Adressi Anjalankosken lukion säilyttämiseksi

 

Vanhan Anjalankosken alueelle kuuluu edes yksi lukio - Anjalankosken lukio tulee säilyttää vuoteen 2016 asti.

 

Anjalankosken lukio on lakkautusuhan alla, ja lakkautus tulee tapahtumaan kaupunginvaltuuston äänestystuloksesta riippuen joko vuonna 2015 tai 2016. Tämä on Anjalankosken lukion oppilaskunnan hallituksen vetoomus Kouvolan päättäjille koko vanhan Anjalankosken alueen ainoan lukion mahdollisimman pitkän säilyttämisen puolesta.

Hallituksena olemme sitä mieltä, että lukio tulisi säilyttää vielä lukuvuoden 2015-2016 ajan, jotta nykyiset toisen vuosiluokan opiskelijat ehtisivät valmistua Anjalankosken lukiosta. Vetoamme siihen, että kunnon informointia Kouvolan lukioverkon muutoksista ei ollut ennen kuin nykyiset toisen vuosiluokan opiskelijat hakivat Anjalankosken lukioon. He eivät siis edes tienneet, että eivät välttämättä ehtisi käydä kolmea lukiovuottaan samassa koulussa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että haluaisimme jatkossa Anjalankosken lukioon hakeville annettavan kunnon ennakkoinformaatiota lukioverkon tulevista muutoksista.


Anjalankosken lukion lakkauttamisen jälkeen vanhan Anjalankosken suurella alueella ei olisi enää yhtäkään lukiota, ja tämä vaikuttaisi suoraan alueen vetovoimaisuuteen. Anjalankosken lukiolla on suuri tunnearvo alueen asukkaille, ja lukiossa on Kouvolan pienimmistä lukioista parhain yhteishenki ja opiskeluympäristö.

 

Anjalankosken lukion oppilaskunnan hallituksen puolesta

Eerika Soinlahti

Hallituksen puheenjohtaja