia. Jos joku ystäväsi tai naapurisi ei ole varma, onko jo allekirjoittanut adressin, voit rohkaista häntä tekemään sen. Adressit.com -palvelu huolehtii siitä, että allekirjoitukset rekisteröityvät vain kertaalleen.

Mitä enemmän nimiä saadaan, sitä parempi. Jokainen allekirjoitus on arvokas!


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

KYSELY PÄÄTTÄJILLE

2023-03-21 12:28:41

Kuusmiehentien-Tuohuskujan kerrostalohankkeessa eletään suvantovaihetta. Varsinaista kaavaehdotusta odotellaan valmistuvaksi jossain vaiheessa kesää. Sen julkistamisen jälkeen kaupunkilaisilla on muutama viikko aikaa esittää huomautuksia kerrostalosuunnitelmaan. Tämä on käytännössä viimeinen virallinen mahdollisuus vaikuttaa ennen kuin kaupunkiympäristölautakunta tekee asiassa päätöksensä. Laitamme aikanaan vielä uuden tiedotteen, kun kaavaehdotus julkistetaan.

Koska vaalien lähestyessä päättäjiltä voi kysyä näkemyksiä monenlaisiin asioihin, kysyimme kaupunkiympäristölautakunnan lautakuntaryhmiltä kantaa kerrostalosuunnitelmiin. Asia on vielä valmistelussa, joten on ymmärrettävää, että juuri kukaan ei halunnut vielä tässä vaiheessa kantaa ottaa. Joitakin vastauksia kuitenkin saimme. Reaktiot ryhmiltä järjestyksessä suurimmasta pienimpään olivat seuraavat:

Kokoomuksen ryhmä vastasi kyselyyn, mutta ei ottanut keskeneräiseen asiaan ryhmänä kantaa. Sen sijaan yksi ryhmän varajäsenistä ilmoitti jo tässä vaiheessa vastustavansa kerrostalosuunnitelmaa.

Vihreät eivät vastanneet viesteihin.

SDP:n ryhmä vastasi kyselyyn, mutta koska suunnitelmat eivät vielä ole tulleet päätöksentekijöiden käsittelyyn, ryhmällä ei ole ollut mahdollisuutta perehtyä asiaan eikä se näin ollen voi muodostaa siihen kantaa.

Vasemmistoliitto ei vastannut viesteihin.

RKP ei vastannut viesteihin.

Perussuomalaiset vastustavat suunnitelmaa rakentaa kerrostaloja alueelle.


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

APUA VARTIOHARJUUN

2023-02-05 16:08:27

Vartioharjua Itäväylän molemmin puolin uhkaa sama vaara kuin Paloheinä-Torpparinmäkeä ja Pakilaa: kaupunki on rikkomassa alueen ominaisluonnetta tuomalla väkisin kerrostalot keskelle perinteistä pientaloasutusta.

Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistys on perustanut adressit.com-palveluun adressin otsikolla ”Kaupunkibulevardit eivät edistä monimuotoista kaupunkikuvaa – Pientaloalueet kuuluvat myös Itä-Helsinkiin”. Adressiin pääsee kirjoittamalla palvelussa Adressin nimi -hakukenttään sanan ”kaupunkibulevardit”.

Vartioharjulaiset tarvitsevat apua, allekirjoittamalla heidän adressinsa me voimme sitä antaa. Olemme kaikki yhteisellä asialla!


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.

Osoite korjattu

2023-02-03 08:59:49

Tiedote 3:ssa oli väärä osoite Helsingin kirjaamoon. Osoite on korjattu tänään 3.2. klo 10.40. Oikea osoite on helsinki.kirjaamo@hel.fi.

Pahoittelemme virhettä.

 


Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys r.y.



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.